Aborttiin erivapaus kieltäytyä

Vapaamielinen poika nimeltä...

Kristillisdemokraattien Päivi Räisänen vaatii lakiin lääkäreille oikeutta kieltäytyä abortista vakaumukseen perustuen. Mutta hän ei ole vaatinut papeille erivapautta kieltäytyä työskentelemästä naispappien kanssa vakaumukseen liittyen. Näitä vakaumuksia näyttää olevan eriarvoisia, riippuen Päivistä. Minkälajinen kristitty Päivi oikein on?

9

612

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Päivi ymmärtää!!!

      ...että abortin tekevä lääkäri tappaa, mutta naispapin kanssa työstä kieltäytyjä tai työskentelevä ei kumpikaan tapa ketään. Asetelmassa on siis vissi ero.

      • Huhahhhei

        sitten tuolla logiikalla sotilaspastorille annettava oikeus olla siunaamatta tappamaan lähteviä sotilaita?


    • ainakin haluaisin

      lääkärikseni henkilön, joka ei ole murhaaja. Mistä sen tietää, milloin se vinksahtaa taas, nyt minunkin, täysi-ikäisen kohdallani suorittamaan abortin vaikkapa antamalla väärän lääkkeen? Tiedetäänhän murhamiehistäkin, että ensimmäinen murha on vaikea. Kun sen on tehnyt, seuraavat eivät enää tuota tunnontuskia.

      Sen verran kuitenkin infoa, että hyväksyn sen, että äidin tai lapsen terveyden vakavasta uhasta johtuva abortti on mahdollinen, koska siinä lääkäri joutuu arvioimaan, ihan oikein lääketieteen perusteista, ihmiselämän arvoa ja terveyden turvaamista. Yleensähän silloin on kyse jo sikiön vakavista elinmahdollisuuksien puutteista tai jopa kuolemasta kohtuun.

      Toki ymmärrän lääkärien mahdottoman suuren paineen, koska toisaalta lääkärin vala vaatii ehdotonta elämän kunnioitusta ja toisaalla vaakakupissa on tämä uusliberalistinen filosofia, jolta puuttuu kunnioitus elämää kohtaan, mutta joka taas painottaa vain äidin oikeutta OMAAN ruumiiseensa.

      Samanlaisen paineen alla, vaikkakin eri tehtävissä toimivat piispat ja papitkitkin omassa toimessaan tällaisen ristiriitaisen uusliberalismin aikakaudella. Kirkon linjaa vaativat muuttamaan ne, jotka eivät edes kirkossa käy, eivät kuuntele kirkon sanomaa eivätkä ole missään tekemisissä kirkon kanssa.

    • suositeltavaa.

      Joopajoo. Yhteiskunta kouluttaa lääkäreitä kalliilla rahalla ja sitten jotkut lahkolaislääkärit vaativat itselleen erioikeuksia omien uskomustensa vuoksi.

      Kyllähän lähtökohta on niin, että annetut työt pitää tehdä niin pappien kuin lääkäreittenkin.

      Jos oman lahkon oppi ei hyväksy sellaista asiaa, mikä toisille ihmisille on selvää pässinlihaa, niin siitä vain uudelleenkoulutukseen. Jätetään hommat sellaisille, jotka haluavat niitä tehdä, ja opiskellaan vaikkapa nuohoojaksi tai autonasentajaksi.

      • vielä karmeampaa

        Ensin lääkäri koulutetaan kalliisti yhteiskunnan kustannuksella hoitamaan sairaita ja parantamaan kuolemanvaarasta ja sitten lääkäri pakotetaan tappamaan jo kohdussa olevat ihmiset.

        Eikö tämä ole karmeeta?


    • *debi*

      oma lahjansa ja tehtävänsä. Eikä kaikki asiat oo toisille niin tärkeitä. Päivi on lääkäri ja hänellä on oma muurinaukkonsa.

      • rivo-jeesus

        Herra on kuin Leipuri joka vaivaa ja leipoo kutakin ja saa kaiken nousemaan. Päivin muurinaukkoa pääsee tutkimaan vai lääkäri Hiiva.


    • Omatunto on

      Onko hihhulilääkäri se ainoa joka ei haluaisi tehdä aborttia? Lapsirakkaalle herkälle ihmiselle se voi olla kova pala, ehkä ihmisellä pitäisi olla oikeus omalta osaltaan päättää haluaako lopettaa sikiöm elämän. Sama asia on edessä armomurhan, eutanasian kanssa, tuskimpa olisi oikein ketään lääkäriä pakottaa tekemään aktiivista eutanasiaa, jos itselle se olisi henkisesti vaikea. Asioita voi pohtia ihan maallisen moraalin pohjalta.

    • Tri Santa

      erioikeus kieltäytyä kaikesta hoidosta mihin liittyy verta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      324
      3016
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      106
      2243
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      86
      1674
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      193
      1583
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      67
      1375
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      55
      1273
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      12
      1104
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      21
      1098
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      2
      1049
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      931
    Aihe