Palaako Venäjä stalinismiin?

Aina vain huolestuttavimpia merkkejä löytyy Venäjän nykyjohdon politiikasta, josta voi päätellä, ettei massamurhaaja Stalinin ihailusta olla päästy irti edes Venäjän johtokaksikon arvomaailmassa, puhumattakaan niistä ihmisrassukoista, jotka jaksavat kantaa "Isä Aurinkoisen" kuvaa kaksin käsin edellään joissakin kansanjuhlissa tai kulkueissa.

Onneksi sentääbn Suomessa venäjämielisetkin yksilöt ovat jo päässeet irti tuon kaltaisesta yksilöpalvonnasta, eikö totta?

22

413

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Iirohiiri

      iiro elikkä kehis, alias p. sulka olisi muutamasta ruplasta myymässä maamme jotta itse pääsisi politrukiksi.Notta Suomestakin kommunisteja kyllä löytyy, vieläkin-valitettavasti!

    • 'Iivan

      silloin, kun Putin ilmoitti Venäjän siirtyvän "ohjattuun" demokratiaan. Pahalta näyttää.

      • Venäjähän ilmoitti vähän aikaa sitten, että N-liiton aikaisten asioiden kriittinen tarkastelu voidaan tulkita rikollisiksi teoiksi, joten ainakin Venäjän sisällä saattavat kyyditykset Siperiaan alkaa taas -kiihtyvällä vauhdilla.

        Ovatko Suomen venäjämieliset ainekset todella täysin kyvyttömiä näkemään Venäjän nykyjohdon vaaralliset vaikuttimet?


    • vaikuttaa!
    • stalinismi

      uhkaa yhtä paljon lännestä.
      Usahan on muuttunut fasistiseen suuntaan ja kansalaisia valvotaan elektroonisesti entistä tehokkaammin.
      Ja demokratia on sitä että raha puhuu.

      • Olipa sinulla outo käsitys länsimaisesta ajattelusta.

        Vain entiset änkyräkomunistit tai punikkien jälkeläiset voivat länsimaissa ihailla stalinismia.

        Demokratia on sitä, että kansa saa vapaasti ilmaista tahtoaan esim. vaaleissa.

        Sitä vapautta ei taida Venäjällä vieläkään olla.


    • 567yujk,

      Alati kutistuva Venäjä tekee itsensä muun maailman silmissä yhä naurettavammaksi lähes asiassa kuin asiassa.
      Sen ainut edellytys olla suurvalta, on sen valtava ydinasearsenaali, josta se ei tietenkään luovu mistään hinnasta.
      Kommunismia ei hyväksy kukaan sen uhriksi joutunut. Nomenklatuura tietysti hyväksyy, mutta kansa ei hyväksy nomenklatuuraa, joten aika hoitanee stalinistit ruotuun.
      Kestää oman aikansa ennen kuin Venäläiset tajuavat, että Neuvostoliittoa ei todellakaan enää ole ja sen on otettava muiden mielipiteet huomioon.
      En olisi huolissani tämän palstan provoilijoista. Jos he olisivat tosissaan, niin olisivathan he muuttaneet ihannemaahansa jo aikoja sitten.

    • von Münchausen

      ...palvonta ;-D

      "Onneksi sentääbn Suomessa venäjämielisetkin yksilöt ovat jo päässeet irti tuon kaltaisesta yksilöpalvonnasta, eikö totta?"

      Olisko peili tarpeen?

      • Et näköjään osaa erottaa sairasmielistä henkilöpalvontaa siitä ihailusta, jota tunnetaan sankarillisuutta ja oikemielisyyttä kohtaan.

        Stalinissa ei ollut mitään ihailtavaa, mutta Mannerheim ja sotaveteraanimmme pelastivat Suomen vapauden ja itsenäisyyden pannessaan stopin puna-armeijan etenemiselle maahamme.


      • von Münchausen
        Hitman-1 kirjoitti:

        Et näköjään osaa erottaa sairasmielistä henkilöpalvontaa siitä ihailusta, jota tunnetaan sankarillisuutta ja oikemielisyyttä kohtaan.

        Stalinissa ei ollut mitään ihailtavaa, mutta Mannerheim ja sotaveteraanimmme pelastivat Suomen vapauden ja itsenäisyyden pannessaan stopin puna-armeijan etenemiselle maahamme.

        ...on AINA sairasta.


    • 'Iivan

      on laskettu SAFKA, Suomen antifasistinen kombinaatti (vrt Rauhanpuolustajat kylmän sodan aikaan).
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/7104827

      Venäjän talous on romahtamis pisteessä, ja hallituksella ei ole muuta mahdollisuutta, kuin kovempi ote kansasta, tai sotia öljyalueille. Muuten on luovuttava siitä ohjatustakin demokratiasta.

      • Antisafka

        Koplan lyhenne SAFKA kertoo vihanlietsojien pirullisesta huumorintajusta: He ikään kuin syöttävät ihmisille myrkkyä.


    • Leme

      Jeltsinin jälkeen Venäjää ollaan kyllä viemässä diktatuurimaisempaan suuntaan, mikä on valitettavaa. Korruptio ja rikollisuus kukoistavat, koska niille ei oikeasti haluta tehdä mitään. Stalinin Neuvostoliitto oli kuitenkin ihan eri maailmansa ja nykyään Venäjä on poliittisesti enemmänkin oikealla. Olen kuitenkin pettynyt, koska Venäjän suunta oli lupaava Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen.

    • mielestäsisi

      olisivat siitä eroon päässeet?

    • hyvä ohjelma

      Stalinin ajan rakennushankkeista mielikuvituksellisiin korkeuksiin nousevista pilvenpiirtäjistä joiden huipulla komeilisi Setä-Lenin koko 458m:n korkeudessa.
      Rakennelma ei olisi kestänyt onttona rakennusinsinöörien laskelmien mukaan hiekka- ja mutaperäisellä maalla koskaan, vaan olisi luistanut pronssipatsaineen Moskova-jokeen, jolloin taas Gulaggien leirit olisivat saaneet kaipaamaansa insinööri-apua vankileirien paremmasta suunnistelusta.
      Saivat sentään orjien avulla kehitettyä lapiovoimalla innokkaiden uraa-huutojen säestyksellä yhdistettyä Moskva-joen Volgaan ja turvaamaan Moskovan vesipulan.
      Mitä nyt kymmenet tuhannet kuolleet siinä hetkauttaa, sillä hehän olivat kansakunnan ja sosialismin petoksesta tuomittuja.
      Kyllä Aaatu kalpenee noiden kymmenien miljoonien uhrien lukumäärään verrattuna.
      Ja kuitenkin Stalin usein ihaili Hitlerin tehokasta puhdistusoperaatiota jopa kateellisena.
      Ehkäpä hänen piti pistää paremmaksi?

      • Se ilo oli itseltä pois?

        Varmasti Stalinia harmitti kun Hitler ehti tuhoamaan sitä Länsi-Euroopan väestöä, jonka Stalin oli haaveillut itse tuhoavansa sitten kun olisi valloittanut koko Euroopan.


      • ja Hitlerkin jopa
        Se ilo oli itseltä pois? kirjoitti:

        Varmasti Stalinia harmitti kun Hitler ehti tuhoamaan sitä Länsi-Euroopan väestöä, jonka Stalin oli haaveillut itse tuhoavansa sitten kun olisi valloittanut koko Euroopan.

        ylisti Stalinia kateellisena tämän suunnitelmallisista kansanmurhista ja antoi jopa käskyn, että J. Stalinia ei saisi Moskovan tulevan valtauksen yhteydessä missään nimessä edes vahingoittaa, vaan hänet on saatettava keskustelemaan kanssani meitä molempia kiinnostavista asioista.
        "Kunpa minulla olisi ollut aikaa valmistautua tulevaan yhtälailla Stalinin kanssa".

        Joka tapauksessa täytyy todeta edelleen, että Putinin aloittama sovjetismi voi hyvin ja kukoistaa, vaikka kulissit ovat vaihtuneet sitten Potemkinin vastaavien.


    • todellisuudessa

      ja kuvitelmissaan koskaan päässeet irti edes maaorjuudestaan, niin mitenkä he pääsisivät irti omasta sielustaan?

      Köyhille venakoille oli aluksi suuri shokki päästä rajan yli Suomeen ostoksille hankkimaanelintarvikkeita ja tekstiilejä sekä banaaneita etc.
      Eihän heillä ollut isoissa rautakaupoissakaan kaupattavana muuta kuin sinkkiämpäreitä ja stolittshnaja-vodkaa antabuksella terästettynä.

      Silloinhan he saattoivat hankkia himoitsemiaan sukkahousuja ja muita hapatuksia ihan käypään hintaan, vaikkapa 50mk/pilu käteen tekstattuna sähkölaitoksen työntekijöille bussin takapenkillä.

      No, suhdanteet ja finanssit muuttuvat ja ovat keksineet monia muita oivia taitoja joihin hölmöt tshuhnat aina lankeavat.

      Mutta yksi on mikä pitää:
      Maaorjan luonteestaan he eivät pääse irti edes kolmannessa sukupolvessa ja todellista demokratiaa tuskinsaavuttanevat koskaan.

    • Raine Tiesmies!

      Nämä pleikkaroijat ja mopo bensiinillä päänsä sekoittaneet, mopo pojut häiriköivät jo kaikkialla ja sabotoivat aikuisväestöä!
      Eikö edes poliisi saa kuria noille yleisillä paikoilla? kuten esimerkiksi huoltoasemilla!

      Eiköhän nyt olisi aika jo ottaa? vanhan hyvänajan tavat käyttöön ja vedellä häiriköiviä mopottelijoita, suolavedessä keitetyllä Pajukepillä pitkin selkää ja persuuksia!

      Noita häiriköitä on pesinyt tällekin baanalle feikkailemaan ja kaikintavoin häiriköimään aikuisväestön keskusteluja, tämä on juuri sitä jengiä joka ei pysty huolehtimaan edes omasta puhtaudestaan, eli räkänokka sakkia joka venyttelee joutessaan esinahkaansa ja maistelevat juustona, esinahan alle mulkkunsa erittämää töhnää!

      Raine Tiesmies! Euro City!

    • versio.

      Eli sisältä samaa tsekismiä.

    • Sama se, Neuvostoliitosta lähti Ukraina, valkovenäjä (tosin venäjään kallellaan), Baltianmaat, Georgia jne. vuona 1991. Tilanne on sama kuin 1929 Neuvostoliitosta ei ollut mitään vaaraa ulkopuolisille maaille, ennen kuin USA alkoi tukemaan Stalinia.

      Sama on nyt, ellei USA tue Venäjää,- ei ole mitään pelättävää. Tämä tuki tuskin olisi silloinkaan julkista. Emme tiedä mitä kulissien takaa tällähetkelläkin tapahtuu.

      ILMAN USA:N TUKEA NEUVOSTOLIITOLLE SALAISESTI 1930-1941 JA JULKISESTI 1941-1945, EI ISÄ AURINKOINEN OLISI KYENNYT EDES KÄYMÄÄN TALVISOTAA. Panssareiden tilalla olisi ollut ratsumiehiä ja varustus pitkälti teknisesti sellainen kuin se oli 1914-1917. Oli tosi peltisiä tankkeja ja kaksitasoisia pahvikoneita, mutta toki heillä olisi ollut Maksim konekiväärit joka tapauksessa ja ratsuväellä karabiinin lisäksi, sapeli ja peitsi, kuin veitsi.

      USA tuki vuodesta 1930 Neuvstoliittoa ja näin kehitti Puna-Armeijaa lyhyessä ajassa eteenpäin noin viisikymmentä vuotta. Tämä alkoi jo ennen Hitlerin valtaan pääsyä 1933 ja Rooseveltin tuloa presidentiksi samana vuonna.

      Stalinista ei olisi ollut vastusta, saati että hyökkäämään olisi mennyt. Heidän aggressionsa mahdollisti edellä mainittu USA:n salainen tuki, 1930-1941, esim. T-34 panssarivaunut on alunperin suunniteltu Yhdysvalloissa, Neuvostopajojen valmistaessa ensimmäiset versiot tulivat tuotannosta keväällä 1940…. onneksi juuri Talvisodan jälkeen.

      NYKYÄÄN VENÄJÄN:

      - koko maan asukasluku on noin 145 200 000. Sen sijaan Neuvostoliiton väki luku oli huipussaan 1991 293 047 571, joten Venäjälle asukkaita on puolet siitä mitä oli Neuvostoliitossa.

      - Toisaalta Neuvostoliitto / Venäjä menetti satelliitti valtionsa itä-blokin maat, jotka ovat nyt Natossa ja vuonna 1991 alueista jotka olivat osaa Neuvostoliittoa, kuten balttianmaat kuuluvat nyt Natoon ja EU:n

      - Venäjältä puuttuu usko reaalisosialismiin ja Stalinismiin. Marxilais-leniniläisten oppien mukaan tulisi pikkuhiljaa Puna-armeijan vapauttaa vaikka lopulta koko maailma, johon kuului myös Marxilainen uskomus, että kaikki valtiot lopulta hyvällä tai pahalla siirtyvät kommunismiin.

      -Venäjä nostalgisista syistä muistuttaa ja ennen kaikkea muistelee Neuvostoliittoa, se ei kuitenkaan ole kuin ulkokuorta venäjä ei itsekään pidä mahdollisena jäleen siirtymistä reaalisosialismiin vaan homma jää joihinkin heraldisiin tunnuksiin jne.

      Vähemmän puhuttu asia on, että Stalin ei tapattanut pelkästään paranoidisuuttaan, vaan väestön vähentäminen oli aivan oleellinen doktriini Stalinin Johtamassa maassa.

      Olivat ikään kuin "maltillisia Linkolalaisia".

      Tästä murhattiin 1929-1953 välisenä aikana arvioilta 50 miljoonaa kansalaista, plus mitä nyt tapettiin Itä-Euroopassa ja Saksassa, Ne on lisä miljoona lukuja aivan erikseen tämän 50 miljoonan päälle.

      mm. II-maailmasodassa kuoli saman verran, joista sitten vielä erikseen kuoli aivan tapattamalla 20 miljoonaa Stalin ”alamaista” sodassa.

      Kaiken kaikkiaan Neuvostoliiton uhrein 1917-1991 nousee noin 70 milj. Lenin ja Stalin jälkeen tulevat eivät olleet aivan niin ahnaita vaikka Stalin ja Hänen hallitonkoneistossa seuraavaksi pahin rikollinen olikin edeltänyt Leninin jonka tappoi raasti aivan tavallisia ihmisiä.

      - 200 juutalaista oli merkittävissä asemissa Leninin hallinnossa.

      - Tämä on selitettävissä niin, että ensinäkin juuri Venäjällä oli paljon ns. Kasarijuutalaisia, jotka olivat liukenevina intellektuelleina helposti mahdollisuus yletä Bolševikki puolueessa.

      - Toisaalta Keisarin Venäjällä ei aina ollut heille aneltavanaan niin paljon kuin radikaaleilla vallankumouksellisilla. Vaikkakin Kasarijuutalaisia palveli Venäjänarmeijassa heistä moni ei ollut majuria korkeammassa asemassa.

      - Stalin paranoidisesti puhdisti tämänkin ryhmän, ei siksi, että he olivat Juutalaisia vaan siksi, että he olivat puolueen merkittävissä asemissa.

      - Stalin ei ollut antisemiitti hän halusi hengen enemmistöltä, jolloin pieni ideologisesti valistuneet kommunistisen puolueen jäsenet voisivat sivistyksessään nauttia maan hedelmistä, toki orja työvoimaa tarvittiin, mutta sitä oli usein rutkasti liikaa ja se söi enemmän kuin toi.

      http://www.saulmasson.org

    • sitten

      Ei niin sama asia mut silti.. Tai kansa kiihkoa kirkon jäsenyydestä vailla tietoa faktoista..

      sama asia

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      348
      4614
    2. Naiselle varatulle

      Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
      Tunteet
      30
      2912
    3. Naisiin ei ole luottamista

      Ainakaan useimpiin suurin osa hakee vain hyötyä miehistä tavalla tai toisella.
      Ikävä
      95
      1979
    4. Herätys nyt vittu!

      Laihduta hyvänen aika
      Ikävä
      134
      1935
    5. Minun täytyisi lopettaa

      Kaipaaminen. Siksi kun en pysty mihinkään. Tulee vain harmia kun kaipaan. Olen niin väsynyt, ei kiinnosta mikään, enkä e
      Ikävä
      31
      1835
    6. Olet niin lähellä

      .... mutta en tiedä haluatko nähdä tai kuulla minusta. Minulla on ikävä sua, minua nuorempi nainen.
      Ikävä
      40
      1742
    7. Mies miten reagoisit jos

      satuttais näkemään sattumalta?
      Ikävä
      31
      1633
    8. Hävetkäämme!

      Rydman saa jatkaa. Hymyili leveästi haastattelujen aikana. Mikä meissä on vikana kun tuollainen "mies" ministerinä?
      Perussuomalaiset
      112
      1435
    9. Tänään onkin hyvä päivä

      Selata koko päivän Tinderin hunajaisia naisia. Jospa löytyy se rakkaus. Vähän kuin pelaisi hedelmäpelejä. 💘🍑🍍
      Sinkut
      61
      1319
    10. Miksi rikkaiden pitäisi

      maksaa köyhien ja laiskojen verot, en ymmärrä tätä laskuoppia?
      Maailman menoa
      177
      1302
    Aihe