Kokemuksia Frantsilan Aurinkovoimasta?

testata ajattelin

Onko kellään kokemuksia tästä:
AURINKOVOIMA Nokkos-yrtti-viherjauhe,
Vaikutukset ja käyttö: "elvyttämään, virkistämään ja puhdistamaan"

- puhdistamaan maksaa ja verta, nostamaan kehon pH:ta emäksisen puolelle
- väsymykseen ja anemiaan ja ns. veren kuonaantumiseen eli happamoitumiseen
- amalgaami- ja raskasmetallimyrkytyksiin sekä yleensä kuona-aineiden poistamiseen elimistöstä ja verestä
- vahvistamaan munuaisia ja lisäämään virtsaneritystä
- turvotuksiin ja nestekeräymiin
- parantamaan suoliston toimintaa
- sydän- ja verenkiertosairauksien tukihoitoon, korkeaan huonoon kolesteroliin

20

3286

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • varo näitä

      Ainakin myyntiväitteet ovat sellaista kakkendaalia, että tämä voi upota vain herkkäuskoisimpiin tai niihin, joilla ei ole selkeää käsitystä elimistön toiminnasta.

      • ” Ainakin myyntiväitteet ovat sellaista kakkendaalia, että tämä voi upota vain herkkäuskoisimpiin tai niihin, joilla ei ole selkeää käsitystä elimistön toiminnasta. ”

        Onko kovinkin vahva tietämys tai kokemus eri ainekokonaisuuksien vaikutuksista ihmisen terveyteen, koska varsin voimakkaasti tuot esille luonnontuotteisiin kohdistuvasi epäilyksen. Onko nämä kannanotot vain periaatteessa vastaan tai perustuvatko ne kenties uskomuksiin taikka mielikuviin ko. tuotteista, ettei luonnonaineilla voi olla mitään vaikutusta.


      • missä valvonta?
        EräsKansanparantaja kirjoitti:

        ” Ainakin myyntiväitteet ovat sellaista kakkendaalia, että tämä voi upota vain herkkäuskoisimpiin tai niihin, joilla ei ole selkeää käsitystä elimistön toiminnasta. ”

        Onko kovinkin vahva tietämys tai kokemus eri ainekokonaisuuksien vaikutuksista ihmisen terveyteen, koska varsin voimakkaasti tuot esille luonnontuotteisiin kohdistuvasi epäilyksen. Onko nämä kannanotot vain periaatteessa vastaan tai perustuvatko ne kenties uskomuksiin taikka mielikuviin ko. tuotteista, ettei luonnonaineilla voi olla mitään vaikutusta.

        Mainoksessa väitetään, että tuote sisältäisi paljonkin vitamiineja. Jos taas lukee tuotteen sisällön, nin on ihan selvää, ettei siinä voi olla juuri muuta kuin c-vitamiinia. Jos noudatetaan valmistajan annostelusuositusta, niin silläkään ei ole juuri merkitystä.

        Elimistön ph:n muuttamisväite kertoo,että valmistajalla ei ole mitään käsitystä elimistön ph:sta tai sen sääntelystä. Elimistössä on melko monimutkainen säätelyjärjetelmä, joka pitää ph:n erittäin tasaisena. Jos siitä poiketaan, niin silloin ihminen on kiireellisessä lääkärinhoidon tarpeessa eikä yrteistä ole apua. Jos taas yrttidieeteillä voisi sotkea kroppansa ph:n niin tuotteen käyttö olisi jopa vaarallista.

        Muutkin mainoksessa esitetyt terveysväitteet ovat ihan mahdottomia. Jos viranomaiset olisivat tarkkana, niin tällaisten markkinointiväitteiden esittämiseen pitäisi puuttua.


      • missä valvonta? kirjoitti:

        Mainoksessa väitetään, että tuote sisältäisi paljonkin vitamiineja. Jos taas lukee tuotteen sisällön, nin on ihan selvää, ettei siinä voi olla juuri muuta kuin c-vitamiinia. Jos noudatetaan valmistajan annostelusuositusta, niin silläkään ei ole juuri merkitystä.

        Elimistön ph:n muuttamisväite kertoo,että valmistajalla ei ole mitään käsitystä elimistön ph:sta tai sen sääntelystä. Elimistössä on melko monimutkainen säätelyjärjetelmä, joka pitää ph:n erittäin tasaisena. Jos siitä poiketaan, niin silloin ihminen on kiireellisessä lääkärinhoidon tarpeessa eikä yrteistä ole apua. Jos taas yrttidieeteillä voisi sotkea kroppansa ph:n niin tuotteen käyttö olisi jopa vaarallista.

        Muutkin mainoksessa esitetyt terveysväitteet ovat ihan mahdottomia. Jos viranomaiset olisivat tarkkana, niin tällaisten markkinointiväitteiden esittämiseen pitäisi puuttua.

        ” Mainoksessa väitetään, että tuote sisältäisi paljonkin vitamiineja. Jos taas lukee tuotteen sisällön, nin on ihan selvää, ettei siinä voi olla juuri muuta kuin c-vitamiinia. Jos noudatetaan valmistajan annostelusuositusta, niin silläkään ei ole juuri merkitystä.

        Elimistön ph:n muuttamisväite kertoo,että valmistajalla ei ole mitään käsitystä elimistön ph:sta tai sen sääntelystä. Elimistössä on melko monimutkainen säätelyjärjetelmä, joka pitää ph:n erittäin tasaisena. Jos siitä poiketaan, niin silloin ihminen on kiireellisessä lääkärinhoidon tarpeessa eikä yrteistä ole apua. Jos taas yrttidieeteillä voisi sotkea kroppansa ph:n niin tuotteen käyttö olisi jopa vaarallista.

        Muutkin mainoksessa esitetyt terveysväitteet ovat ihan mahdottomia. Jos viranomaiset olisivat tarkkana, niin tällaisten markkinointiväitteiden esittämiseen pitäisi puuttua. ”

        Tuotteessa käytetyt aineosat näyttäisivät tukevan tuotteelle annettuja vaikutuksia, eri asia on missä määrin. Olen huomannut ja itsekin kokenut mainosmiesten ’hieman’ liioitteleva tuotteen ominaisuuksia ja se on kaikilla aloilla aivan samanlaista, eikä luontaistuote taikka lääkebisnes tee siitä poikkeusta.

        Elimistön happo-emästasapainon säätelyjärjestelmä ei sinänsä ole monimutkainen, mutta sen ylikuormittuminen saa monenlaisia elimistön häiriötiloja aikaan. Koska nesteiden ph:n on oltava tiukasti tietyissä raja-arvoissa on happojäämät jonnekin saatava ja näitä varastopaikkoja ovat erilaiset solut, joissa nämä lymyilevät niin kauan kunnes ne jollakin tapaa saadaan poistetuksi.

        Tämä huomaa noin 40-ikävuoden jälkeen nivelten aamujäykkyytenä, varsinkin nilkat ovat jäykät ja alkuun kävely on ankantaaperrusta, kunnes kone lähtee käyntiin. Samoin erilaiset selkä ja hartiakivut ovat seurana ja pahenevat ajan myötä. Tämä on aivan normaalia iän tuomaa elimistön toimintojen hidastumista ja palautuminen vaatii hieman enemmän aikaa.

        Tätä elimistön happamoitumista voidaan monella tapaa estää ja saada elimistö taas normaalitilaan. Energiahoito nopeuttaa elimistön kuntoutumista ja sen huomaa solujen kimmoisuuden palautumisena, keho on huomattavasti notkeampi ja kovat ’koppuraiset’ lihakset muuttuvat pehmeiksi ja toimivat paremmin. Hoidon jälkeen saa vessan pönttöön lorotella aika kauan ja aika vahvaa evästä tuleekin niin hajun kuin värinkin puolesta.

        Tämä kehon happamoituminen on mielestäni mukana monessa nykyisistä elintapa ja elintasosairauksissa, mikäli on kipuja ja aamujäykkyyttä selässä taikka nivelissä voi kokeilla emäsvoittoista ravintoa ja kun on kunnossa, niin taas takaisin aikaisempaan ja kun on taas entisellään niin uudelleen. Tämän kun tekee muutaman kerran voi jotain alkaa päättelemään ravinnon merkityksestä elimistön terveydentilaan.


      • kyseessä
        EräsKansanparantaja kirjoitti:

        ” Mainoksessa väitetään, että tuote sisältäisi paljonkin vitamiineja. Jos taas lukee tuotteen sisällön, nin on ihan selvää, ettei siinä voi olla juuri muuta kuin c-vitamiinia. Jos noudatetaan valmistajan annostelusuositusta, niin silläkään ei ole juuri merkitystä.

        Elimistön ph:n muuttamisväite kertoo,että valmistajalla ei ole mitään käsitystä elimistön ph:sta tai sen sääntelystä. Elimistössä on melko monimutkainen säätelyjärjetelmä, joka pitää ph:n erittäin tasaisena. Jos siitä poiketaan, niin silloin ihminen on kiireellisessä lääkärinhoidon tarpeessa eikä yrteistä ole apua. Jos taas yrttidieeteillä voisi sotkea kroppansa ph:n niin tuotteen käyttö olisi jopa vaarallista.

        Muutkin mainoksessa esitetyt terveysväitteet ovat ihan mahdottomia. Jos viranomaiset olisivat tarkkana, niin tällaisten markkinointiväitteiden esittämiseen pitäisi puuttua. ”

        Tuotteessa käytetyt aineosat näyttäisivät tukevan tuotteelle annettuja vaikutuksia, eri asia on missä määrin. Olen huomannut ja itsekin kokenut mainosmiesten ’hieman’ liioitteleva tuotteen ominaisuuksia ja se on kaikilla aloilla aivan samanlaista, eikä luontaistuote taikka lääkebisnes tee siitä poikkeusta.

        Elimistön happo-emästasapainon säätelyjärjestelmä ei sinänsä ole monimutkainen, mutta sen ylikuormittuminen saa monenlaisia elimistön häiriötiloja aikaan. Koska nesteiden ph:n on oltava tiukasti tietyissä raja-arvoissa on happojäämät jonnekin saatava ja näitä varastopaikkoja ovat erilaiset solut, joissa nämä lymyilevät niin kauan kunnes ne jollakin tapaa saadaan poistetuksi.

        Tämä huomaa noin 40-ikävuoden jälkeen nivelten aamujäykkyytenä, varsinkin nilkat ovat jäykät ja alkuun kävely on ankantaaperrusta, kunnes kone lähtee käyntiin. Samoin erilaiset selkä ja hartiakivut ovat seurana ja pahenevat ajan myötä. Tämä on aivan normaalia iän tuomaa elimistön toimintojen hidastumista ja palautuminen vaatii hieman enemmän aikaa.

        Tätä elimistön happamoitumista voidaan monella tapaa estää ja saada elimistö taas normaalitilaan. Energiahoito nopeuttaa elimistön kuntoutumista ja sen huomaa solujen kimmoisuuden palautumisena, keho on huomattavasti notkeampi ja kovat ’koppuraiset’ lihakset muuttuvat pehmeiksi ja toimivat paremmin. Hoidon jälkeen saa vessan pönttöön lorotella aika kauan ja aika vahvaa evästä tuleekin niin hajun kuin värinkin puolesta.

        Tämä kehon happamoituminen on mielestäni mukana monessa nykyisistä elintapa ja elintasosairauksissa, mikäli on kipuja ja aamujäykkyyttä selässä taikka nivelissä voi kokeilla emäsvoittoista ravintoa ja kun on kunnossa, niin taas takaisin aikaisempaan ja kun on taas entisellään niin uudelleen. Tämän kun tekee muutaman kerran voi jotain alkaa päättelemään ravinnon merkityksestä elimistön terveydentilaan.

        "Olen huomannut ja itsekin kokenut mainosmiesten ’hieman’ liioitteleva tuotteen ominaisuuksia"

        Kerrotko, mikä näistä myyntiväittämistä sinun mielestäsi pysyy 'hieman' liioittelun puolella? Onko menettely sinun mielestäsi eettisesti hyväksyttävää?

        - puhdistamaan maksaa ja verta, nostamaan kehon pH:ta emäksisen puolelle
        - väsymykseen ja anemiaan ja ns. veren kuonaantumiseen eli happamoitumiseen
        - amalgaami- ja raskasmetallimyrkytyksiin sekä yleensä kuona-aineiden poistamiseen elimistöstä ja verestä
        - vahvistamaan munuaisia ja lisäämään virtsaneritystä
        - turvotuksiin ja nestekeräymiin
        - parantamaan suoliston toimintaa
        - sydän- ja verenkiertosairauksien tukihoitoon, korkeaan huonoon kolesteroliin


      • kyseessä kirjoitti:

        "Olen huomannut ja itsekin kokenut mainosmiesten ’hieman’ liioitteleva tuotteen ominaisuuksia"

        Kerrotko, mikä näistä myyntiväittämistä sinun mielestäsi pysyy 'hieman' liioittelun puolella? Onko menettely sinun mielestäsi eettisesti hyväksyttävää?

        - puhdistamaan maksaa ja verta, nostamaan kehon pH:ta emäksisen puolelle
        - väsymykseen ja anemiaan ja ns. veren kuonaantumiseen eli happamoitumiseen
        - amalgaami- ja raskasmetallimyrkytyksiin sekä yleensä kuona-aineiden poistamiseen elimistöstä ja verestä
        - vahvistamaan munuaisia ja lisäämään virtsaneritystä
        - turvotuksiin ja nestekeräymiin
        - parantamaan suoliston toimintaa
        - sydän- ja verenkiertosairauksien tukihoitoon, korkeaan huonoon kolesteroliin

        Kyseisestä tuotteesta ei ole omakohtaista kokemusta eikä tietoa sen vaikutuksista, mutta niillä luonnonkasveilla, mitä tuote sisältää ovat vaikutukset tuote-esitteen mukaisia.

        Nokkosen lehteä, Sinimailanen, Porkkanan lehti, Mäkimeirami, Persilja, Siankärsämön lehti, Liperi, Voikukan lehti, Pihatähtimö.

        Mainosmiehet ovat oma ’ihmisrotu’, jotka tekevät ns. kunniakasta ja yleisesti hyväksyttyä työtä vaikka saattavatkin liioitella asiakkailleen tekemissä töissä. Tämä yleisesti, eikä alla oleva lause koske millään tavalla kyseistä tuotetta tai tuote-esitettä, eikä ole kannanotto tuotteen sisältöön.

        "Olen huomannut ja itsekin kokenut mainosmiesten ’hieman’ liioitteleva tuotteen ominaisuuksia"

        Oma käsitykseni on se, että Suomessa tuotteet ja valmistusmenetelmät kestävät eettisen tarkastelun, niin myös Frantsilan yrttitilan valmisteet.

        " Kerrotko, mikä näistä myyntiväittämistä sinun mielestäsi pysyy 'hieman' liioittelun puolella? Onko menettely sinun mielestäsi eettisesti hyväksyttävää? "


      • Vai happohyökkääjä?
        EräsKansanparantaja kirjoitti:

        ” Mainoksessa väitetään, että tuote sisältäisi paljonkin vitamiineja. Jos taas lukee tuotteen sisällön, nin on ihan selvää, ettei siinä voi olla juuri muuta kuin c-vitamiinia. Jos noudatetaan valmistajan annostelusuositusta, niin silläkään ei ole juuri merkitystä.

        Elimistön ph:n muuttamisväite kertoo,että valmistajalla ei ole mitään käsitystä elimistön ph:sta tai sen sääntelystä. Elimistössä on melko monimutkainen säätelyjärjetelmä, joka pitää ph:n erittäin tasaisena. Jos siitä poiketaan, niin silloin ihminen on kiireellisessä lääkärinhoidon tarpeessa eikä yrteistä ole apua. Jos taas yrttidieeteillä voisi sotkea kroppansa ph:n niin tuotteen käyttö olisi jopa vaarallista.

        Muutkin mainoksessa esitetyt terveysväitteet ovat ihan mahdottomia. Jos viranomaiset olisivat tarkkana, niin tällaisten markkinointiväitteiden esittämiseen pitäisi puuttua. ”

        Tuotteessa käytetyt aineosat näyttäisivät tukevan tuotteelle annettuja vaikutuksia, eri asia on missä määrin. Olen huomannut ja itsekin kokenut mainosmiesten ’hieman’ liioitteleva tuotteen ominaisuuksia ja se on kaikilla aloilla aivan samanlaista, eikä luontaistuote taikka lääkebisnes tee siitä poikkeusta.

        Elimistön happo-emästasapainon säätelyjärjestelmä ei sinänsä ole monimutkainen, mutta sen ylikuormittuminen saa monenlaisia elimistön häiriötiloja aikaan. Koska nesteiden ph:n on oltava tiukasti tietyissä raja-arvoissa on happojäämät jonnekin saatava ja näitä varastopaikkoja ovat erilaiset solut, joissa nämä lymyilevät niin kauan kunnes ne jollakin tapaa saadaan poistetuksi.

        Tämä huomaa noin 40-ikävuoden jälkeen nivelten aamujäykkyytenä, varsinkin nilkat ovat jäykät ja alkuun kävely on ankantaaperrusta, kunnes kone lähtee käyntiin. Samoin erilaiset selkä ja hartiakivut ovat seurana ja pahenevat ajan myötä. Tämä on aivan normaalia iän tuomaa elimistön toimintojen hidastumista ja palautuminen vaatii hieman enemmän aikaa.

        Tätä elimistön happamoitumista voidaan monella tapaa estää ja saada elimistö taas normaalitilaan. Energiahoito nopeuttaa elimistön kuntoutumista ja sen huomaa solujen kimmoisuuden palautumisena, keho on huomattavasti notkeampi ja kovat ’koppuraiset’ lihakset muuttuvat pehmeiksi ja toimivat paremmin. Hoidon jälkeen saa vessan pönttöön lorotella aika kauan ja aika vahvaa evästä tuleekin niin hajun kuin värinkin puolesta.

        Tämä kehon happamoituminen on mielestäni mukana monessa nykyisistä elintapa ja elintasosairauksissa, mikäli on kipuja ja aamujäykkyyttä selässä taikka nivelissä voi kokeilla emäsvoittoista ravintoa ja kun on kunnossa, niin taas takaisin aikaisempaan ja kun on taas entisellään niin uudelleen. Tämän kun tekee muutaman kerran voi jotain alkaa päättelemään ravinnon merkityksestä elimistön terveydentilaan.

        Mitäpä jos kansannaurattaja perehtyisi ensin happo-emästasapainon säätelyyn ennen kuin nauratat ihmisiä kuoliaaksi luulotteluillasi. Aloita vaikka laskemalla, kuinka paljon hiilidioksidi-bikarbonaattipuskuri kykenee neutraloimaan vetyioneja vaikkapa minuutissa ja tule sitten kertomaan lisää elimistön happamoitumisriskeistä.


      • kun ei osaa
        Vai happohyökkääjä? kirjoitti:

        Mitäpä jos kansannaurattaja perehtyisi ensin happo-emästasapainon säätelyyn ennen kuin nauratat ihmisiä kuoliaaksi luulotteluillasi. Aloita vaikka laskemalla, kuinka paljon hiilidioksidi-bikarbonaattipuskuri kykenee neutraloimaan vetyioneja vaikkapa minuutissa ja tule sitten kertomaan lisää elimistön happamoitumisriskeistä.

        itse laskea.:


        HAPPO-EMÄSTASAPAINO

        Happojen muodostuminen

        Energia-aineenvaihdunta tuottaa runsaasti hiilidioksidia, joka reagoi veden kanssa muodostaen hiilihappoa:

        CO2 H2O → H2CO3 → H HCO3 -
        Hiilihappo dissosioituu, jolloin muodostuu vapaita vetyioneja H ja bikarbonaattia HCO3- .
        Hiilihappoa muodostuu aikuisella 15000-20000 mmol vuorokaudessa.
        Pääosa hiilihaposta poistuu keuhkojen kautta hiilidioksidina.

        Aineenvaihdunnassa muodostuu myös muita orgaanisia happoja n. 50-100 mmol vuorokaudessa (esim. maitohappoa, ketohappoja). Nämä hapot eliminoituvat munuaisten kautta. Kaikkiaan happoja muodostuu enemmän kuin emäksisiä aineenvaihduntatuotteita. Hapenpuutteessa happamien aineenvaihduntatuotteiden tuotanto lisääntyy, samoin munuaisten ja keuhkojen toimintahäiriöissä. Bikarbonaatti-ioni muodostaa veren puskuriemäksen.

        Happo-emästasapainon säätely = vetyionipitoisuuden säätely
        perustuu:
           - happojen laimentumiseen
           - happojen reaktioihin puskurijärjestelmien kanssa
           - keuhkojen ja munuaisten kykyyn poistaa happoja

        Valtimoveren happamuuden säätely on erittäin tärkeää: normaalisti valtimoveren pH on 7.42; laskimoveri on aina happamampaa.

        * Puskuri = liuos, joka sisältää joko heikkoa happoa ja sitä vastaavaa emästä (suolaa) tai heikkoa emästä ja sitä vastaavaa happoa (suolaa) - tällainen liuos säilyttää luonteenomaisen pH-arvonsa happoa tai emästä lisättäessäkin.
        * Veren puskureita:
           - hiilihappo-bikarbonaattipuskuri
           -fosfaattipuskuri
           - hemoglobiini
           - plasman proteiinit
        * Muut puskurijärjestelmät:
           - solunsisäiset proteiinit
           - luuston proteiinit



        Vetyionitasapainon laboratoriotutkimukset, Astrup-analyysi

        Käytettävät laboratoriotutkimukset perustuvat veren vetyionipitoisuuden (H , pH) ja yhden ekstrasellulaarisen puskurijärjestelmän, H2CO3 / HCO3- -puskurin muutosten analysointiin.
        * asidemia = verinäytteen vetyionipitoisuus on viitearvoalueen yläpuolella , jolloin pH < 7.35.
        * alkalemia = verinäytteen vetyionipitoisuus on viitearvoalueen alapuolella (pH > 7,45).
        Laboratoriomenetelmät:
        Potilaan vetyionistatus määritellään valtimoverestä (aB) tai arterialisoidusta kapillaariverestä (cB) tehtävillä ana­lyyseillä.
        Verinäytteestä voidaan mitata seuraavia parametrejä:

        A) Veren aktuaalinen vetyionipitoisuus H (aB-, cB-H), joka tavallisesti ilmoitetaan pH:na (aB-, cB-pH).
        B) Veren hiilidioksidin osapaine (aB-, cB-pCO2 ), joka kuvaa alveolaarisen ventilaation säätelemää ekstrasellulaari­nesteen CO2 -pitoisuutta ja toisaalta HCO3- / CO2 -puskurin happokomponenttia.
        C) Bikarbonaattikomponentti (HCO3- / CO2 -puskurin emäskomponentti)
        a. Plasman bikarbonaattipitoisuus (P-HCO3-, aktuaalinen bikarbonaatti) on verinäytteestä sellaisenaan mitattu bikarbonaattipitoisuus
        b. Plasman standardibikarbonaattipitoisuus (P-stdHCO3-) on sellaisesta verinäytteestä mitattu HCO3- -pitoisuus, joka näytteenoton jälkeen on in vitro tasapainotettu happea ja hiilidioksidia sisältävän kaasuseoksen kanssa 37°C:ssa, jolloin bikarbonaattipitoisuus voidaan mitata täsmällisesti määritellyissä olosuhteissa (= täysin hapetettu verinäyte, 37°C ja pCO2 5,3 kPa).
        c. Veren emäsylimäärä (base excess, aB-, cB-BE).
        d. Laskimoveren plasman totaalihiilidioksidipitoisuuden määritystä on aikaisemmin käytetty yleisesti vetyionitasapainotutkimuksissa.
        Vetyionistatuksen tutkimuksessa olisi mieluiten käytettävä valtimoverta, mutta tämän saanti voi olla hankalaa, ellei potilaalla ole valtimokanyyliä. Tavallisesti käytetään kapillaariverinäytteitä. Näyte otetaan sormenpäästä tai joskus korvalehdestä ja alle 1-vuotiaalta kantapäästä. Kapillaarinäytettä otettaessa on tärkeää, että veri juoksee vapaasti ihoon tehdystä haavasta, mitä varten suoritetaan "arterialisointi" ts. näytteenottokohdan ihon verenkiertoa lisätään lämmittämällä. Verinäyte kerätään anaerobisesti kapillaariin tai ruiskuun, jossa on hepariinia. Näytteessä ei saa olla ilmakuplia. Analyysi on suoritettava mahdollisimman nopeasti. Näytteet, joita joudutaan kuljettamaan on jäähdytettävä, koska verisolujen aineenvaihdunta jatkuu ja muuttaa vetyionistatusta asidoosin suuntaan. Hiilidioksidin haihtuminen on estettävä. Näytteitä ei kuitenkaan saa jäädyttää (hemolyysin vuoksi). Jäähdytettyä näytettä voidaan säilyttää 2-3 tuntia; mikäli näytteestä mitataan myös hiilidioksidin osapaine, analyysi tulee tehdä puolen tunnin sisällä. Verikaasuanalyysi tehdään in vitro 37° C:ssa. Potilaan oma ruumiinlämpö voi kuitenkin poiketa tästä huomattavastikin. Vetyionistatuksen viitearvoja ei kuitenkaan ole käytettävissä muille ruumiinlämpötiloille kuin normaalille 37° C.

        Tulosten tulkintaa:

        A. Hiilidioksidin osapaine on normaali:
        1.Jos vetyionipitoisuus on kohonnut (pH alentunut), potilaalla on metabolinen asidoosi, jonka vahvistaa alentunut bikarbonaattipitoisuus.
        2.Jos vetyionipitoisuus on alentunut, potilaalla on metabolinen alkaloosi. Plasman bikarbonaattipitoisuus on pienentynyt.
        B. Hiilidioksidin osapaine on kohonnut: löydös sellaisenaan viittaa respiratoriseen asidoosiin.
        C. Hiilidioksidin osapaine on alentunut: löydös viittaa respiratoriseen alkaloosiin.


        Happo-emästasapainon häiriöt

        * asidoosi = kudoshappoisuus, happomyrkytys, veren liiallinen happamuus; valtimoveren pH on pienempi kuin 7,35.
        * alkaloosi = kudosemäksisyys, emäsmyrkytys, veren liiallinen emäksisyys; valtimoveren pH on suurempi kuin 7,45.

        Neste- ja elektrolyyttitasapainon häiriötiloihin liittyy usein myös happo-mäatasapainon häiriöitä. Ekstrasellulaaritilan asidoosi edistää K- -ionien poistumista soluista siten, että ne korvautuvat H -ioneilla; alkaloosissa suunta on päinvastainen. Plasman kaliumionipitoisuus on siis asidoosissa suurentunut ja alkaloosissa pienentynyt. Dehydraatioihin liittyy aina kaliumvajetta.


        I Metaboliset happo-emästasapainon häiriöt

        A. Metabolinen asidoosi l. aineenvaihdunnallinen asidoosi = muista syistä kuin riittämättömästä keuhkotuuletuksesta, tavallisesti happaman aineenvaihduntatuotteen kertymisestä johtuva happomyrkytystila.

        elimistöön joutuu tai siinä muuodostuu liikaa happoja (= additioasidoosi); tila voi aiheutua diabeteksesta (ketoasidoosi), paastosta, hyperkataboliasta, kudosten perfuusiohäiriöistä, hengitysinsuffisienssista, myrkytyksistä.
        elimistö menettää normaalia enemmän bikarbonaattia (= bikarbonaattidepleetio) ruuansulatuskanavasta tai virtsaan (= subtraktioasidoosi); syynä voivat olla ripuli, suoli- ja sappifistelit ym.
        munuaisten kyky erittää vetyioneja on huonontunut (= retentioasidoosi uremiassa).

        Laboratoriolöydöksiä: Kompensoitumattomassa asidoosissa pH, standardibikarbonaatti ja emäsylimäärä ovat pienet, aktuaalinen bikarbonaatti = standardibikarbonaatti, pCO2 l. veren hiilidioksidin osapaine on normaali. Kompensoituneessa asidoosissa pH voi olla korjautunut, standardibikarbonaattipitoisuus on pieni ja aktuaalinen bikarbonaattipitoisuus on vielä pienempi, pCO2 on matala.
        Hoidolla pyritään poistamaan asidoosia aiheuttavat tekijät ja korvaamaan menetetty bikarbonaattimäärä.



        B. Metabolinen alkaloosi l. aineenvaihdunnallinen alkaloosi = muista syistä kuin liiallisesta keuhkotuuletuksesta johtuva emäsmyrkytystila. Syitä voivat olla:
           - bikarbonaatin tai sitä tuottavan anionin (asetaatti, laktaatti, sitraatti) liika-anto
           - kloridihukka: HCl:n menetys oksennusten tai mahaimun vuoksi, diureetit
           - kaliumvaje: diureetit, munuaissairaus, maksainsuffisienssi
        Laboratoriolöydökset:
        - pH ja standardibikarbonaatti korkeat, hiilidioksidin osapaine normaalialueen ylärajalla, seerumin kalium- ja klo­ridipitoisuudet usein matalat, EKG:ssä on hypokalemian aiheuttamia muutoksia.


        II Respiratoriset happo-emästasapainon häiriöt

        A. Respiratorinen asidoosi: matala pH, korkea pCO2
        syynä on hengityksen vajaatoiminnasta johtuva hiilidioksidin retentoituminen elimistöön (hyperkapnia). Sitä tavataan tavallisimmin vastasyntyneen hengitysvaikeuksissa ja myöhemmällä iällä obstruktiivisten keuhkosairauksien (status asthmaticus) yhteydessä. Keuhkojen kyky poistaa hiilidioksidia elimistöstä heikkenee (pCO2- arvo kohoaa) myös toimivan keuhkokudoksen vähentyessä (esim. tuberkuloosi, pneumonia), ventilaatiokyvyn huonontuessa (esim. poliomyelitis, barbituraattien yliannostus) ja rintakehän liikkuvuuden vähentyessä (rintakehävammat, rintakehän luustoepämuodostumat). Munuaiset pyrkivät kompensoimaan tilannetta lisäämällä vetyionien eritystä virtsaan ja respiratorisen asidoosin seurauksena voi kehittyä metabolinen alkaloosi.
        Äkillinen hengityksen vajaatoiminta nostaa pCO2:n esim. kaksinkertaiseksi (norm. 5.3 kPa), jolloin ilman puskurointia pH laskisi n. 7.11:een. Välitön puskurointi nostaa kuitenkin pH:n 7.18:een. Ajan mittaan munuaisten bikarbonaattisynteesi nostaa seerumin bikarbonaattitasoa, jolloin veren pH nousee n. 7.30:een vaikka hengitys olisi vielä huonoa.
        Jos kudosnesteiden pH nousee, tilannetta korjaa se, että ei-respiratorisessa alkaloosissa veren bikarbonaattipitoisuus vähenee

        B. Respiratorinen alkaloosi: korkea pH, matala pCO2
        elimistöstä poistuu liikaa hiilidioksidia hyperventilaation vuoksi. Hyperventilaation syynä voi olla hapenpuute, enkefaliitti tai psyykkiset tekijät. Respiratorisen alkaloosin aikana munuaiset vähentävät vetyionien eritystään (renaalinen kompensaatio)


      • tietää....
        kun ei osaa kirjoitti:

        itse laskea.:


        HAPPO-EMÄSTASAPAINO

        Happojen muodostuminen

        Energia-aineenvaihdunta tuottaa runsaasti hiilidioksidia, joka reagoi veden kanssa muodostaen hiilihappoa:

        CO2 H2O → H2CO3 → H HCO3 -
        Hiilihappo dissosioituu, jolloin muodostuu vapaita vetyioneja H ja bikarbonaattia HCO3- .
        Hiilihappoa muodostuu aikuisella 15000-20000 mmol vuorokaudessa.
        Pääosa hiilihaposta poistuu keuhkojen kautta hiilidioksidina.

        Aineenvaihdunnassa muodostuu myös muita orgaanisia happoja n. 50-100 mmol vuorokaudessa (esim. maitohappoa, ketohappoja). Nämä hapot eliminoituvat munuaisten kautta. Kaikkiaan happoja muodostuu enemmän kuin emäksisiä aineenvaihduntatuotteita. Hapenpuutteessa happamien aineenvaihduntatuotteiden tuotanto lisääntyy, samoin munuaisten ja keuhkojen toimintahäiriöissä. Bikarbonaatti-ioni muodostaa veren puskuriemäksen.

        Happo-emästasapainon säätely = vetyionipitoisuuden säätely
        perustuu:
           - happojen laimentumiseen
           - happojen reaktioihin puskurijärjestelmien kanssa
           - keuhkojen ja munuaisten kykyyn poistaa happoja

        Valtimoveren happamuuden säätely on erittäin tärkeää: normaalisti valtimoveren pH on 7.42; laskimoveri on aina happamampaa.

        * Puskuri = liuos, joka sisältää joko heikkoa happoa ja sitä vastaavaa emästä (suolaa) tai heikkoa emästä ja sitä vastaavaa happoa (suolaa) - tällainen liuos säilyttää luonteenomaisen pH-arvonsa happoa tai emästä lisättäessäkin.
        * Veren puskureita:
           - hiilihappo-bikarbonaattipuskuri
           -fosfaattipuskuri
           - hemoglobiini
           - plasman proteiinit
        * Muut puskurijärjestelmät:
           - solunsisäiset proteiinit
           - luuston proteiinit



        Vetyionitasapainon laboratoriotutkimukset, Astrup-analyysi

        Käytettävät laboratoriotutkimukset perustuvat veren vetyionipitoisuuden (H , pH) ja yhden ekstrasellulaarisen puskurijärjestelmän, H2CO3 / HCO3- -puskurin muutosten analysointiin.
        * asidemia = verinäytteen vetyionipitoisuus on viitearvoalueen yläpuolella , jolloin pH < 7.35.
        * alkalemia = verinäytteen vetyionipitoisuus on viitearvoalueen alapuolella (pH > 7,45).
        Laboratoriomenetelmät:
        Potilaan vetyionistatus määritellään valtimoverestä (aB) tai arterialisoidusta kapillaariverestä (cB) tehtävillä ana­lyyseillä.
        Verinäytteestä voidaan mitata seuraavia parametrejä:

        A) Veren aktuaalinen vetyionipitoisuus H (aB-, cB-H), joka tavallisesti ilmoitetaan pH:na (aB-, cB-pH).
        B) Veren hiilidioksidin osapaine (aB-, cB-pCO2 ), joka kuvaa alveolaarisen ventilaation säätelemää ekstrasellulaari­nesteen CO2 -pitoisuutta ja toisaalta HCO3- / CO2 -puskurin happokomponenttia.
        C) Bikarbonaattikomponentti (HCO3- / CO2 -puskurin emäskomponentti)
        a. Plasman bikarbonaattipitoisuus (P-HCO3-, aktuaalinen bikarbonaatti) on verinäytteestä sellaisenaan mitattu bikarbonaattipitoisuus
        b. Plasman standardibikarbonaattipitoisuus (P-stdHCO3-) on sellaisesta verinäytteestä mitattu HCO3- -pitoisuus, joka näytteenoton jälkeen on in vitro tasapainotettu happea ja hiilidioksidia sisältävän kaasuseoksen kanssa 37°C:ssa, jolloin bikarbonaattipitoisuus voidaan mitata täsmällisesti määritellyissä olosuhteissa (= täysin hapetettu verinäyte, 37°C ja pCO2 5,3 kPa).
        c. Veren emäsylimäärä (base excess, aB-, cB-BE).
        d. Laskimoveren plasman totaalihiilidioksidipitoisuuden määritystä on aikaisemmin käytetty yleisesti vetyionitasapainotutkimuksissa.
        Vetyionistatuksen tutkimuksessa olisi mieluiten käytettävä valtimoverta, mutta tämän saanti voi olla hankalaa, ellei potilaalla ole valtimokanyyliä. Tavallisesti käytetään kapillaariverinäytteitä. Näyte otetaan sormenpäästä tai joskus korvalehdestä ja alle 1-vuotiaalta kantapäästä. Kapillaarinäytettä otettaessa on tärkeää, että veri juoksee vapaasti ihoon tehdystä haavasta, mitä varten suoritetaan "arterialisointi" ts. näytteenottokohdan ihon verenkiertoa lisätään lämmittämällä. Verinäyte kerätään anaerobisesti kapillaariin tai ruiskuun, jossa on hepariinia. Näytteessä ei saa olla ilmakuplia. Analyysi on suoritettava mahdollisimman nopeasti. Näytteet, joita joudutaan kuljettamaan on jäähdytettävä, koska verisolujen aineenvaihdunta jatkuu ja muuttaa vetyionistatusta asidoosin suuntaan. Hiilidioksidin haihtuminen on estettävä. Näytteitä ei kuitenkaan saa jäädyttää (hemolyysin vuoksi). Jäähdytettyä näytettä voidaan säilyttää 2-3 tuntia; mikäli näytteestä mitataan myös hiilidioksidin osapaine, analyysi tulee tehdä puolen tunnin sisällä. Verikaasuanalyysi tehdään in vitro 37° C:ssa. Potilaan oma ruumiinlämpö voi kuitenkin poiketa tästä huomattavastikin. Vetyionistatuksen viitearvoja ei kuitenkaan ole käytettävissä muille ruumiinlämpötiloille kuin normaalille 37° C.

        Tulosten tulkintaa:

        A. Hiilidioksidin osapaine on normaali:
        1.Jos vetyionipitoisuus on kohonnut (pH alentunut), potilaalla on metabolinen asidoosi, jonka vahvistaa alentunut bikarbonaattipitoisuus.
        2.Jos vetyionipitoisuus on alentunut, potilaalla on metabolinen alkaloosi. Plasman bikarbonaattipitoisuus on pienentynyt.
        B. Hiilidioksidin osapaine on kohonnut: löydös sellaisenaan viittaa respiratoriseen asidoosiin.
        C. Hiilidioksidin osapaine on alentunut: löydös viittaa respiratoriseen alkaloosiin.


        Happo-emästasapainon häiriöt

        * asidoosi = kudoshappoisuus, happomyrkytys, veren liiallinen happamuus; valtimoveren pH on pienempi kuin 7,35.
        * alkaloosi = kudosemäksisyys, emäsmyrkytys, veren liiallinen emäksisyys; valtimoveren pH on suurempi kuin 7,45.

        Neste- ja elektrolyyttitasapainon häiriötiloihin liittyy usein myös happo-mäatasapainon häiriöitä. Ekstrasellulaaritilan asidoosi edistää K- -ionien poistumista soluista siten, että ne korvautuvat H -ioneilla; alkaloosissa suunta on päinvastainen. Plasman kaliumionipitoisuus on siis asidoosissa suurentunut ja alkaloosissa pienentynyt. Dehydraatioihin liittyy aina kaliumvajetta.


        I Metaboliset happo-emästasapainon häiriöt

        A. Metabolinen asidoosi l. aineenvaihdunnallinen asidoosi = muista syistä kuin riittämättömästä keuhkotuuletuksesta, tavallisesti happaman aineenvaihduntatuotteen kertymisestä johtuva happomyrkytystila.

        elimistöön joutuu tai siinä muuodostuu liikaa happoja (= additioasidoosi); tila voi aiheutua diabeteksesta (ketoasidoosi), paastosta, hyperkataboliasta, kudosten perfuusiohäiriöistä, hengitysinsuffisienssista, myrkytyksistä.
        elimistö menettää normaalia enemmän bikarbonaattia (= bikarbonaattidepleetio) ruuansulatuskanavasta tai virtsaan (= subtraktioasidoosi); syynä voivat olla ripuli, suoli- ja sappifistelit ym.
        munuaisten kyky erittää vetyioneja on huonontunut (= retentioasidoosi uremiassa).

        Laboratoriolöydöksiä: Kompensoitumattomassa asidoosissa pH, standardibikarbonaatti ja emäsylimäärä ovat pienet, aktuaalinen bikarbonaatti = standardibikarbonaatti, pCO2 l. veren hiilidioksidin osapaine on normaali. Kompensoituneessa asidoosissa pH voi olla korjautunut, standardibikarbonaattipitoisuus on pieni ja aktuaalinen bikarbonaattipitoisuus on vielä pienempi, pCO2 on matala.
        Hoidolla pyritään poistamaan asidoosia aiheuttavat tekijät ja korvaamaan menetetty bikarbonaattimäärä.



        B. Metabolinen alkaloosi l. aineenvaihdunnallinen alkaloosi = muista syistä kuin liiallisesta keuhkotuuletuksesta johtuva emäsmyrkytystila. Syitä voivat olla:
           - bikarbonaatin tai sitä tuottavan anionin (asetaatti, laktaatti, sitraatti) liika-anto
           - kloridihukka: HCl:n menetys oksennusten tai mahaimun vuoksi, diureetit
           - kaliumvaje: diureetit, munuaissairaus, maksainsuffisienssi
        Laboratoriolöydökset:
        - pH ja standardibikarbonaatti korkeat, hiilidioksidin osapaine normaalialueen ylärajalla, seerumin kalium- ja klo­ridipitoisuudet usein matalat, EKG:ssä on hypokalemian aiheuttamia muutoksia.


        II Respiratoriset happo-emästasapainon häiriöt

        A. Respiratorinen asidoosi: matala pH, korkea pCO2
        syynä on hengityksen vajaatoiminnasta johtuva hiilidioksidin retentoituminen elimistöön (hyperkapnia). Sitä tavataan tavallisimmin vastasyntyneen hengitysvaikeuksissa ja myöhemmällä iällä obstruktiivisten keuhkosairauksien (status asthmaticus) yhteydessä. Keuhkojen kyky poistaa hiilidioksidia elimistöstä heikkenee (pCO2- arvo kohoaa) myös toimivan keuhkokudoksen vähentyessä (esim. tuberkuloosi, pneumonia), ventilaatiokyvyn huonontuessa (esim. poliomyelitis, barbituraattien yliannostus) ja rintakehän liikkuvuuden vähentyessä (rintakehävammat, rintakehän luustoepämuodostumat). Munuaiset pyrkivät kompensoimaan tilannetta lisäämällä vetyionien eritystä virtsaan ja respiratorisen asidoosin seurauksena voi kehittyä metabolinen alkaloosi.
        Äkillinen hengityksen vajaatoiminta nostaa pCO2:n esim. kaksinkertaiseksi (norm. 5.3 kPa), jolloin ilman puskurointia pH laskisi n. 7.11:een. Välitön puskurointi nostaa kuitenkin pH:n 7.18:een. Ajan mittaan munuaisten bikarbonaattisynteesi nostaa seerumin bikarbonaattitasoa, jolloin veren pH nousee n. 7.30:een vaikka hengitys olisi vielä huonoa.
        Jos kudosnesteiden pH nousee, tilannetta korjaa se, että ei-respiratorisessa alkaloosissa veren bikarbonaattipitoisuus vähenee

        B. Respiratorinen alkaloosi: korkea pH, matala pCO2
        elimistöstä poistuu liikaa hiilidioksidia hyperventilaation vuoksi. Hyperventilaation syynä voi olla hapenpuute, enkefaliitti tai psyykkiset tekijät. Respiratorisen alkaloosin aikana munuaiset vähentävät vetyionien eritystään (renaalinen kompensaatio)

        Litra vettä aamulla tyhjään vatsaan ja aamupala vasta myöhemmin, niin johan lähtee "kone" liikkeelle.

        Jos on ummetusta noin yleensä, niin molkosan on todella hyvä valinta alkuu, kun lähtee muuttamaan ruokavaliota oikeaan suuntaan.

        http://www.terveydenhoitouutiset.fi/thu1099/4.htm

        Myydään marketin luontaistuotehyllyssä. n. 10€ hintaan ja on riittoisa.


      • Faktat pöydässä
        kun ei osaa kirjoitti:

        itse laskea.:


        HAPPO-EMÄSTASAPAINO

        Happojen muodostuminen

        Energia-aineenvaihdunta tuottaa runsaasti hiilidioksidia, joka reagoi veden kanssa muodostaen hiilihappoa:

        CO2 H2O → H2CO3 → H HCO3 -
        Hiilihappo dissosioituu, jolloin muodostuu vapaita vetyioneja H ja bikarbonaattia HCO3- .
        Hiilihappoa muodostuu aikuisella 15000-20000 mmol vuorokaudessa.
        Pääosa hiilihaposta poistuu keuhkojen kautta hiilidioksidina.

        Aineenvaihdunnassa muodostuu myös muita orgaanisia happoja n. 50-100 mmol vuorokaudessa (esim. maitohappoa, ketohappoja). Nämä hapot eliminoituvat munuaisten kautta. Kaikkiaan happoja muodostuu enemmän kuin emäksisiä aineenvaihduntatuotteita. Hapenpuutteessa happamien aineenvaihduntatuotteiden tuotanto lisääntyy, samoin munuaisten ja keuhkojen toimintahäiriöissä. Bikarbonaatti-ioni muodostaa veren puskuriemäksen.

        Happo-emästasapainon säätely = vetyionipitoisuuden säätely
        perustuu:
           - happojen laimentumiseen
           - happojen reaktioihin puskurijärjestelmien kanssa
           - keuhkojen ja munuaisten kykyyn poistaa happoja

        Valtimoveren happamuuden säätely on erittäin tärkeää: normaalisti valtimoveren pH on 7.42; laskimoveri on aina happamampaa.

        * Puskuri = liuos, joka sisältää joko heikkoa happoa ja sitä vastaavaa emästä (suolaa) tai heikkoa emästä ja sitä vastaavaa happoa (suolaa) - tällainen liuos säilyttää luonteenomaisen pH-arvonsa happoa tai emästä lisättäessäkin.
        * Veren puskureita:
           - hiilihappo-bikarbonaattipuskuri
           -fosfaattipuskuri
           - hemoglobiini
           - plasman proteiinit
        * Muut puskurijärjestelmät:
           - solunsisäiset proteiinit
           - luuston proteiinit



        Vetyionitasapainon laboratoriotutkimukset, Astrup-analyysi

        Käytettävät laboratoriotutkimukset perustuvat veren vetyionipitoisuuden (H , pH) ja yhden ekstrasellulaarisen puskurijärjestelmän, H2CO3 / HCO3- -puskurin muutosten analysointiin.
        * asidemia = verinäytteen vetyionipitoisuus on viitearvoalueen yläpuolella , jolloin pH < 7.35.
        * alkalemia = verinäytteen vetyionipitoisuus on viitearvoalueen alapuolella (pH > 7,45).
        Laboratoriomenetelmät:
        Potilaan vetyionistatus määritellään valtimoverestä (aB) tai arterialisoidusta kapillaariverestä (cB) tehtävillä ana­lyyseillä.
        Verinäytteestä voidaan mitata seuraavia parametrejä:

        A) Veren aktuaalinen vetyionipitoisuus H (aB-, cB-H), joka tavallisesti ilmoitetaan pH:na (aB-, cB-pH).
        B) Veren hiilidioksidin osapaine (aB-, cB-pCO2 ), joka kuvaa alveolaarisen ventilaation säätelemää ekstrasellulaari­nesteen CO2 -pitoisuutta ja toisaalta HCO3- / CO2 -puskurin happokomponenttia.
        C) Bikarbonaattikomponentti (HCO3- / CO2 -puskurin emäskomponentti)
        a. Plasman bikarbonaattipitoisuus (P-HCO3-, aktuaalinen bikarbonaatti) on verinäytteestä sellaisenaan mitattu bikarbonaattipitoisuus
        b. Plasman standardibikarbonaattipitoisuus (P-stdHCO3-) on sellaisesta verinäytteestä mitattu HCO3- -pitoisuus, joka näytteenoton jälkeen on in vitro tasapainotettu happea ja hiilidioksidia sisältävän kaasuseoksen kanssa 37°C:ssa, jolloin bikarbonaattipitoisuus voidaan mitata täsmällisesti määritellyissä olosuhteissa (= täysin hapetettu verinäyte, 37°C ja pCO2 5,3 kPa).
        c. Veren emäsylimäärä (base excess, aB-, cB-BE).
        d. Laskimoveren plasman totaalihiilidioksidipitoisuuden määritystä on aikaisemmin käytetty yleisesti vetyionitasapainotutkimuksissa.
        Vetyionistatuksen tutkimuksessa olisi mieluiten käytettävä valtimoverta, mutta tämän saanti voi olla hankalaa, ellei potilaalla ole valtimokanyyliä. Tavallisesti käytetään kapillaariverinäytteitä. Näyte otetaan sormenpäästä tai joskus korvalehdestä ja alle 1-vuotiaalta kantapäästä. Kapillaarinäytettä otettaessa on tärkeää, että veri juoksee vapaasti ihoon tehdystä haavasta, mitä varten suoritetaan "arterialisointi" ts. näytteenottokohdan ihon verenkiertoa lisätään lämmittämällä. Verinäyte kerätään anaerobisesti kapillaariin tai ruiskuun, jossa on hepariinia. Näytteessä ei saa olla ilmakuplia. Analyysi on suoritettava mahdollisimman nopeasti. Näytteet, joita joudutaan kuljettamaan on jäähdytettävä, koska verisolujen aineenvaihdunta jatkuu ja muuttaa vetyionistatusta asidoosin suuntaan. Hiilidioksidin haihtuminen on estettävä. Näytteitä ei kuitenkaan saa jäädyttää (hemolyysin vuoksi). Jäähdytettyä näytettä voidaan säilyttää 2-3 tuntia; mikäli näytteestä mitataan myös hiilidioksidin osapaine, analyysi tulee tehdä puolen tunnin sisällä. Verikaasuanalyysi tehdään in vitro 37° C:ssa. Potilaan oma ruumiinlämpö voi kuitenkin poiketa tästä huomattavastikin. Vetyionistatuksen viitearvoja ei kuitenkaan ole käytettävissä muille ruumiinlämpötiloille kuin normaalille 37° C.

        Tulosten tulkintaa:

        A. Hiilidioksidin osapaine on normaali:
        1.Jos vetyionipitoisuus on kohonnut (pH alentunut), potilaalla on metabolinen asidoosi, jonka vahvistaa alentunut bikarbonaattipitoisuus.
        2.Jos vetyionipitoisuus on alentunut, potilaalla on metabolinen alkaloosi. Plasman bikarbonaattipitoisuus on pienentynyt.
        B. Hiilidioksidin osapaine on kohonnut: löydös sellaisenaan viittaa respiratoriseen asidoosiin.
        C. Hiilidioksidin osapaine on alentunut: löydös viittaa respiratoriseen alkaloosiin.


        Happo-emästasapainon häiriöt

        * asidoosi = kudoshappoisuus, happomyrkytys, veren liiallinen happamuus; valtimoveren pH on pienempi kuin 7,35.
        * alkaloosi = kudosemäksisyys, emäsmyrkytys, veren liiallinen emäksisyys; valtimoveren pH on suurempi kuin 7,45.

        Neste- ja elektrolyyttitasapainon häiriötiloihin liittyy usein myös happo-mäatasapainon häiriöitä. Ekstrasellulaaritilan asidoosi edistää K- -ionien poistumista soluista siten, että ne korvautuvat H -ioneilla; alkaloosissa suunta on päinvastainen. Plasman kaliumionipitoisuus on siis asidoosissa suurentunut ja alkaloosissa pienentynyt. Dehydraatioihin liittyy aina kaliumvajetta.


        I Metaboliset happo-emästasapainon häiriöt

        A. Metabolinen asidoosi l. aineenvaihdunnallinen asidoosi = muista syistä kuin riittämättömästä keuhkotuuletuksesta, tavallisesti happaman aineenvaihduntatuotteen kertymisestä johtuva happomyrkytystila.

        elimistöön joutuu tai siinä muuodostuu liikaa happoja (= additioasidoosi); tila voi aiheutua diabeteksesta (ketoasidoosi), paastosta, hyperkataboliasta, kudosten perfuusiohäiriöistä, hengitysinsuffisienssista, myrkytyksistä.
        elimistö menettää normaalia enemmän bikarbonaattia (= bikarbonaattidepleetio) ruuansulatuskanavasta tai virtsaan (= subtraktioasidoosi); syynä voivat olla ripuli, suoli- ja sappifistelit ym.
        munuaisten kyky erittää vetyioneja on huonontunut (= retentioasidoosi uremiassa).

        Laboratoriolöydöksiä: Kompensoitumattomassa asidoosissa pH, standardibikarbonaatti ja emäsylimäärä ovat pienet, aktuaalinen bikarbonaatti = standardibikarbonaatti, pCO2 l. veren hiilidioksidin osapaine on normaali. Kompensoituneessa asidoosissa pH voi olla korjautunut, standardibikarbonaattipitoisuus on pieni ja aktuaalinen bikarbonaattipitoisuus on vielä pienempi, pCO2 on matala.
        Hoidolla pyritään poistamaan asidoosia aiheuttavat tekijät ja korvaamaan menetetty bikarbonaattimäärä.



        B. Metabolinen alkaloosi l. aineenvaihdunnallinen alkaloosi = muista syistä kuin liiallisesta keuhkotuuletuksesta johtuva emäsmyrkytystila. Syitä voivat olla:
           - bikarbonaatin tai sitä tuottavan anionin (asetaatti, laktaatti, sitraatti) liika-anto
           - kloridihukka: HCl:n menetys oksennusten tai mahaimun vuoksi, diureetit
           - kaliumvaje: diureetit, munuaissairaus, maksainsuffisienssi
        Laboratoriolöydökset:
        - pH ja standardibikarbonaatti korkeat, hiilidioksidin osapaine normaalialueen ylärajalla, seerumin kalium- ja klo­ridipitoisuudet usein matalat, EKG:ssä on hypokalemian aiheuttamia muutoksia.


        II Respiratoriset happo-emästasapainon häiriöt

        A. Respiratorinen asidoosi: matala pH, korkea pCO2
        syynä on hengityksen vajaatoiminnasta johtuva hiilidioksidin retentoituminen elimistöön (hyperkapnia). Sitä tavataan tavallisimmin vastasyntyneen hengitysvaikeuksissa ja myöhemmällä iällä obstruktiivisten keuhkosairauksien (status asthmaticus) yhteydessä. Keuhkojen kyky poistaa hiilidioksidia elimistöstä heikkenee (pCO2- arvo kohoaa) myös toimivan keuhkokudoksen vähentyessä (esim. tuberkuloosi, pneumonia), ventilaatiokyvyn huonontuessa (esim. poliomyelitis, barbituraattien yliannostus) ja rintakehän liikkuvuuden vähentyessä (rintakehävammat, rintakehän luustoepämuodostumat). Munuaiset pyrkivät kompensoimaan tilannetta lisäämällä vetyionien eritystä virtsaan ja respiratorisen asidoosin seurauksena voi kehittyä metabolinen alkaloosi.
        Äkillinen hengityksen vajaatoiminta nostaa pCO2:n esim. kaksinkertaiseksi (norm. 5.3 kPa), jolloin ilman puskurointia pH laskisi n. 7.11:een. Välitön puskurointi nostaa kuitenkin pH:n 7.18:een. Ajan mittaan munuaisten bikarbonaattisynteesi nostaa seerumin bikarbonaattitasoa, jolloin veren pH nousee n. 7.30:een vaikka hengitys olisi vielä huonoa.
        Jos kudosnesteiden pH nousee, tilannetta korjaa se, että ei-respiratorisessa alkaloosissa veren bikarbonaattipitoisuus vähenee

        B. Respiratorinen alkaloosi: korkea pH, matala pCO2
        elimistöstä poistuu liikaa hiilidioksidia hyperventilaation vuoksi. Hyperventilaation syynä voi olla hapenpuute, enkefaliitti tai psyykkiset tekijät. Respiratorisen alkaloosin aikana munuaiset vähentävät vetyionien eritystään (renaalinen kompensaatio)

        Normaalitilanteessakin hengityksen kautta nopeasti toimiva hiilihappo/bikarbonaattipuskuri on monisatakertaisesti tehokkaampi kuin sisäsyntyiset puskurijärjestelmät. Hengityksen tehokkutta myös puskuroijana voidaan tarvittaessa vielä lisätä moninkertaiseksi.

        Sitten pilsukauppiaat yrittävät kaupata happamoitumisen estoon pulvereita, joissa emästä on vielä murto-osa niistä. Ja joka lisäksi vielä neutraloituu heti mahalaukun happokylvyssä, kuten mahan liikahappoisuuteen käytettävät aineet yleensäkin tekevät. Kaiken huippuna hömppäkauppiaat myyvät ja hörhöt ostavat pH-liuskoja, joilla he "seuraavat" elimistönsä happamuusastetta. Oikeasti he seuraavat virtsansa happamuutta, eikä heillä ole hajuakaan, mitä merkitystä sillä on ja ei ole.


      • vauhdissa
        Faktat pöydässä kirjoitti:

        Normaalitilanteessakin hengityksen kautta nopeasti toimiva hiilihappo/bikarbonaattipuskuri on monisatakertaisesti tehokkaampi kuin sisäsyntyiset puskurijärjestelmät. Hengityksen tehokkutta myös puskuroijana voidaan tarvittaessa vielä lisätä moninkertaiseksi.

        Sitten pilsukauppiaat yrittävät kaupata happamoitumisen estoon pulvereita, joissa emästä on vielä murto-osa niistä. Ja joka lisäksi vielä neutraloituu heti mahalaukun happokylvyssä, kuten mahan liikahappoisuuteen käytettävät aineet yleensäkin tekevät. Kaiken huippuna hömppäkauppiaat myyvät ja hörhöt ostavat pH-liuskoja, joilla he "seuraavat" elimistönsä happamuusastetta. Oikeasti he seuraavat virtsansa happamuutta, eikä heillä ole hajuakaan, mitä merkitystä sillä on ja ei ole.

        > Sitten pilsukauppiaat yrittävät kaupata happamoitumisen estoon pulvereita....

        > Kaiken huippuna hömppäkauppiaat myyvät ja hörhöt ostavat ph-liuskoja, joilla he "seuraavat" elimistönsä happamuusastetta.

        Onko vauhti jo liian huimaa ja vauhtisokeus yllättänyt, kun taitaa ne apteekinkin tuotteet saada häneltä saman kohtelun kuin muukin "huuhaa"?


      • Vai happohyökkääjä? kirjoitti:

        Mitäpä jos kansannaurattaja perehtyisi ensin happo-emästasapainon säätelyyn ennen kuin nauratat ihmisiä kuoliaaksi luulotteluillasi. Aloita vaikka laskemalla, kuinka paljon hiilidioksidi-bikarbonaattipuskuri kykenee neutraloimaan vetyioneja vaikkapa minuutissa ja tule sitten kertomaan lisää elimistön happamoitumisriskeistä.

        ” Mitäpä jos kansannaurattaja perehtyisi ensin happo-emästasapainon säätelyyn ennen kuin nauratat ihmisiä kuoliaaksi luulotteluillasi. Aloita vaikka laskemalla, kuinka paljon hiilidioksidi-bikarbonaattipuskuri kykenee neutraloimaan vetyioneja vaikkapa minuutissa ja tule sitten kertomaan lisää elimistön happamoitumisriskeistä. ”

        Ei tarkoitus ole ketään kuoliaaksi naurattaa, vaikka se saattaisikin olla toivottu ei naurettava mutta tuskaton tapa täältä lähteä.

        Koekysymyksiä voi toki laittaa, mutta miten se palvelee ihmisten terveyttä, jota monet lähihistoriankin kansanparantajat ovat tehneet, eivätkä he ole tienneet veren puskurijärjestelmistä, joita hiilihappo-bikarbonaattipuskurin lisäksi vähäisempiä muutama muu ja pari proteiineihin liittyvää, puhumattakaan vetyionien neutraloimisesta. Siitä on noin kolmekymmentä vuotta, kun urheilun puitteissa näihin asioihin olen joutunut nippelitasolla perehtymään. Monet kansanparantajien käyttämät elimistöä tukevat ja parantavat rohdokset vaikutta elvyttävästi juuri kehon aineenvaihduntaan ja ovat monasti emäsvoittoisia.

        Aerobisessa ja anaerobisessa suorituksissa kuten urheilussa lihaksiin syntyy maitohappoja, joka johtaa lihasten happamoitumiseen, jolloin lihasten pH putoaa huomattavasti alle 7:n ja valtimoveren pH melkein 7:ään.

        Urheilussa käytetään monia aineita lihasten happamoitumista vastaan ja palautumisessa myös hierontaa, joka on perinteinen hoitomuoto. Tuskin kukaan fyysisenlajin urheilija on huipulla ilman lihashuoltoa.

        Vaikka puskurit pystyvätkin normaalisti pitämään kehon happamoitumisen aisoissa, niin on monia lihasta vähän rasittavia töitä, joissa staattinen lihastyö heikentää merkittävästi sen verenkiertoa. Tällaisia ovat esimerkiksi niin monelle vaivoja aiheuttavia niskaa ja hartioita jännityksessä pitäviä kuten kutominen, neulominen, leipominen ym. ja nykyisin enenevässä määrin päätetyöskentely, jonka aiheuttamien vaivojen hoitaminen on nuorella iällä varsin helppoa, mutta 40 ikävuoden jälkeen vaatii yhä enemmän kokonaisvaltaista remonttia, johon kuuluu olennaisena osana ravinnon huomioonottaminen.

        Nykyisten elintapa ja elintasosairauksien ja monen muunkin ns. sairauden kyseessä ollen olen yhä edelleenkin kehon happamoitumisen kannalla ja saattamalla keho kuntoon energiahoidolla ja emäsvoittoisella ravinnolla ovat monet vaivat kadonneet, mutta jatkamalla hiilihydraattipitoisen ravinnon syömistä ovat vaivat taas palanneet vaikka esim. niska/hartiat on saatu energiahoidolla kuntoon. Tämä on tullut esille niin monta kertaa ja monessa yhteydessä, ettei se voi olla sattumaa.


      • tunnustaa
        Vai happohyökkääjä? kirjoitti:

        Mitäpä jos kansannaurattaja perehtyisi ensin happo-emästasapainon säätelyyn ennen kuin nauratat ihmisiä kuoliaaksi luulotteluillasi. Aloita vaikka laskemalla, kuinka paljon hiilidioksidi-bikarbonaattipuskuri kykenee neutraloimaan vetyioneja vaikkapa minuutissa ja tule sitten kertomaan lisää elimistön happamoitumisriskeistä.

        Olevansa "VANHA HAPPO" ja ei osaa enää edes laskea yksinkertaisia laskutoimituksia. ;)

        Olisi parasta hakeutua AA-kerhoon, siellä ovat monet "VANHAT HAPOT" parantuneet. ;)


      • korjaa
        Faktat pöydässä kirjoitti:

        Normaalitilanteessakin hengityksen kautta nopeasti toimiva hiilihappo/bikarbonaattipuskuri on monisatakertaisesti tehokkaampi kuin sisäsyntyiset puskurijärjestelmät. Hengityksen tehokkutta myös puskuroijana voidaan tarvittaessa vielä lisätä moninkertaiseksi.

        Sitten pilsukauppiaat yrittävät kaupata happamoitumisen estoon pulvereita, joissa emästä on vielä murto-osa niistä. Ja joka lisäksi vielä neutraloituu heti mahalaukun happokylvyssä, kuten mahan liikahappoisuuteen käytettävät aineet yleensäkin tekevät. Kaiken huippuna hömppäkauppiaat myyvät ja hörhöt ostavat pH-liuskoja, joilla he "seuraavat" elimistönsä happamuusastetta. Oikeasti he seuraavat virtsansa happamuutta, eikä heillä ole hajuakaan, mitä merkitystä sillä on ja ei ole.

        alla olevan linkin väärät tiedot!

        http://www.bircaterra.fi/ph-tasapaino.htm


    • hyvältä

      tuotteelta. Käytän paljon nokkosta, voikukkaa ja muitakin yrttejä viherjauheena ja yrttiteenä. Olen itse kerännyt ja kuivannut niitä ja myös ostanut luontaistuotekaupasta.
      Tuota Frantsilan jauhetta en ole kokeillut, mutta hyviä aineita näyttävät olevan kaikki. Netistä löytyy tietoa kaikista sen sisältämistä yrteistä ja niiden vaikutuksesta.

      • testata ajattelin...

        Lähinnä kiinnostaa sen takia kun olen aiemmin käyttänyt Supergreens tuotteita mutta ne maksavat NIIIIN hirveästi ja niitä rahdataan niin kaukaa, mietin olisiko tämä vastaava kotimainen yhtä tehokas?
        Tarkoitin kysymyksn lähinnä niille joilla on jotain kokemusta, jos koko asia aiheuttaa valtaisan vitutuksen ja ahdistuksen niin ei kannata kommentoida. Yhtään mitään. Kiitos.


      • Tarkoitatko...
        testata ajattelin... kirjoitti:

        Lähinnä kiinnostaa sen takia kun olen aiemmin käyttänyt Supergreens tuotteita mutta ne maksavat NIIIIN hirveästi ja niitä rahdataan niin kaukaa, mietin olisiko tämä vastaava kotimainen yhtä tehokas?
        Tarkoitin kysymyksn lähinnä niille joilla on jotain kokemusta, jos koko asia aiheuttaa valtaisan vitutuksen ja ahdistuksen niin ei kannata kommentoida. Yhtään mitään. Kiitos.

        Innerlightin tuotetta ?
        Siinä on huomattavasti enemmän yrttejä kuin Aurinkovoimassa, joten ei ole sama asia. En ole itse käyttänyt Innerlightin tuotteita, mutta olen kyllä kuullut niistä paljon hyvää, ja ajatellut kokeilla, kalliita kyllä ovat. Tietenkin sitä mieluummin käyttäisi kotimaisia yrttejä. Aurinkovoima ja muutkin varmasti ovat ihan ok.


      • sisäinen valo
        Tarkoitatko... kirjoitti:

        Innerlightin tuotetta ?
        Siinä on huomattavasti enemmän yrttejä kuin Aurinkovoimassa, joten ei ole sama asia. En ole itse käyttänyt Innerlightin tuotteita, mutta olen kyllä kuullut niistä paljon hyvää, ja ajatellut kokeilla, kalliita kyllä ovat. Tietenkin sitä mieluummin käyttäisi kotimaisia yrttejä. Aurinkovoima ja muutkin varmasti ovat ihan ok.

        >Aurinkovoima ja muutkin varmasti ovat ihan ok.

        Kiitos tiedosta. Lopetankin heti lääkityksen ja alan käyttämään tätä tuotetta sepelvaltimotaudin hoitamiseen.


    • on kyllä

      ehhehe, mitä hörhöilyä!

      muista että hevosenkusi kävyillä auttaa kaikkiin vaivoihin. hörh..

      • kusi.

        Oikea lääke sinulle.
        Litra päivässä ja kourallinen käpyjä.

        Jospa niillä pääset pahimman yli!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Martinan uusi poikakaveri

      Sielläpä se sitten on. Instastoorissa pienissä speedoissa retkottaa uusin kulta Martinan kanssa. Oikein sydämiä laitettu
      Kotimaiset julkkisjuorut
      206
      3210
    2. Suomessa helteet ylittää vasta +30 astetta.

      Etelä-Euroopassa on mitattu yli +40 asteen lämpötiloja. Lähi-Idässä +50 on ylitetty useasti Lämpöennätykset rikkoutuva
      Maailman menoa
      239
      1620
    3. Laita mulle viesti!!

      Laita viesti mesen (Facebook) kautta. Haluan keskustella mutta sinun ehdoilla en halua häiriköidä tms. Yhä välitän sinus
      Ikävä
      95
      1472
    4. Millaisessa tilanteessa olisit toiminut toisin

      Jos saisit yhden mahdollisuuden toimia toisin?
      Ikävä
      92
      1389
    5. Vanhemmalle naiselle

      alkuperäiseltä kirjoittajalta. On olemassa myös se toinen joka tarkoituksella käyttää samaa otsikkoa. Ihan sama kunhan e
      Ikävä
      46
      1334
    6. Fazer perustaa 400 miljoonan suklaatehtaan Lahteen

      No eipä ihme miksi ovat kolminkertaistaneen suklaalevyjensä hinnan. Nehän on alkaneet keräämään rahaa tehdasta varten.
      Maailman menoa
      157
      1257
    7. Ajattelen sinua tänäkin iltana

      Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin
      Ikävä
      12
      1188
    8. Ökyrikkaat Fazerit saivat 20 MILJOONAA veronmaksajien varallisuutta!

      "Yle uutisoi viime viikolla, että Business Finland on myöntänyt Fazerille noin 20 miljoonaa euroa investointitukea. Faze
      Maailman menoa
      123
      1019
    9. Miehelle...

      Oliko kaikki mökötus sen arvoista? Ei mukavalta tuntunut, kun aloit hiljaisesti osoittaa mieltä ja kohtelit välinpitämät
      Ikävä
      89
      932
    10. Tuntuu liian hankalalta

      Lähettää sulle viesti. Tarvitsen apuasi ottaa koppi tilanteesta. Miehelle meni.
      Ikävä
      44
      803
    Aihe