Talous uutiset manipulointia?

Enkeli75

Hei!

Mitä järkeä on tv:n talous uutisissa? Mielestäni ne ovat puhtaasti kansan manipulointia ja vaikuttavat muunmuassa siihen kuinka opimistisesti tai pessimistisesti ihmiset uskovat tulevaisuudessa taloutensa kehittyvän. Ajatellaanpa vaikka uutista jonka mukaan taloutemme SAATTAA ensi vuonna kääntyä hienoiseen laskuun.Tai kuinka korkojen ENNUSTETAAN mahdollisesti nousevan ensi vuonna. Uskon että nämä pessimistiset ennusteet saattavat vaikuttaa pienen kuluttajan päätöksiin ( ottaa asuntolaina, tehdä hankintoja). Mitä jos ennuste onkin väärä tai perustuu vain yhden taloustieteilijän mielipiteeseen?( eikä asioista tietämäton kuluttaja osaa sitä arvioida) Kuka ottaa vastuun siitä miten todellisuudessa nämä pessimistiset uutiset vaikuttavat kansan käyttäytymiseen? Miten selvitetään uutisten todellinen vaikutus kansantalouteen, ostovoima saattaisi jopa lisääntyä jos me asioita seuraamattomat emme luottaisi uutisiin jotka muokkaavat asenteitamme eivätkä välttämättä edes pidä paikkaansa!

Itseäni nämä uutiset ärsyttävät suunnattomasti, vertaisin talousuutisia siihen jos tv:ssä näytettäisiin päivittäin sairaus uutiset jotka kertovat kuinka paljon tänään on ihmisiä sairastunut tai rikollisuus uutiset jotka kertoisivat miten ja millaisia rikoksia tänään on tehty ja miten suuri prosentti jää selvittämättä. Varmasti nämä vaikuttaisivat psykologisesti ihmisten turvallisuuden tunteeseen ja tai rikollisuuden määrään. Ihmettelisimme miksi yht´äkkiä ihmisten moraali löyhenee ja psykosomaattiset sairaudet lisääntyvät. (no,ehkä esimerkkini on hieman kaukaa haettu mutta joskus pitää hieman kärjistää..)

Lopuksi vielä väitän että taloutta ja pörssikursseja todella seuraavat tuskin etsivät tietonsa talous uutisista..Luulen että jos sillä saralla haluaa tehdä tulosta on syytä katsoa asioita hieman laajemmin, esimerkiksi lehtiä lukemalla saa varmasti kattavamman kuvan asioista.

6

577

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fed

      Eiköhän jokainen osaa itse omat euronsa laskea. Tottakai talousuutiset heiluttelee pääomia. Veroruuvin kiristys toisaalla siirtää po:a toisaalle (verottajan julkaisema uutinen). Tulosvaroitus siirtää po:a muualle (yhtiön julkaisema).

      Jos kuvittelet talousuutisten olevan ainoita heiluttelijoita ja suhdanteisiin vaikuttavia, niin lopettaisin kaiken uutisoinnin. Pommi räjähtää turkissa ja koko euroopan tulevaisuuden epävarmuus lisääntyy. Se on ihan reaalisestikin niin, voihan se pommi kärähtää seuraavaksi vaikka lähempänä.

    • fed

      Niissä se tyhmyys vasta tiivistyy, kun journalistiikan harjoittelija kirjoittaa itselleen vieraasta asiasta vaikka hesariin...

      Niin ja lehdistä, niiden lauluja laulat kenen leipää syöt, eli mainostajista tuskin pahaa kirjoitetaan, vaikka aihetta olisi.

      Mutta olet oikeassa, tulosta tekevät seuraavat monia asioita mm. tätä markkinasopulilaumaa ja työntävät niille hypen aikana kalliilla. Yleensä karkeasti, kun toimii päinvastoin kuin muut, voittaa.

      • speedbird

        Sano mikä on totuudenmukaisin julkaisu. Talossanomat - Erkon manipuloimaa roskaa, Kauppalehti - no joo, mutta onks yhtään kunnon tietolähdettä: Olis pitännyt alytä tyhmempikin etta Saunalahti pamahtaa ylös - mutta ei. Taitaa
        gurut puhua omiaan - ja panee tosituoton liiveihinsä.


    • ump

      Minulla on sellainen tuntuma (en ole tutkinut) että ennustajat
      ennustaa todellisuutta positiivisempia tulevaisuuden näkymiä,
      joita sitten mm. talousuutiset julkaisee. Pessimismiä en ole
      talousuutisissa havainnut lietsottavan. Lievä optimismi on
      hyvästä, optimismi kohentaa taloutta.

      Talouden oikeat tunnusluvut ratkaisee markkinoiden tunnelmat.
      Uutis-spekulaatioiden osuus asiaan on vähäinen.

      • aktoja

        Joo. Kyllä nuo talousuutiset ovat paljon spekulointia. Erityisen hauskaa viihdettä on MTV3:n talousuutiset: Essi miksei Saddamin löytyminen nostanut pörssikursseja?

        Suomessa lutettavat talousuutiset luen WWW.HEX.COM-osoitteesta (tosin täälläkin pikkunarikat ovat alkaneet antaa tiedotteita olemattomista tapahtumista).


      • uutiset
        aktoja kirjoitti:

        Joo. Kyllä nuo talousuutiset ovat paljon spekulointia. Erityisen hauskaa viihdettä on MTV3:n talousuutiset: Essi miksei Saddamin löytyminen nostanut pörssikursseja?

        Suomessa lutettavat talousuutiset luen WWW.HEX.COM-osoitteesta (tosin täälläkin pikkunarikat ovat alkaneet antaa tiedotteita olemattomista tapahtumista).

        Ei liity spekulointiin mitenkään. Mietitään vain menneitä ja kurssit ovat jo sahanneet aiemmin päivällä.

        sitä markkinasopulilaumaa, joka juoksee jokaisen uutisen perässä ei pysäytä mikään, mutta se koostuukin juuri teistä ja muista maallikoista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1498
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1032
    3. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      38
      771
    4. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      771
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      700
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      37
      666
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      71
      634
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      609
    Aihe