sääntöjen noudatus

millä...........

ihmeellä saan 14-vuotiaan pojan noudattamaan sääntöjä ja pysymään sovituissa asioissa. Koko ajan vänkää säännöissä vaikka niistä olisi yhdessä sovittu vaikka noin puoli tuntia sitten.

Hyviä toiminta malleja?

2

390

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • no normaalit

      vanhat keinot: eli kiristys ja sanktiot. Jos ei noudata jotakin sovittua, tulee jonkin rankaisu. Esim. pelikielto, viikkorahasta osa pois tms.

      Tai sitten seuraava:

      Esim. se, että kirjoitatte sovitut asiat paperille ja lapsi allekirjoittaa paperin. Meillä toimi hyvin. Kun lapsi alkoi urputtamaan vastaan, näytin paperin. Lapsi tokaisi, että ai niin. Tuntui, että asia konkretisoitui hänelle kun näytin paperin.

      Sopimusta tehdessä kannattaa kuunnella lasta ja antaa hänelle mahdollisuus esittää ratkaisu, miten se ratkaistaisiin.

      Itse en olisi ikinä uskonut, että em. voisi mitenkään toimia. Meillä oli aikoinaan esim. jatkuva tappelu tietsikalla tai pelikoneella olemisesta. Perheessä siis kaksi adhd-lasta ja vain yksi vanhempi. Sanoin lapsille, että laatikaan itse säännöt. Ja kas, kumpikin ehdotti esim. täysin pelitöntä päivää viikoittain! Minä en siis edes ehdottanut sitä. Enkä olisi edes edellyttänytkään. Eli tehtiin paperille "pelijärjestys" ja paperi oli seinällä kaikkien nähtävänä. Kun tuli riitaa, minun tarvitsi vain osoittaa paperia ja lapset tokaisivat, että ai niin, unohdin. Käsittämätöntä!

      • Huotajalleen

        1. KÄSKY
        Minä olen vasta lapsi. Älä satuta minua, vaan hoida minua paremmin kuin omaa lastasi. Muista, että lapsena olen herkkä ja avuton. Aistini reagoivat voimakkaammin kuin aikuisella. Pakkotoimesi tuntuvat minusta kidutukselta.

        2.KÄSKY
        Älä turhaan moiti minua, sillä mitä enemmän minua moitit, sitä vähemmän sinun sanasi minulle merkitsevät. Älä turhaan kiihdytä minua. Näytä minulle esimerkkiä kuinka vältetään kiinnipitotilanteet.

        3. KÄSKY
        Pakkotoimet ristiriitatilanteessa ovat helppoja. Paljon vaikeampaa on olla aikuinen ja perustella asiansa. Minä opin esimerkistäsi. Se miten suhtaudut minuun antaa mallin myös omalle elämälleni. Pakkotoimet jatkavat kierrettä. Ota vastuu tulevaisuudestamme ja riko pakkotoimien kierre. Näin saatat itsekin tuntea olevasi arvokas ihminen, jonka ei tarvitse salata tai hävetä tekemisiään.

        4. KÄSKY
        Kunnioita huostaasi annettuja poikia ja tyttöjä, jotta myös he oppisivat kunnioittamaan lähimmäistään ja elämää sekä itsessään että muissa olennoissa.

        5.KÄSKY
        Älä tapa tunteitani, ajatuksiani ja yrityksiäni vähättelemällä, välinpitämättömyydellä, uhkailulla tai pilkkaamalla, sillä minun pienet asiani ovat minulle suuria, etkä sinäkään osannut pienenä kaikkea.

        6. KÄSKY
        Älä vähättele tai uhkaile vanhempiani, siitä minä kärsin eniten.

        7. KÄSKY
        Älä varasta elämääni asettamalla kannettavakseni sinun mielipiteesi, kaunojasi tai harhojasi, sillä minun on tehtävä omat erehdykseni. Anna minulle tilaa myös erehtyä. Anna minulle vaihtoehtoja joista valita. Näin opin kuinka tullaan toimeen vaihtoehtojen yhteiskunnassa.

        8. KÄSKY
        Älä anna väärää todistusta todellisuudesta tyrkyttämällä omaa katsomustasi, sillä minun tulee saada uskoa vaikket sinä uskoisi; toivoa, vaikket sinä toivoisi. Sillä varsin pian minä tulen huomaamaan, ettet sinä ole kaikkitietävä, eikä se sinun arvoasi vähennä jos olet antanut minulle mahdollisuuden, päivastoin.

        9. KÄSKY
        Älä himoitse asioita, jotka eivät ole sen arvoisia, sillä sinun halusi eivät voi olla vaikuttamatta laitoslapsen elämään.

        10. KÄSKY
        Kuuntele minua,sillä vain kärsivällisyydellä voit ymmärtää minua ja saavuttaa luottamukseni. Lasten ja imeväisten suusta kuulet totuuden. Voit oppia myös minulta. Hoitajan päämäärä on tehdä itsensä tarpeettomaksi, eikä sitoa lasta laitokseen ja eristää kodistaan. Olen täällä vain tilapäisesti. Olet onnistunut tehtävässäsi, jos lapsi pääsee mahdollisimman pian omaan kotiinsa...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikko Leppilampea epäillään seksuaalisesta ahdistelusta

      Tämä on ilon päivä 😁
      Kotimaiset julkkisjuorut
      110
      2156
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      58
      2011
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1935
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1687
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1608
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1408
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1350
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1336
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1331
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe