Sundqvistin keikasta

Afroditen_poika

Kävin tuossa pitkänäperjantaina Mika Sundqvistin "Juice muistellen" -keikalla Kotkan Ravintola Mesikämmenessä. Sundqvist ilmeisesti tekee parhaillaan pienimuotoista kiertuetta Juice-teeman parissa. Ajattelin kirjoittaa kyseisestä keikasta muutaman sanasen tänne Juice-palstalle siltä varalta, että Sundqvist sattuu keikkailemaan jonkun muunkin palstalaisen kotinurkilla.

Keikkaan liittyen esillä oli pienimuotoinen Juice-näyttely. Sundqvist oli tuonut mukanaan mm. erään Juicen kultalevyistä, vanhan keikkajulisteen, valokuvia, torven jota käytettiin Sika-biisissä sekä Suomi-neidon muotoisen kitaran, joka tosin ei ollut sama jolla Juice soitti, vaan ainoastaan samanlainen.

Keikkapaikkana Mesikämmen ei ollut paras mahdollinen. Kyseinen kapakka ei lukeudu Kotkan suosituimpiin illanviettopaikkoihin ja yleisö saattaa olla toisinaan hieman..hmm... rasittavaa. Kävi miltei sääliksi, kun Sundqvist selitti ihan mielenkiintoisia esineiden taustoja, ja joku yleisöstä huuteli että liikaa paskanjauhantaa ja liian vähän laulua. Sundqvist oli silminnähden harmistunut. Yllättävän hyvin miehen hermot kuitenkin kestivät.

Sundqvistilla ei ollut bändiä taustalla. Kappaleiden taustat kuultiin nauhalta ja Sundqvist soitti kitaraa ja lauloi niiden päälle. Itse keikka koostui kahdesta setistä. Ensimmäinen setti oli ihan mukava. Kuultiin mm. avausbiisinä Marilyn, lisäksi mm. Norjalainen villapaita, 15. yö, Syksyn sävel ja Ei elämästä selviä hengissä. Kaltaiselleni die hard -Juice-fanille tuo setti tuntui vähän liian helpolta. Olisi ollut mukava kuulla vähän harvinaisempaa ja syväluotaavaampaa materiaalia noiden turvallisten ja kaikille tuttujen biisivalintojan sijaan. Toisaalta suurin osa yleisöstä olisi kai pettynyt, ellei tuttuja kappaleita olisi soitettu.

Setin toinen osa kyllä oli selkeästi pettymys. Koko jälkipuoliskolla ei kuultu kuin yksi ainoa Juicen kappale: Rock'n'roll'n'blues'n'jazz. Sen sijaan kuultiin mm. sellaisia biisejä kuin Suuret setelit, Sukset ja Moottoripyörä on moottoripyörä. Biisejä, joilla ei ole Juicen kanssa mitään tekemistä. Homma alkoi pahasti heilahtaa omakehun puolelle, kun Sundqvist jatkuvasti toi esille, kuinka monen tunnetun artistin levyjä hän on ollut äänittämässä ja mikä on hänen panoksensa mihinkin biisiin. Ai niin, kuultiin kappaleesta Bluesia Pieksämäen asemalla yksi ainoa säkeistö: se ainoa jossa mainitaan Sundqvistin nimi. Lisäksi kuultiin nauhalta katkelmat kappaleista "Hevidiggarin vuorisaarna" ja "Pilvee pilvee" -liveäänityksestä Kuopiosta ja Iisalmesta. Yllättäen juuri ne pätkät, joilla Mika Sundqvist itse on äänessä.

Sundqvist kertoi mielenkiintoisia tarinoita kappaleiden taustalta. Kuultiin mm. Eesti On My Mindin viimeisen säkeistön synnystä ja Hevidiggarin vuorisaarnan takaperoisesta viestistä. Itselleni tarinat olivat jo tuttuja ennestään, mutta monelle varmaankaan eivät. Uutena tietona kuulin, että Hevidiggarin vuorisaarnassa korkeat falsettiosuudet ovat Sundqvistin laulamia.

Encorea Sundqvist ei suostunut esittämään enää Maamme-laulun jälkeen.

Kritisoitavaakin siis oli, mutta silti on hatunnoston arvoinen juttu että Sundqvist yleensä viitsii järjestää tällaisia iltoja. Ei varmaankaan kovin tuottoisaa puuhaa, ja on esineiden kuljettamisessa oma vaivansa. On varmasti myös rasittavaa kertoilla tarinoita yleisölle, joka on noin 3 promillen humalassa ja käytös sen mukaista. Kiitokset siis Sundqvistille. Jos mies keikkailee jonkun kotinurkilla, suosittelen kyllä käymään istumassa illan. Illan tunnelma oli lämmin ja välitön. Mies näyttää keikkailevan tässä kuussa vielä ainakin Rokualla ja Jaalassa. Jos innostun ajelemaan, saatan itsekin pyörähtää vielä tuolla Jaalan keikalla.

10

1314

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • my opinion

      ihan turha artisti.
      Suomi on pullollaan keskinkertaisia Sundqvisteja, jotka muiden maineellaan värittömällä esiintymisellään muita artisteja matkii/esittää

      • kurppalainen

        haudanryöstömeininkiä...?


    • teademus

      Itse ihmettelen kyllä että, Sundqvist on lähtenyt tälle tielle , koska tiedän että todellisuudessa Mikan ja Juicen välit eivät olleet kovin hyvät.
      Yhteistyö loppui yölento-levyyn vuonna 86 ja jatkui vasta 2004 senaattori ja boheemi levyllä , joten 18 vuotta välissä!!!
      Juicella vain nykyään rahastetaan milloin milläkin verukkeella , on musikaalia,tribuutti-levyjä,konsertteja,muistelo-iltoja ym..
      Antaisivat vain nyt vanhan suuren taiteilijan nukkua rauhassa omine hitteineen pilaamatta niiden tarkoitusta..

    • afroditen eno

      tää palstahan uusiutuu, kuin kerimäen mieskuoro!
      wau!
      Vain kaksi vuotta vanha aloitus, ja aktiivinen keskustelu saanee jatkoa jo viimein juhannuksena

    • Juice&Mika

      Onko tiedossa mikä katkaisi Juicen ja Sundqvistin yhteistyön noin pitkäksi aikaa?

      • Juhanlato

        Juicen mukaan studion sijainti Lempäälässä. Juicehan ryhtyi käyttämään aika paljon vanhan bändikaverin Juuso Nordlundin studiota Tampereella.
        Harri Rinteen mukaan syynä oli se, että Mika Sundqvist huomautti Juicelle alkoholinkäytöstä -86, kun Juicella oli studioeväinä 3 pulloa vermuttia ja 10 Karjalaa.
        Juice äänitti Alatalon kanssa Yhdentekevää-kappaleen Sundqvistin studiolla -87.


    • hhhgggg

      ...

    • hjhhggg

      .....

    • hhjjbvhh

      ......

    • jjhjjjjjk

      .......

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4479
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2229
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1754
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1488
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1423
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1288
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe