lumikuorman kestäviä

pensaita ???

Olen 15 vuotta taistellut hanhikkirivistöni kanssa,kun katolta tippuva lumi katkoo oksia.Paikka on kuiva ja aurinkoinen. Mitä pensaita olette hyväksi havainneet tällaiseen paikkaan?Joita ei niinkään tarvitsisi leikata joka kevät matalaksi?Lisäksi paikka on pääsisäänkäynnin vieressä,joten pensaat voisivat vihertää hieman aiemmin kuin hanhikit. Talomme on valkoinen lohkotiili,kai siihen valkokukkainenkin pensas käy,mietin vain että erottuuko tarpeeksi. Keltaista en enää haluaisi.

7

5372

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ¸„ø¤º°¨ ¨°º¤ø„¸

      Angervot kestävät hyvin lumen painon, esim. ruusuangervoa voisi ajatella.

    • pensaat

      Mutta voisiko siihen ajatella perennoja? siirtäis ne hanhikit siitä pois, koska paikka ei mitenkään sovellu. Sen sijaan perennoille se olisi hyvä mesta.

      • mielelläni...

        ...ottaisi mitään mistä pitäisi kuihtuneita varsia poistella. Havut olisi toinen vaihtoehto,mutta tuiviot ehkä liian matalat.Kuinka isoksi pallotuijat kasvavat,tietysti nekin pelästyvät katolta tippuvaa lunta ?


      • puutarhuri.
        mielelläni... kirjoitti:

        ...ottaisi mitään mistä pitäisi kuihtuneita varsia poistella. Havut olisi toinen vaihtoehto,mutta tuiviot ehkä liian matalat.Kuinka isoksi pallotuijat kasvavat,tietysti nekin pelästyvät katolta tippuvaa lunta ?

        Valitettavasti, sellaista kasvia ei olekaan, joka tuiviota korkeammaksi kasvaisi, ja kestäisi katolta tippuvan lumen, ilman että sitä joutuu leikkaamaan. Eikö lumiesteitä räystäälle voisi ajatella?


    • mie vaan..

      jos lumi esteettä tippuu niin rikkoohan se alleen liki kaiken puuvartisen. Ehkä helpoint aon istuttaa mitä vain mistä tykkäät ja sitten suojata ne vaikka laittamalla puukartio päälle jos joku sen mallinen kasvi tai sitten joku rimat ristiin päälle systeemi. Tuon suojan ainoa tarkoitu solisi vain hajoittaa tippuva lumimassa jolloin puskat pysyy ehjänä sielläa alla. Harkitsisin ehkä katajia ja perennoja. Katajan suojana kolme keppiä kartiona on ihan ok näköinen talvellakin ja ovat näyttävät silti silloinkin kasvaessaan. Perennat täyttää penkin vaikka ei ihan heti keväällä, mutta kukkasipulit hoitaa sitten sen viran.

      • ystävällisistä...

        ....Vinkeistä.Tarkoitukseni olisi siis saada siihen penkki josta ei tarvitsisi katkoa maanpäällisiä osia syksyllä tai keväällä. Penkki on pitkä,joten en varmaan mitään suojauskehikoita rakenna. Lumiesteet kyllä on,mutta ei ne kokonaan lumen tuloa estä.Kai se on vaan tyydyttävä johonkin matalaan havuun.Tuiviot nyt ainakin kestää.


    • kelta

      Hei, taikinamarjaa suositeltiin minulle kyseiseen paikkaan. Vihertyy myös aikaisin keväällä ja kestää leikkausta todella hyvin.
      Toinen pensasmainen on tuoksuvatukka. Kun sen joka kevät leikkaa, siitä ei tule kauhean korkeata. Ei tosin sitten kukikaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 166
      4616
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      118
      4207
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2770
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1669
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1660
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      94
      1615
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1573
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1521
    Aihe