Hyvin toimeentuleva

Missä raja

Koska ihminen teidän mielestä on rikas. Luin jossain lehdessä, että ihminen on rikas (ja siinä todellakin käytettiin sana rikas ei hyvin toimeentuleva) jos omistaa 300.000 € talo, tai jos on 100.000 € pankissa, tai jos auto maksaa yli 50.000 €. Olin ihan ihmeissäni, sehän tarkoittaa että minä olen rikas koska täytän melkein kaksi ylläolevista kriteereistä. Samalla se myös ilmeisesti merkitsee, että Suomessa on todellakin paljon rikkaita. Onko siis Suomessa nykyään vain joko rikkaita tai köyhiä? Mitä mieltä olette?

5

1583

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minä vaan

      Eiköhän tuo ole ihmisestä ja hänen luonteesta tottumuksista kiinni. Ihminen voi olla hyvin toimeentuleva 1800 e/kk tuloilla, ja huonosti toimeentuleva 10000 e/kk tuloilla. Rikkaalla pitää olla sitä rahaa jo vähän enemmän. Tuosta listastasi sanoisin, että ne auto talo pitää omistaa ihan itse. Muutenkin nuo kuvaavat nykypäivänä lähinnä ylempää keskiluokkaa. Rikkailla noihin laitetaan ainakin yksi nolla lisää.

    • Vakuusvaje

      Rikas on mielestäni ihminen, jonka omaisuus on niin suuri tai tuottaa niin paljon, ettei tarvitse käyttää merkittävästi aikaa tulojen hankkimiseen. Silloin voi vapaasti harkita mitä elämässään tekee. Rikkaalla on valinnanvaraa ja ökyrikas voi tehdä tai ostaa mitä huvittaa. Hyvin toimeentuleva on sellainen "tavallinen ihminen", jolla on jatkuvasti ja vakaasti suuremmat tulot kuin menot, eikä tarvitse tinkiä olennaisesti elämän perusasioista. Tämän tilanteen voi saavuttaa pienilläkin tuloilla, jos pystyy pitämään menot kurissa. Järkevä taloudenpito johtaa vähitellen pikkuvarakkuuteen ja taloudelliseen turvallisuuteen. Mutta tällaisenkin henkilön on vielä tehtävä töitä. Harva kuitenkaan ehtii rikkaaksi asti yhden sukupolven aikana tyhjästä aloittaen. Huonolla koulutuksella palkka jää pieneksi, ja pitkään koulutetulle jää liian vähän työvuosia. Ja aina on vaanimassa kiusaus ryhtyä elämään rikkaan tapaan, kun on saanut jotakin kasaan. Tässä maassa on paljon ihmisiä, jotka ovat käyttäneet autoihinsa Ferrarin verran rahaa, mutta eivät koskaan ole ajaneet Ferrarilla.

    • ja.

      Eikös tuollaisia rikkauksia ole joka toisella siellä Helsingin seudulla. Minusta siten vasta on rikas, kun matkailee joka vuosi kaukolennoilla ja pari kolme kertaa vuodessa EU-alueella. Kun ostaa uutena 70 000 € auton ja tietää että varmasti on siihen varaa ja taasen hankkia uusia myöhemmin. Kun on varaa mennä heti sairauden kohdatessa yksityiseen sairaalan, vaikka toimenpide kustantaisi 20 000 €, eikä jonota kuukausia, terveyskeskuksen jonoissa, ja sairastu vakavammin. Suomessa on 20 % sellaisia, joilla on milli aivan muun omaisuuden lisäksi pankissa makailemassa, yleensä ovat jo yli kuusikymppisiä ja sellaisia joilla on "hulttiolapsia", joille ei ole voinut antaa rahaa pikkuhiljaa koko elämän ajan.

    • mielestäni...

      mielestäni rikas on sellainen henkilö joka tulee toimeen pelkillä pääomatuloilla tarvitsematta tehdä palkkatyötä. Omakotitalo ja auto, kumpikin laadukkaita, oltava omia, ei velalla hankittuja. Kaupassa ei tarvitse valita aina sitä halvinta vaan voi ostaa hinnasta piittaamatta laadukasta ja terveellistä ruokaa jne. Hyvin toimeentuleva joutuu käymään töissä mutta palkka niin iso että kalliista mausta huolimatta säästöön jää paljon rahaa. Työpaikka turvattu, jokin johtajatason vakanssi tms. joita ei työttömyys uhkaa. Itse olen köyhälistöön kuuluva työläinen, tulot suuruusluokkaa 22.000e vuodessa, pankissa n. 15.000e, ei velkaa enkä tämmöisessä epävarmuuden maailmassa koskaan uskalla esim. asuntovelkaa ottaakaan, asun vuokralla, auto pikkuautoluokasta vm. 2001, telkkari 10v vanha kuvaputkitoosa, tietokonekin jo yli-ikäinen, kaikessa pitää aina katsoa hintaa kun käyn ruokakaupassakin kun kaikki hinnat nousee rajusti mutta palkka ei joten köyhdyn koko ajan entisestään eikä ole toivoakaan nousta tästä köyhyyden suosta juuri palkan nousuvauhdin jälkeenjääneisyyden takia. Mitään isompaa en halua ostaa koska niiden rahojen takaisin säästäminen on kohtuuttoman hidasta ja kohtuuttoman työmäärän takana sekä on tingittävä joistain tärkeistäkin asioista että ylipäätään saisi säästöön jotain tästä kurjasta paskapalkasta. Työnteossa ei ole mitään järkeä jos palkasta ei jää mitään säästöön, työnteon on oltava "voittoa tuottavaa" toimintaa työntekijälle kuten yrityksillekin tuloja on tultava menoja enemmän jotta hommassa olisi mitään mieltä.

    • rajanvedot

      300 000 euron talo on kolmen huoneen kerrostalo pääkaupunkiseudulla. Normi perheasunto maksaa 500 000-700 000 euroa. Rikkaat ostavat nykyään 4-5 miljoonan taloja.

      Tuohon verrattuna 100 000 pankissa tai 50 000 auto on naurettavan suuri summa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      2564
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      311
      2326
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      90
      2109
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      57
      1807
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1722
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1687
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1573
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      120
      1395
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1389
    10. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      59
      1375
    Aihe