Mitä-Missä-Milloin -kirjat, mihin myyntiin?

kirjoja löytyy

Sain perinnöksi melkoisen kasan Mitä-Missä-Milloin -kirjoja. Kirjat ovat 70-,80- ja 90-luvuilta, pari 60-luvunkin kirjaa löytyy.

Mihin näitä kirjoja kannattaisi yrittää kaupata? Kirpputorille en niitä viitsisi viedä, sillä en usko siellä kaupan käyvän kovin hyvin. Kirjat ovat hyväkuntoisia, joten olisiko jotkin antikvariaatit näistä kiinnostuneita? Koitin kaupata kirjoja erääseen paikalliseen antikvariaattiin, mutta liike ei ollut kiinnostunut niitä ostamaan.

31

10754

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • digitaalipelle

      KUKAAN ei niitä halua edes ilmaiseksi. Siis täysin turhaa keräilyä vuosikymmenien ajan. Niiden rahallinen arvo = 0 euroa. Näin jälkiviisaana, toreja kauppoja kiertäneenä kerron. 95% painetuista kirjoista tulee kokemaan saman kohtalon.

    • Arvoa noilla

      ...olisiko jotkin antikvariaatit näistä kiinnostuneita?.....

      Ei todellakaan ole. Noita kirjoja, vanhojakin, on Suomen kodit pullollaan.

      Jos haluat niistä eroon, niin etsi lähin roskis ja kippaa ne sinne.

      • -Kooma-

        Valitettavasti lähinnä 50-luvun MMM myy edes kirpparilla, eikä silloinkaan hinta ole kymppiäkään/kpl.


    • Tyfneröinen

      Ihan kiva paketti tietoa menneiltä vuosilta. Valitettavasti useimmilla kiinnostuneilla on jo omansa, niin minullakin. Vanhimmista voi saada muutaman euron kappaleelta. Paras vaihtoehto on pitää itse ja lukea silloin tällöin.

    • vaikkapa

      Lahjoita ne vaikkapa vanhustenkotiin!

    • Pikku Myy

      Hei!

      Älä ihmeessä hävitä näitä kirjoja. Niitä on mukava lukea vaikkapa mökillä.
      Olisitko halukas myymään esim. 1 e/kpl? Hyvää kesää t. kirjafani

      • Viestiketjun aloittaja

        Kerrotko sähköpostiosoitteesi, niin voimme sopia kaupankäynnistä.


      • välinehuoltaja
        Viestiketjun aloittaja kirjoitti:

        Kerrotko sähköpostiosoitteesi, niin voimme sopia kaupankäynnistä.

        siis, just vastasin... haluaisin ostaa kirjat 1963 1kpl ja 1965 2kpl ja jos löytyy 1958 1kpl. puh 0443091258


      • Lauri576
        välinehuoltaja kirjoitti:

        siis, just vastasin... haluaisin ostaa kirjat 1963 1kpl ja 1965 2kpl ja jos löytyy 1958 1kpl. puh 0443091258

        terve minulta löytyisi 51,52,53,57,58,59 koko 60 luku ja 76,77,78,79.terv Lauri Kauppinen puh
        046 9651616


    • Joku vain

      Kirjaa ei koskaan kannata heittää pois, mieluummin tosiaan vaikkaa antaa ilmaiseksi johonkin hyväntekeväisyyteen. Mutta, mutta, vaikka viestiketju on jo vanhahko, ajattelin kumminkin kommentoida.

      Minusta, jonkinmoisesta bibliofiilistä, paras menettely olisi tietenkin säilyttää itsellä nuo kirjat, etenkin jos ovat hyväkuntoisia, ja lisäksi sitten hankkia itselleen täydennystä sarjaan! No, tuo ei kuitenkaan ole ollut alkuperäisen viestin kirjoittajan tarkoitus.

      Vaikka antikvariaatit eivät olisi kiinnostuneita ostamaan MMM-kirjojasi, voi niille ostaja jostain löytyä - kuten tässä viestiketjussakin ilmeni. Kyllä MMM-sarjalla aina uusiakin keräilijöitä on. Minulla itselläni on tarkoitus saada kerätyksi koko sarja, ja olenkin viime aikoina metsästänyt puuttuvia kirjoja kirpputoreilta ja Huuto.netistä. Hintapyynnöt 1960 - 2000-luvun MMM-kirjoista liikkuvat 50 sentistä noin kymmeneen euroon, tietenkin kunnon mukaan. Etenkin 1950-luvun hyväkuntoisten teosten hinnat ovat korkeammat, kallein tietysti ensimmäinen MMM 1951 (hyväkuntoinen useita kymppejä).

      Painetulla kirjalla on ja tulee AINA (näin uskon) olemaankin monia verrattomia etuja mihinkään digiversioihin verrattuna. Teoksen esimerkiksi saa kätevästi auki ilman mitään käyttöliittymiä tai ohjelmien toistensa tukevuuksia tai muita semmoisia. Mitenkähän nämä nykydigitallenteet avautuvat vaikka sadan tai kahdensadan vuoden päästä, tai edes 50:n? Mutta kirja avautuu, ilman mitään päivityksiä tai konversioita, jos se on normaaleissa oloissa säilytetty. Ja kirjan väliin saa muistilappuja, marginaaliin merkintöjä ihan ilman mitään digisovelluskohelluskoukeroita!

      Niin, enää ei alkuperäisen vistin kirjoittajalla taida noita opuksia olla. Olisi kiinnostavaa tietää, miten niille kävi. :-)

      • kirjaija

        Moi. Jos olet kiinnostunut kyseisistä kirjoita niin minulta löytyy melkein kaikki ja myisin sopivasti.En kuiteskaan vie kaatopaikalle vaikka joku jo ehdotteli sellaista.
        [email protected]


      • Anonyymi
        kirjaija kirjoitti:

        Moi. Jos olet kiinnostunut kyseisistä kirjoita niin minulta löytyy melkein kaikki ja myisin sopivasti.En kuiteskaan vie kaatopaikalle vaikka joku jo ehdotteli sellaista.
        [email protected]

        Hei,
        haluaisin ostaa 1965 - 1975 kirat. Löytyisikö?

        Pertti Ura
        0407722066


    • kierrätykseen......

      1euro kpl....on hyvä hinta niistä.jotkut tykkää lukea niitä.älä ainakaan roskiin vie.anna jollekin.

    • MMM=nolla euroa

      Nämä on kyllä todettu kaikkein heikoimmin kauppansa tekeviksi kirjoiksi. Joskus niitä oli itsellänikin aika läjä, mutta kukaan ei huolinut niitä ilmaiseksikaan ja niinpä kärräsin ne roskiin. Tuolloin selvitin niiden arvon ja se oli todellakin 0 euroa.
      Kyllä kannattaa myydä, jos joku todellakin maksaa niistä euron kappaleelta. Tosin ongelmaksi tuossakin myynnissä saattaa tulla nuo postikulut ellei ostaja pääse hakemaan opuksia. Postikulujen kera niiden osto ei ole kannattavaa edes tuolla hinnalla.

      • KunKahdestaPitääValita

        No jos roskiin heitettävästä kamasta joku maksaa euron tsipale, niin ei muuta ku myy äkkiä pois. Varsinkin jos niitä poisheitettäviä on läjäpäin. Kymmenestä saat kympin, viidestätoista viisitoista ekeä jne.


    • trokari

      Uusimmassa Vanhan kirjallisuuden hintaoppaassa vuodet 1971-2006 8-10€/kpl, 1951-1970 10-20€/kpl, vanhemmat 20-30€/kpl. Nämä siis hintoja, joita ainakin joissain antikvariaateissa tavoitellaan.

      Olen myynyt kirppareilla muiden vanhojen kirjojen mukana 30-50%:lla noista hinnoista ja ei niitä käsistä viedä, mutta kyllä ne yksittäin kaupaksi menevät, tosin yhtä hitaasti (korkeintaan 1-2 kirjaa/kk), kuten vanha tavara nyt muutenkin.

      "Tukkuerinä" ostaen ei niistä oikein yli 15-25%:a omista jälleenmyyntihinnoistaan kannata maksaa, silloin voi myyntikujen jälkeen jäädä itselle 25% omasta jälleenmyyntihinnastaan.

      Erityisesti tasavuosia täyttävien syntymävuoden tai paremminkin seuraavan vuoden kirjat, joissa on edellisen vuoden tapahtumia, menevät parhaiten. Nyt esim. 1951-52, 1961-62, 1971-72, jne.

    • 0 e oikee hinta

      Jeesus, onpa sulla hinnat!!! :D:D

    • trokari

      Miksi minä niitä ilmaiseksi lahjoittaisin, kun niistä nyt muutaman euron saa myydessäänkin. Kysyntä ja tarjonta määrää hinnat, en minä. Kuten selitin esim. 10 kpl:een erän myymiseen kirppiksellä menee monta kuukautta ja niille ei pelkästään kannata myyntipaikkaa vuokrata.

      Viikkomyyntini on 100€-200€/viikko/paikka ja siinä tarvitsee myydä paljon muutakin, kuin pari MMM-kirjaa. Vime kesänä sain juuri 1951 vuoden MMM-kirjasta 20€ ja se ei ole edes mikään huippuhinta.

      Kaikilla tavaroilla oikea hinta on 0 euroa, jos ei osaa eikä kykyne. Kaikki vanha tavara myy, kunhan se on oikeassa myyntipaikassa, sen myyntipaikan mukaiseen oikeaan hintaan ja odotettu myyyntiaika on realistinen.

    • aika ajoi ohi MMM:n

      Mutta ap.kirjoittajahan kysyikin neuvoa, missä näitä saisi myydyksi, kun antikvariaatti ei ollut huolinut niitä.
      Ja ota huomioon sekin, ettei kaikilla ole mahdollisuuksia säilyttää hirveitä määriä kirjoja nurkissaan odotellen, milloin jostakin kappaleesta jonain vuonna joku saattaisi maksaa 20 euroa. Kyllä sellaiset ostajat ovat niin harvassa, että minä pistäisin aloittajana kirjat heti liikkeelle, jos saisin niistä euron kappaleelta.
      Tosin epäilen hieman tätäkin hintaa, että löytyykö sitä tosiostajaa sittenkään (muisten ne toimituskulut), kun itsekin raahasin aikoinaan noita vanhimpia MMM-kirjoja kirpparille ja ensin laitoin hinnaksi euron ja laskin sitten hinnan puoleen. Yksikään hyväkuntoinen MMM ei mennyt kaupaksi. Roskiin ne viskasin.
      Näitä kirjoja on muuten usein heitettynä lehtiroskiksiin. En edes tiedä, voiko niitä sinne laittaa. Pitäisi kai repiä ensin kannet irti, kun ne on kovempaa ainetta.

      Sinänsä MMM-kirjoissa on ihan mielenkiintoisia juttujakin.

    • trokari

      Kyllä minä ainakin poimin kirppareilta kaikki hyväkuntoiset MMM-kirjat, jotka maksavat 50cent-1€. Noista "hyvien" vuosien kirjoista olen maksanut jopa 2-5€/kpl. Roskiksia ei ole vielä tarvinnut tonkia ja roskiin ei ole tarvinnut heittää.

      Ymmärrän, että antikvariaatteja ei oikein innosta yksittäsiä tai edes eriä pelkkiä MMM-kirjoja ostaa, niitä tulee varmaan sisään kokonaisia kirjaeriä ostettaessa enemmän, kuin mille on menekkiä. Isoissa erissä ostaen niille MMM-kirjoille ei edes jää mitään varsinaista sisäänostohinta, tarjous tehdään mielenkiintoisimmista kirjoista ja MMM:t tulevat "kaupan päälle", mutta talteen nekin ostetaan

      Jos antikvariaatilla on varastossa jo 2-3 kpl jokaista MMM-vuotta, niin pelkkien MMM-kirjojejn osto ei varmaankaan kiinnosta. Varsinkin jos avaajan tapaan kysyy vain yhdesta paikasta ja vetää siitä sitten johtopäätöksen jonkin kirjan arvottomuudesta.

      MMM-kirjat ovat erinomaisia kuihtuvien kukkaste korvaajia tai niiden ohella annettavia lahjoja syntymäpäiväsankarille. Niitä kannattaa myös sellaisina markkinoida, missä niitä sitten myykin. Pelkästään niiden varaan ei kirppispaikkaa kannata vuokrata, mutta siellä niitä menee muun tavaran joukossa.

    • entäs tori.fi

      Kokeile tori.fi foorumia, josko sieltä löytyy joku kiinnostunut. Ihmeen moni on saanut sen kautta myytyä joutavia tavaroitaan.

    • Paljonkohan siististä koko sarjasta v - v. 1951 -2009 kehtaisi pyytää huutonetissä? En möisi tätä aarteitani, mutta kun ei mahdu mihinkään nyt kun varastoja pitää tyhjentää. Sarja on hyväkuntoinen, kerätty ihan vuosittain hyllyyn, ensimmäiset osat ostetttu kalliilla erikseen. Kirjat ovat Helsingissä kahdessa matkalaukussa, laukut saa kaupanpäälle. Voin heittää Helsingin alueelle. Asiallisia tarjouksisa saa laittaa myös osoitteeseen: [email protected]

    • Nyssetulee

      Eihän Huutonetissä ainakaan huutokauppamyynneissä mitään "pyydetä", vaan ostajat tarjoavat jos tarjoavat. Eikä me täällä tiedetä mitä niistä Huutonetissä maksetaan, kun emme ole mitään ennustajia.

      Laita 0€:n lähdöllä ja 1€:n korotuksella myyntiin Huutonettiin ja jos et laita hintavarausta, niin kyllä markkinat niille hinnan määräävät. Muista laittaa toimitusehdoksi nouto, koska postitoimituksena tuollaisen erän lähetyskulut ovat melkoiset ja pelkkänä toimitusehtona karsivat varmasti kaikki mahdolliset huutajat pois.

    • nuuskamuikun2

      hei onko enää mitä missä milloin 1965 ja 1967 - ja 66 ? [email protected] kiinnostunut anttila Heidi oipskelija lahjaksi

    • välinehuoltaja

      hei! pietarsaaressa kirpparilla myynnissä... 2e kpl... minä haluaisin ostaa 1kpl 1963, 2kpl 1965, sekä oman vuosikirjan 1958 ! puh. 0443091258

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Onko se vuosi harvinainen . Katsoin valikoimaa ja juuri -71 puuttuu. Silloinhan Suomi juuri muuttui kun tuli seuraavana vuonna terveyskeskuslaki, Lääkärissä käynti halpeni 90 % mutta inflaatiaovauhti alkoi sitten laukkaamaan ylös.


    • Anonyymi

      Valittujen palojen kirjavalioita ei halua mikään antikvaari liike. Mutta esimerkiksi Finlandia kirja ostaakin tai ainakin hakee ilmaiseksi isompia eriä. kun olet ne ensin valokuvannut selkämykset. Kokemusta on eivät osta, mutta hakevat kyllä.

    • Anonyymi

      NÄITÄ OIS KIVA KERÄTÄ V 1967 AINA V 1974 SAAKKA

    • Anonyymi

      Jos jotain vuotta haluaa tutkia niin kirjastoista löytyy, eipä noilla juuri arvoa ole, joku tavara voi olla toisen aarre.

    • Anonyymi

      Löytyis kodistani pahvilaatikollinen vanhoja Tex Willer lehtiä.Niitä kapeita ja pitkiä vihkoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1906
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe