Kysely vedenkäytöstäsi puutarhassa!

Nimetön

Hei. Teen tutkimusta veden kulutuksesta puutarhassa. Olisin onnellinen, jos vastaisitte alla olevaan kyselyyn! Aikaa ei menisi muutamaa minuuttia kauempaa. :) 1. Arvioi kuinka paljon teillä kuluu vettä puutarhassa talvella : viikossa : kuukaudessa : ... Kesällä : viikossa: kuukaudessa : 2. Mihin vetesi kuluu? (mm. kastelu, vesiaiheet pihalla) - 3. Oletko koettanut vähentää vedenkulutustasi? - 4. Jos sinulla on kasvihuone, onko sinulla kastelujärjestelmä? - 5. Mitä mieltä itse olet vedenkulutuksestasi puutarhassa (meneekö liikaa vettä, sopivasti, liian vähän...) - Tarvitsisin vastaukset viimeistään 3.5 mennessä! Kiitos jos vastasit! :)

5

895

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vastaus kyselyyn

      1. Talvella ei yhtään. kesällä useita kuutioita, tosin se riippuu kesästä/viikosta, että onko satanut vaai ollut kuivaa. 2.Pääasiassa kasteluun. 3. en ole koittanut vähentää vedenkulutusta. 4. Kasvihuonetta ei ole 5. Vettä menee juuri sen verran, kun kasvit ja nurmikko sitä tarvitsee. Puutarhavesi tulee omasta kaivosta ja kaivon ainut virka on hotaa puutarhankastelu.

    • kohta 1 talvella ei mene vettä yhtään. Kesällä Nnoin 2800 litraa viikossa, noin 11200 litraa kuukaudessa. kohta 2. Kasteluun, ja kahteen vesiaiheeseen. Altaiden vedet kyllä käytän taas kasteluun, kun pesen altaat. kohta 3. En. kohta 4.minulla on kaksi kasvihuonetta koot 12m 4m ja7m 3m. Kastelujärjestelmiä ei ole. kohta 5. sopivasti, kastelen vain tarpeeseen. Minulla on oma hyvä kaivo.Ja meillä kerätään sadevedet neljän rakennuksen katoilta. Osto vedellä ei olisi varaa kastella, menee sitä sen verran reilusti.

    • mie vaan..

      1. Arvioi kuinka paljon teillä kuluu vettä puutarhassa talvella : ei kulu viikossa : kuukaudessa : ... Kesällä : viikossa: 50-1000 kuukaudessa : 200-10000 2. Mihin vetesi kuluu? (mm. kastelu, vesiaiheet pihalla) - kun piha-allas pestään alkukesästä menee sen täyttöön jokunen kuutio eli suunnilleen kymmenen ja pesuunkin hurahtaa jotakin. Lisäksi pihan pesuun keväällä kuluu vettä jonkin verran kun kiveykset ja puupatiot sekä asfaltti putsataan. Myöhemmin kesällä kuluu sitten kasvimaahan sekä kukille varsinkin kesäkukille vettä. Osa on sadevettä ja osa sitten hanasta sateiden mukaan. Nurmikon kylvöt on kolmena kesänä vaatineet kastelua sitä mukaa kun uutt aon istutettu samoin laajemmat taimi-istutukset. 3. Oletko koettanut vähentää vedenkulutustasi? - en, aina sitä on pihdattu ekosyistä ja rahasyistä.. 4. Jos sinulla on kasvihuone, onko sinulla kastelujärjestelmä? ei ole kumpaakaan - 5. Mitä mieltä itse olet vedenkulutuksestasi puutarhassa (meneekö liikaa vettä, sopivasti, liian vähän...) - menee mikä menee, ei tuhlata, mutta ei pihdata. On aik aturha ostaa taimia jos niitä ei kastele tai viljellä kasviksia.

    • nollatutkimus

      Onpa kevyissä kantimissa tutkimus. Et voi saada tuolla kyselyllä kunnon tutkimusta lainkaan. Ensinnäkin et kysy puutarhan kokoa. Et kysy mistä lähteestä vesi tulee eli onko tontilla oma kaivo ym. taustakysymyksiä.
      Me käytämme vettä ruiskulla noin tunnin viikossa kukkien kasteluun, mutta me kierrätämme veden vanhan pihakaivon kautta, joten vesi tulee luonnosta ja palaa luontoon. En koeta vähentää vedenkulutustapuutarhassa, koska siinä ei ole mieltä.

      • kasvihuone friikki

        "Me käytämme vettä ruiskulla noin tunnin viikossa kukkien kasteluun, mutta me kierrätämme veden vanhan pihakaivon kautta, joten vesi tulee luonnosta ja palaa luontoon. En koeta vähentää vedenkulutustapuutarhassa, koska siinä ei ole mieltä."

        Mielenkiintoista kerro miten teette tuon käytännössä.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4552
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2239
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1754
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1498
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe