Asevelvollisuudesta tulee Suomen luopua 2010-luvulla viimeistään

Sivari_eversti

Olen kyllä sitä mieltä, että täällä monikin ymmärtäisi monia ihmisiä paremmin, mikäli täällä kaikki sitoutuisivat suorittamaan jonkin aikaa varusmiespalvelusta ja siviilipalvelusta (C-miehet voisivat suorittaa sivarin, kenties?). Väliäkö missä järjestystä niin tekisi, mutta se olisi yhteiskunnan kannalta melkolailla toimivin ratkaisu asevelvollisuuden lopettamisenkin edelle. Lisäksi militarismin tulisi lailla kieltää.. Armeijan ymmärrän, mutta EN asevelvollisuutta, militarisuutta ja niiden tuomaa yltiö-isänmaallisuutta jonka huomaa vaikka katsoisi lätkämatsiä tai urheilua, jossa Suomi ei kumminkaan pärjää!

Tosin asevelvollisuuskaan ei takaa sodan syttyessä toimivaa maanpuolustusta vaan sille tulee tehdä viimeistään tällöin muutos ja kerättävä joukkoja niistä henkilöistä, jotka ovat siihen kunnostaneita!! Muulla ns. "rupusakilla" (=jotka uhoavat kaikkien maanpuolustavan Suomea) ei olisi kumminkaan mitään käyttöä asevoimiin, vaikka kuinka haluaisi).

Kaikki muut asiat Suomessa muuttuvat, ettei meinaa kärryillä pysyä mutta asevelvollisuutta säilytetään vaikka maailman tappiin asti (...ja sitä "viime sotien"/neuvostoliiton aikaista asekalustoa).

8

410

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jorma.Kovanen

      ...ymmärtäminen ei vaadi normaalilta ihmiseltä sen kummemmin inttiä kuin sivariakaan.

      "Armeijan ymmärrän, mutta EN asevelvollisuutta, militarisuutta ja niiden tuomaa yltiö-isänmaallisuutta jonka huomaa vaikka katsoisi lätkämatsiä tai urheilua, jossa Suomi ei kumminkaan pärjää!"

      Tuossa urheiluhommassa en kyllä näe häivääkään yltiöisänmaallisuudesta militarismista puhumattakaan. Eikös se vaikkapa lätkämaajoukkueen kannustus näytä aika samanlaiselta oli sitten kyseessä miknkä maan fanit hyvänsä?

      Näitten yltiöisänmaallisten vuodatuksia on tuolla "isänmaallisuus"-palstalla ja jos vilkaiset sinne huomaat ettei syytä huoleen...Muutama avohoitopotilas horisee keskenään ja asiaa ei ole sitäkään vähää mitä tällä palstalla.

      Sitäpaitsi käytyjen keskustelujen pohjalta voi tehdä johtopäätöksen että militaristit ei ainakaan tulevaisuudessa lisäänny: palstan kantava teema kun tuntuu olevan perseeseen vetäminen, mikä on kaiketi sitten isänmaallista toimintaa?

    • "Olen kyllä sitä mieltä, että täällä monikin ymmärtäisi monia ihmisiä paremmin, mikäli täällä kaikki sitoutuisivat suorittamaan jonkin aikaa varusmiespalvelusta ja siviilipalvelusta (C-miehet voisivat suorittaa sivarin, kenties?)."

      Aivan, naiset mukaan talkoisiin, jos ei inttiin, niin sivari käytävä. Ja siviilipalveluksen ja intin kuilua pienemmäksi. Mortille opetetaan sivaria ja sivarille opetetaan, miten toimii rynkky.

      "Lisäksi militarismin tulisi lailla kieltää.. Armeijan ymmärrän, mutta EN asevelvollisuutta, militarisuutta ja niiden tuomaa yltiö-isänmaallisuutta jonka huomaa vaikka katsoisi lätkämatsiä tai urheilua, jossa Suomi ei kumminkaan pärjää!"

      Jep, kaikille ei se ase sovi käteen, ja joidenkin nahkapäisten punaniskojen on ymmärrettävä, että Suomi ei ole se ainoa hyvä valtio. Terve isänmaallisuus tuo tervettä yhteishenkeä ja yhteenkuuluvuutta, jota ei kannata dissata. Mutta, useimmissa Euroopan maissa ei ole asevelvollisuutta tai edes armeijaa, koska NATO hoitaa. Silti ollaan hyvinkin isänmaallisia ja jos joku esim. Hollanti, joka on yksi maailman liberaaleimista maista, saa fudisjenginsä EM- tai MM-turnaukseen, niin kyllä katsomo on oranssina, aivan sama missä kisat on.

      "Tosin asevelvollisuuskaan ei takaa sodan syttyessä toimivaa maanpuolustusta vaan sille tulee tehdä viimeistään tällöin muutos ja kerättävä joukkoja niistä henkilöistä, jotka ovat siihen kunnostaneita!! Muulla ns. "rupusakilla" (=jotka uhoavat kaikkien maanpuolustavan Suomea) ei olisi kumminkaan mitään käyttöä asevoimiin, vaikka kuinka haluaisi)."

      Ei niin, vaan jokainen sille paikalle, missä eniten on annettavaa, jos tulee tilanne. Valtaosa noista "isänmaallisista" kaljanaamoista olisi kuitenkin liian paskana nousemaan edes ziltonin lavalle.

      "Kaikki muut asiat Suomessa muuttuvat, ettei meinaa kärryillä pysyä mutta asevelvollisuutta säilytetään vaikka maailman tappiin asti (...ja sitä "viime sotien"/neuvostoliiton aikaista asekalustoa)."

      Maailma muuttuu ja niin on tämänkin asevelvollisuusperseilynkin jossain vaiheessa muututtava.

      • "Aivan, naiset mukaan talkoisiin, jos ei inttiin, niin sivari käytävä. Ja siviilipalveluksen ja intin kuilua pienemmäksi. Mortille opetetaan sivaria ja sivarille opetetaan, miten toimii rynkky."

        Ai tämmöistä hali hali pusi pusi kaikki mukaan vaan? Olet kuin Polyanna,"me elämme kukkaismaassa". Herätys! Sivarit ovat Suomen yhteiskunnan vihollisia. Sen vuoksi meidän on pärjättävä omillamme. Se on realiteetti.

        "Maailma muuttuu ja niin on tämänkin asevelvollisuusperseilynkin jossain vaiheessa muututtava."

        Hyvä että myönnät. Armeijasta on tehtävä oikea työpaikka ja oikeaa tulosta.


    • sitä "viime sotien"

      Voit varmaaan antaa reaaliesimerkkejä siitä "viime sotien aikaisesta/neuvostoliiton aikaisesta asekalustosta" ?

      Niin, mikä osa merkittävistä sotatyökaluista onkaan -40-luvunt tasolla?

      Tuossa linkki helpotamaan vastaustasi:

      http://www.mil.fi/maavoimat/kalustoesittely/

      Paas pistäen kehiin nippu kunnon esimerkkejä perusteluineen niistä mainitsemistasi WW-2 aikaisista kalustoista.

      Odotan mielenkiinnolla asiantuntevaa vastaustasi.

      • Se on kyllä SivEvilläkin. Näillä me kruisittii, kylmänsodan ylijäämistöä. Ei sillä, näppäriä vehkeitä, tykki oli tarkka ja nii osu tornikivääriki. Mut romuttamolle nää on jo viety, vaik just 11 vuotta sitten sain koulutuksen...

        http://fi.wikipedia.org/wiki/BMP-1


    • rauhaa rajalle

      Oppivelvollisuus tulisi muuttaa kattamaan myös peruskoulun jälkeisen ammatti- tai lukiokoulutuksen. Näiden tutkintojen jälkeen kaikki velvoitettaisiin vielä suorittamaan pakollinen, puolen vuoden kestoinen, kansalaispalvelus, joka sisältäisi yhtenä vaihtoehtona asepalveluksen. Muita kohteita voisivat olla esimerkiksi sosiaalitoimi, luonnonsuojelu, kehitysyhteistyö, jne. Tämä koskisi niin miehiä kuin naisia.

      • "Näiden tutkintojen jälkeen kaikki velvoitettaisiin vielä suorittamaan pakollinen, puolen vuoden kestoinen, kansalaispalvelus, joka sisältäisi yhtenä vaihtoehtona asepalveluksen"

        Silloinhan asepalvelus olisi edelleen PAKOLLINEN jokaiselle, koska se olisi siellä yhtenä osa-alueena. Mielestäni kaikkien tulisi valita vain intin ja sivarin väliltä.

        "Muita kohteita voisivat olla esimerkiksi sosiaalitoimi, luonnonsuojelu, kehitysyhteistyö, jne. Tämä koskisi niin miehiä kuin naisia."

        Ei näistä mikään ole taas yhteensopiva vaihtoehto Suomen maanpuolustuksen kanssa, kuten väestösuojelu ja palotorjunta saattaisi olla.


    • Anonyymi

      Harmi ettei loppunut.

    Ketjusta on poistettu 16 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8386
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2555
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe