Onko mahdollista tehdä kiljua esim 1.5l limppa pullossa?
Pitääkö siihen tehdä jonkinlainen ilma lukko korkkiin? muutenhan se pullo räjähtää. Voisko toimia jos porais korkkiin reiän ja pistäis siihen jonkun putken? onko kellään kokemuksia tai muita pienempien kilju satsien teko ideoita?
kiljun teko pullossa?
45
13324
Vastaukset
- onnistu
mutta mitä niin vähällä kiljumäärällä tekee. Alkaa vaan tehdä lisää mieli. Ja ei siihen tule 1,5 litraa kiljua kun se loppu on sitten yhtä hiivävelliä, tai juohan ne jotkut senkin. Reikä pitää olla korkissa. Ja mitä sillä putkella on siinä korkissä merkitystä jos et laita vesilukkoa.
- olikjuyhtgrf
Ei ole järkeä tehdä noin vähän kerralla siis 1,5L. Itse teen 10 litran tavalliseen ämpäriin. Sellaiseen johon myydään myös kansi. Kanteen pieni reikä ja siitä ohut letku pulloon jossa on vettä, Letkun pinta veden alle.(tämä on siis vesilukko) Ja muista tiivistää letkun ja kannen liitos. Liimalla tai silikonimössöllä. Turbohiiva käytä ja tietysti sokeria. Kun pulputus ämpäristä loppuu on aine valmista. Huom astiaa ei saa täyttää ihan täyteen, kilju kuohuaa, voi tursuta liikaa. Jätä ämpäriin 4- 7cm tyhjää.
- päärynäkiljua
Niin ja kansi tietysti hyvin kiinni. Se voi pompata auki paineesta, Itse laitan jotai painoja kannen päälle, esim kiviä tai mitä nyt painoksi keksii varmuuden vuoksi. Ja pikahiiva / Turbohiiva on siis ehdoton must. Sillä ne prosentit tulee !!
- kafgifjugjgi
Tässä sitä nyt on, siis kilju käymässä.. Juutube - Kilju käy iloisesti.
- Clasu
Ei siihen korkkiin mitään reikiä tarvitse porata. Laitat pullon (mielellään lasisen) vaan tukevasti vaatekaappiin vaikkapa paidan mutkaan, niin aines voi käydä rauhassa. Lasipullossa paine ei juurikaan pääse liiaksi kasvamaan. Kokeile vaikka!
- Reiska
Jätä kuiteskin tilaa käymiselle. Eli älä laita astiaa piripintaan. Muuten se nakkaa korkin varmasti pois ja kiljut valuu sinne paidanmutkaan...
Jos laitat muovipulloon niin se pullo pullistuu aivan muodottomaksi..
Ja entäpä sitten kun kilju on valmista ja aukaiset korkin. Se kilju voi lentää pitkin permantoa ja siitä se siivo ja haju vasta tulee..
jos et tee reikää niin aukaise se pullos ulkona ja vähän sihisytät kerrallansa auki... - k.u.m.i.a.n.k.k.a.
Kyllä se todennäkösesti räjähtää. tulee kiljun hajusia vaatteita. Kannattaa tehä pyörän venttiilistä korkkiin "vesilukko".
Clasustako oot? - qwertyuiopåvwvrawe
Clasusta?
- muista.turbohiiva
Yuotubessa on ohjeita..
- muista.vesilukko
Googleen - kiljun teko.
- helppoa.on
Juutupe - Kiljun valmistus.
- Svantte
no nyt on kilju käymässä, tein sitä kaksi kahden litran pulloa ja tein korkkeihin meisselillä nätit reiät...toivottavasti ei ala haista niin paljoa että ilkeät vanhemmat huomaavat... :D
- etikka
Käymisen on tapahduttava hapettomissa olosuhteissa. Reikää ei saa tehdä. Muuten aine käy etikaksi! Lasipullossa on räjähdysvaara. Sen sijaan muovipullo kestää painetta hyvin kunhan jättää käymistilaa 1/3 pullosta.
- Svantte
eikö tohon sössiin tule sitte yhtään prosentteja?
- kyllä
Svantte kirjoitti:
eikö tohon sössiin tule sitte yhtään prosentteja?
Reikä on oltava. tulee siihen prosentteja. minkäverran laitot hiivaa, sokeria, muuta???
Minä olen tehnyt näin ettei haise:
Tein kiljun, porasin korkkiin reijän, laiton letkun reijästä( letkun pää ei saa koskettaa kiljua) toisen pään letkusta laiton pulloon joka oli puolillaan vettä( ja sen letku vedenpinnan alle) tilkitsin letkun korkkeihin sinitarralla. Ei haise yhtään. Pienoinen pulputus kuuluu vain komeron nurkasta jos avaa komeron oven ja arvaa kuunnella. Ei sitä vanhemmat huomaa, kun laitat jotain vaikka pahvilaatikon systeemis päälle ja vaatteita siihen. Käymispaikan on muuten oltava lämmin.
Joko se käy?? - Svanette
kyllä kirjoitti:
Reikä on oltava. tulee siihen prosentteja. minkäverran laitot hiivaa, sokeria, muuta???
Minä olen tehnyt näin ettei haise:
Tein kiljun, porasin korkkiin reijän, laiton letkun reijästä( letkun pää ei saa koskettaa kiljua) toisen pään letkusta laiton pulloon joka oli puolillaan vettä( ja sen letku vedenpinnan alle) tilkitsin letkun korkkeihin sinitarralla. Ei haise yhtään. Pienoinen pulputus kuuluu vain komeron nurkasta jos avaa komeron oven ja arvaa kuunnella. Ei sitä vanhemmat huomaa, kun laitat jotain vaikka pahvilaatikon systeemis päälle ja vaatteita siihen. Käymispaikan on muuten oltava lämmin.
Joko se käy??Kyllä on jo käymässä , en pistäny mitään tollasta hajun esto tsydeemiä ku ne on sen verran hyvässä piilossa(katto rupussa) Laitoin vaan pullojen päälle muovipussin ja vähän jotain romua että jos joku käy siellä(mutta tuskin käy) niin ei huomaa ainakaan heti. Katoin netistä ohjeet, siinä oli että 1.5l cola pullo,1l vettä, 2tl pulla hiivaa, 2dl sokeria. Mutta laitoin ite 2:hen litran pulloon vajaa 2l vettä, 4tl pullahiivaa ja 4dl sokeria. Tein siis kaksi tollasta 2l pulloo sitä kiljua. OIS jo PERJANTAI!
- lauantaina
Svanette kirjoitti:
Kyllä on jo käymässä , en pistäny mitään tollasta hajun esto tsydeemiä ku ne on sen verran hyvässä piilossa(katto rupussa) Laitoin vaan pullojen päälle muovipussin ja vähän jotain romua että jos joku käy siellä(mutta tuskin käy) niin ei huomaa ainakaan heti. Katoin netistä ohjeet, siinä oli että 1.5l cola pullo,1l vettä, 2tl pulla hiivaa, 2dl sokeria. Mutta laitoin ite 2:hen litran pulloon vajaa 2l vettä, 4tl pullahiivaa ja 4dl sokeria. Tein siis kaksi tollasta 2l pulloo sitä kiljua. OIS jo PERJANTAI!
Kerro sitten lauantaina tai jos on krapula niin kerro sitten sunnuntaina miten meni, miltä maistui jne..
Muuten kantsii viedä kylmään muutama tunti ennen nautiskelua, vaikka lumihankeen... - avoin reikä ei toimi!
kyllä kirjoitti:
Reikä on oltava. tulee siihen prosentteja. minkäverran laitot hiivaa, sokeria, muuta???
Minä olen tehnyt näin ettei haise:
Tein kiljun, porasin korkkiin reijän, laiton letkun reijästä( letkun pää ei saa koskettaa kiljua) toisen pään letkusta laiton pulloon joka oli puolillaan vettä( ja sen letku vedenpinnan alle) tilkitsin letkun korkkeihin sinitarralla. Ei haise yhtään. Pienoinen pulputus kuuluu vain komeron nurkasta jos avaa komeron oven ja arvaa kuunnella. Ei sitä vanhemmat huomaa, kun laitat jotain vaikka pahvilaatikon systeemis päälle ja vaatteita siihen. Käymispaikan on muuten oltava lämmin.
Joko se käy??Ei tule prosentteja, jos reikä on pelkkä reikä. Silloinhan happi pääsee reagoimaan panoksen kanssa. Etanolikäyminen on anaerobinen reaktio, etikkahappokäyminen aerobinen. Turha väittää vastaan. Voin iskeä pöytään dokumenttia orgaanisen kemian ja biologian oppikirjoista!
Jos tehdään kanteen reikä, johon laitetaan letku, joka laitetaan vesiastiaan, on systeemi anaerobinen. Siis eri juttu kun, että reikä on avoin ulkoilmaan. Vesilukko on hyvä ratkaisu, suosittelen. Veden joukkoon kannaattaa laittaa aktiivihiilijauhetta (apteekista tai viinitarvikeliikkeistä) hajujen poistamiseksi. Limupullokäymisessä voidaan käyttää myös suljettua astiaa kunhan paine päästetään varovasti pois.
Korostan: Jos tehdään reikä, tehdään koko vesilukkosysteemi. Jos ei tehdä vesilukkoa, ei tehdä reikää. Jätetään riittävästi käymistilaa, käytetään tiivistä pulloa, ja ei käytetä muutamaa päivää kauempaa ettei räjähdä. Ei saa tehdä lattialämmityslattia päällä. - Svantte
avoin reikä ei toimi! kirjoitti:
Ei tule prosentteja, jos reikä on pelkkä reikä. Silloinhan happi pääsee reagoimaan panoksen kanssa. Etanolikäyminen on anaerobinen reaktio, etikkahappokäyminen aerobinen. Turha väittää vastaan. Voin iskeä pöytään dokumenttia orgaanisen kemian ja biologian oppikirjoista!
Jos tehdään kanteen reikä, johon laitetaan letku, joka laitetaan vesiastiaan, on systeemi anaerobinen. Siis eri juttu kun, että reikä on avoin ulkoilmaan. Vesilukko on hyvä ratkaisu, suosittelen. Veden joukkoon kannaattaa laittaa aktiivihiilijauhetta (apteekista tai viinitarvikeliikkeistä) hajujen poistamiseksi. Limupullokäymisessä voidaan käyttää myös suljettua astiaa kunhan paine päästetään varovasti pois.
Korostan: Jos tehdään reikä, tehdään koko vesilukkosysteemi. Jos ei tehdä vesilukkoa, ei tehdä reikää. Jätetään riittävästi käymistilaa, käytetään tiivistä pulloa, ja ei käytetä muutamaa päivää kauempaa ettei räjähdä. Ei saa tehdä lattialämmityslattia päällä.Joo mä heitin ne jo aikaa sitten pois ne kiljut jotka oli pulloissa joissa oli pelkät reiät ja tein tänään uudelleen sen ilmalukko tsydeemin kanssa ja laitoin myös siihen vesipurkkiin sitä hiili jauhetta...Tein myös viimeviikon sunnuntaina kiljua myös umpinaiseen pulloon ja jätin 1/3 pullosta tyhjäksi.
Serkku oli tehny viimekesänä kiljua umpinaisessa pullossa ja oli ollu yli 8päivää käymässä eikä ollu räjähtäny,oli tietenkin pullistunut aivan mahdottomaksi. Se sano että cola pullo kestää parhaiten, ja esim olvin banaani limonadi pullo oli halennu. Kokeilen nyt itse sitä ja ja sitte nähään että minkälaista se on.
Koska sain sunnuntaina vasta ensimmäisen satsin käymään niin pääsen maistelemaan vasta ensviikon viikonloppuna ku en halua juoda kesken käynyttä vaan sen täytyy olla täyttä kiljua!
Niin sitten oli vielä semmonen asia että miten saisi sitten mahollisimman hyvin sen hiivan pois? Voisiko toimia jos vaikka kahvin keittimen suodatin paperin läpi kaataa tai jonkun kankaan läpi? Vai onko parasta että antaa sen laskeutua pullon pohjalle käymisen loputtua? Jos sen antaa laskeutua pohjalle niin tuleeko siitä aivan veden kirkasta? vai voiko kiljusta saada edes veden kirkasta?
Noo ilmottelen sitte parin viikon päästä että miten kilju onnistu... - etikka
Svantte kirjoitti:
Joo mä heitin ne jo aikaa sitten pois ne kiljut jotka oli pulloissa joissa oli pelkät reiät ja tein tänään uudelleen sen ilmalukko tsydeemin kanssa ja laitoin myös siihen vesipurkkiin sitä hiili jauhetta...Tein myös viimeviikon sunnuntaina kiljua myös umpinaiseen pulloon ja jätin 1/3 pullosta tyhjäksi.
Serkku oli tehny viimekesänä kiljua umpinaisessa pullossa ja oli ollu yli 8päivää käymässä eikä ollu räjähtäny,oli tietenkin pullistunut aivan mahdottomaksi. Se sano että cola pullo kestää parhaiten, ja esim olvin banaani limonadi pullo oli halennu. Kokeilen nyt itse sitä ja ja sitte nähään että minkälaista se on.
Koska sain sunnuntaina vasta ensimmäisen satsin käymään niin pääsen maistelemaan vasta ensviikon viikonloppuna ku en halua juoda kesken käynyttä vaan sen täytyy olla täyttä kiljua!
Niin sitten oli vielä semmonen asia että miten saisi sitten mahollisimman hyvin sen hiivan pois? Voisiko toimia jos vaikka kahvin keittimen suodatin paperin läpi kaataa tai jonkun kankaan läpi? Vai onko parasta että antaa sen laskeutua pullon pohjalle käymisen loputtua? Jos sen antaa laskeutua pohjalle niin tuleeko siitä aivan veden kirkasta? vai voiko kiljusta saada edes veden kirkasta?
Noo ilmottelen sitte parin viikon päästä että miten kilju onnistu...Periaatteessa kiljulla tarkoitetaan ainetta, joka on käytetty ilman erillistä hiivaa. Käyminen tapahtuu hedelmien ja marjojen pinnalla olevin villihiivojen vaikutuksesta. Tällä tavoin valmistettu kilju on kuitenkin homemyrkkyjen (okratoksiinit) takia terveysriski.
Hiiva on elävää solukkoa, jota ei voi pienijakoisuutensa vuoksi tavallisilla suodatusmenetelmillä poistaa. Lappoaminen eli lekulla imeminen on käytännössä toimivin tapa: Seisota käynyttä ainetta ilman kantta vuorokausi kylmässä. Käyminen pysähtyy, ja hiiva laskee pohjalle. Sopiva letku laitetaan valmistusastiaan, hiivapinnan yläpuolelle - korostan ei liian lähelle hiivaa - jossa hiiva on sakkaantunut pohjalle. Imaistaan kiljua letkuun, ja kun ainetta on tullut letkun päähän asti viedään letkun toinen pää astiaan, johon puhdistettu aine saa laskea. Hiivan pitäisi jäädä ensimmäiseen astiaan. Kotiviinin yhteydessä käytetään vielä erityistä käymisenpysäytysainetta, jolla hiiva saostetaan astian pohjalle ennen lappoamista.
Käyminen on vilkkainta muutamana ensimmäisenä päivänä. Jo kolme päivää käyneessä aineessa pitäisi olla 5%. Lasipullossa on sirpalevaara, jos käytetään suljettua astiaa. Paras lienee 1,5l kovamuovinen limsapullo. Se kestää hyvin painettakin. Täydellinen käyminen kestää noin kolme viikkoa. Prosentteja kertyy maksimissaan 16. Sen jälkeen hiiva kuolee.
Kirkastaminen onnistuu bentoniitilla (eräs savilaji), piihapolla, kitosaanilla, tai gelatiilla (liivate, saa marketista). Jotain näistä lisätään lapotun aineen sekaan, ja annetaan seistä pari päivää, ja lapotaan uudestaan. Pitäisi tulla veden kirkasta.
Parhaaseen, ja turvallisimpaan tulokseen pääsee, kun ostaa kotiviinin valmistuskemikaalipussin, ja seuraa ohjeita. Raakoja marjoja ja hedelmiä ei saa käyttää (sis. pektiiniä, joka käy metanoliksi. Metanoli on sokeuttava, ja tappava myrkky!) Viininvalmistuspakkauksissa on pektolaasientsyymiä, jolla pektiinistä päästään varmiten eroon.
Muuten, käymistä tehostaa raa'an perunan kuoret. Muutama pieni pala sekaan. - Svantte
lauantaina kirjoitti:
Kerro sitten lauantaina tai jos on krapula niin kerro sitten sunnuntaina miten meni, miltä maistui jne..
Muuten kantsii viedä kylmään muutama tunti ennen nautiskelua, vaikka lumihankeen...Joo kiljut(loppujen lopuksi 4l) oli reilun viikon käymässä ja päätin maistella sitä jo torstaina...Mutta kilju ei ollut ihan valmista piti juoda 2l että nousi päähän... joten se oli ehkä vain 4%!!! eli olisi pitänyt antaa olla kauemmin! Ei siinä kiljun maussa moittimista ollut...kyllä sitä pysty juomaan ihan hyvin...ei se mitään limpparia kuitenkaan ollut mutta ei läheskään niin pahaa mitä muistelin...vai onkohan se sitten 4x pahempaa kun se on käynyt siihen täyteen 16%:iin? No pitää katsoa sitten myöhemmin uudelleen sitä kiljun tekoa ja tehdä isompi satsi ja antaa olla kauemmin!
- homoja
Vesilukko saatana!!
- Kekkek
avoin reikä ei toimi! kirjoitti:
Ei tule prosentteja, jos reikä on pelkkä reikä. Silloinhan happi pääsee reagoimaan panoksen kanssa. Etanolikäyminen on anaerobinen reaktio, etikkahappokäyminen aerobinen. Turha väittää vastaan. Voin iskeä pöytään dokumenttia orgaanisen kemian ja biologian oppikirjoista!
Jos tehdään kanteen reikä, johon laitetaan letku, joka laitetaan vesiastiaan, on systeemi anaerobinen. Siis eri juttu kun, että reikä on avoin ulkoilmaan. Vesilukko on hyvä ratkaisu, suosittelen. Veden joukkoon kannaattaa laittaa aktiivihiilijauhetta (apteekista tai viinitarvikeliikkeistä) hajujen poistamiseksi. Limupullokäymisessä voidaan käyttää myös suljettua astiaa kunhan paine päästetään varovasti pois.
Korostan: Jos tehdään reikä, tehdään koko vesilukkosysteemi. Jos ei tehdä vesilukkoa, ei tehdä reikää. Jätetään riittävästi käymistilaa, käytetään tiivistä pulloa, ja ei käytetä muutamaa päivää kauempaa ettei räjähdä. Ei saa tehdä lattialämmityslattia päällä.Höh. Aina on ollu 4mm reikä korkissa ja kyllä on prosentteja.
- TURBOHIIVAA
Svanette kirjoitti:
Kyllä on jo käymässä , en pistäny mitään tollasta hajun esto tsydeemiä ku ne on sen verran hyvässä piilossa(katto rupussa) Laitoin vaan pullojen päälle muovipussin ja vähän jotain romua että jos joku käy siellä(mutta tuskin käy) niin ei huomaa ainakaan heti. Katoin netistä ohjeet, siinä oli että 1.5l cola pullo,1l vettä, 2tl pulla hiivaa, 2dl sokeria. Mutta laitoin ite 2:hen litran pulloon vajaa 2l vettä, 4tl pullahiivaa ja 4dl sokeria. Tein siis kaksi tollasta 2l pulloo sitä kiljua. OIS jo PERJANTAI!
KÄYTTÄKÄÄ TURBOHIIVAA, ei siitä muuten kunnollista tule. Ja kannattaa tehdä kunnon kanisteriin. Ja se vesilukko on sit pakollinen. Eli korkkiin pieni reikä siihen letku joka menee pulloon jossa vettä. Letkun pää vähän, noin 5cm veden pinnan alle. Tiivistä korkin ja letkut väli liimalla tai silikoonilla. Kun pulputus kanisterissa on loppu niin valmista on. Sit annat kanisterin olla 2 päivää, niin hiivamönjä vajoaa hiljalleen pohjalle. ÄLÄ vaan ravistele ja sekoita kannua. Kaada kilju toiseen astiaan varovasti, jätä hiiva mönjä kanisterin pohjalle. Kahvinkeittimen suodatinpaperin läpi voi myös siivilöidä kiljua, Mut kauan se kestää...
- VESILUKKO.oltava
Niin, se vielä että jos kilju maistuu liian pahalta niin laita siihen hivenen makeutusainetta.. EI SOKERIA, tai se kuohahtaa hulluna.
- pul.pul.kuuluu
Kekkek kirjoitti:
Höh. Aina on ollu 4mm reikä korkissa ja kyllä on prosentteja.
Pitää olla vesilukko. Siis korkista letku vesipulloon, letkunpää veden alle, näet kun pullossa alkaa porista, niin silloin homma toimii. Aine käy. JA TIIVISTÄ se korkin ja letkun liitos liimalla.
- Täti
Mahas saat vaan sekasin ja kaamean kankkusen muutenkin. Ei sitä hiivavelliä kukaan täysjärkinen viitsi juoda.
- hyvää
Kilju on hyvää kun sen oikein valmistaa. Antaa käydä vähintään kolme vuorokautta ja sitten jähyttää ja sievästi kun ottaa astian päältä niin hiivat jää pohjalle. Hyvä konsti imeä pillillä.
Mä tein viimeksi niin hyvää että nama nam. Jysähti kovasti päähän. eikä siitä tule sen pahempi kohmelo kuin muistakaan alkoholijuomista.. Greippi sopii mun mielestä erinomaisesti mausteeksi .. kokeilkaa - Täti
hyvää kirjoitti:
Kilju on hyvää kun sen oikein valmistaa. Antaa käydä vähintään kolme vuorokautta ja sitten jähyttää ja sievästi kun ottaa astian päältä niin hiivat jää pohjalle. Hyvä konsti imeä pillillä.
Mä tein viimeksi niin hyvää että nama nam. Jysähti kovasti päähän. eikä siitä tule sen pahempi kohmelo kuin muistakaan alkoholijuomista.. Greippi sopii mun mielestä erinomaisesti mausteeksi .. kokeilkaaKiljua kamalampaa juomaa ei ole olemassakaan. Jopa teininä olin sitä mieltä, että jos ei saa kunnon ainetta (=Alkosta) niin olen mielummin ilman kun juon kiljua. Yök!
- turza
jos haluaa vaan kännit kaikesta tuosta muusta huolimatta
- lkiujyhgtrf
Täti kirjoitti:
Kiljua kamalampaa juomaa ei ole olemassakaan. Jopa teininä olin sitä mieltä, että jos ei saa kunnon ainetta (=Alkosta) niin olen mielummin ilman kun juon kiljua. Yök!
Et vaan osannut valmistaa oikein. No, eihän se ikinä herkkua ole mut känniin tulee !
- Onnistuiko
Onnistuiko se kilju. Kerro jo!
- Hehe
Taisit svantte tappaa koko tyypin neuvoillas x)
- kiljuforever
vähän vanha keskustelu, mutta pakko mainita että miten niin ei onnistu jos käyttää avointa reikää :D älkää ny paskaa jauhako, hyvin on juodessa noussut tuolla menetelmällä tehtynä joten kai niitä prosenttejakin on sitten päässyt kertymään! kokeilkaa itse ennenkö kuuntelette näitä puheita..
- Ikää ja kokemusta
Näissä keskusteluissa ilmenee kyllä niin paljon väärää tietoa että jospa nyt korjailisin näitä vaikka vanha keskustelu onkin.
Kiljusta EI mene vatta sekasin. Jos menee, olet ollut huolimaton ja hosunu sen komerokonjakin kanssa...
Vesilukkoa on suositeltavaa käyttää, toisinkun joku täällä sanoo. Käymisreaktion kannattaa tapahtua vesilukon avulla suljetussa tilassa, näin estetään "pojan" porlotuksen loppuminen kesken kaiken.
MUTTA, kuten "kiljuforever" on hiukan asian tiimoilla. Pienemmässä astiassa (HUOMATTAVASTI
- kiljuman
mikä on kiljun alkoholiprosenti
- kiljumestari
98%.
- faktaa.on
noin 14 - 18 % jos tekee turbohiivalla, ja OIKEIN.
- Onan
Anna vanhalle homolle perää nii saat varmaan ilmatteks punkkupullon :D
- edrftgyhujik
Kilju täytyy tehdä noin huoneen lämmössä. Muistakaa tämä. Kesällä voi tehdä vaikka metsässä piilossa.
- lkijuyhtgrfed
Junnut. Googlettakaa Turbohiiva. Ja sit vesilukko viiniin.
- juutubessa.on
Youtuubessa : Kiljun lappoaminen. Ja tietenkin kiljun valmistus.
- läskimaha
Mitä hiton järkeä on tehdä jossain pullossa?
Eihän se riitä mihinkään. Ostakaa se 30 l ämpäri ja vesilukko kaupasta.
Pika hiivaa ja vaikka 6kg sokeria. Käyminen ei kestä kuin 3 päivää sillä hyllyssä on nykyään vielä tehokkaampia hiivoja kuin se vanha turbo.- loikjuyhgtrf
Totta. Näin se on. Ja ohjeet näet juutubesta. Katso useampi video...
- Anonyymi
ilmapallo
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miehille kysymys
Onko näin, että jos miestä kiinnostaa tarpeeksi niin hän kyllä ottaa vaikka riskin pakeista ja osoittaa sen kiinnostukse1384128- 892019
Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap151961Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi581588Haluaisin jo
Myöntää nämä tunteet sinulle face to face. En uskalla vain nolata itseäni enää. Enkä pysty elämäänkin näiden kanssa jos541452Ylen uutiset Haapaveden yt:stä.
Olipas kamalaa luettavaa kaupungin irtisanomisista. Työttömiä lisää 10 tai enempikin( Mieluskylän opettajat). Muuttavat1341417VENÄJÄ muuttanut tänään ydinasetroktiinia
Venäjän presidentti Vladimir Putin hyväksyi tiistaina päivitetyn ydinasedoktriinin, kertoo uutistoimisto Reuters. Sen mu1001328- 741226
- 981141
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1181070