Kihomatoja!

Hyi, yök!!!

Meillä on koko perheellä kihomatoja. Matokuuri otettiin tänään ja huomenna on sitten siivouspäivä. Mitenköhän senkin ehtii, kun pitää päivällä olla töissä...? Kertokaa kokemuksianne matojen häädöstä. Onko se onnistunut ihan suosiolla ja kuinka hysteerisiä olette olleet siivoamisen, käsien pesun yms kanssa. Mehän tietysti yritämme parhaamme, mutta tuntuu kutakuinkin mahdottomalta esimerkiksi estää kolmivuotiasta kaivamasta takapuoltaan tai pestä hänen käsiään niin usein, että ei varmasti ehdi työntää sormiaan suuhunsa.

9

1705

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • apuja!

      Siivous kannattaa ottaa vakavasti ja muistaa se, että osan tavaroista voi pistää varastoon siksi aikaa, että munat menettävät tartuntakykynsä. Suurin ongelma ei ole takapuolen kaivelu vaan se, että yövaatteissa ja sängyssä on paljon matojen munia ja niitä ropisee huonepölyyn kävellessä. Sieltä ne päätyvät pikku hiljaa takaisin elimistöön. Lääkityksen jälkeen munia erittyy vielä ainakin yhden päivän ajan. Lääkitys pitää myös uusia vähintään kerran. Yksi takaisin tartuntoja vähentävä juttu on poistaa käsin syötävä ruoka ruokalistalta pariksi viikoksi. Se pienentää merkittävästi todennäköisyyttä saada tartunta uudelleen. Vessahan ei ole se todennäköisin tartuntapaikka vaan keittiö ja aamupala!

    • IIdaLEE

      Hei! Nuo otukset ovat kyllä kammottavia. Itse otin saikkua töistä ihan sitä varten, että sain siivotuksi ja kerroin, että flunssassa ollaan. Söimme Pyrvin kuurin ja se uusittiin vielä parin viikon kuluttua. Siivosin ja luuttusin asunnon kunnolla, pesin kaiken irtonaisen esim. pehmolelut, verhot, päiväpeitot. Päiväkodista saimme tartunnan ja siellä myös pesivät lapsen tavarat. Käsien pesua tehostettiin ja ostimme apteekista desinfiointiainetta, jolla käsiä pestiin aina vessassa käynnin jälkeen. Pesin pyykit kaikki ja heti kun tulimme päiväkodista, vaihdoimme kotivaatteet erikseen ja pestiin kädet. Kyllä ne lähtevät häätämällä.Sängyt kannattaa imuroida myös kunnolla ja vaihtaa lakanoita vähän useammin jonkin aikaa. Meilläkin sormin syötäviä ruokia vähennettiin vähäksi aikaa. Tsemppiä!

      • myös...

        informoida päiväkotia ja koulua löydoksistä!!!! Että osaavat jakaa kaikille matotiedotteet ja muutkin osaavat tarkistaa lapsensa. Ja, että päiväkodissa osataan siivota tarkemmin. Muuten kierre ei katkea, jos tartunta saatu päiväkodissa tai koulussa. Suotavaa ja ystävällistä myös informoida ystäviä ja sukulaisia, jotka ovat vierailleet teillä. Ei sitä matotartuntaa tarvitse häpeillä ja salailla, koska joltain toiselta ihmiseltä kaikki on sen kuitenkin saanut.


    • 4:n äiti

      Siivoiksissa kannattaa kiinnittää huomiota kaikkeen, mitä kosketetaan käsin. Eli vessanpytyn vetonuppi, hanat, ovenkahvat ja ovenpielet siitä oven avautumispuolelta, valokatkaisijat, kaappien ja laatikoiden kahvat. Myös hanskat kannattaa pestä tai jos eivät kestä pesua, niin pakastaa. En ole koskaan matosiivousten yhteydesssä pessyt verhoja tai imuroinut sänkyjä, mutta madoista on silti päästy. Silloin kun kolme peräkkäistä Pyrvinkuuria ei ole tehonnut, vaan madot ovat palanneet n. 1 kk kuluttua takaisin, olen hakenut lääkäriltä Vermox reseptin. Sillä on aina saatu madot häädettyä. Päiväkodista ne madot tulivat meille 1-2 kertaa vuodessa. On tainnut jonkun kerran tulla koulustakin, mutta nyt ei ole vähään aikaan niitä näkynyt.

    • häätää leikki- ikäisiltä

      Kun lapset olivat leikki- iässä, tuli kihomatotartunta todennäköisesti yökyläilijöiltä, eli kaikki lapset nukkuivat siskonpedissä. Kihomatojen munia ei saa tapettua samalla tavalla eristämällä kuin täiden, joten kuukausienkaan eristäminen ei välttämättä auta. Kuuma sauna ja pakastaminen, sekä pesu ovat parhaat konstit. Niitä voit tietty tehdä vähän kerrassaan niin, että eristät ne käsittelyä odottavat tekstiilit ja teet loppuun kun mahdollista. Pintojen pyyhintä, imurointi, hyvä käsihygienia ja kynsien leikkuu KAIKILTA! Pyrviniä meni kolme kuuria peräkkäin koko perheelle, ei järin tehokasta, tai sitten jonnekin vain oli jäänyt munia. Onneksi huomasimme aikaisessa vaiheessa niin ettei lapset esim. raapineet pyllyjensä ihoa rikki, kutinaa ei oikeastaan ollut vielä ja madot löytyi vessakäynnillä.

    • ainaki meillä

      kannattaa uusia se kuuri useita kertoja, että ovat varmasti poissa. Kahden viikos päästä nyt tuosta uusi kuuri ja sitten ainaki vielä yksi kuuri. Sieltä käsistä ne suuhun menee ja uudelleen kiertoon, että kyllä niitä kannattaa pestä heti aamulla herättyä, ennen ruokailuja vessan jälkeen, kotiin tultaessa. Ja ihan vedellä, käsidefit eivät tuhoa mafon munia. Lakanat varsinkin lasten sänkyihin kannattaa vaihtaa usein. Ja lempilelut pestä. Kovat lelut on helppo laittaa suihkuun ja suihkuttaa, monet voi laittaa pesukoneeseen. Patjat, imuroida hyvin ja peitot ja tyynyt pestä. Jos tuossa fuskaa, ni kierre vaan jatkuu. Ja muista ilmoittaa lasten päivöhoitoon, kouluun, kavereille, että kihomatoja löytynyt, koska muuten kierre ei katkea! Teillä ilmeisesti niitä ehtinyt jo jonkin aikaa olla, koska sitä on jo teillä kaikilla. Joten melkein suosittelisin 4 kuuria ottamaan, koska munia lääke ei tuhoa, ainostaan elävät madot. Ja varmasti teillä eri ikäisiä munia elimistössä, joten kuoriutuvat eri aikaan. Pitkittyneessä tartunnassa suositellaan imuroimaan jopa verhot. Ja tiedän kokemuksesta, kuinka inhottavaa tuo tartunta on! Siitä on niin paljon rtötä ja ihan ilmaistakaan se ei ole. Joten jaksamista sinulel!½

      • IidaLee

        kyllä ihan kahden kuurin jälkeen. Ja tietysti tarkoitin, että käsienpesun jälkeen ja lisäksi käytettiin käsien desinfiointiainetta. Kyllä me normaalistikin pestää kädet vessassa käynnin jälkeen ;D ;D (vrt. kts. kirjoittamani tekstin muotoilu)mutta siis käsienpesua tehostettiin ja käytettiin ainetta vielä lisäksi. Pesin myös koko pyykkikorin tyhjäksi, kaikki pehmolelut, verhot, sohvan imuroin ja pyyhin, samoin sänkyjen patjat, osan pehmoleluista saunotin kuumassa saunassa, matot pestävät imuroin ensin ja sitten vielä pesin, ne joita ei voinut pestä käytin saunassa, pesin myös verhot, ovenkahvat kaikki pyyhin, pinnat yleisesti ottaen. Vaatteet vaihdettiin aina päiväkodin jälkeen, lakanoiden vaihtoa tehostettiin jonkin aikaa, päiväkodissa ottivat väliaikaisesti tavarat pesuun sieltä. Madot kyllä heti hävisivät. Vinkkinä vielä, että peräaukon kutinaan auttaa mieto kortisonivoide.


    • 13vLUULEEtietävänsä.

      Muistakaa myös että niitä munia on varmasti myös TIETOKONEEN ja KÄNNYKÄN NÄPPÄIMISTÖSSÄ. Varsinkin näppäimien välissä. jollakin aineella kannattaa topsipuikonkanssa huolellisesti käydä läpi kaikki välit ja lopuksi vielä pyyhkäistä kostealla liinalla edelleen jonkin aineen kanssa. myös näyttö on hyvä pyyhkiä reunanurkkia myöten vaikkei näyttöön niin paljon kosketakkaan.

      Toinen on myös lasten VÄRIKYNÄT ja TUSSIT. Jos lapsi on erityisen innokas piirrustelija niin kynäthän ovat käytössä lähes kokoajan ja alttiita munille. Värikynät eli tavalliset puukynät voi vaikka laittaa pakastimeen ja vaikka penaalit mukaan, mutta tussien sisältämä neste... en tiedä mitä sille tapahtuu joten kannattaa ensin tyhjentää kaikki penaalit ja/tai purkit ja puhdistaa ne ja sitten puuhitään tussit yksi tai kaksi kerrallaan ja palautetaan purkkiin. Jotta piirrustusvälineet säilyvät puhtaina kannattaa siis pestä kädet ennen ja jälkeen piirtämisen. :)

      Sitten löytyy myös eräs munapesäke eli: JULISTEET, TAULUT jne. Kaikista TODENNÄKÖISIMMIN MUNIASISÄLTÄVÄT julisteet ovat ne jotka on ripustettu tartunnan aikana, sekä ne, jotka ovat laitettu aivan sängynviereen ja sen tasolle mikä mahdollistaa JULISTEISIIN KOSKEMISEN YÖN AIKANA. (Itselläni ainakin sängyn viereinen seinä on lähes ns. "tapetoitu" Lady Gagan kuvilla) Suosittelen joko IMUROIMAAN KUVAT SEINÄLTÄ KÄSIN varoen etteivät ne irtoa TAI ottamaan kaikki kuvat seinältä, pinota ja laittaa pakastimeen.

      JA SITTEN VIELÄ edelleen on yksi: HAMMASHARJA. Kun lääke on saatu hammasharja on hyvä LIOTTAA KIEHUVASSA VEDESSÄ. ( meillä joskus tehtiin näin esimerkiksi myös silloin jos hammasharja sattui tippumaan likaiseen altaaseen tai lattialle ) TOINEN VAIHTOEHTO on tietty se että ostaa kokonaan uuden harjan ja heittää vanhan menemään.

    • mado1

      Meillä on juuri kihomatoja. Pyyhkäsin takapuolen niin heti joku pieni valkea otus siinä paperilla kierii. Ällötti kyllä. Ostetaan apteekista Pyrvin matokuuri.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      430
      3055
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      105
      2405
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      366
      2185
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      156
      1972
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1817
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1247
    7. 165
      1246
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1166
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1082
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      957
    Aihe