Viiniä netistä

uskallanko tilata?

5

1426

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tietyin ehdoin

      katso tullin ohjetta, että ei tarvitse jälkeenpäin selitellä "en minä vaan tiennyt". Eli voi tilata, aseta veroennakko tullille ja tee lopullinen selvitys kun olet saanut tavarat. Tulli neuvoo ja myyjiä on vaikka kuin paljon - ymmärrät varmaankin ilman ohjettakin, että erästä näilläkin palsoilla mesuaavaa kauppuria kannattaa vältellä kuin sikainfluenssaa.

    • Re: Septitankki

      Aika avuton sivusto tuon linkin takana. Jos se viiniä netistä -kirjoitus oli tarkoitettu pakinaksi tai sarkasmiksi, niin melkein onnistui mutta paljon parempia kirjoituksia on nähty.

    • Tästä asiasta on yhtä monta väärää käsitystä kun on känkkyrääkin asialla - varsinkin, jos "känkkyrä" luulee olevansa asiantuntija tällä alalla ja jos on oma lehmä asian suhteen ojassa. Tulli sanoo seuraavaa tapauksesta, missä ostaja itse järjestää valmisteveron alaisille tuotteille kuljetuksen jäsenvaltiosta: "Ennen kuin tuotteet lähetetään Suomeen, ostajan on ilmoitettava tuotteista kotipaikkansa tullipiirille ja asetettava vakuus suoritettavista valmisteveroista. Ostajan on lisäksi annettava veroilmoitus kahden arkipäivän kuluessa siitä, kun hän on vastaanottanut tuotteet. Veroilmoituksen pohjalta tullipiiri tekee verotuspäätöksen, ja käytännössä vero kuitataan maksetuksi vakuudesta." Tällainen myynti ei ole ns. kaukomyyntiä. Lisäksi: "Kun kaukomyynnissä ostajana on yksityishenkilö, myyjän on rekisteröidyttävä arvonlisäverovelvolliseksi Suomessa ja maksettava arvonlisäverot myymistään tuotteista" Tämä katsotaan kaukomyynniksi, jossa myyjä järjestää kuljetuksen. Ja jos myyjä ei ole rekisteröitynyt ALV-velvolliseksi - esimerkiksi järjestämällä itselleen veroedustajan - jää riski aina ostajalle. Kaikissa tapauksissa valtio haluaa itselleen täyden veroedun. Älkää uskoko kaikkia näitä huuhaan perässä juoksijoita älkääkä varsinkaan niitä, jotka ovat kerran, kaksi onnistuneet huijaamaan tullia - mikä takaa sen, että sinä onnistut yhtä hyvin?

      • Unohtui yksi asia: jos sattumalta saisitkin väärän tuotteen, rikkonaisen tuotteen, pilaantuneen tuotteen, väärän määrän yms. ja haluaisit rahasi takaisin, niin juttu saattaisikin olla melkoisen kimurantti. Vaikeata jo pelkästään rahojen takaisin saannin suhteen, mutta vielä vaikeampaa valmisteveron takaisin saanti. Ja hyvät asiantuntijat: koettakaa nyt ymmärtää ja opiskella edes mitä eroa on tullilla, arvonlisäverolla ja valmisteverolla. Antakaa vasta sitten hyviä neuvoja.


      • aina onnistunut
        crudo kirjoitti:

        Unohtui yksi asia: jos sattumalta saisitkin väärän tuotteen, rikkonaisen tuotteen, pilaantuneen tuotteen, väärän määrän yms. ja haluaisit rahasi takaisin, niin juttu saattaisikin olla melkoisen kimurantti. Vaikeata jo pelkästään rahojen takaisin saannin suhteen, mutta vielä vaikeampaa valmisteveron takaisin saanti. Ja hyvät asiantuntijat: koettakaa nyt ymmärtää ja opiskella edes mitä eroa on tullilla, arvonlisäverolla ja valmisteverolla. Antakaa vasta sitten hyviä neuvoja.

        Siksi kannattaakin luoda suhteet toimittajaan ensin, jotta osapuolet tuntevat toisensa, ja tilata vasta sitten. Se, mitä ei kannata tehdä, on jäädä kotimaan tikkuviinamonopolin tarjonnan äärelle tai vastaavasti kerääntyä jonkin häsläävän nettijobbarin ympärille, koska muutkin tekevät niin. Kyllä voi tilata siis netin kautta, puhelimella, faxilla tai kirjeitse. Asettaa vakuuden tulliin, tilaa, tekee veroilmoituksen tullille kun tulee tuotteet. Jollei tule, riitelee sitten kauppiaan kanssa ja laittaa vaikka varoitukseksi tänne tietoa kokemuksestaan, eivät mene silloin rahat hukkaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      78
      5791
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2526
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      2007
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      62
      1765
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1611
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1317
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1311
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe