Tosiaan, kesäksi pitäisi uusi pyörä saada alle. Ensin ajattelin ostaa Tunturi T210
http://www.tunturi-bicycles.com/fi/tuotteet/trekking/trekking-naiset/t210-n/
mutta kun pyörä tulee enimmäkseen sellaiseksi paikasta A paikkaan B -kulkuvälineeksi, niin hinta on aika kova opiskelijalle.
Silmiini osuikin tällainen pyörä kuin Insera Canyon
http://www.suomenpolkupyoratukku.fi/index.php?main_page=product_info&products_id=1740
En ole ikinä kuullutkaan merkistä, joten kaipailen vähän kokemuksia. Voiko sitä verrata Tunturiin, tai jos ei, niin mihin sitten? Mitään parin vuoden päästä hajoavaa markettipyörää en enää osta. Entä pyörän ominaisuudet, vastaavatko Tunturi T210:ä?
Sitten vielä sellainen kysymys, jos päädyn tuohon Inseraan, niin kumpi runkoko on 160 senttiselle oikea: 17" vai 20"?
Millainen INSERA on merkkinä?
21
10701
Vastaukset
- Pyörä on ollut..
Perheessä on ollut 2 Insera travelettea.
Varsinkin toisessa pyöristä on ollut paljon pikkuvikoja. Osien irtoamisia ja vaihteet ovat hieman takunneet.
Ei parhaita kokemuksia tästä mallista, mutta eihän se mikään kalliskaan ollut. - sddsfsdfdsf
tuo pyörätukku on samaa kamaa kuin erätukku, nyt hyvä puku hintaa 99 muut vastaavat 399...
voitti tuo inseran x-cross tuon uusimman tekniikanmailman hybridi testin, kaipa nuo uutena on hyviä mutta kestävyydestä en menisi niin takuuseen.. tuo tunturikaan ei sitten ole mikään suomalainen tuote vaan nuo tehdään unkarissa.. jos kotimaista haluat niin kannattaa katsoa helkamaa - Osuuko oikeaan?
Pyörästä näyttää olevan vain kaksi eri kokoa. Katso nyt nsin, osuuko kumpikaan kohdalleen.
- Alkup. pyörämekaanikko
"Mitään parin vuoden päästä hajoavaa markettipyörää en enää osta."
Ihan kumman valitsetkin, niin ovat teknisesti ihan samaa kuraa niihin markettivehkeisiin verrattuna. Millaisen pyörän kuvittelet saavasi reilulla 200 eurolla? Tunturissa on siten 400e brändilisää. Ovat aivan samoista komponenteista kyhästelty kumpainenkin. kumpikaan pyöristä ei kestä piittaamatonta käyttöä. Kun kummassakin on ketjuvaihteet, ne menevät nopeasti kelvottomiksi, jos niitä ei pese ja rasvaa säännöllisesti. Napavaihde taas on painava, ja siinä on vastetta. Vaihteeton(singlespeed) voisi olla paras, jos meinaat uhrata enemmän aikaa opiskelulle, kuin pyörälle. Suosittelen noiden edellämainittujen kidutinvalmistajien tilalta jotain oikeaa pyörää, jos siihen suinkin on varaa; Cannondale, Specialized, Cube, Radon, Focus,,Tms..
99.9% hybrideistä en suosittele kenellekään. Käytä aikaa hieman miettiessäsi missä pyörällä ajat, se kannattaa.
Insera on nykyään sitten enemmän kotimainen merkki kuin Tunturi. Tunturin omistus ja suunnittelukin suurelta osin on Tanskassa ja itse pyörät tehdään taiwanissa. Kokoaminen tapahtuu itäeuroopassa.
Inseran suunnittelu tehdään käsittääkseni Suomessa, ja pyörät Taiwanissa. Omistus on ainakin osin suomalainen.
"mutta kun pyörä tulee enimmäkseen sellaiseksi paikasta A paikkaan B -kulkuvälineeksi, niin hinta on aika kova opiskelijalle."
Kiertele vaikka kirpputoreja, jos hinta vaikuttaa liian suurelta. Jos on tiukka budjetti, niin miksi pitää saada uusi? Hyviä käytettyjäkin on usein alan liikkeissä tarjolla. Usein myöntävät hieman takuutakin niihin.
-Ja miksi pitää olla naistenpyörä perinteisellä rungolla?
-Kopioinpas tähän nyt aiemmin kirjoittamaani juttua naistenpyöristä, runkogeometrioista ja hieman satulastakin;
-Naistenrunko on 3-5% painavampi samankokoiseen miesten timanttirunkoon verraten. Ylipaino tulee pidemmästä vaakaputkesta, sekä joissain tapauksissa myös järeämmäksi tehdystä satulaputkesta.
-"miestenrunko" on huomattavasti jäykempi verraten tavalliseen naistenrunkoon, sekä samalla paljon kestävämpi. Miestenrunko on myös hieman halvempi toteuttaa. Jäykkä runko taas parantaa huomattavasti pyörän käsiteltävyyttä, vaikkei kovaa ajettaisikaan. Myös poljentatehosta osa menee huonon kiertojäykkyyden omaavan rungon edestakaisin vääntämiseen.
-Tähän väliin erittäin pieni raapaisu asiaa runkogeometriasta:
Nainen eroaa miehestä suurimmaksi osaksi raajojen mittasuhteiltaan, suhteessa kokonaispituuteen. Esimerkiksi keskimääräisen naisen jalat ovat suhteessa kokonaispituuteen hieman pidemmät kuin keskimääräisellä miehellä, mutta keskimääräinen mies on kuitenkin hieman pidempi keskimääräistä naista, jolloin keskimääräiselle miehelle tarkoitetussa miestenrungossa rungon etenemä(reach), pitää olla usein yllättävän pitkä, jotta saadaan painopisteeltään optimaalinen ajoasento. Keskimääräisen miehen selkä on siis suhteessa hieman pidempi keskimääräisen naisen selän pituuteen verraten. Ajoasento vaikuttaa mm ilmanvastukseen ja ajomukavuuteen. Painopiste pitäisi saada jaettua keskenään satulan ja tangon välille, sekä etu ja takarenkaan kanssa keskenään, tai mahdollisimman lähelle sitä, joka taas sitten vaikuttaa pyörän käsittelykykyyn mm kaarreajossa, sekä nousuissa että laskuissa ja ymym... Jos nyt vielä vähän lisää sekoitetaan, parhaimmin menestyvät/menestyneet ammattilaispyöräilijät ovat yllätyksellisesti enemmän lähellä keskimääräisen naisen mittasuhteita, kuin keskimääräisen miehen. Ja koska polkupyörien runkoja kehitetään ihan ensimmäisenä kilpailutasolla, on varsinkin hieman parempien runkojen geometriat lieviä kopioita, viimeistä huutoa olevista kisavälineistä.
Myöskin suurempien valmistajien lähes kaikki rungot ovat geometrioiltaan likipitäen samanlaisia kilpailuissa menestyneisiin malleihin verraten. Täten siis sanonkin, että keskimääräiselle naiselle onkin, -yllättävää kenties, hieman helpompaa löytää geometrialtaan sopivampi hyvä pyörä, kuin keskimääräiselle miehelle, vaikka suurinta osaa markkinoitaisiinkin miestenpyörinä.
Perinteisen naistenrungon vaakaputken laskevuudella ei ole oikeanlaisen geometrian kanssa mitään tekemistä. Perinteinen naistenrunko on hyvä ainoastaan jo hieman vanhemmille ihmisille, jolloin jalan nostaminen rungon yli takaa on jo kenties paljon vaikeampaa, kuin nuorella henkilöllä, joka taas tekee pyörästä käyttäjälleen, tässä tilanteessa hieman turvallisemman. Tosin rungon suurempi jäykkyys tuo turvallisuutta myös. Tiedä sitten kumpi runkomalleista on oikeasti iäkkäälle käyttäjälleen turvallisempi.
pyörän sopivuus käyttäjälle riippuu siis suurimmaksi osaksi rungon oikeanlaisesta mitoituksesta suhteessa pyörälijän ruumiin mittasuhteisiin. Ei siitä, onko pyöräilijä mies vai nainen. Satula vain vaihtoon, jos ei sopiva itselle. Sekin on tosin myös yksilöllistä, ei väliä vaikka henkilö olisi mies tai nainen. Tai onko kyseessä miesten tai naisten satula. Edelleenkin vain istuinluiden etäisyys toisistaan ratkaisee satulan leveyden. Todennäköisempää on kumminkin, että naisten satula sopii paremmin naisille, ja miesten satula miehille, mutta sitä ei pidä pitää sääntönä.
Että eikun kaupoille sitten vaan. Suosittelen lainaamaan kirjastosta kirjoja aiheesta iltalukemiseksi, jotta perusteet tulevat selväksi. Se myös helpottaa oikean pyörätyypin valintaa.- Alkup. pyörämekaanikko
Suosittelen myös jättämään kauppaan pyörät, joista ei valmisteta yli viittä eri kokoa. Runkokokojen saatavuus on suoraan verrannollinen fillarin laatuun. Jos pyörässä on säädettävä ohjainkannatin, ja säädettävää sitä ja tätä, niin ne ovat usein melko turhia hajoavia osia, millä ei oikeastaan tee pyörän hankinnan jälkeen mitään. Valmistajan ideana, on että saadaan pyörä kaupassa sopimaan mahdollisimman monelle asiakkaalle, ja täten siis myytyä fillareita mahdollisimman monelle, vaikkei runko välttämättä olisikaan kovin sopiva.
Istuinkannattimen korkeudensäätö on hyvä juttu, mutta senkin kun olet saanut kohdalleen, niin silläkään ei periaatteessa tee sen jälkeen mitään. - oikeesti jo
vittuun täältä, se on monen toive
- oikeesti jo
oikeesti jo kirjoitti:
vittuun täältä, se on monen toive
hoitoon täältä, se on monen toive
- Alkup. pyörämekaanikko
oikeesti jo kirjoitti:
hoitoon täältä, se on monen toive
Oliskos noin, että kannattaisi sinunkin hakeutua vapaaehtoisesti itse hoidettavaksi, ennenkuin väkisin vievät. Voisin suositella, jos Suoli24:sen fillaripalsta alkaa häiritsemään noinkin paljon arkielämästä selviytymistä.
- IronMätäs
Alkup. pyörämekaanikko kirjoitti:
Oliskos noin, että kannattaisi sinunkin hakeutua vapaaehtoisesti itse hoidettavaksi, ennenkuin väkisin vievät. Voisin suositella, jos Suoli24:sen fillaripalsta alkaa häiritsemään noinkin paljon arkielämästä selviytymistä.
tuosta pyöräilystä niin monimutkaisen toiminnon ,että osaakokaan enää maallikko sotkea? :)
Et nyt havainnut sitä, että naistenpyörä on paljon kätevämpi käyttää miehenkin ,koska ei tarvitse nostaa kankeita kinttujaan (jos on) ylös ,ja laskeutuminenkin maahan on vaivatonta,eikä ole sitä kaatumisen ja kolarin vaaraa, joka liittyy korkearunkoiseen miestenpyörään,varsinkin siis äkkitilanteessa.
Itse huolin vain naistenpyörän. - alkup. Maantiepyöräilijä
IronMätäs kirjoitti:
tuosta pyöräilystä niin monimutkaisen toiminnon ,että osaakokaan enää maallikko sotkea? :)
Et nyt havainnut sitä, että naistenpyörä on paljon kätevämpi käyttää miehenkin ,koska ei tarvitse nostaa kankeita kinttujaan (jos on) ylös ,ja laskeutuminenkin maahan on vaivatonta,eikä ole sitä kaatumisen ja kolarin vaaraa, joka liittyy korkearunkoiseen miestenpyörään,varsinkin siis äkkitilanteessa.
Itse huolin vain naistenpyörän.Polkupyöräily ei ole monimutkaista, mutta pollkupyörä on kohtuullisen monimutkainen mekaaninen laite. Jos haluaa yksinkertaisen, pomminvarman pyörän, se tarkoittaa pyörää ilman vaihteita:
http://www.konaworld.com/09_paddywagon_en.cfm
Naistenpyörä tarkoittaa rungoltaan suhteessa lyhyempää pyörää. Ainoat erot naisten ja miesten pyörissä keskimäärin ovat rungon pituus ja satulan leveys. Sen lisäksi että naisella on keskimäärin pitkät jalat, on hänellä istumaluiden leveydessä jonkun kymmenen millin ero.
Markkinoilla on erinomaisia vanhuksille ja muille liikuntarajoitteisille tarkoitettuja pyöriä. Niiden ajo-ominaisuudet ovat kuitenkin sitä luokkaa, ettei niitä välttämättä kannata ostaa muuhun käyttöön ainakaan kilometria paria pidemmille matkoille:
http://helkamavelox.fi/index.phtml?page_id=1117&navi_id=1117&10012_iProductId=HCS147&10012_IPG:55_t=viewPublicProduct& - vaikka nykyään
alkup. Maantiepyöräilijä kirjoitti:
Polkupyöräily ei ole monimutkaista, mutta pollkupyörä on kohtuullisen monimutkainen mekaaninen laite. Jos haluaa yksinkertaisen, pomminvarman pyörän, se tarkoittaa pyörää ilman vaihteita:
http://www.konaworld.com/09_paddywagon_en.cfm
Naistenpyörä tarkoittaa rungoltaan suhteessa lyhyempää pyörää. Ainoat erot naisten ja miesten pyörissä keskimäärin ovat rungon pituus ja satulan leveys. Sen lisäksi että naisella on keskimäärin pitkät jalat, on hänellä istumaluiden leveydessä jonkun kymmenen millin ero.
Markkinoilla on erinomaisia vanhuksille ja muille liikuntarajoitteisille tarkoitettuja pyöriä. Niiden ajo-ominaisuudet ovat kuitenkin sitä luokkaa, ettei niitä välttämättä kannata ostaa muuhun käyttöön ainakaan kilometria paria pidemmille matkoille:
http://helkamavelox.fi/index.phtml?page_id=1117&navi_id=1117&10012_iProductId=HCS147&10012_IPG:55_t=viewPublicProduct&pidänkin kevyttä maantiepyörää hyvänä pelinä, mutta nuorena ja kokemattomana ajettiin Helkaman Kaunottarella (napavaihde, 3 kpl) runkogeometrioita tuntematta 170 kilometriä putkeen. Lihapiirakan ja munkkikahvien voimalla :)
- Alkup. pyörämekaanikko
alkup. Maantiepyöräilijä kirjoitti:
Polkupyöräily ei ole monimutkaista, mutta pollkupyörä on kohtuullisen monimutkainen mekaaninen laite. Jos haluaa yksinkertaisen, pomminvarman pyörän, se tarkoittaa pyörää ilman vaihteita:
http://www.konaworld.com/09_paddywagon_en.cfm
Naistenpyörä tarkoittaa rungoltaan suhteessa lyhyempää pyörää. Ainoat erot naisten ja miesten pyörissä keskimäärin ovat rungon pituus ja satulan leveys. Sen lisäksi että naisella on keskimäärin pitkät jalat, on hänellä istumaluiden leveydessä jonkun kymmenen millin ero.
Markkinoilla on erinomaisia vanhuksille ja muille liikuntarajoitteisille tarkoitettuja pyöriä. Niiden ajo-ominaisuudet ovat kuitenkin sitä luokkaa, ettei niitä välttämättä kannata ostaa muuhun käyttöön ainakaan kilometria paria pidemmille matkoille:
http://helkamavelox.fi/index.phtml?page_id=1117&navi_id=1117&10012_iProductId=HCS147&10012_IPG:55_t=viewPublicProduct&"Ainoat erot naisten ja miesten pyörissä keskimäärin ovat rungon pituus ja satulan leveys."
-Sekä kenties hieman lyhyemmät kammet, sekä joissain tapauksissa hieman ohuemmat gripit tai tankonauha. joko chebicin Vesa Rautulta, joka on ollut alalla 40 v. ja Nieminen velosportista, jolla on kokemusta kanssa riittäväasti.
Älä ostakkaan marketpyörää eli käytettynäkinn voit löytää tosi hyviä ja kestäviä ja hyvin huolettuja pyöriä.g-pointman37 kirjoitti:
joko chebicin Vesa Rautulta, joka on ollut alalla 40 v. ja Nieminen velosportista, jolla on kokemusta kanssa riittäväasti.
Älä ostakkaan marketpyörää eli käytettynäkinn voit löytää tosi hyviä ja kestäviä ja hyvin huolettuja pyöriä.satulat tangot ja muut tavarat voit vaihtaa suht. huokeella mieleiseksesi.
Aikoinaan annoin mennä Monarkin hiton hyvän rungon heitää pois äitini muuttaessani, kun siellä sitä säilytin. Oisin siitä sanut hyvin toimivan pyörän noin 200@ (max.) ja ois ollut villä osilla.
Muista sekin, että pelkät Mavicin kiekotkin halvimmillaan maksaa noin 200€ eli osta halvemmat, mutta laadukkaat osat. Myös shimanon osasarjat ovat hyviä jo halvemmistakin malleista. Katso sora vs. dura-ace eli kalliimpi toimii herkemmin ja on tsoi hyvä , mutta suurin ero hintaan tulee painoerosta mitä sinun ajoillasi ei tarvitse yhtään miettiä.sama painaako pyörä 10 kg vai 12 kg, kunhan on hyvät navat ja keskiöt ja toimivat jarrut eli tiukan poaikan pysähtyy ei swiihen akkojen runkoja tarvii. Ja jos ei osaa yöräillä niin kannataisko opetella, kuten täällä yksi kommentoi.
Eli hyvä ja oikean kokoinen runko , joka mitataan sulle ja siihen halvemmat, mutta silti taprpeeksi laadukkaat osat kiinni ja hyvä pyörän huolto ja puhtaana pito =>seuraa nautinnolista ajamista vuosiksi.
- Mikke
Suomen Polkupyörätukun ns. talon merkki. Näilä palstoilla merkkiä kritisoitu kovasti. tarkemissa keskusteluissa on näyttänyt siltä, että varsinaisesti kritiikki kohdistuu po. liikkeen koettuun heikkoon palveluun ja loivaliikkeiseen huoltotoimintaan ainakin takuuaikaisissa huolloissa. Toki Inseraa myydään muissakin urheilukaupoissa esim. Vaasassa Viertolan pyöräliikkeissä ja My-Sportsissa, jossa on tarjolla myös mm. Cannondalea, Trekiä ja Willieriä
Tekniikan lehtien testeissä viime vuosina Insera on menestynyt hyvin. Tämä Canyon malli voitti selkeästi TM:n testissä pyörävertailun. Siinä testissä vertailtiin n. 200 euron hintaisia pyöriä ja arveltiin, että Canyon olisi menestynyt vertailussa kaksi kertaa kalliimpienkin mallien kanssa. Jos aiot ostaa n. 200 euron hintaisen pyörän, niin Insera Canyon on erinomainen valinta.
Valitettavasti mitään pyörien kestotestejä ei tehdä. Jokainen pyörä vaatii ainakin kohtuullista huoltoa palvellaakseen kuskiaan mahdollisimman hyvin. Uudessa pyörässä takuu on kuitenkin olemassa, joten pyörä kannattaa ostaa palvelukykyisestä ja haluisesta liiikkeestä. Sitä kokoa pitäisi kokeilla. Paperilla kumpikin saattaisi käydä, mutta teoriassa teoria ja käytäntö ovat sama asia, mutta käytännössä eri asioita.- pyörä.
Mikä on ollut minulla 2 vuotta ja ei ole toiminut koskaan kunnolla.Uskon että Insera on aivan varmasti hintansa arvoinen ja huoltaahan voi muissakin liikkeissä.
- muodostuu
pyörä. kirjoitti:
Mikä on ollut minulla 2 vuotta ja ei ole toiminut koskaan kunnolla.Uskon että Insera on aivan varmasti hintansa arvoinen ja huoltaahan voi muissakin liikkeissä.
Ongelma muodostuu lähinnä sitä, että samat kaverit jotka eivät osaa huoltaa pyöriä kasaavat ne liikkeessä. Todellisuudessa pp-tukunkin liikkeiden välillä on suuria eroja.
Itse olen ennakkoluuloton ja lasten pyörät olen kilpailuttanut aina myös lähimmässä pp-tukussa. Se ei ole koskaan pärjännyt hintakilpailussa. - dsffsads
muodostuu kirjoitti:
Ongelma muodostuu lähinnä sitä, että samat kaverit jotka eivät osaa huoltaa pyöriä kasaavat ne liikkeessä. Todellisuudessa pp-tukunkin liikkeiden välillä on suuria eroja.
Itse olen ennakkoluuloton ja lasten pyörät olen kilpailuttanut aina myös lähimmässä pp-tukussa. Se ei ole koskaan pärjännyt hintakilpailussa.Ainakin tuo malmin toimipiste oli kasannut canyonin hyvin silloin kun tuon ostin eli 2005, muutaman päivän ne sitä laitteli kaupan sopimisen jälkeen että sikäli pitikin olla kuosissa...
- halpisorjatar
Itselläni Inserat ovat kestäneet normaalikäytössä, lue, kesäinen käyttö, lyhyitä kuntoilulenkkejä myös.
En siis ole mikään ympärivuotinen pyöräilijä.
Minulla on sekä Inseran maasto että hybridi.
Likaisella kelillä pesen aina pyörän ajamisen jälkeen, ja muutenkin huollan sitä säännöllisesti.
Joillakin kestää nämä halvatkin laitteet ihan hyvin, vaatii ehkä hieman omatoimisuutta ja huolellisempaa käyttöä, ja joillain taas ei mikään kestä yhtään mitään.
Ei vaan ole koskaan ole ollut varaa laittaa pyörään yli tuhatta euroa, eikä järkeäkään näillä kilsoilla. - Jopelkueiviittiny
Minulla on kolmas Insera. Kakki ovat olleet hybridejä, koska ajelen siellä sun täällä, eli hyvillä ja huonoilla teillä ja kaupungissa kanssa.
Olen läpi vuoden siinä 4000 - 5000 km/v ajava kuntoilija.
Ensimmäisen Insera oli halppis malli ja se tuli kun tarjosivat vanhasta Scotista niin hyvän vaihtohinnan. Eipä jäänyt Scottia ikävä, vaikka eipä ollut eka Inserakaan kehuttava. Vaihtohyvityksen takia olen kai pysynyt merkissä. Tämän viimeisen ovh oli kai siinä 800€ nurkilla. Se on ollut aika hyvä eli siis murheeton.
Tuolla joku mainitsi että satulan kiristyspanta on heikko. Minulla vastaava vika (satula valui alas hissukseen ajon aikana) korjautui kun putsasin satula putken ja vastaavan rungon putken sisältä huolellisesti rasvasta.
Onkohan se raskaampi ajaa kuin kalliit pyörät? Eihän se haittaa, ei tarvitse jaa niin pitkää matkaa. Kuntourheilustahan on kyse. - Fillarilarsson
Osta staniduur
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
En löydä sinua
En löydä sinua täältä, etkä sinä varmaankaan minua. Ennen kirjoitin selkeillä tunnisteilla, nyt jätän ne pois. Varmaan k222441- 622374
Eelin, 20, itsemurhakirje - Suomalaisen terveydenhuollon virhe maksoi nuoren elämän
Yksikin mielenterveysongelmien takia menetetty nuori on liikaa. Masennusta sairastava Eeli Syrjälä, 20, ehti asua ensi1062270- 321537
Hajoaako persut kuten 2017?
https://www.is.fi/politiikka/art-2000011217813.html Tämä on totisinta totta. Persut on murroksessa. Osa jättää puolueen2381532- 321510
Kamala uutinen: Henkilö kuoli Tokmannin pihaan Kankaanpäässä- Jäi trukin alle
IL 9.5.2025 Ihminen kuoli Kankaanpään Tokmannin edustalla perjantaina aamupäivästä. Poliisin mukaan henkilö oli jäänyt371422- 281220
Ne oli ne hymyt
Mitä vaihdettiin. Siksi mulla on taas niin järjetön ikävä. Jos haluat musta eroon päästä niin älä huomioi mua. Muuten kä201176- 951171