Miksi olemme olemassa?

Totuuden torvi

Tällä areenalla on varmasti tätäkin asiaa käsitelty perin juurin, mutta haluan minäkin panna lusikkani soppaan kun olen siihen sopivasti provosoitunut. Erästä erittäin paljon arvostamaani henkilöä (neroa), kun on niin kovin sanoin näillä kentillä parjattu; hän kun meni ja käänsi Koraanin suomen kielelle.

Tunnettu dogmatiikan professori Miikka Ruokanen selittää olomassaoloamme kirjassaan ”Milloin maailma loppuu” näin (s.75): ” Jumala on olio, joka lahjoittaa hyvää, antaa toiselle mitä tältä puuttuu. Maailmankaikkeudelta ja meiltä pieniltä ihmisiltä puuttui olemassaolo, Jumala lahjoitti sen meille. Hän teki meidät rakkautensa kumppaneiksi.” Tämä on varmasti lapsellisin ajatelma mitä kukaan suomalainen professori on koskaan kirjoittanut. Kuinka ”olemassa olemattomalle pienille ihmisille” voi lahjoittaa jotain? Hänen kirjansa on täynnä vastaavia päättömyyksiä, ne vetävät vertoja Paavalin hullutuksille. Ihmisen olemassaolon tarkoituksen hän selittää: ”Ihmisen olemassaolon tarkoitus on rakkaus: olemme Jumalan rakkauden kohteita ja hän tarkoitti meidät oman rakkautensa kumppaneiksi.” (Tässä kohtaa kuulet varmaan remakkaa naurua!)

Ruokanen osaa myös vääristellä asioita ja asettua itse profeetaksi kirjoittamalla : ”Tiede etsii vastauksia kysymykseemme, mitä on olemassa. Uskonto sen sijaan etsii suuntaa ihmisen etsintään: miksi tämä kaikki on olemassa, mikä on meidän ja maailmankaikkeuden lopullinen kohtalo? Tiede ei koskaan voi vastata tällaisiin kysymyksiin.” Kuinka hän voi olla niin varma, ettei esim. 100 miljoonan vuoden kuluttua tunnettaisi perin pohjin maailmankaikkeuden ja kaiken muunkin olevaisen rakenne ja toiminta? Kuinka uskonto siihen pystyisi vastaamaan paremmin, eihän se tähänkään päivään mennessä ole tuottanut muuta kuin hullutuksia: Aurinko kiertää Maata, Kuu luo valoaan, linnut syövät ruohoa ja käärmeet maan tomua, maa on pannukakku, ajattelemme sydämellä, sairaudet ovat riivaajien aiheuttamia jne. jne.. Tämän (ehkä ratkaisemattomaksi jäävän) ongelman kimppuun on käytävä nimenomaan järjen eikä taikauskon voimalla.

Kristityt teologit ja julistajat, ovat pysähtyneet ajassa, sillä jo Antonius Suuri opetti 300-luvulla kuten Miikka Ruokanen nyt: ”Miksi ihminen luotiin? Jotta hän tajuaisi Jumalan teot ja näkisi Jumalan sekä ylistäisi Häntä, joka on luonut kaiken ihmistä varten. Rakkauden sitein Jumalaan kiintynyt mieli on näkymätön siunaus, jonka Jumala suo niille, jotka ovat kelvollisesti kilvoitelleet ja nuhteettomasti vaeltaneet.” (Pyhä Antonios Suuri: Opetuksia ihmisen luonteesta ja kehotuksia nuhteettomaan elämänvaellukseen, Filokalia I, s.27, kohta 55).

Kolmas ”Miikka Ruokanen” eli 600-luvulla, sillä kun lukee Maksimos Tunnustajan tekstejä, voisi aivan hyvin luulla lukevansa Ruokasen aforismeja: Kuinka vähän dogmatiikka onkaan kehittynyt 1400 vuoden aikana: ”Saattaessaan järjelliset ja henkiset olennot olemattomuudesta olemiseen Jumala äärettömässä hyvyydessään lahjoitti niille neljä jumalallista ominaisuutta, joilla Hän ylläpitää, suojelee ja varjelee luotujaan. Nämä neljä ovat olemassaolo ja iankaikkinen olemassaolo sekä hyvyys ja viisaus. Kaksi ensin mainittua Jumala on sisällyttänyt itse luotujen olemukseen; toiset kaksi Hän on antanut siveellisenä mahdollisuutena, että luotu sitä kautta voisi tulla sellaiseksi kuin Jumala luonnostaan on. Tämän vuoksi sanotaankin, että ihminen on luotu Jumalan kuvaksi ja kaltaiseksi. Hänet on luotu Jumalan kuvaksi, koska hänen olemassaolonsa on Jumalan olemassaolon kuva ja hänen ikuinen olemassaolonsa on Jumalan ikuisen olemassaolon kuva - siinä mielessä, että vaikka se ei olekaan aluton, se on kuitenkin loputon. »Kaltaisuus» taas tarkoittaa, että ihmiselle on annettu mahdollisuus tulla hyväksi ja viisaaksi niin kuin Jumala, että hän armon avulla tulisi sellaiseksi kuin Jumala on luonnostaan. Jokainen järjellinen olento on siis Jumalan kuva, mutta Hänen kaltaisiaan ovat vain hyvät ja viisaat.”(Pyhä Maksimos Tunnustaja: Rakkaudesta, FilokaliaII, s. 105, kohta 25)

On hyvin todennäköistä, ettei olemassaolollamme olekaan mitään tarkoitusta. Me vain satumme olemaan olemassa. Ellei avaruus, aine, energia ja luonnonlait olisi juuri sellaisia kuin ne ovat, meitä ei olisikaan olemassa, emmekä siis olisi sitä nyt ihmettelemässä. Olemassaolomme syyn pohtiminen on aivan sama kuin se, että pohtisimme sitä, miksi kukaan ei saanut loton päävoittoa kuuteen viikkoon vuonna 1985. Oliko silläkin muka jokin tarkoitus? Ei, se oli vain sattumaa.

Kerran eräs nuori mies kysyi minulta: ”Miten kaikki aine on alun perin syntynyt?” Vastasin, että kysymys on nykytieteelle vielä avoin, johon hän vastasi ivallisesti ja voitonriemuisesti naureskellen. ”Tietenkin sen on Jumala luonut, niin kuin kaiken muunkin!” Kun sitten kysyin: ” Kuka Jumalan on sitten luonut?” Vastaus kuului : ”Ei tietenkään kukaan, Jumala on ollut aina olemassa.” Tähän ivaan oli jotenkin vastattava, joten kysyinkin: ”Entäpä, jos avaruuden ainekin on ollut aina olemassa, eikä sitäkään ole kukaan luonut?” Nuori mies jäi miettimään vastaustaan. Ilmeisesti hänelle ei tullut mieleen yhtään sopivaa Raamatun ”totuutta”, jolla olisi siinä tilanteessa vastannut, joten mielenkiintoisesti alkanut keskustelumme loppui lyhyeen.

19

1557

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Viisas mies

      En lukenut.

    • Marcel

      KAIKKI on ollut aina olemassa, ja tulee aina olemaan, sillä KAIKKI tapahtuu tässä yhdessä NYT -hetkessä. Aikaa ei ole. Aikakäsitys astuu voimaan vasta kun mennään tuon KAIKEN sisälle.

      • catepillar

        no se on ainakin totta että todennäköisesti aika on vain harhaa. se on ihmisen luoma käsite. ihmiset, tutustukaa aiheeseen...


        :)


      • Marcel
        catepillar kirjoitti:

        no se on ainakin totta että todennäköisesti aika on vain harhaa. se on ihmisen luoma käsite. ihmiset, tutustukaa aiheeseen...


        :)

        Koska emme pystyisi kokemaan maailmankaikkeuden kaikkia asioita yhdessä hetkessä, on etenemisemme maailmankaikkeuden sisällä täytynyt hidastaa ja tällöin on muodostunut aikakäsitys.

        Tapahtumat vyöryvät eteemme peräkkäin, eivätkä kaikki yhtäaikaa.


    • hassun

      tämä on maailman tärkein kysymys.

      • vaitse-elämä

        Apt 17:24->Jumala,
        joka on tehnyt maailman
        ja kaikki,
        mitä siinä on,
        hän,
        joka on taivaan
        ja maan Herra,
        ei asu käsillä tehdyissä temppeleissä,

        eikä häntä voida ihmisten käsillä palvella,
        ikäänkuin hän jotakin tarvitsisi,
        hän,
        joka itse antaa kaikille elämän
        ja hengen ja kaiken.

        Ja hän on tehnyt koko ihmissuvun yhdestä ainoasta asumaan kaikkea maanpiiriä
        ja on säätänyt heille määrätyt ajat
        ja heidän asumisensa rajat,

        että he etsisivät Jumalaa,
        jos ehkä voisivat hapuilemalla hänet löytää
        - hänet,
        joka kuitenkaan ei ole kaukana yhdestäkään meistä;

        sillä hänessä me elämme
        ja liikumme
        ja olemme,
        niinkuin myös muutamat teidän runoilijoistanne ovat sanoneet:
        'Sillä me olemme myös hänen sukuansa.'

        Koska me siis olemme Jumalan sukua,
        emme saa luulla,
        että jumaluus on samankaltainen kuin kulta tai hopea tai kivi,
        sellainen kuin inhimillisen taiteen
        ja ajatuksen kuvailema.

        Noita tietämättömyyden aikoja Jumala on kärsinyt,
        mutta nyt hän tekee tiettäväksi,
        että kaikkien ihmisten kaikkialla on tehtävä parannus.

        Sillä hän on säätänyt päivän,
        jona hän on tuomitseva maanpiirin vanhurskaudessa sen miehen kautta, jonka hän siihen on määrännyt;
        ja hän on antanut kaikille siitä vakuuden,
        herättämällä hänet kuolleista."

        Kuullessaan kuolleitten ylösnousemuksesta toiset ivasivat,
        toiset taas sanoivat:
        "Me tahdomme kuulla sinulta tästä vielä toistekin."

        Ja niin Paavali lähti heidän keskeltänsä.

        Mutta muutamat liittyivät häneen
        ja uskoivat;
        niiden joukossa oli Dionysius,
        Areiopagin jäsen,
        ja eräs nainen,
        nimeltä Damaris,
        sekä muita heidän kanssansa.


    • yksi

      voimallisesti lainata ja pilkata kirjoittajia joiden ajatustapaa ei ymmärrä. Nykyiset tieteisjulkaisut käsittelevät jatkuvasti aihetta miksi ja miten olemme. Ja viimeisimmät kirjoitukset kirjoittavat että kaikkiallinen kaikkeus laajenee kaikenaikaa eikä tule luhistumaan ja että aine syntyy energiasta. Jopa on tutkimustuloksia nykyaikana joilla pystytään todistamaan että aine muuttuu toiseksi määrätyissä olosuhteissa. Ja ainakin Hawkings, joka on tämän tieteenhaaran suurimpia tutkijoita on todennut että ilmeisesti Alku on olemassa..jokin jonka äly on riittänyt ja riittää kaiken aikaansaamiseen. Ja me olemme sitten eräs koekaniiniryhmä, kuinka tällaiset itseriittoset ihmisiksi mainitut planeettaansa hoitavat. Ilmeisen huonosti kaikesta torasta ja saasteesta päätellen.

      • päättelijä

        Jos siitä lähdetään, että Jumala on olemassa, niin tuo on vilpittömästi sanoen paras koskaan kuulemani syy sille, miksi Jumala loi ihmiset: olemaan koekaniiniryhmä. Se selittää jo paljon. Kun olemassaolo on valtaosalle maailman ihmisistä taistelua ja kärsimystä, se ei voi olla mikään rakkaudenosoitus joltain absoluuttisen hyvältä olennolta. Jos olisi, ihmiset oltaisi varmasti luotu sellaisiksi, etteivät aiheuttaisi niin paljon saastetta ja tuhoa. Tai maapallosta olisi tehty vähemmän hauras, ja itseriittoiselle (mutta Jumalalle rakkaalle) ihmiselle sopivampi elinympäristö.


      • Marcel
        päättelijä kirjoitti:

        Jos siitä lähdetään, että Jumala on olemassa, niin tuo on vilpittömästi sanoen paras koskaan kuulemani syy sille, miksi Jumala loi ihmiset: olemaan koekaniiniryhmä. Se selittää jo paljon. Kun olemassaolo on valtaosalle maailman ihmisistä taistelua ja kärsimystä, se ei voi olla mikään rakkaudenosoitus joltain absoluuttisen hyvältä olennolta. Jos olisi, ihmiset oltaisi varmasti luotu sellaisiksi, etteivät aiheuttaisi niin paljon saastetta ja tuhoa. Tai maapallosta olisi tehty vähemmän hauras, ja itseriittoiselle (mutta Jumalalle rakkaalle) ihmiselle sopivampi elinympäristö.

        Mielestäni tuota universaalia kaniteoriaa tukee myös se havainto, että olemme hyviä lisääntymään ja täyttämään maan.
        En tosin kannata eläinkokeita.

        Missä on se portsari, joka huutaa Maapallon ovella että: aivan täynnä!?"
        Tai että: "lähtekää nyt Marsiin siitä hyvän sään aikana!"


    • hheehheh

      KOSKA OLLAAN HYVÄ OMINAISUUS LUOJALLE... jopa teinit ? " ei " sanoo ääni päässä johon luotan...

    • Aloittaja on olemassa kysyäkseen tuon kysymyksen. Aika on jotta hän saa vastauksen.
      Peukuja hänelle, vastauksen saa jokainen.

      • elämä-on-vitsi

        Viimeisenä päivänä nauran typerälle elämälle ja kuolen virne suupielessä.


      • Repeeeeeeeeeee
        elämä-on-vitsi kirjoitti:

        Viimeisenä päivänä nauran typerälle elämälle ja kuolen virne suupielessä.

        Minustakin tulee isona presidentti.


      • Anonyymi

        pieraisen pääsiäisenä kunnon pierut avonaisesta persereijästäni ruokien päälle olkoon se mun tapa symboloida jotain niin kives pussit pitää muistaa tyhjentää spermasta


    • ElossaNyt

      Minä ainakin tiedän miksi olen olemassa. Vanhampani harrastivat seksiä. Muita?

    • Anonyymi

      Että kehittyisimme jumalaksi jälleesyntymien ketjussa. Ja niitä on paljon..

    • Anonyymi

      Varmaan siks ollaan että voidaan juoda ja naida ja tehdä Tik tok livejä.

    • Anonyymi

      Monet ovat ymmärtäneet elämän tarkoituksen ja syyn täällä olemiseemme hieman väärin tuoden siihen erilaisia filosofisia käsitteitä ja muita ilmentymiä, jotka sumentavat elämämme todellisen fokuksen täällä olemiseen.
      Elämän tarkoitus on lopulta hyvin yksinkertainen. Monet nauravat tälle, mutta se on kuitenkin totuus. Ihmiset tekevät Platonisilla ja muilla ihmnistekoisilla filosofioillaan elämän todellisen tarkoituksen ymmärryksen vaikeaksi.
      Elämän tarkoitus on tässä. Jumala on ensiksikin luonut medät tänne, koska hän on onnellinen ja jatkuvasti luova kaiken syy. Hän halusi luoda ympärilleen elämää. Ensiksi hän loi Jeesuksen Kristuksen. Sitten he yhdessä loivat muita aineettomia luomuksia eli enkeleitä. Seuraavaksi oli vuorossa maallisen elämän lihallinen huipentuma ajatteleva ja hengittävä ihminen.
      Olemme hänen luomuksinaan hänen kuvia. Tämä tarkoittaa sitä, että voimme heijastaa hänen persoonallisuutta suhteissamme kanssaihmisiin. Rakkaus , viisaus, voima ja oikeudenmukaisuus ovat Jumalan vallitsevat perus luonteen piirteet. HÄN ON RAKKAUS.. Nuo samat piirteet ovat myös meihin istutettu sisäisesti.
      Jumalan tarkoitus oli luodessa ihmisen, että me täällä maan päällä olisimme osa hänen kaikkeuden perhettään. Onnellisena Jumalana hän halusi antaa ihmiselle elämän ilmaisen lahjan. Meidän tehtävä alussa oli tehdä jälkeläisiä ja täyttää tämä kaunis planeetta onnellisilla ihmisillä, joilla olisi mahdollisuus jopa ikuisuuteen siis iankaikkiseen elämään kuten Jeesuksella ja Jumalalla. Tietenkin Jumala on elänyt ja ollut olemassa mittaamattomia vuositriljoonia. Aialla ei ole mitään ulottuvuutta häneen. Hänelle ei ole aikaa edes olemassa. On vain ajatonta olevaisuutta muissa dimensioissa. jotka eivät ole osa meidän tuntemaa loppumatonta universumia.

      Ihmisen tarkoitus on siis palvoa maastä käsin Jumalaa olemalla tottelevainen, tekemällä sitä työtä, jota hän on luvannut tulevaisuudessa ihmiskunnalle antaa laajentaa paratiisilliset olot käsittämään koko maapallo. Elämme siis Jumalalle hänen tahtomallaan tavalla. Eikö tässä ole ihan tarpeeksi tarkoitusta meille kaikille, jotta voisimme tuntea olevamme arvokkaita ja hänelle tärkeitä joita hän todella rakastaa. Olisiko Jumala muuten uhrannut ainokaista rakkainta poikaansa Jeesusta Kristusta, jollei meillä olisi hänelle mitään merkitystä tai arvoa?
      Elämän tarkoitus on palvella Jumalaa hänen tahtonsa kirkastamiseksi. Tämä ei ole narsismia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2763
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      74
      1480
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      42
      1446
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      33
      1223
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1164
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1163
    7. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1161
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      45
      1161
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1099
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      10
      1080
    Aihe