Mulla oli 12h sokerin paastoarvo 6.1 Pahakin arvo? Onko syytä huoleen? Tuleeko minulle sokeritauti lähivuosina jos en lopeta esim. karamellien syöntiä ja rupea ruokavaliolle? Paljonko se arvo on kun sokeritauti on iskenyt?
Sokerin paastoarvot
46
4487
Vastaukset
- Yogi
Mikä on ikäsi? Onko keskivartalolihavuutta? Kerranko tuo arvo oli vai jatkuvasti? Kokoveri- vai plasma-arvo?
http://www.diabetes.fi/lehdet/diablaak/juttuarkisto/00diag.htm#taulu1 - eikka
En ymmärrrä näistä jutuista juurikaan mitään, lääkärintarkastuksessa vaan sanottiin että sokerit on pikkasen koholla ja kehotettiin muuttamaan ruokavalio jättämällä rasvat ja sokeri pois. Olen raskastekoinen 180/90kg harrastuksena painonnosto ja tuota voimavaraston eli vatsan ympärysmittaa löytyy 100cm eli ei mikään sixpac-mies. Nyt on tosin tiukka dietti menossa tavoitteena vähintään -5kg painonpudotus. En osaa tarkemmin sanoa mistä tuo arvo oli mitattu.
- eikka
ikää on 44v
- Yogi
Eiköhän tuo ole plasma-arvo. Lihava et ole, vain hiukan ylipainoinen. Vatsan ympärysmitta on juuri
rajalla, josta se ei saisi alkaa nousta. Ikä sopii
tyypin 2 diabetekseen, mutta paastoarvo on vasta normaalin ylärajalla, joten toistaiseksi ei hätää. Harrastus on hyvä. Ohjeet ovat oikeita ja 5 kg painonpudotus olisi erinomainen asia. Tuota paastoarvoa kannattaa silloin tällöin tarkkailla, ettei se lähde nousemaan. Minulle sanottiin, että puolen vuoden välein kontrolliin. Ostin kuitenkin mittarin itselleni ja mittaan kuukauden välein. Muista myöskin, että tyypin 2 diabetes on ennenkaikkea valtimosairaus, joten kaikki ohjeet sepelvaltimotaudin välttämisestä ovat tarpeellisia. - Anonyymi
Muista nyt, että myös lihakset painaa. Eli minusta tuo sun 180cm / 90 kg ei ole mitenkään paha. Etenkin punttarilla käymistä jne harrastavilla nuo painoindeksijutut jne ei kerro koko totuutta, koska lihakset tosiaan painaa nekin.
- Mie
aamun paastoarvon suositus on alle 6.
6.1 ei kuulosta pahalta, mutta tottakai kannattaa kiinnittää huomiota ettei se ainakaan pääse nousemaan. - ...
kannattaa opetelle karkin ja vaalean leivän syömisestä pois jo ny.lukekaa Atkins-centerin success storiesista kuinka 2-tyypin diabeetikot on parantunut todella toivottamista ennusteista hiilaria vähentämällä.ei onnistu diabetesliiton neuvoilla.
- Anonyymi
Vaikuttaako 500mg/vrk paastosokerin arvoon?Olen kuullut että näin olisi.
- Anonyymi
500 mg mitä ainetta?
- Anonyymi
Mikä 500mg? Mistä puhut?
- Anonyymi
Otan 2x Meprobamaatti pileriä per vrk ja aamusokeri on n 5,7 onko se vielä liian korkea. Pitääkö saada alemmas vielä.
Kun jätin aivan kaikki hiilarit, sokerit veks se oli hetken 5,2- 5,5 mutta elämä oli kurjaa.
Nyt kun välillä syön ihan vähän jotain riisiä,ja pastaa se on tuon 5:7 mutta pillereillä.
Olen laihtunut n . 5 kg mutta aavistus sokeri on koholla.
Onko 5,7 liiikaa???? - Anonyymi
Just kohdillaan sokeriarvot, kun 4-5,9 paastoarvo eli aamuisin.
Jos 6.0-7 aamuisin, pitää ola useampana aamuna viikossa, niin esiaste 2 tyypin diabeteksella.
Suositus: jätä ilta hiilarit = leipä, murot, puutos pois! Iltapalalla esim. Hedelmä, jogurtti, kasviksia ja tarkista auttaako sokeriarvoihin! Vain normaaliannokset.- Anonyymi
Onkohan toi iltasyöminen pahasta. Pitäisi varmaan pyrkiä siihen ettei syö esim 18 jälkeen enää. Mutta vaikeaa. Kun iso huvi on ollut istua tv edessä ja syödä hissukseen se päivän pääateria. Ehkä olisi syytä aikaistaa. Vaikeaa. Mutta täytyy todeta, että kun on jättänyt sokerit ja melkein kaikki hiilarit pois niin keho voi kyllä ehdottomasti paremmin. Onko joku kellonaika jonka jälkeen ei saisi syödä. Osaan asettaa itselleni sääntöjä. Sekin ilahduttaa, että, kun hiilarit on poissa tippuu paino itsekseen.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Onkohan toi iltasyöminen pahasta. Pitäisi varmaan pyrkiä siihen ettei syö esim 18 jälkeen enää. Mutta vaikeaa. Kun iso huvi on ollut istua tv edessä ja syödä hissukseen se päivän pääateria. Ehkä olisi syytä aikaistaa. Vaikeaa. Mutta täytyy todeta, että kun on jättänyt sokerit ja melkein kaikki hiilarit pois niin keho voi kyllä ehdottomasti paremmin. Onko joku kellonaika jonka jälkeen ei saisi syödä. Osaan asettaa itselleni sääntöjä. Sekin ilahduttaa, että, kun hiilarit on poissa tippuu paino itsekseen.
Kyllähän noita laihdutuskuureja kellonajan perusteellakin on keksitty, mutta eihän niissä ole mitään järkevää perustetta. Tärkeintä on se mitä syö ja milloin suhteutettuna nukkumaanmenoon. Olen nyt seurannut verensokereitani skannerilla ja tapanani on syödä noin klo 18 aikoihin kevyen illallisen. Usein tulee sitten vielä otettua jonkun pienen välipalan sen jälkeenkin. Verensokeri pysyy aika tasaisesti korkealla koko illan ja iltaruuan laadusta riippuen sokerit laskee yön aikana eri tavalla. Hitaat hiilihydraatit laskee tietenkin hitaammin. Eilen illalla tuli syötyä Koulunäkkipala Vuolu -leikkeleellä ja illallinenkin jäi saunomisen vuoksi vähän myöhempään. Yön aikana verensokeri laski aika hitaasti kohti heräämistä. Tuossa erään iltana oli iltasyömiset jäänyt vähiin ja nukkumaan menin normaalialueen ylärajalla olevalla arvolla. Yöllä lukemat oli pudonneet aika nopeasti 4 mmol/l vaiheille ja pysynyt siinä heräämiseen saakka.
Anonyymi kirjoitti:
Onkohan toi iltasyöminen pahasta. Pitäisi varmaan pyrkiä siihen ettei syö esim 18 jälkeen enää. Mutta vaikeaa. Kun iso huvi on ollut istua tv edessä ja syödä hissukseen se päivän pääateria. Ehkä olisi syytä aikaistaa. Vaikeaa. Mutta täytyy todeta, että kun on jättänyt sokerit ja melkein kaikki hiilarit pois niin keho voi kyllä ehdottomasti paremmin. Onko joku kellonaika jonka jälkeen ei saisi syödä. Osaan asettaa itselleni sääntöjä. Sekin ilahduttaa, että, kun hiilarit on poissa tippuu paino itsekseen.
Karppaus on pelkkä laihdutustapa. Pehmeillä rasvoilla ihan ok mutta kovilla ei. Knuuti kirjoittaa karppauksesta ja diabeteksestä blogissaan näin: https://blogit.ts.fi/terveys-tiede/vahahiilihydraattinen-vhh-ruokavalio-ja-diabetes/
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Onkohan toi iltasyöminen pahasta. Pitäisi varmaan pyrkiä siihen ettei syö esim 18 jälkeen enää. Mutta vaikeaa. Kun iso huvi on ollut istua tv edessä ja syödä hissukseen se päivän pääateria. Ehkä olisi syytä aikaistaa. Vaikeaa. Mutta täytyy todeta, että kun on jättänyt sokerit ja melkein kaikki hiilarit pois niin keho voi kyllä ehdottomasti paremmin. Onko joku kellonaika jonka jälkeen ei saisi syödä. Osaan asettaa itselleni sääntöjä. Sekin ilahduttaa, että, kun hiilarit on poissa tippuu paino itsekseen.
En tiedä onko pahasta, mutta tutkimusten mukaan elimistölle on aterian jälkeisen verensokerin hallinta helpompaa aamulla kuin illalla.
Aiheesta on kirjoittanut ravitsemustieteen tohtori Reijo Laatikainen otsikolla ”Iltapaasto ja iltasyömisen kevennys. Katsaus terveysvaikutuksiin.”. - Anonyymi
En suosittele tuollaista etenkään tyypin 1 diabeetikoille. Enkä muillekaan. Ensinnäkin illalla syöty puuro on hyvä keino pitää verensokeri suht tasaisena, koska puurossa oleva kuitu nostaa verensokeria hitaammin ja siten ehkäisee matalia verensokeereita. Muutenkin kuidun saaminen on tärkeää, siinä voi suoliston toimintakin häiriintyä merkittävästi jos ei saa riittävästi kuitua ja siitä voi tulla ongelmia verensokerinkin kanssa muusta puhumattakaan.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Onkohan toi iltasyöminen pahasta. Pitäisi varmaan pyrkiä siihen ettei syö esim 18 jälkeen enää. Mutta vaikeaa. Kun iso huvi on ollut istua tv edessä ja syödä hissukseen se päivän pääateria. Ehkä olisi syytä aikaistaa. Vaikeaa. Mutta täytyy todeta, että kun on jättänyt sokerit ja melkein kaikki hiilarit pois niin keho voi kyllä ehdottomasti paremmin. Onko joku kellonaika jonka jälkeen ei saisi syödä. Osaan asettaa itselleni sääntöjä. Sekin ilahduttaa, että, kun hiilarit on poissa tippuu paino itsekseen.
Kaihan tajuat sen, että kun paino tippuu itsekseen jättäessäsi hiilarit pois, sillon keho käyttää ensin energiantuotantoon sekä rasvaa, että lihaskudosta? Tajuathan sen, että todennäköisesti menetät ihan lihaskudosta etkä pelkästään rasvaa. Sitäpaitsi aivot tarvitsee noin 120g hiilihydraattia vuorokaudessa, koska aivot pystyy käyttämään ainoastaan glukoosia energian lähteenä.Elimistösi tuottaa siis jokatapauksessa glukoosia rasvoista jne mutta sen seurauksena elimistöösi myös kertyy ketoaineita eli elimistösi happamoituu. Etenkin tyypin 1 diabeetikoille tuo on hengenvaarallista pahimmillaan.
Kun menetät lihasmassaa sen takia, että elimistö käyttää niitä energianlähteenä niin eikuntosi kyllä siitä parane. - Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Karppaus on pelkkä laihdutustapa. Pehmeillä rasvoilla ihan ok mutta kovilla ei. Knuuti kirjoittaa karppauksesta ja diabeteksestä blogissaan näin: https://blogit.ts.fi/terveys-tiede/vahahiilihydraattinen-vhh-ruokavalio-ja-diabetes/
haluatko tietää mihin saat työntää sen karppauksesi?
- Anonyymi
Parina päivänä olen syönyt vähän hiilareita. Eilen istuin torilla kun on kesä ja söin yhden croissantin. Niin eikös mitä heti on paastoarvo koholla ei paljon mutta heti se vaan nousee. Oli yli 6 vaikka syön sitä metformiinia. Miksi se aamuarvo heiluu niin paljon itsellä nyt vähän päälle 4 ja 6, 5 välillä. Onko se ok?????? Onko tosiaan niin ettei voi vyödä pullaa ja muuta herkkua ikinä. Tosin eihän eläimetkään syö pullaa tai sokeria. Joten ihmiselle se on ihan turhaa. Silti välillä keulii.
- Anonyymi
Croissantti on pelkkää vaaleaa vehnäjauhoa ja rasvaa. Nopeaa hiilihydraattia suhteellisen paljon (noin kolmannes tuotteen painosta). Nostaa siis verensokerin nopeasti, mutta laskee myös nopeasti.
- Anonyymi
Eiköhän kohdallasi ole ennemminkin kyse insuliiniresistenssistä eikä niinkään hiilarien syömisestä. Tyypin 2 diabeetikoillahan on yleisesti kyse ehkä voimakkaastakin insuliiniresistenssistä, jollon tietenkin hiilarien syöminen heti nostaa verensokeria ehkä lääkityksestä huolimatta.
- Anonyymi
Kysyn jos joku tietää, että voiko ylipäätään syödä mansikoita ja kirsikoita sekä muita hedelmiä, kun on kesä? Eikö niissä ole juuri haitallista sokeria. En ole syönyt mutta mieli tekisi. Pitääkö unohtaa suosiolla. Joku olisi tarjonnut jätskiä, hetken harmitti kun piti kieltäytyä. Eikö ole niin että sekin kuuluu kiellettyjen listalle?
- Anonyymi
Mansikat ja kirsikat eivät ole pahasta diabeetikollekaan, kunhan ei syö suuria määriä. Jäätelön sokeri ja rasva lihottaa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mansikat ja kirsikat eivät ole pahasta diabeetikollekaan, kunhan ei syö suuria määriä. Jäätelön sokeri ja rasva lihottaa.
Eikö ne sisällä fruktoosia, mikä on haitallista. Kirsikka on pahempi, mansikkaa ehkä voi muutaman syödä. Omenakin sisältää paljon sokeria. Vaikea asia.
Anonyymi kirjoitti:
Eikö ne sisällä fruktoosia, mikä on haitallista. Kirsikka on pahempi, mansikkaa ehkä voi muutaman syödä. Omenakin sisältää paljon sokeria. Vaikea asia.
Hedelmien fruktoosia ei pidetä pahana. Kirsikassa on fruktoosia 5% eli 25 g tulee puolesta kilosta kirsikoita. Diabeetikoille suositellaan samaa terveellistä ruokaa kuin muillekin eli päivässä vähintään puoli kiloa kasviksia ja hedelmiä. Myös täysjyvää suositellaan. Lisättyä sokeria ei suositella mutta sitäkin saa ravinnossa olla pieni määrä.
Mitään ei tietysti kannata syödä mahamäärin.- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Hedelmien fruktoosia ei pidetä pahana. Kirsikassa on fruktoosia 5% eli 25 g tulee puolesta kilosta kirsikoita. Diabeetikoille suositellaan samaa terveellistä ruokaa kuin muillekin eli päivässä vähintään puoli kiloa kasviksia ja hedelmiä. Myös täysjyvää suositellaan. Lisättyä sokeria ei suositella mutta sitäkin saa ravinnossa olla pieni määrä.
Mitään ei tietysti kannata syödä mahamäärin.Jos niin, niin miksi hedelmien sokeri ei ole haitallista. Vaikea on tajuta, miksi jokin sokeri on ok ja ei taas ole. Jätin hedelmien syönnin vähemmälle kun tuli diabetes diagnoosi. Mutta se ei ole taas muuten terveyden kanalta hyvä. Ammulla menee vähän hedelmää ja siihen se sitten jää.
Anonyymi kirjoitti:
Jos niin, niin miksi hedelmien sokeri ei ole haitallista. Vaikea on tajuta, miksi jokin sokeri on ok ja ei taas ole. Jätin hedelmien syönnin vähemmälle kun tuli diabetes diagnoosi. Mutta se ei ole taas muuten terveyden kanalta hyvä. Ammulla menee vähän hedelmää ja siihen se sitten jää.
Hedelmissä on kuitua jota ei sokerissa ole. Hedelmissä on sokeria varsin vähän eli karkeasti ottaen 10%. Siksi parista hedelmästä ei ole haittaa.
Diabeetikoiden suurin ongelma on lihavuus eikä ravinto. Jos on ylipainoa niin kannattaa laihduttaa.- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Eikö ne sisällä fruktoosia, mikä on haitallista. Kirsikka on pahempi, mansikkaa ehkä voi muutaman syödä. Omenakin sisältää paljon sokeria. Vaikea asia.
Kotimaisissa omenoissa on vähemmän sokeria kuin ulkomaisissa ja vihreissä omenoissa vähemmän kuin punaisissa. Eron tuntee suussa.
Anonyymi kirjoitti:
Kotimaisissa omenoissa on vähemmän sokeria kuin ulkomaisissa ja vihreissä omenoissa vähemmän kuin punaisissa. Eron tuntee suussa.
Tuskin diabeetikon kannattaa miettiä parin sokerigramman eroa omenoiden syönnissä. Minä syön vihreitä omenoita koska pidän niistä enemmän.
Banaanissa ja viinirypäleessä on sen verran hiilihydraattia että niillä voi olla merkitystä mutta muilla hedelmillä ei. Banaaninikin on hyvä välipala diabeetikoille verrattuna moneen muuhun, 150 g banaania tuottaa 27 g hiilihydraattia.- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Tuskin diabeetikon kannattaa miettiä parin sokerigramman eroa omenoiden syönnissä. Minä syön vihreitä omenoita koska pidän niistä enemmän.
Banaanissa ja viinirypäleessä on sen verran hiilihydraattia että niillä voi olla merkitystä mutta muilla hedelmillä ei. Banaaninikin on hyvä välipala diabeetikoille verrattuna moneen muuhun, 150 g banaania tuottaa 27 g hiilihydraattia.150 g banaania aiheuttaa glykeemisen kuorman 21, kun taas 100 grammaa täysjyväruisleipää aiheuttaa glykeemiseksi kuormaksi peräti 45.
Lähde: https://www.keittotaito.com/gi-taulukko.html Anonyymi kirjoitti:
150 g banaania aiheuttaa glykeemisen kuorman 21, kun taas 100 grammaa täysjyväruisleipää aiheuttaa glykeemiseksi kuormaksi peräti 45.
Lähde: https://www.keittotaito.com/gi-taulukko.htmlHarva syö ruisleipää sellaisenaan ja valmiiksi täytetty leipä muhjaantuu. Banaani on tavattoman näppärä välipala. Mukaan vielä pieni purkki raejuustoa niin tulee proteiinikin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
150 g banaania aiheuttaa glykeemisen kuorman 21, kun taas 100 grammaa täysjyväruisleipää aiheuttaa glykeemiseksi kuormaksi peräti 45.
Lähde: https://www.keittotaito.com/gi-taulukko.htmlElikkä bansku parempi kuin leipä vaikka niitäkään ei saa ahmia. Silloin tällöin. Viinirypäleet ei käy lainkaan. Varmaan jossain oli taulukko näistä hedelmien sokeripitoisuuksista.
Onneksi olen jättänyt leivän pois kokonaan. Eikä makeaa tee juuri mieli. Anonyymi kirjoitti:
Elikkä bansku parempi kuin leipä vaikka niitäkään ei saa ahmia. Silloin tällöin. Viinirypäleet ei käy lainkaan. Varmaan jossain oli taulukko näistä hedelmien sokeripitoisuuksista.
Onneksi olen jättänyt leivän pois kokonaan. Eikä makeaa tee juuri mieli.Täysjyväleipä on hyvä kuidun lähde. Sokeria ja puhdistettuja viljoja ei kannata syödä paljoa vaikka ei olisikaan diabeetikko.
Kakkostyypin diabeteksen suurin syy on insuliiniresistenssi. Se hidastaa ravinnon menoa soluihin ja lisää elimistön omaa sokerintuotantoa. Insuliiniresistenssiin auttaa laihtuminen ja liikunta.- Anonyymi
Älä nyt viitsi! Tuollainen asenne on täysin järjetön. Ensinnäkin marjoja ja hedelmiä jne pitää ehdottomasti syödä on sitten diabetes tai ei. Jos et syö niitä, niin sulla jää saamatta valtavasti tärkeitä ravintoaineita, joita ihminen tarvitsee pysyäkseen kunnossa ja terveenä. Sä et voi mitenkään korvata hedelmiä ja marjoja esimerkiksi syömällä vitamiinilisiä. Se i onnistu. Miksi luulisit esimerkiksi keripukin olleen aikanaan merimiehillä niin yleinen? No se johtui nimenomaan siitä, että pitkillä merimatkoilla ei tuoreita hedelmiä ollut saatavilla monesti. Sitä yritettiin torjua sitruunamehulla jne. Teet otsellesi erittäin vakavaa vahinkoa, jos kuuntelet noita puheita että hiilarista pitääluopua ja sitten jätät sen takia hedelmät ja marjat jne syömättä. Niitä tulisi syödä runsaasti. Sitä varten on insuliinit ja diabeteslääkkeet, että voit syödä vapaammin.
Myös jäätelöä ja muita herkkuja saa ja pitääkin syödä kunhan pysyt kohtuudessa aivan samoin kuin terveidenkin tulee tehdä. Jätskiä ja herkkuja saa ja pitää syödä ihan jo mielialan takia. Ei diabeteksen takia tarvitse alkaa elämään askeettisesti, ripotella tuhkaa päälleen ja luopua kaikesta hyvältä maistuvasta. Jos joku sekopää muuta väittää, niin jätä hänet omaan arvoonsa. Kiduttakoon itseään jos huvittaa, mutta älä anna hänen pilata sinun elämääsi. Diabeteksen hoidon ei kuulu olla rangaistus, jotenei sen kuulu sillon myös aiheuttaa siä, että kaikesta herkuttelusta tai kaikesta hiilarista tarvitsisi luopua. Kohtuus kaikessa on se oikea tapa ihan yhtälailla tervelle kuin diabeetikolle. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mansikat ja kirsikat eivät ole pahasta diabeetikollekaan, kunhan ei syö suuria määriä. Jäätelön sokeri ja rasva lihottaa.
Jäätelön sokeri ja rasva ei lihota yhtään ketään ellei sitten vedä sitä jäätelöä ihan järjettömiä määriä. Normaali jäätelön syöminen ei kyllä lihota yhtään ketään, ei etenkään jos kyse ei ole jostain sohvaperunasta jonka ainut liikunta on se mitä tulee matkatessa sohvan ja jääkaapin väliä.
Eli jokainen nauttikoot jätskistä ihan vapaasti ja ilman huonoa omaatuntoa. Kaikenlaiset moralisoijat ja sekopäiset hiilareista kieltäytyvät karppaajat huypätkööt suohon. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
150 g banaania aiheuttaa glykeemisen kuorman 21, kun taas 100 grammaa täysjyväruisleipää aiheuttaa glykeemiseksi kuormaksi peräti 45.
Lähde: https://www.keittotaito.com/gi-taulukko.htmlViipale täysjyväruisleipää painaa keskimäärin 30 g, joten annoksen glykeeminen kuorma on pienempi kuin banaanin (iso, kuorittu 150g). Kuoritussakin banaanissa on 70% vettä, ruisleivässä vai puolet.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jäätelön sokeri ja rasva ei lihota yhtään ketään ellei sitten vedä sitä jäätelöä ihan järjettömiä määriä. Normaali jäätelön syöminen ei kyllä lihota yhtään ketään, ei etenkään jos kyse ei ole jostain sohvaperunasta jonka ainut liikunta on se mitä tulee matkatessa sohvan ja jääkaapin väliä.
Eli jokainen nauttikoot jätskistä ihan vapaasti ja ilman huonoa omaatuntoa. Kaikenlaiset moralisoijat ja sekopäiset hiilareista kieltäytyvät karppaajat huypätkööt suohon.Jäätelöistä saa n. 200 kcal/100 g, ja jos siitä tykkää, niin helposti sitä päivän mittaan syö puoli litraa (250 g/500 kcal). Sehän vastaa yhtä ylimääräistä ateriaa.
- Anonyymi
Onko paastoarvo korkeampi aamulla jos on syönyt vielä 10 tai 11 aikaan illalla? Onko siinä jotain suositusta, koska olisi n takaraja skruudaamiselle. ( harmittaa kun ei voi syödä jätskiäkään kesäkuumalla. Niin tekisi mieli, voi tätä sokerien kanssa kamppailua)
Vaikuttaako se paastoarvoon aamulla, milloin on viimeksi syönyt illalla oli kysymys?Paaston pitää olla sopivan pitkä jotta se olisi paasto. Jos syöt kello 11 illalla niin kello 6 ei ole paastoarvo vaan aamuarvo.
Voi diabeetikko kin syödä jäätelöä mutta sen pitäisi olla satunnainen herkku eikä jokapäiväistä. Painonhallinta on paljon tärkeämpää.- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Paaston pitää olla sopivan pitkä jotta se olisi paasto. Jos syöt kello 11 illalla niin kello 6 ei ole paastoarvo vaan aamuarvo.
Voi diabeetikko kin syödä jäätelöä mutta sen pitäisi olla satunnainen herkku eikä jokapäiväistä. Painonhallinta on paljon tärkeämpää.Mikä on paastoarvo 12 tunnin syömättömyys vai enemmän?
- Anonyymi
Kyl harmittaa, et pittää sillin kanssa syyä kauraa. Mut periksi ei anneta. Ja onhan asiassa oma koominenkin puoli. Suap hurskastella, jos ei muuta.
- Anonyymi
Saako jonkun todellisen sokeriarvon jos mittaa ensin paastoarvon aamulla , sitten syö ja mittaa parin tunnin päästä uudestaan. Olisiko tuo oikeampi tapa hahmottaa tilanne?
- Anonyymi
Tuo mittaustapa on suositeltava kun pitää nähdä miten haima ja maksa toimii ateria yhteydessä. Mikäli kaksi tuntia syömisestä verensokeri on enintään pari mmol/l korkeampi kuin ennen ruokailua, tilanne vastaa terveen ihmisen elimien toimintaa.
- Anonyymi
Sanokaas nyt suoraan että onko tuolla aamun paastoarvolla millainen merkitys. Eilen söin huom kesän ainoa kerran kirsikoita ja yhden pullan niin heti oli nyt aamulla ’korkeampi paastoarvo. Mutta eikö kannata suhteuttaa asiat. Jos noin yleisesti paastoarvo on ok niin ei kai muutamat hyppäykset vielä ole pahasta?
Kertaakaan en ole syönyt esim jätskiä. On tosi surkeaa kun kaikki sokeri on pois ruokalistalta. Ei oikeastaan sen maun takia. Mutta jätskin syöntikin on kuulunut kesään. Nyt menee koko vuosi samalla salattiannoksella suurinpiirtein.
Onko nyt niin ettei sokeria koskaan ikinä missään muodossa? Vai miten asian kanssa pärjäätte. Ei oikein voi mennä edes juhliin sitten kun niitä taas on. Kun ei voi syödä mitään.
Mutta mielummin hengissä kun juhlissa sanotaan nyt niin.
Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 172383
- 441261
Piilorikollisuutta Puolangan päätöksentekoelimissä? Kyllä! Julkisesti todistettu!
Kyösti (kesk) rehenteli julkisissa tiedotusvälineissä tehneen jo ennen vaaleja sopimuksen kokoomuksen ehdokkaiden kanssa70907Miten suomalaiset miehet
On usein niin aikaansaamattomia? Odottavat prinsessapalvelua. Odottavat, että nainen tekee aloitteen, että nainen pyytää135848- 45831
- 59807
- 42776
Eräs läheinen sanoi
Että mies kyllä ottaa aina itse yhteyttä, jos on kiinnostunut. Oli tilanne mikä hyvänsä. Kuulemma kuvittelin koko jutun.44745Eduskunnassa valmistaudutaan jo persujen täydelliseen romahdukseen - Koko paska kaatuu hetkessä
– On mahdollista, että käy kuin Assadin Syyrialle tai Ceaușescun Romanialle: koko paska kaatuu aivan hetkessä, kun tarpe164732Iloista ja aurinkoista pääsiäistä kaikki palstan kivat sinkut :)
Täällä on näköjään vähän huono meininki tarttunut kuin tuolta muualta mutta pidetään edelleen tämä puoli suht positiivis130684