Toimitusjohtajien eläkepommi tulossa

iso onkin......

http://www.taloussanomat.fi/uutiset/2009/03/30/valtionyhtioissa-lymyaa-elakepommi/20098314/12

Valtion omistamissa yhtiöissä kytee melkoinen eläkepommi, nimittäin toimitusjohtajat lähtevät eläkkeelle viimeistään 60-vuotiaina ja esimerkiksi Liliuksen eläkemaksut ovat jo nyt yli miljoonan, siis isompi eläke kuin miehen peruspalkka (joka sekin oli vaatimattomat pari sataa tuhatta).

Lilius kun ei ole ainoa eläkkeelle lähtevä pääjohtaja ja Fortumillakin pääjohtajia on ollut aikaisemmin jo useita niin puhutaan miljardiluokan menoerästä hyvin nopeasti... vertailun vuoksi mainittakoon että valtio otti juuri vajaa 10 miljardia lainaa "elvytyspakettiin" joten tällaisestakin summasta leijonaosa uppoaa näiden johtajien varhaiseläkkeisiin.

Hassu juttu kun tästä epäkohdasta ei mainita kansalle mitään.

Törkeää että valtio suurimpana omistajana hyväksyy tällaiset ökyeläkkeet 60-vuotiaille johtajille sillä Liliuksenkaan ei ole tarvinut raha-automaattiyhdistystyksessään tehdä mitään sen eteen että rahaa virtaa lisää, kansan kun tarvitsee ostaa energiansa joka tapauksessa.

Puhumattakaan siitä että Lilius on saanut "suoritepalkkioita" ja optioita joka vuosi 1-13 miljoonaa josta on maksettu naurettavat 28% veroa. Luulisi tuollaisilla rahoilla jo pystyvän viettämään eläkepäiviään mutta ei kun vielä tarvitaan vähän lisää.

2

1200

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuskinen

      ruotsissa otettiin optiot pois pystyykö suomessa tähän kukaan politikko kun täällä ei ole kellään mitään vastuuta.ajavat vain omia etuja niin kuin soini ensin rupeaa ajamaan kansan asiaa mutta huomaa oman edun olevan ensi sijalla ei yhtään ääntä soinille sinne hakemaan ja nostamaan eläkettään.on ne hirveitä palkkoja valtion firmassa.ei tarvi kysellä kuka on ollu asialla kun on palkkioita on laskettu.kaikki optiot pois näiltä kyyppäreiltä kukaan ei ole ansainnut tällaisia palkkoja.nyt joka uskaltaa puuttua asiaan saa varmasti ensi vaaleissa ääni vyöryn obama ja ruotsin ministeri pystyy mutta ei se raukka pekkarinen uskaltanut puuttua.vanhanen näytä nyt että olet mies etkä pelkkä perässä hiihtäjä

    • Mikko*

      "Puhumattakaan siitä että Lilius on saanut "suoritepalkkioita" ja optioita joka vuosi 1-13 miljoonaa josta on maksettu naurettavat 28% veroa."

      Taas hyvä esimerkki siitä, kuinka paljon näihin Suoli24:sen hörhöpalstojen kirjoituksiin kannattaa luottaa. Todellisuudessahan työsuhdeoptioita verotetaan tuloveroprosentin mukaan.

      http://www.vero.fi/default.asp?article=4916&language=FIN

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2833
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2400
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2170
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      1982
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1826
    6. 166
      1820
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1777
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1726
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe