Nicotiana rustica kasvatus?

kessu

Onko kukaan kasvatellut kotona kessua? Yritin etsiä netistä ohjeita, mutta löysin lähinnä tupakan historiasta kertovia sivuja, ja yhden lyhyen ulkokasvatusohjeen jossa sanottiin että tupakka vaatii runsaasti valoa kasvaakseen kunnolla.
Pystyykö kessua kasvattamaan sisätiloissa helposti, ja tarvitaanko muutakin valaistusta kuin loisteputket?
Jos polttaa päivässä 10 g kuivattua tupakanlehteä, montako kasvia pitäisi olla kasvamassa, jotta voisi tuottaa itse kaiken tarvitsemansa tupakan? (Niitä kasveja voisi laittaa myös toimistolle kasvamaan, täällä on pöytä- ja hyllytilaa melko runsaasti ja katto täynnä loisteputkilamppuja.)
Olen myös kiinnostunut paremmista tupakanlehden fermentointi/kypsytysohjeista, jos siis kasvatus sisätiloissa onnistuu helposti.

14

7339

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nilla

      antoi tällaisia vastauksia. Ehkäpä kysymykseesikin?

      How to Grow Tobacco
      HOW TO GROW TOBACCO. Growing your own tobacco is so easy and not dissimilar to growing tomatoes.
      From:www.tobaccoseed.co.uk/howtogrow.htm


      Re: how to grow tobacco from seeds
      Re: how to grow tobacco from seeds [ Follow Ups ] [ Post Followup ] [ Alan Daly's Tobacco Chat Board ] [ FAQ ]
      From:www.seedman.com/tobchat/messages/751.html


      Re: how to grow tobacco from seeds
      Re: how to grow tobacco from seeds [ Follow Ups ] [ Post Followup ] [ Alan Daly's Tobacco Chat Board ] [ FAQ ]
      From:www.seedman.com/tobchat/messages/1461.html


      How to grow your own beautiful tobacco plants from seed.
      How to Grow Tobacco. Please also read Fermenting your Tobacco Your Soil Tobacco plants are very heavy feeders.
      From:www.taoherbfarm.com/herbs/resources/tobacgrow.htm

      • kessu

        Sitten ei kai auta muu kuin kokeilla kasvatusta. Lannoitteen pitää ilmeisesti olla typpivoittoista, ja valoa saisi olla niin paljon kuin pystyy järjestämään.
        Edelleenkin ihmetyttää, kannattaako sitä sisätiloissa edes kasvattaa, ja miten monta kasvia tarvittaisiin kattamaan tupakan kulutus.


    • ulkona

      Muistan kun olin pieni,kotona kasvatettiin tupakkia.Niitä lehtiä oli sitten vintillä kuivumassa,joten kyllä se ulkona ainakin kasvaa.Kokeile ihmeessä.

    • bella

      helppo kasvi, siemenet multaan maaliskuun
      alussa ,kastele mutta et saa hukuttaa.kasvivalo
      tarpeellinen ja normaali lampo.istutat ulos kun
      routa on pois maasta , muista lannoittaa ja kastella,poimi siemenet syksylla ja kuivaa, niita
      tulee paljon.terveisin bella

    • Satyyri

      Kannattaa olla varovainen. Tuo itsekasvatettu tupakka on kuulemma aika ytyä tavaraa. Jotkut innokkaat kotikasvattajat ovat jopa pyörtyneet ensimmäisten henkosten jälkeen. Shamaanitupakaksihan jotkut tuota kutsuvatkin. Siitä voi päätellä jo aika paljon ;)

      Onhan se kyl siinä mielessä parempi, että tietää ainakin ettei siihen tupakkaan lisätä mitään myrkkyjä (Siis nikotiinin lisäksi).

      • kessu89

        Ei tuo ollut kovin tujua, kun kuivasin kaksi kämmenen kokoista lehteä uunissa ja pistin palamaan. Ei varmaan ole kehittynyt nikotiinia tarpeeksi. Johtuisikohan liian huonosta lannoituksesta ja keskenkasvuisista lehdistä?
        Pitää pistää tuonne ulos kasvamaan, kunhan nuo ilmat vähän lämpenis. Ja tietenkin palanutta lehmänsontaa lannoitteeksi. Siis täysin luomu-tupakkaa.:)


      • Lilea
        kessu89 kirjoitti:

        Ei tuo ollut kovin tujua, kun kuivasin kaksi kämmenen kokoista lehteä uunissa ja pistin palamaan. Ei varmaan ole kehittynyt nikotiinia tarpeeksi. Johtuisikohan liian huonosta lannoituksesta ja keskenkasvuisista lehdistä?
        Pitää pistää tuonne ulos kasvamaan, kunhan nuo ilmat vähän lämpenis. Ja tietenkin palanutta lehmänsontaa lannoitteeksi. Siis täysin luomu-tupakkaa.:)

        Mikäli olen oikein ymmärtänyt, kuivattujen kessun lehtien annetaan usein "maustua" parin vuoden ajan ennen polttamista. Eri asia onkin sitten se, kuka sitä jaksaa odottaa.. Mutta omakohtaista kokemusta ei ole, joten hyvinhän niistä lehdistä voi vaikka lähteä makukin tuossa ajassa. Ken tietää?


    • kitta

      olen viljellyt kessua monta vuotta ja kun sen kerran on viljellyt niin se simentää itse ja sulla on omat taimet seurava vuosi.aurinkosen ja mielelläänetelään.ph 6.0 kova savimaa ei sovi.siementä ei peitää itää valossa. lannote kali lannotus puuntuhka on paras.,

    • Henkka

      Aika huono tapa keuhkojen kannalta... Iteki kyl taas poltan mut lopetan kyl kohtapuolin.. Tuntuu niin järjettömältä että ku himoaa vain sitä nikotiinia niin voi vetää hirveet määrät _SavuA_ keuhkoihin.. Olis järkevämpää kiskoa se vaiks apteekista saatavalla pillerimuodolla, suoraa lihakseen tai jollai purkalla - IMHO. Mutta teollisessa tupakissa on kyllä muitakin koukuttavia aineita ku tuo nikotiini aika kemiallista peliä silti loppupeleis nykyään tuo tupakkateollisuus. Se on se raha joka puhuu.

    • kessu

      Olen kasvattanut joitakin vuosia sitten Virginialaista tupakkaa parvekkeella isossa saavissa. Menestyy myös sisällä kasvatettuna. Siemeniä löysin yhdestä kukkakaupasta.

      Siemenet on pieniä, joten alkukasvatus kannattaa tehdä taimiruukuissa (tai vaikka viilipurkeissa tai maitotölkin leikatusta pohjaosasta, joihin teet pohjaan reiät, kuten kukkaruukuissa on), koska helposti taimia tulee siementen koon takia liikaa ja kouliminen on miltei välttämätön toimenpide samalla, kun istutat taimet suureen astiaan.

      Taimiväli saa olla aika suuri, sillä tupakka kasvaa isoksi ja lehdet on niin isoja, että aikuinen kissa mahtuu makaamaan lehden alla niin, ettei "elukkaa" näy.

      Jos koko vuoden tupakantarpeen haluaa tyydyttää kotikasvatteisella tupakalla, on parasta kasvattaa kessut pihalla. Kotona talvikasvatus voi tuottaa ongemia vähäisen valon takia, mutta nykyään sekin onnistuu, kun hankkii kunnolliset kasvilamput.

      En ole laskenut sitä, montako kasvia tarvitsee kasvattaa saadakseen vuoden tupakat -aika mietoa kessua tuosta virginialaisesta tuli. Tupakkatehtaissa kuivaamossa oleviin tupakanlehtiin suihkutellaan lisää nikotiinia, koska muuten tupakka on mietoa.

      TIESITKÖ ?

      Tupakan lehdet ovat tutkitusti terveellisiä salaatin tapaan nautittuna. Lehdissä on runsaasti vitamiinejä ja ne maistuvat hyvälle salaatin seassa.

    • kasvattaja

      Miten ja missä vaiheessa virginian kessusta otetaan siemenet talteen(käsittääkseni ne tulevat kukan keskelle)? Ja vaaditaanko useampia kuin yksi pensas kukkien pölytystä varten, jotta siemenistä tulisi itäviä?

      • kessu89

        Ne siemenet saa itse pölytettyä ainakin virginialaisesta tupakasta, vaikka jollakin pienellä pensselillä.
        Eli ei tarvi olla useampaa pensasta ainakaan virginialaisen kanssa. Itävyys onkin asia erikseen.
        Tuosta kessusta en tiedä, että onko siinä erikseen naaras- ja koirasyksilöitä, kun ei ole vielä alkanut kukkimaan.
        Ja ne siemenet kaiken järjen mukaan tippuvat itsestään, kun ovat valmiit...
        Ja siemenkotaa ei voi olla huomaamatta.


    • RexDurio

      Edellisvuotista tunkiossa kypsynyttä hevosensontaa mökin seinustalle penkikn pohjalle ja multaa päälle. Sitten istutat siemeniä pieneen turveruukkuun kevättalvella huhti-toukokuulla itämään sisälle ikkunalaudalle, kun ne on kasvaneet n 10-15 senttisiksi taimiksi, niin istutat ne ulos penkkiin ja vartoot kasvua. kun kasvit rupeevat tekemään kukkia jätät kukat joka viidenteen mutta muista poistat kukkakasvut jolloin ne alkaavat tekemään lehteä. Niistä joihin jätät kukat et saa tupakkaa mutta saat siemeniä. Kun kukinta on valmis ja ledet on kasvaneet täyteen mittaa, leikkaat lehdet varren juuresta poikki ja teet niistä nippuja jotka kuivatat 1kerran varjoisassa katoksessa. Sen jälkeen kun ne on kuivuneet kostutat niitä uudelleen ja kaulimella litistät jokaisen lehden littanaksi ja niputat ne tiukkaan nippuun ja käärit voipaperiin ja sanomalehteen ja laitat lämpimään vaikkapa saunaan ja annat niiden jonkinaikaa olla ja käydä maitohappokäymistään sitten taas purat lehdet irralleen paketista ja kuivatat ne uudelleen 2kuivatus. Sen jälkeen voit ne maustaa , vaikkapa rommilla, lakritsiuutteella ja pikkutilkalla Propyleeniglykolia (Propyleeniglykoli säilyttää kosteutta tupakassa) ((samaa kamaa mitä sähkötupakoissakin on.)).

      (((EI siis sitä kamaa jota auton syyläriin laitetaan, se ON MYRKKYÄ))

      Sitten vielä kolmas kuivatus ja pakkaat lehdet tiiviiseen laatikkoon ja otat yhden tai kaksi lehteä aina sen mukaan kun haluat tehdä sätkiä tai kääriä sikaareita.
      Pastaleikkurilla saa leikattua kivaa suikaletta helposti jos löytää sellaisen kapeita suikaleita leikkaavat laitteen , mutta rullalle käärityn lehden voi silputa saksillakin sopiviksi suikaleiksi..
      Tai sitten ihan vanhaan malliin pölkynpäähän tehdyssä poterossa pyöreäpäisellä petkeleen terällä hakkaamalla..

      Siinäpä se noin lyhykäisyydessään

      Virginia tupakka olisi parasta, mutta Nicotina Rusticakin toimii(palturin tupakka)

      • RexDurio

        Nicotiana Rustica, sehän oli alkuperäistä intiaanien käyttämää tupakkaa. Venäjällä sitä kasvatettiin kans, se oli sitä mahorkkaa siis. " Mahorkkasätkiä kääritään herra majuri.. joo kessulthan kessut maistuvat" Eli jos et mausta niin maistuu ihan kissan kselta, mutta mausteilla joltisenkin siedettävältä.

        Onhan niissä hommaa ennenkuin ne piipussa tai sätkänä palaa, mutta tietääpä ainakin mitä on sotkenut tupakkaan ja hintakaan ei ole niin kamala kuin on tässä yliverotetussa valtiontupakassa.

        Ja onhan se mukavaa kun voi puuhastella kasvimaalla..

        Kukissa on heteet ja emit jokaisessa, jos ei ole pölyttäviä hyönteisiä, niin pumpulipuikolla voi pölyttää kukat niin ettei saman kukan siittiöillä polytä kaikkia vaan aina toisesta toiseen, välillä puikkoa vaihtaen, niinkun tiiätte..

        Ja sitten oheistuotteista: Jos haluaa sellaisen hienon saumattoman , nahkaisen tupakkakukkaron tehdä. Niin hakee joltain teurastamolta Pässin kivespussit jotka parkkuuttaa tai parkkaa itte. Niin onpa muuten sellainen pussi ettei monella olekaan sellaista!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2142
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1694
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1511
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      36
      1495
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1435
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1407
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1341
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1260
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1239
    Aihe