NOKIA visio

calculoi

Nokian taival ja taika alkaa hiipua. Ollilan ja muun johdon taitavat strategiapäätökset ovat jo käytetty eikä vanha koira enään uusia jippoja näköjään halua oppia.
Kun pelaat kovilla panoksilla kovassa seurassa on luonnollista pihdata parhaimpia korttejasi. Joskus pihtaat ne vielä pelin loputtuakin.
Miksi yritys jolla on tietotaitoa ja resursseja on jo vuosia piilotellut osaamistaan yleisöltä?
Onko se tietoista kusettamista? Vai ovatko neuvonantajat välinpitämättömiä suurien optioidensa syleilyssä..
Miksi maailma (paitsi japani,kaukoitä)suostuu edelleen ostamaan 3vuotta vanhaa tekniikkaa 6vuotta vanhassa muotoilussa?!
Huvittavaa oli seurata alkuviikolla kun Ollila ja Vodafonen pääjohtaja kertoivat yhteisistä tulevista projekteista ja vallankumouksesta joka olisi tapahtumassa vuonna 2004..eikös se nyt ole 2004? Seuraavana päivänä mr vodafone haukkui Nokian ja muut valmistajat alkukantaisista kännyköistä. Kerrankin joku huomasi suuren kusetuksen kännymaailmassa.
Ainoa tapa saada esim. Nokialta tämän aikakauden kännykkä on näköjään mennä töihin sinne(joillakin työntekijöillä käytössä muotoiltuja, toimivia kännyköitä jotka normaalit pulliaiset saavat noin 4v kuluttua).
Jäämme odottamaan Nokian tarinan jatkoa..tänään tuli jälleen heiltä "uusi" malli..jokainen voi itse päätellä minkä tasoinen se on:o)
Ja lopuksi outoilmiö.. miksi suomen rikkain yritys saa eniten valtiolta tukea? ja vielä semmoista tukea joka kuuluisi pienille alkaville yrityksille esim.starttirahana.. en ymmärrä tätä maailmaa..mutta hyvää kevättä kaikille_o/

6

2070

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oikein

      oikeinpuhuttu.harmittaa 5000os nokiaa

    • Matias

      Onhan selvää, että matkapuhelimesta on aika tulla pölynimuri. Siis kone, jota tarvitaan ja se välillä vaihdetaan, mutta ei suinkaan sen vuoksi, että halutaan uusi malli. Lisäksi valmistajia tulee lisää, jossain lehdessä oli mm. luottokortin kokoien kamerapuhelin, valmistettu ja suunniteltu tietysti...Kiinassa.

    • jopas

      "Nokian taival ja taika alkaa hiipua"

      Millä alalla? Siis kaapeleissa vai kumisaappaissa? Ai matkapuhelimissa? No, se on kyllä totta, että matkapuhelimet eivät edusta enää mitään state of the art teknologiaa, vaan niitä osaavat valmistaa joa useat muutkin halpaelektroniikka yhtiöt. Nokian on kuitenkin takonut ennätyksellisen suuria voittoja jo viimeiset 5 vuotta, kun muut valmistajat ovat rämpineet kannattavuuden alarajoilla. Vasta viime vuosina useat muut (sony ericsson, yms.) valmistajat ovat saaneet toimintanasa vasta voitolliseksi. Nokia on lisäksi kiistaton markkinajohtaja ja vaikka Nokia ei enää kännyköihin paljon panostaisikaan, niin se pystyy lypsämään niistä rahaa nykyisen strategian mukaankin vielä monia vuosia. Lisäksi Nokia on ulkoistanut tuotantonsa todella hyvin, eli vaikka kännykkä myynti pysähtyisi kuin seinään, niin kovemmat ajat sitä tulee näyttöjen, näppäimistöjen ja kuorien valmistajille kuin nokialle.

      "Miksi yritys jolla on tietotaitoa ja resursseja on jo vuosia piilotellut osaamistaan yleisöltä? "

      Siinä se tietotaito mielestäni juuri onkin, vai miksi Nokia on kiistatta markkinajohtaja?

      "Miksi maailma (paitsi japani,kaukoitä)suostuu edelleen ostamaan 3vuotta vanhaa tekniikkaa 6vuotta vanhassa muotoilussa?! "

      Ne on hinnaltaan kaikkein sopivimpia saataviin palveluihin nähden. Miksi et osta wcdma puhelinta? Mihin soittaisit sillä ja mitä siitä hyötyisit? Kyllähän niitä jo kaupasta saa, mutta ei sille ole palveluja, siksi niitä ei kannata tehdä.

      "Seuraavana päivänä mr vodafone haukkui Nokian ja muut valmistajat alkukantaisista kännyköistä. "

      Nokian ensimmäinen 3g-puhelin oli valmis jo silloin kun Soneralta tuli paskat housuun ja kaikki euroopan operaattorit menivät konkurssin partaalle typerien UMTS-lupiensa kanssa. Verkkojen rakentamista lykättiin ja välivaiheena otettiin käyttöön EDGE-verkot, joille tuki löytyy kaikista uusista Noksun puhelimista. Jos 3g-olisi mennyt operaattorien suunnitelmien mukaan, olisivat he saaneet haluamansa puhelimet ajallaan.

      "Ainoa tapa saada esim. Nokialta tämän aikakauden kännykkä on näköjään mennä töihin sinne(joillakin työntekijöillä käytössä muotoiltuja, toimivia kännyköitä jotka normaalit pulliaiset saavat noin 4v kuluttua). "

      Lol =) Voin kertoa, että ei ne kyllä toimi, kun ei ne toimi myyntiin tullessakaan. Ongelma on täysin siinä, että jos kaikki virheet korjattaisiin, niin tuote ei pääsisi kauppaan koskaan. Nykyiset julkaisukohdat on valittu täysin kaupallisten intressien mukaan.

      "Ja lopuksi outoilmiö.. miksi suomen rikkain yritys saa eniten valtiolta tukea?"

      Koska sitä tukea käytetään erilaisten 'uusien tekniikoiden' tutkimiseen, jota ei ilman valtion patistamista tehtäisiin. Nämä uudet tekniikat työllistävät välillisesti huomattavasti uutta työvoimaa ja on näin ollen kannattavaa. Jos jokin näistä uusista tekniikoista lyö kunnolla läpi, niin sen tuottoon verrattuna edes kaikki tekesin tuet eivät ole kuin pisara meressä. Tuettiihan Nokian kännykän valmistustakin aikanaa, ja rahaa on tullut takaisin päin varmaan ihan riittävästi.

      " ja vielä semmoista tukea joka kuuluisi pienille alkaville yrityksille esim.starttirahana.. "

      Niinhän sitä annetaankin, mm. useat bioalan yritykset ovat tuesta täysin riippuvaisia.

    • Työtön Puhuu

      Nokialla on työvoimavalttikortit vielä koko lailla käyttämättä. Jos tulee huonommat ajat työvoiman määrää voidaan helposti säätää alaspäin tai siirtää pois Suomesta. Siellä on niin paljon väkeä töissä että on vaikea kuvitella kaikkien työpanoksen olevan korvaamatonta.

      Sijoittajan näkökulmasta Nokialla menee hyvin vielä vuosia.

      • Riskiä

        Suurin osa Nokian tuotannosta on jo Kiinassa. Lopun tuotannon siirtäminen sinne ei enää paljoa vaikuta kustannustasoon.

        Kustannustason alentaminen ei ole sama asia kuin myynnin lisääminen.


    • calculoi

      huomioikaa analyytikot aloitukseni päivämäärä:o)
      26.2.2004 ja vielä kauniina aamuna. tulosvaroitus vasta herätti maailman mm. 20prosentin Nokia arvonalennukseen..hahahahahahah

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      574
      3814
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3298
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2781
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2719
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2114
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2071
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1917
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1835
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1770
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1729
    Aihe