Mannerheim kuoli maanpaossa

Se tulee muistaa

Tapatettuaan yli satatuhatta suomalaista sisällissodassa, talvisodassa ja jatkosodassa vapaaherra Mannerheim joutui lähtemään Suomesta, jossa hänen syytteeseen asettamisensa olisi varmasti ollut ainoastaan ajan kysymys, mikäli kyseinen herra olisi maahan jäänyt. Katkeruus Mannerheimia kohtaan oli vasemmistolaisilla tahoilla jatkosodan jälkeen yhtä suurta kuin sisällissodan jälkeen. SKDL ja muut demokraattiset uudistusvoimat vaativat häntä vastuuseen 1918-1944 harjoitetusta itsetuhoisesta politiikasta. Sisällissodan vankileirejä, korskeaa miekantuppipäiväkäskyä, harkitsematonta ja myös laitonta hyökkäystä Itä-Karjalaan, vierailua Hitlerin luona sekä turhan valloitussodan ja seikkailupolitiikan vaatimia veriuhreja ei ollut unohdettu niiden joukossa jotka olivat tuon taakan raskaimmin kantaneet. Suomen historian "sankarilliset" luvut, joita oikeistolainen historiankirjoitus jaksaa vuodesta toiseen hehkuttaa, on aina kirjoitettu suomalaisten työläisten ja talonpoikien hiellä ja verellä. Mannerheimin sankarimyytti, jota Renny Harlin olisi tahtonut kiillottaa, on yksi totuus, Uralin perhonen sille tarpeellinen vastatotuus.

23

529

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vasemmistolla

      Mannerheimiä kohtaan johtuu siitä, kun Suomea ei onnistuttu liittämään suurta suosiota saaneeseen Kansojen Perheeseen.

      Nykyäänkin vielä eduskunnassa jatkuu laskusuhdanne,..........että on siinä kestämistä.

      • murhata

        Olihan valkoisella kenraalilla itselläänkin yllin kyllin verta käsissään.

        Mannerheimia ei vihattu siksi, että olisi haluttu Suomen liittyvän Neuvostoliittoon tai sosialistiseen blokkiin. Eihän Neuvostoliitto sitä itsekään halunnut. Stalin jätti Suomen miehittämättä 1940 ja 1944.

        Suomalainen älymystö ja historiasta perillä olevat ihmiset kiittävät Suomen itsenäisyydestä Leniniä ja Stalinia Mannerheimin asemesta. Juuri Mannerheimin Hitleriä kosiskeleva politiikka saattoi itsenäisyyden vaaraan 1941-1944.


      • ei kosiskellut
        murhata kirjoitti:

        Olihan valkoisella kenraalilla itselläänkin yllin kyllin verta käsissään.

        Mannerheimia ei vihattu siksi, että olisi haluttu Suomen liittyvän Neuvostoliittoon tai sosialistiseen blokkiin. Eihän Neuvostoliitto sitä itsekään halunnut. Stalin jätti Suomen miehittämättä 1940 ja 1944.

        Suomalainen älymystö ja historiasta perillä olevat ihmiset kiittävät Suomen itsenäisyydestä Leniniä ja Stalinia Mannerheimin asemesta. Juuri Mannerheimin Hitleriä kosiskeleva politiikka saattoi itsenäisyyden vaaraan 1941-1944.

        Hitleriä, se on sinun satujasi. Mannerheimiä sen sijaan kiittävät suomalaiset itsenäisyyden säilyttämisestä, eli koeta muistaa se äänestystulos. Leninillä ja Stalinilla oli kylläkin ketunhäntä kainalossa itsenäisyysasiakirjaa allekirjoittaessaan.


    • Nimetön

      ...ja kaikin sotilaallisin ja valtiollisin kunnianosoituksin. Ja katujenvarret olivat tuhansittain täynnä ihmisiä kun sankarin arkku kulki kunniasaatossa viimeiseen lepopaikkaansa. Ja patsas pystytettiin hänen kunniaansa osoittamaan.

      Eli se siitä syyllisyydestä. Mannerheim on ja tulee olemaan kaikkien suomalaisten sankari niin työlaisten kuin porvarinkin. Toki joukossa on myös itsenäisyyttämme vihaavia kommareitakin mutta teitä on vähän. Oli silloin ja vielä vähemmän nyt.

      • lakkaa-ininöistäsi

        "Mannerheim on ja tulee olemaan kaikkien suomalaisten sankari niin työlaisten kuin porvarinkin"

        Falskia valehtelu, räkänokka, puhu sinä vain omasta puolestasi. Osa palvoo häntä, se on totta, palvotaanhan Staliniakin ja Kimejä P-Koreassa. Palvonnan määrä ja laatu ei kerro mitään kansansuosiosta.

        "Toki joukossa on myös itsenäisyyttämme vihaavia kommareitakin mutta teitä on vähän."

        Vasemmisto julisti Suomen käytännössä itsenäiseksi valtioksi heinäkuussa 1917 mutta porvarit kaatoivat sen kasakoiden pistimiin turvautuen. Porvari lahjoitti Suomen Saksan vasalliksi heti maaliskuussa 1918 ja halusi liittää Suomen Ruotsiin 1940 ja on nyt liittämässä Suomea EU-liittovaltioon. Että se noista sinun roskapuheistasi, porvaristoa suurempaa Suomen syöjää ei ole olemassakaan.


    • Sveitsissä

      sairaalassa. Mistään maanpaosta ei ollut kyse, vaan hoidon saamisesta vaikeisiin sairauksiin.

      Mistään syytteseen asettamisesta ei ollut kyse. Korkeintaan äärivasemmisto ajoi sitä. Esimerkiksi NL ei sitä vaatinut, koska M. oli irroittanut Suomen sodasta.

      Suomen politiikasta 1918-1944 oli vastuussa kulloinenkin presidentti, hallitus ja eduskunta. Mannerheim oli valtionhoitaja lyhyen aikaa joulukuusta 1918 heinäkuuhun 1919.Hän perusti asiallisesti Suomen tasavallan. Hän oli ylipäällikkö sotien aikana ja presidentti elokuusta 1944 maaliskuuhun 1946. Muulloin hän ei ollut julkisessa virassa.

      Mannerheimin toimintaa leimasi yleensä äärimmäinen varovaisuus. Hyökkäys Itä-Karjlaan perustui yleiseen käsitykseen Saksan nopeasta voitosta. Muuten oli kyse Suomen itsenäisyyden säilyttämisesta NL:n uhna alla. Siinä onnistuttiin kahdesta valloitusayrityksestä huolimatta.

      • myötäilyä

        Mannerheimin Venäjän tuntemus oli erinomainen taustastaan johtuen. Ei hän mikään Hitlerin myötäilijä ollut, niitä olivat eräät muut.
        Mannerheim ei esimerkiksi suostunut Leningradiin päin hyökkäämään, vaan pysäytti etenemisyritykset kohtuullisen matkan päähän, ja oli siis kriittinen saksalaisten koohotuksen suhteen.


    • jatkuu ja jatkuu

      Eikö Mannerheiminkin kohdalla olisi aika pysyä tosiasioissa, jopa äärivasemmalla. Siihen ajatussuuntaan tietysti kuuluu valehtelu, mutta olisi aika ymmärtää, ettei se muuhun Suomen kansaan tehoa. Oikeaa tietoa,kun on yllin kyllin saatavissa.

      Kertokaa nyt stallarit, koulutetaanko teidät velehtelijoiksi, vai tuleeko se kommunismiin hurahtamisen myötä itsestään? Onko se vaatimus kommunistiksi tulolle?

    • salahanke,

      Vuoden 1818 talvella jääkäreillä oli salahanke Mannerheimin surmaamiseksi.
      Syynä oli epäily, että Mannerheim ei tosissaan olisi ryhtymässä riittäviin ponnisteluihin venäläisen sotaväen saamiseksi maasta pois.

      Salahanke kuitenkin kuihtui kasaan.
      Suomen historia olisi varmaan mennyt uuteen kuosiin, jos hanke olisi onnistunut.

      • paisuttelua

        Ettäkö jääkärit olleet 200 vuotta Suomen politiikassa?


      • Vai yritettiin Mannerhein salamurhata jo vuonna 1818. Uutta tietoa minulle. No, kaikea sitä oppii.


    • näin on

      Niin, hän karkasi "rintamalta". Pelkäsi kuitenkin NL:n miehittävän Suomen ja joutuvansa Stalinin käsiin ja häipyi viettämään leppoisaa elänmää Sveitsiin samaan aikaan kun hänen armeijansa jäänteet yrittivät aloittaa uutta ankeaa elämää sodan hävinneessä puutetta kärsivässä maassa.

      • johti Suomen rauhaan

        torjuttuaan armeijoineen NL:n miehitysaikeet kesällä 1944. Hän hoiti loppuun uupuneena ja sairaana presidentin tehtäviä maaliskuuhun 1946. Tilanne oli tuolloin jo hieman vakiintunut ja tarmokas Paasikivi maan todellinen ykkösmies.

        Mannerheimin terveys reistaili pahasti. Hän hoiti sitä leikkausten jälkeen lääkärien suosituksesta Etelä-Euroopassa mm Italiassa ja Sveitsissä viimeistellen muistelmiaan. Hän kävi välillä Suomessa, joten mistään paosta ei ollut kyse.Hän mm. totesi ottaneensa YYA-sopimuksesta yhteyttä Zdanoviin jo 1945.Valvontakomissiohan poistui syyskuussa 1947.Pariisin rauha oli solmittu.

        Avaaja latele stallarien tyyliin puhtaita valheita. Miksi?


    • Brantberg

      Kiitos analyyttisesta puheenvuorosta. Muutama kommentti:
      1. Mannerheim lähti Suomesta vuoden 1918 toukokuussa, koska oli saanut tarpeekseen saksalaiskomennosta. Kesän leirikuolemat eivät olleet hänen vastuullaan.
      2. Suomalaisten tappajilla talvi- ja jatkosodassa oli muistaakseni punaiset kokardit.
      3. Mannerheim matkusti ulkomaille Ždanovin/Savonenkovin - joka tapauksessa valvontakomission - luvalla.
      4. Mannerheim ei yksin päättänyt hyökkäyksestä Itä-Karjalaan.
      5. Mannerheim ei todellakaan arvostanut Hitleriä. Se oli kohtelias vastavierailu. Ja - kuten muistamme - Hitler tuli kutsumattomana vieraana marskin syntymäpäiville.

      Oliko muuta?

      - Roope

    • rlzmellll2

      Kuulostaa aika menneeltä ajalta.

      1950 ja 60 luku ihan ok.

    • Avaus-on-pötyä

      "Tapatettuaan yli satatuhatta suomalaista sisällissodassa, talvisodassa ja jatkosodassa vapaaherra Mannerheim joutui lähtemään Suomesta, jossa hänen syytteeseen asettamisensa olisi varmasti ollut ainoastaan ajan kysymys, mikäli kyseinen herra olisi maahan jäänyt."

      Melkoista valetta punikilta taas kerran.

      Sisällissodan aloittivat bolsevikkien tukemat punikit.
      Talvisodan ja jatkosodanaloittivat punikkien tukemat bolsevikit.

      Mannerheim lähti lääkärien kehotuksesta loppuvuonna 1945 terveyslomalle Portugaliin, josta palasi tammikuun alussa -46.

      Mannerheimille tehtiin selväksi, ettei häntä aseteta syytteeseen sodan syttymisestä
      Erottuaan tasavallan presidentin tehtävästä maaliskuussa -46 M. oleskeli sairastellen Suomessa ja Ruotsissa, kunnes päätyi helmikuussa -47 Sveitsiin. Hän oleskeli siellä elämänsä loppuajan käyden vuosittain pari kertaa Suomessa hoitamassa asioitaan.

      Avaus on tyypillistä punikki-stallarin valetta ja vääristelyä..

    • maanpaotta

      Stalin
      Kaikkien Työtätekevien Ystävä ja Opetta, Historian Suurin Nero, Kansojen Isäk ja Ihmiskunnan Loistava Aurinko. Isä aurinkoinen ei kuollut maanpaossa.
      Stalinin allekirjoitti henkilökohtaisesti noin neljäsataa teloitusmääräystä, joissa oli yhteensä 44 000 nimeä. Murhattiinko Stalin myrkyttämällä. Salaisen poliisin johtajan Berijan tiedetään kerskuneen Molotoville: "Minä raivasin hänet tieltä". Sitten alaisen poliisin johtaja Lavrenti Berija teloitettiin ilman oikeudenkäyntiä.

      • ulaanival

        ma olen lukenut et berija olis tuomittu kuolemaan teloittamalla niin taa pieni juutalainen olisi polvilaan rukoillut armoa.


      • LoveRentYee
        ulaanival kirjoitti:

        ma olen lukenut et berija olis tuomittu kuolemaan teloittamalla niin taa pieni juutalainen olisi polvilaan rukoillut armoa.

        Miksi kukaan juutalainen olisi rukoillut armoa Berijalle, joka oli syntyperältään georgialainen ortodoksikristitty ja oli vainonnut julmasti muiden muassa juutalaisia?


    • KusilammikkonLoppu

      Stalin oli raaka ja verinen tyranni, jonka toimien seurauksena 20 miljoonaa venäläistä menetti ennenaikaisesti henkensä vankileireillä ja teloituksissa!

      Jooseppi oli julma peto, jolla ei ollut läheisiä ystäviä. Kuvaavaa oli se, että hänen vaimonsa teki itsemurhan!

      Jos Berija ukon murhasi niin hän teki loistopalveluksen kansalleen!

      Ihmishirviö kuoli kunniattomasti keskelle omaa virtsalammikkoaan, koska palvelijat eivät uskaltaneet käydä katsomassa diltaattoria, jonka olettivat nukkuvan!

      Tuhansilla vankileireillä vangit näyttivät toisilleen pystyssä olevia peukkuja: yksi vähemmän!

      • ulaanival

        5.3.53 nelja paivaa koomassa ja viimeinen sairaanhoitaja olisi kertonut et stalini silmat oli ravahtanyt auki ja osottanut sormella katton ja huutanut APUA MA PALAN.. ta o jostakin lukenut


    • herraMann

      M pelkäsi yli kaiken luovuttamista N-liittoon ja sotarikosoikeudenkäyntiä siellä. Kaikille idässä oikeuteen joutuneille kävi kylmät, esim. Höss, Blobel jne.

    • demarienvihollno1

      ..aina olen ihmetellyt, kohta 60-vuotta, Vasemmistolaisten paatosta. lapsenakin he puhuivat koulussa vastaavaa, töissä ja nyt vanhempana näkee tätä uskomatonta tietämättömyyttä ja tarkoituksellista valheiden puhumista ja "kostoa", katkeruutta tyhmyyttä.
      Mistä vasemmistolainen saa tämän ehtymättömän voimavaran. On käsittämätöntä, että vasuri jaksaa olla tajuamatta hirvittävävyyksiä mitä punalipun alla tehtiin. ja tehdään...

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      200
      5138
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      124
      3170
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      142
      2417
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      342
      2374
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1992
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1566
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      116
      1510
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1403
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1230
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1091
    Aihe