Pensas haussa

Puskapirkko

Talomme edessä on tilaa noin kolme-neljä metriä leveälle pensaikolle. Paikka on kivillä reunustettu vanha kukkapenkki (3-4m x 1m) talon seinämän syvennyksessä Siihen paistaa aurinko etelästä eli on paahteinen ja varsin suojainen paikka, tosin kovalla sateella katolta voi ryöpytä räystäältä vesi yli, joten mitään ihan hentoa maahankaatuvaa kasvia en siihen halua. Etsin siis pensasta, joka olisi korkeintaan metrin korkea, vihertyisi aikaisin ja saisi kukkiakin kauniisti (ja mielellään pitkään...heheh, nyt on jo liikaa toiveita). Tuoksuvatukan hylkäsin, kun kuulin sen leviävän liikaa. Pensashanhikki on kuulemma ruma keväällä, mutta kukkisi pitkään. Mitä muita vastaavia olisi tarjolla? Pihalla on jo ennestään keijuangervoa ja norjanangervoa, mutta ne eivät tule kysymykseen tähän paikkaan.

8

6014

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • puutarhaaja

      Rinneangervo? Koivuangervo? Jokin pensasruusu, esim. keijunruusu tai nukkeruusu?

      • Puskapirkko

        Koivuangervo alkoi kuvien perusteella kiinnostaa. Millaisia kokemuksia teillä, puutarhaväki, on siitä? Ilmeisesti se on kaunis syksyllä, jos sikseen tulee, mutta millainen se on keväällä ja alkukesästä?


      • 0712
        Puskapirkko kirjoitti:

        Koivuangervo alkoi kuvien perusteella kiinnostaa. Millaisia kokemuksia teillä, puutarhaväki, on siitä? Ilmeisesti se on kaunis syksyllä, jos sikseen tulee, mutta millainen se on keväällä ja alkukesästä?

        on kaunis pensas heti keväästä, lehdet puhkeavat melko aikaisin. Kasvutavaltaan tiivis ja 'pyöreähkö', mikäli kasvaa hyvässä maassa. Syysväritys on myös plussaa pensaalle kuten sekin, että voi leikata tarvittaessa keväisin alas, jos vaikkapa lumet ovat painaneet oksia poikki.


      • puutarhaaja
        0712 kirjoitti:

        on kaunis pensas heti keväästä, lehdet puhkeavat melko aikaisin. Kasvutavaltaan tiivis ja 'pyöreähkö', mikäli kasvaa hyvässä maassa. Syysväritys on myös plussaa pensaalle kuten sekin, että voi leikata tarvittaessa keväisin alas, jos vaikkapa lumet ovat painaneet oksia poikki.

        Itselläni kasvaa koivu-ja rinneangervoa vierekkäin ja rinneangervo vihertyy keväisin selvästi aikaisemmin. Muutenhan kasvit ovat kovasti saman näköisiä, paitsi että rinneangervossa on vaaleanpunaiset kukat.


    • attajram

      Kokkeileppa pihlaja-angervoa.On helppohoitoinen, kukkii nätisti,ei haittaa, jos katolta tulee jotain niskaan, voi leikata vuosittain alas,jatkaa kukintaansa, kun poistaa entiset kukinnot, korkeus n.1-1,5 m.

      • mmatuska

        Pihlaja- angervo on aika leviävä , jos sellaista maanvaivaa ei halua.


    • hortonomiopiskelija

      Älä hylkää suotta tuoksuvatukkaa. Se kestää nimittäin katolta alas tulevan lumenkin. Eikä se minulla ainakaan ole mihinkään levinny. Melkein olisin toivonut että se leviäisi. Mut jos ei halua tuoksuvatukkaa niin erilaiset pensasruusut on kivoja. Juhannusruusu on kaunis, kuten myös punakukkainen versio eli suviruusu. Tavallinen kurtturuusu on erittäin kaunis ja siitä saa erilaisen laittamalla hansaruusun, eli kerrotun kurtturuusun. Tässä pari vaihtoehtoa mietittäväksi.

    • pikkujasmikkeen.

      Se kuulemma tuoksuu kukkiessaan heinäkuussa mansikalle. Lehdet tulivat varhain, heleän vihreät. Nyt on nupuilla, ensimmäinen vuosi vasta. Tämä pysyy noin metrisenä.

      Sitten kaunis syysväri on aroniassa. Se kasvaa korkeaksi, ellei leikkaa. Aitana oli, mutta juuriston perkaus oli rankka urakka kulmatontilla. Juhannuksen aikoihin pitäisi leikata. Sen voi leikata alas tarpeen tullen. Versoo uudestaan.

      Entä kurtturuusu tai hansaruusu? Se leikataan alas noin joka viides vuosi, muuten annetaan vain kukkia. Heinäkuusta syksyyn on kukassa. Piikkiset oksat on pois viedessä hankalia, ellei ole polttopaikkaa.
      Teresaruusukin kukkii heinäkuusta. Se on pupun herkkua, joten pitää suojata nuorena. Juhannusruusu on helppo. Kukinta onlyhyt, mutta kaunis.

      Kuutamohortensia pitää happamasta, kukkii heinäkuusta,eikä tule korkeaksi. Savisessa ei kasva, kituu vain, kokenut..

      Kevätkukkivaa on alppiruusu Hellikki. Sille olisi hyvä pieni varjostus osan päivää.
      Jatkuvasti kukkivan saa, kun yhdistää noista. Jos siis silmään sopii.

      Ehkä helpoin tuo pikkujasmike. Saman tyyppinen olisi helmipensas. Upea kukinta, kuin helminauhoja, mutta sekin heinäkuussa.

      Entä kääpiövuorimänty? Ei kuki, mutta on pullea talvellakin. Juhannuksen aikaan kun typistää uudet alut, tuuhenee ja pysyy koko aisoissa. Näihin olen ihastunut talon kiveyksen vierellä. Kestävät kuivaakin. Seassa hansapensas, kurjenkelloa ja päivänliljaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2663
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      67
      2440
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2081
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1737
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1648
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1479
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1429
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1403
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1377
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe