position: fixed

ongelma?

Miksi tämä ei toimi IE7:ssa (toimii firefoxilla ja operalla) Se sijoittuu ruudun vasempaan yläkulmaan eikä 40% alemmas ja se ei ole "fixed" vaan scrollaantuu

9

942

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .............

      Ja IE menee väärään tilaan. Koitapa tällä.

      • Quirks-tilasta varmaankin on kyse, jos ei toimi IE 7:ssä. Mutta entäs kaikki IE 6:n käyttäjät? Kyllä position: fixed on turhaa leikkimistä vielä toistaiseksi. Turhaa on myös XHTML:llä leikkiminen. Jos joku ei osaa sitä käyttää (sen perusteella, että hänellä on oikea, hyvä syy siihen), niin XHTML:n suositteleminen on karhunpalvelus. Siitä ei silloin ole mitään hyötyä, mutta haittaa kylläkin.


      • .............
        Yucca kirjoitti:

        Quirks-tilasta varmaankin on kyse, jos ei toimi IE 7:ssä. Mutta entäs kaikki IE 6:n käyttäjät? Kyllä position: fixed on turhaa leikkimistä vielä toistaiseksi. Turhaa on myös XHTML:llä leikkiminen. Jos joku ei osaa sitä käyttää (sen perusteella, että hänellä on oikea, hyvä syy siihen), niin XHTML:n suositteleminen on karhunpalvelus. Siitä ei silloin ole mitään hyötyä, mutta haittaa kylläkin.

        Aika siirtyä edes jotenkuten standardeja noudattaviin selaimiin. Ja IE7 saa ainakin arvosanan "huono", eikä IE6:n "käyttökelvoton". IE8 on vielä hieman parempi, "välttävä". Firefox/Chrome/Safari/Opera ollaan mielestäni "hyvä". Erinomaista en ole vielä nähnyt... tosin Safari ja FF betat ovat melko lähellä. XHTML vaatii hieman enemmän, mutta IE ei tule noudattamaan HTML5 määrityksiä vielä moneen vuoteen, toisin kuin kaikki kilpailijat.


    • ................

      Niin ja käytä XML-tyylisiä tageja sitten. Eli ei vaan , jne.

    • aloittaja

      Ei ole tuttua tuo XHTML. Eli voinko muuttaa pelkän doctypen vai pitääkö sivustolle tehdä muutakin muutoksia? Onko muita keinoja tehdä paikallaan pysyviä nappeja kuin tuo position:fixed ja framet?

      • Jaska Perusjaska

        Jos muutat doctypen XHTML:ksi, niin täytyy muuttaa koodikin sitten sen mukaiseksi. Eli tuossakin pätkässä lopetusmerkit br- ja img-tageihin. Kaikki html-ulkoasumääritteet veks, jos sellaisia on jne. Kannattaa lukaista ehkä pari perusopasta xhtml:stä ennen kuin menet muuttamaan mitään. Xhtml on periaatteessa hyvin koodattua html:ää.. Tai ainakin se pakottaa kirjoittamaan parempaa koodia. Lopetustagin tai -merkin puuttuminen aiheuttaa aina virheen. Samoin kuin atribuuttien lainausmerkkien puuttuminen. Lisäksi koodi pitää olla hierarkisesti oikein. Esim. Mikko Ei ole validia koodia. http://www.ohjelmointiputka.net/opas.php?tunnus=xhtml Tuossa on jotain perusjutttuja html:n ja xhtml:n eroista.


    • apuuva112

      Itse olen opetellut css tyylien laiton ja pyrkinyt mahdollisimman vähäiseen tyylien laittamiseen html koodiin (omasta mielestä näin on helpompi hallita ettei tule liian sekaista koodia myöhempään päiviitämistä ajatellen). Voisi auttaa myös tässä tilanteessa. Johtuisikohan siitä tuo ongelma että ie:ssä ei tueta täysin position:fixed tämä puhdas arvaus ei tieto. esim. #kuva1 { position:absolute; top:50px; left:700px; }

      • ...................

        Jos IE katsoo ettei sivuston HTML ole tehty oikein, se menee pois standarditilasta tagikeittotilaan. Eli tilaan, joka yrittää tehdä jotain selkoa epästandardista HTML:stä. Firefox, Safari, Chrome ja Opera antavat paljon enemmän anteeksi tässä asiassa. Ja display: fixed; toimii *vain* standarditilassa.


    • aloittaja

      Samalla sivulla taustakuva toimii fixedillä. Mutta noi napit ei. Eikä toimi vaikka prosenttien tilalle laittaa pixelit. Liian iso homma muuttaa sivut xhtml:lle Onko muuta konstia millä saisin ne fixedit toimimaam oikein. Onko tossa rivissä jotain muutettavaa?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      83
      1868
    2. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Maailman menoa
      240
      1749
    3. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      92
      1562
    4. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      110
      1368
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      168
      1131
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      64
      1093
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      932
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      62
      926
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      866
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      97
      860
    Aihe