Maitoallergian jälkeen maitoon totuttelu

maitomamma

Jos koko pienen iän on ollut maidottomalla ruokavaliolla niin miten mahtaa vatsa reagoida maitotuotteisiin kun niitä alkaa syödä.

Eli voiko tulla ilmavaivoja tms.pientä vaikka ei enää varsinaisesti ole allerginen maidolle?

9

934

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • allergia.............

      parantunut, vai?

    • ++++++++

      Aluksi voi olla että vain osa maitotuotteista käy, tai esim. hapanmaitotuotteet ja/tai keitetty maito ruoan seassa, mutta raaka maito ei käy. Joillekin käy luomumaito mutta tavalliset maitotuotteet eivät. Ja sitten voi käydä niin että henkilöllä onkin laktoosi-intoleranssi, jota ei ole tietenkään huomattu silloin kun on ollut täysin maidottomalla ruokavaliolla maitoallergian vuoksi, mutta laktoosista tulee oireita sitten kun maitoa aletaan kokeilemaan. Eli kannattaa kokeilla sopisiko laktoosittomat maitotuotteet paremmin.

      Mutta jos lapsi ei ole saanut pitkään aikaan maitotuotteita, voi allergiavasta-aineiden pitoisuus veressä olla laskenut niin matalaksi, että testin mukaan allergiaa ei ole, mutta tosiasiassa hän ei vielä(kään) siedä maitotuotteita.

      • maitomamma

        hyvä tietää.Meillä juuri verikokeet näytti, ettei olisi maidolle allerginen.Ennen ei ole koskaan verikokeita otettukaan joten sinänsä ei ole mihin vertailla.
        No kokeiltiin kuitenkin pienellä määrällä puuroa jossa maitoa.Näkyviä oireita ei tullut, mutta ilmavaivat vaivasivat sen illan.

        Miten tuon nyt sitten tulkitsisi?Pitää varmaan kokeilla vielä toisena päivänä uudelleen.


      • ainesosat
        maitomamma kirjoitti:

        hyvä tietää.Meillä juuri verikokeet näytti, ettei olisi maidolle allerginen.Ennen ei ole koskaan verikokeita otettukaan joten sinänsä ei ole mihin vertailla.
        No kokeiltiin kuitenkin pienellä määrällä puuroa jossa maitoa.Näkyviä oireita ei tullut, mutta ilmavaivat vaivasivat sen illan.

        Miten tuon nyt sitten tulkitsisi?Pitää varmaan kokeilla vielä toisena päivänä uudelleen.

        Olisi varmasti hyvä tietää myös mille on allerginen.
        Onko allergia maidon proteiinille, valkuaiselle vai rasvalle. Näitäkin on lötynyt jotka ovat allergisia maidon rasvalle.


    • mie vaan..

      vaikka maitoallergiaa ei olisi niin voi olla että lapsi tarvitsee hylan tms. Varsinkin ilmavaivat ja löysä vatsa on oireita että normimaito ei sovi. Meillä kun maito asai alkaa juoda otettiin luomumaito pian käyttöön ja alkuun sekoitettiin osa korvikkeeseen eli ensinnäkin lapsi vierasti makua jo kamalasti.

      Ainahan ruokavalion muutokset vaikuttaa ruuansulatukseen joten alle viikon ei oikein kyllä voi sanoa mitään varmaa ellei oireet pahene ennen kokeiluja.

      Maidon homogenointi ja pastorointi vaikuttaa sen koostumukseen joten ei ihme jos oudokseltaan aiheuttaa pientä oiretta suolistoon.

    • Äippä

      maitoa tai siis mitään maitotuotteita...sitten koitti se autuus että tyttö kesti maidon. Ei todellakaan juo maitoa tai syö jugurtteja tuskin tulee koskaan juomaankaan. Aloittelimme lisäämällä ruokiin maitoa ja meillä se oli hylaa kun perheessä on hyla väkeä... hyvin meni ja tyttö kesti pikkuhiljaa aloitetun uuden ruoka-aineen käytön hyvin. Toivottavasti et lannistu kokeile eri vaihtoehtoja, mutta ole pitkäjännitteinen ei päivän parin kokeilut tuota tulosta.

    • että vanhimmalla

      pojalla todettiin maitoallergia viime syksynä 11 vuotiaana. Tarkemmin sanottuna maidon proteiini ei käy tässä tapauksessa. Joitakin maitotuotteita pystyy käyttämään pienissä määrin sellaisenaan (laktoosittomat jogurtit, viilit ja joitakin muita hapanmaitotuotteita). Koulussa on maidoton ruokavalio. Vähälaktoosisia ja laktoosittomia tuotteita sietää kotona tehdyssä lämpimässä ruoassa. Jos on ottanut maitoa sellaisenaan tai nauttinut liian paljon ns. sopivia maitotuotteita on ilmavaivoja, ripulia ja kovia vatsa kipuja. Ikää on kuitenkin sen verran että itse osaa sanoa ja kokeilla mikä käy ja mikä ei. Pojalle taisi olla kova isku kun sai kuulla ettei saisi käyttää maitotuotteita sillä on aina ollut maidon ystävä.

    • Intoleranssi..?

      Meillä lapselle tuli maidottomasta linjasta laktoosi-intoleranssi. Eli maitoproteiini käy nykyään, mutta laktoosi ei. Eli maitosokerin imeytymishäiriö. Voi syödä kaikkia maitotuotteita, joissa ei ole laktoosia.

      • maitomamma

        Nyt sitten kokeiltiin ihan (luomu)maidolla jotta saataisiin selvä vastaus. Ensin tippa huulelle josta ei oireita.10 min päästä sivelin reilummin ylähuulelle ja pian oli suun ympärys täynnä punaisia läiskiä. Valitettavasti allergia edelleen vaikka ikää kohta neljä.Mitä tapahtuisikaan jos joisi lasillisen maitoa!! Ei verikokeet siis aina ole luotettavia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      101
      1912
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1397
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1238
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1167
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      65
      1148
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      81
      994
    7. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      980
    8. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      976
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      793
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      778
    Aihe