lähetys ja Jeesuksen paluu

OrdoHereticus

Saarnaajat sanovat että vasta kun me ihmiset saamme evankeliumin julistettua kaikille kansoille ja ihmisryhmille, vasta sitten voi Jeesus palata. He perustavat väitteensä seuraaviin Raamatunkohtiin:

Mark13:10: Mutta sitä ennen on evankeliumi julistettava kaikille kansoille

Matt24:14 Tämän valtakunnan evankeliumi julistetaan kaikkiella maailmaan, kaikille kansoille todistukseksi, ja sitten tulee loppu.

Sekä lähetyskäskyyn. Mutta on niin ettei nämä Raamatunkohdat sano että evankeliumi jätettäisiin pelkästään ihmisen käsiin. Ilmestyskirja näet sanoo seuraavaa evankeliumista lopun ajan suhteen:

Ilm 14:6 Minä näin taas uuden enkelin... Hänen tehtävänään oli julistaa ikuinen evankeliumi maan asukkaille, kaikille kansoille, heimoille, kielille ja maille.

Enkeli julistamassa evankeliumia! Mitä tämä tarkoittaa!?!

Tämä tarkoittaa sitä että evankeliumin julistusta EI ole jätetty ihmisten varaan. Eikä siis Jeesuksen paluun hetkeäkään ole jätetty ihmisen toiminnan varaan.

Sillä jos evankeliumia ei ole saatu kaikille kansoille sinä hetkenä kun Jeesus päättää palata, niin ei se mitään haittaa. Hän lähettää, kuten ilmestyskirjassa on ilmoitettu, enkeleitä niiden kansojen luo jotka ei vielä ole kuulleet Jeesuksesta.

Eli tosiaan, Jeesuksen paluu ei ole sidottu siihen miten me saamme evankeliumia levitettyä maailmaan. Jeesus voi tulle takaisin jo tänään, tai sitten tuhannen vuoden päästä. Ajankohdasta päättäminen on Jumalan käsissä, ei meidän.

Eli emme voi hidastaa Jeesuksen paluuta sillä ettemme vie evankeliumia kaikkiin maihin tarpeeksi nopeasti. Sanoivatpa rahanahneet lähetyspapit mitä tahansa.

Entä voisimmeko nopeuttaa Jeesuksen paluuta saamalla evankeliumin nopeasti kaikille? Ei. Raamatussa ei sanota että Jeesus palaisin heti sillä hetkellä kun kaikilla ihmisillä on evankeliumi. Hän tulee tuon hetken jälkeen, mutta sitä, miten pian tuon hetken jälkeen, ei tiedetä.

Kyllä, lähetystyö on tärkeää, nimittäin niille jotka eivät ole vielä kuulleet Jeesuksesta ja ovat siten väärien jumalien alla. Mutta toisaalta, ei sen suhteen tarvitse pingottaa niin kauheasti. Jeesus tulee sitten kun tulee, teimmepä asian suhteen mitä hyvänsä!

No niin, nyt kaikki evankelioinnissa olevat kirkon työntekijät ovat raivon vallassa. Ja pelon! Jos tarpeeksi moni ihminen tajuaa ettei Jeesuksen paluu ole ihmisen suorittamasta evankeliointityöstä kiinni, saattaa muutama vähentää rahalahjoituksiaan tähän toimintaan! Ja sehän pelottaa niitä kristittyjä, jotka ovat itselleen hankkineet hyvin mukavan elämän, ja valta-aseman, juuri lähetysvarojen turvin.

Mutta kuulkaa, se että halutaan pitää kiinni hyvästä elämästä ei oikeuta kristittyä valehtelemaan ja siten hankkimaan rahaa epärehellisin keinoin. Ei tosiaan. Valhettelu on synti, onpa kyseessä Jumalan työ eli ei.

1

692

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oikeastaan viitsisi nostaa pyllyä ylös penkistä sen toteuttamiseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1362
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1265
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1160
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1042
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1006
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      983
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      979
    9. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      970
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      961
    Aihe