Bahai

....

mitä mieltä olette tuollaisesta uskonnosta, miten siihen kannattaisi suhtautua? Kaveri nimittäin on aivan myytyä tuolle ajattelulle ja se on muuttanut hänen elintapojaan aika konkreettisesti. Onko kyseinen uskonto niin ylivertainen, että parempaa ei löydy (kuten kaveri kertoo)? Erosi luterilaisesta kirkosta ja nyt kokouksia ym. juttuja on ympäri Suomea ajoittain.

23

4842

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • luulisin

      Ei niin Bahai, ettei jotain hyvääkin... Täytyisi ehtiä sitäkin tutkimaan tarkemmin.

    • tuumailija

      Tärkeintä on, että kaverisi on lähtenyt matkalle kohti totuuden etsimistä. Eikö jokainen, joka Jumalaa etsii, myös hänet lopulta löydä.

      • n.a

        "Eikö jokainen, joka Jumalaa etsii, myös hänet lopulta löydä."

        Aika moni tiedemies lienee etsinyt, mutta ei toistaiseksi ei ole löytynyt (ainakaan pätevin tieteellisin perustein).


      • tuumailija
        n.a kirjoitti:

        "Eikö jokainen, joka Jumalaa etsii, myös hänet lopulta löydä."

        Aika moni tiedemies lienee etsinyt, mutta ei toistaiseksi ei ole löytynyt (ainakaan pätevin tieteellisin perustein).

        Jumalan luo ei päästäkään tieteen, eikä loogisen päättelyn, vaan uskon avulla. Siksi juuri puhutaan pelastumisesta uskon avulla, koska ilman uskoa ei voida myöskään todistaa kuoleman jälkeistä elämää, joka ei ole fyysinen, vaan henkinen kokemus.


    • miete

      Jokainen ihminen kokee asiat omalla henkilökohaisella tavallaan, se mikä sopii toiselle, ei ehkä aina toiselle.

    • ...

      joo, tuntui vaan erikoiselta hänen uudet puheensa aiheesta. Ehkä siihen tottuu itsekin.

    • wiikatemies

      ...sikäli kuin olen ymmärtänyt. Syntyi tai perustettiin Persiassa 1800-luvun alkupuolella. Aika suuri osa tänne tulleista iranilaisista pakolaisista taitaa olla sen kannattajia. Eivät levitä oppiaan kovin aggressiivisesti, mutta ainahan jotkut henkimaailman shoppailijat siihenkin hurahtavat. Kuten eräskin, joka joskus oli parhaita kavereitani. Mutta hän onkin sitä tyyppiä, joka vaihtaa uskontoa ja vaihtaa muijaa aina muutaman vuoden välein. Yleensä niin päin, että kun hän löytää uuden Lopullisen Totuuden, niin muutaman kuukauden kuluttua muija saa tarpeekseen, käräjöi lapset ja elatusavut itselleen, sitten taas löytyy (tai on löytynyt jo ennen eroa) uusien uskonsisarten joukosta se Lopullinen ja Oikea Rakkaus, sen kanssa voi tulla lapsi tai kaksi, ja muutaman vuoden päästä sama teema toistuu uutena muunnelmana... niin on hänelle käynyt jo puolen tusinaa kertaa...;)

    • Deemas

      Bahai on uskontona erikoinen. Se sisältää kaikki muut uskonnot, eikä sulje juuri mitään ulkopuolelleen. Itse asiassa siinä ei ole rajattua oppia, vaan kaikki katsotaan tulevan samalta jumalalta. Jumala on heidän mukaansa lähettänyt opettajia puhumaan eri aikakausille.

      Ongelma onkin siinä, että nämä opettajat ovat puhuneet selkeästi ristiin. Kaikki toisensa poissulkevat totuudet ei voi olla tosia. Bahait väistelevät tätä ongelmaa selityksin.

      Kristinusko ei pintapuolisella vertailulla vaikuta paljoa eroavan, puhutaan kauniisti Jumalasta, rakkaudesta, yms. Jeesuksen jumaluutta, ristinkuolemaa ja syntien sovitusta - kristinuskon ydintä - ei bahait tunnusta. He eivät näinollen usko kristinuskon Jumalaan.

      Periaatteessa harmiton uskonto, harhaanjohtava tosin. Vastaan argumentointi on vaikeaa, kun ei ole yhtä oppia tai totuutta. Nykyajalle ominainen tee-se-itse uskonto, poimi itseäsi miellyttävät opit. Ylivertaisuus taitaa olla juuri omavaltaisuudessa ja näennäisessä sopuisuudessa muiden uskontojen kanssa.

      Linkkinä vielä ev.lut. kirkon tekemä tutkielma:
      http://www.evl.fi/kkh/kuo/klk/uu/bahai.htm

      • ...

        kuulostaa loogiselta. Jotain samansuuntaista pohdin, kun kaveri kertoi tuosta uskonnosta. Jotenkin epämiellyttävän tuosta uskonnosta tekee juuri tuo "ylivertaisuus". Tämä sisältää kaikki...ajattelu. No mutta jokainen tyylillään.


      • enigma

        "ristinkuolemaa ja syntien sovitusta - kristinuskon ydintä - ei bahait tunnusta."

        Johtuisikohan siitä että tuon hyväksymällä Bahait eivät enää voisi sisältää "kaikkea", koska kristittyjen oppi sovitusuhrista sulkee muut uskonnot ulkopuolelle.

        "Ainoastaan kristuksen sovitusuhriin uskomalla pelastut... jne jne".


      • Deemas
        enigma kirjoitti:

        "ristinkuolemaa ja syntien sovitusta - kristinuskon ydintä - ei bahait tunnusta."

        Johtuisikohan siitä että tuon hyväksymällä Bahait eivät enää voisi sisältää "kaikkea", koska kristittyjen oppi sovitusuhrista sulkee muut uskonnot ulkopuolelle.

        "Ainoastaan kristuksen sovitusuhriin uskomalla pelastut... jne jne".

        Niinhän se on. Ei voi kumartaa kaikkia, niin ettei pyllistäisi kenellekkään.

        Käytännössä Jeesuksen jumaluuden kieltäminen tarkoittaa etteivät he usko samaan Jumalaan - vaikka niin antavatkin ymmärtää.


    • wiikatemies

      ...johon mahtuvat maailman kaaaaikki muut pussit sisältöineen... tai jotain sinnepäin? OK, se voi kelvata jollekin sovinnaisen suvaitsevaiselle sielulle. Minä mieluummin puhkaisen oman tieni niiden pussien läpi Suureen Tuntemattomaan...

    • bahis

      Tyhmäkin uskonto on parempi, kuin ei uskontoa ollenkaan.

      • n.a.

        "Tyhmäkin uskonto on parempi, kuin ei uskontoa ollenkaan."

        Millä perusteilla?


    • ava

      Itse arvostan bahai-uskovia suuresti. En mitenkään näkisi ko. uskonsuuntausta uhkana, vaan yhdistävänä ja tasa-arvoa edistävänä, myönteisenä ilmiönä tässä maailmassa:)

      Tietoa bahai-näkemyksistä:

      http://www.evl.fi/kkh/kuo/klk/uu/bahai.htm

    • litt..

      hei, suhtaudu siihen uteliaisuudella, aivan kuin kaikkeen muuhunkin uuteen asiaan. Etsi kirjastoista lainattavia kirjoja, netissä on paljon tietoa. Uskonnot eivät kilpaile keskenään, ainoastaan ihmisten mielipiteet ja ymmärrys on eriäväisiä.

    • Hail Satan!

      bahaille tämä maailma on yhtä pehmytjäätelöä, eläviä kuvia ja pop cornia

      • älä sumuta

        etköhän vetäissyt nyt vähän liian vanhhoja juttuja kehiin!!!!!!!!!!!


    • Eksytystä!

      Kannattaisi lähteä etsimään Jeesusta. Jumalan valtakuntaan ei pääse kuin hänen kauttaan, eivätkä bahait tunnusta Jeesusta Kristusta Herrakseen.

    • monta-uskoa-päällä-maan

      Henkilökohtainen ratkaisu. Mutta on syytä pitää mielessä, että myös bahai- uskonnossa on alistamista ja väkivaltaa. Liikkeen keskusjohto on eristäytynyt joukko jonka toiminta ei ole läpinäkyvää. Aivan yhtä surkea pettymys kuin muutkin uskonnot.

    • BahaiFin

      Bahai-uskossa ei ole alistamista tai väkivaltaa. Itse useamman vuoden aktiivisena Bahaina olleena voin todeta asian.
      En ymmärrä vätettä että keskusjohto olisi eristäytynyt tai toiminta ei olisi läpinäkyvää. Yleismaailmallinen oikeusneuvosto lähettää erimaiden yhteisölle kirjeitä useita kertoja vuodessa. Bahá'í International Community (BIC) on aktiivinen toimia YK:ssa.
      ”Kun ihminen kääntää kasvonsa Jumalan puoleen, hän näkee auringonpaistetta kaikkialla. Kaikki ihmiset ovat hänen veljiään.” Abdu'l-Bahá
      ”Jumalallisen viisauden taivaan ovat valaisseet neuvottelun ja myötätunnon kaksi valonkehrää. Neuvotelkaatte yhdessä kaikista asioista, sillä neuvottelu on johdatuksen valaisin, joka näyttää tietä ja suo ymmärrystä”. Bahá’u’lláh

      • Anonyymi

        Montako naista Yleismaailmallisessa Oikeusneuvostossa on? Toteutuuko taas-arvo Bahaissa?


    • Anonyymi

      Miksi se ärsyttää jos sanoo, että on ateisti/agnostikko? Jos joku haluaa uskoa Jeesukseen, niin siitä vaan.
      Mutta yllättävän moni ei tiedä oikein mihin uskookaan. Jeesus on yhtä kuin Jumala? Vai onko sittenkin Jumalan poika? Isä, poika ja pyhä henki? Onko jumalia sittenkin 3?
      Onko Jumala valkopartainen MIES? Miksi mies, onko Jumalalla sukuelimet, pippeli? Missä vaimo(vai onko hän aseksuaali?)?
      Jos Jumala uhrasi ainoan poikansa meidän syntiemme tähden, niin miksi hän ei olisi uhrannut saatanaa? Jumala jos kuka olisi siihen pystynyt, sen sijaan, että teki ihmisuhrin sadistisesti omasta pojastaan?
      Raamattua ei pidä pitää minään tiedekirjana. Se on vertausluvallinen teos, vähän niinkuin satu. Se on myös täynnä epäjohdonmukaisuuksia.
      Osa ihmisistä ilmeisesti tarvitsee jonkin tällaisen asian joka kontrolloi heitä.
      Itse en tarvitse. En juo, en käytä mitään päihteitä, yritän auttaa lähimmäisiäni, toivoa heille terveyttä ja rakkautta. Suvaitsen erilaista ajattelua, myös miitä jotka ovat eri mieltä kanssani. Ihan agnostikko/ateisti olen.
      Kaikkea hyvää kaikille! Jokainen uskokoot mihin haluaa, ja ei tuomita heitä jotka uskovat tai ovat uskomatta erilailla, mikäli se ei loukkaa muita! Ts aiheuta mitään pahaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2062
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1604
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1471
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      20
      1451
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe