Ateismi ei salli uskonnonvapautta

ihmisoikeus

Kiina on virallisesti "uskonnoltaan" ateistinen maa. Ateismi on maolaisuuden yksi perusaatteita.

Huhtikuun 23. päivänä (2009) Baixiangin kaupungin kirkko sytytettiin tulee. Hyökkääjät pahoinpitelivät paikalla olleen seurakunnan jäsenen. Hyökkääjät olivat yhteistyössä paikallisviranomaisten kanssa. Kaiken lisäksi poliisit pidättivät pahoinpidellyn seurakuntalaisen.

Keskiyöllä 14. kesäkuuta Taochuan kylässä pidätettiin kolme seurakunnan pastoria ja heidät määrättiin 10 päivän vankeuteen osallistumisesta “kiellettyyn uskonnolliseen toimintaan”. Paikallisviranomaiset ovat yrittäneet sulkea kirkon ja takavarikoida kirkkorakennuksen. Viranomaiset ovat ottaneet seurakunnan kohteekseen koska kirkon jäsenet ovat puolustaneen kylän talonpoikia.

Kiinan hallitus sulki Shouwangin seurakunnan aiemmat sivut 13. huhtikuuta. Seurakunta pystyi kuitenkin avaamaan uudet nettisivunsa vain viikko sulkemisen jälkeen. Hallitus ei ole toistaiseksi ryhtynyt toimiin uusien sivujen sulkemiseksi.

Kesäkuun 14. päivänä hallituksen viranomaiset tekivät ratsian Rock House -seurakunnan kirkkoon Zhengzhoun kaupungissa. Ratsiassa pidätettiin kuusi paikalla ollutta seurakuntalaista. Heidän joukossa oli pastori Dou Shaowen ja hänen vaimonsa Feng Lu. Pidätetyt tuomittiin sakkoihin ja 15 päivän hallinnolliseen vankeuteen. Ratsia tapahtui sunnuntain jumalanpalveluksen aikaan ja viranomaiset kutsuivat kokousta ”laittomaksi kokoontumiseksi”. Muut läsnäolleet poistettiin kirkosta. Samana päivänä myös pastori Doun koti tutkittiin ja hänen tietokoneensa takavarikoitiin.

Kiinan viranomaiset ovat aloittaneet kampanjan kiinalaisiaihmisoikeusjuristeja vastaan. Viranomaiset ovat peruttaneet tai kieltäytyneet uusimasta ainakin 21 juristin toimintalisenssejä. Juristit ovat kyseenalaistaneet tavan jolla Kiinan hallitus kohtelee kansalaisiaan. Useat näistä juristeista ovat olleet yhteistyössä ChinaAid-järjestön kanssa puolustamassa kiinalaisten uskonnonvapautta. ”Nämä ihmisoikeusjuristit ansaitsisivat palkinnon rohkeista toimistaan kansalaisten kansalais- ja ihmisoikeuksien puolustamisesta kansainvälisten standardien ja Kiinan oman perustuslain mukaisesti”, kertoo Bob Fu, ChinaAidin puheenjohtaja.

Dongin kylän paikallisviranomaiset ovat uhanneet tuhoavansa Laojien kirkon Sanggussa. Uhan vuoksi kirkon jäsenet ovat olleet lähes ympärivuorokautisesti vartioimassa kirkkorakennustaan 26. toukokuuta alkaen. Laojien kristillisessä kirkossa on yli 200 jäsentä, ja seurakunta on kokoontunut nykyisissä tiloissa vuodesta 1987 alkaen.

4

310

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tarkoittanet, ettei Kiina salli uskonnonvapautta, niinkuin ei muitakaan ihmisoikeuksia, joten kristityt eivät ole ainoita vainottuja. Muun muassa Falun Gongia ahdistetaan armotta ja sen jäseniä pidätetään ja pidetään arestissa ilman syytä.

      Kiinassakin on periaatteessa lainvoimainen uskonnonvapaus, mutta sitä ei kunnioiteta sitäkään vähää mitä Suomessa.

      Ateismi ei liity mitenkään ihmisoikeuksien polkemiseen, ateismi ei ole muuta kuin uskon puuttumista jumalhahmojen olemassaoloon. Kiinalaisia ateisteja on todella vähän, taikausko rehottaa maassa aivan hämmästyttävällä tavalla.

    • kurkkijaxxl

      Miksi annat esimerkkejä vain kristityistä? Vähänkin jos vaivautuu lukemaan voi todeta hyvin nopeasti että Kiinassa kaikki uskonnot ovat "tykinruokaa". Tiibettiläisten buddhalaisuus ehkä eniten. Raiskatut nunnat, kidutetut ja tapetut munkit ja ennenkaikkea valtion kidnaamat lapset, kadonneet ikiajoiksi.

    • aivan oikein

      Ei muuta kuin helvettiin sieltä kaikki riistokansojen ja -uskontojen edustajat!!! Mitä helvettiä te sinne ylipäätään tungette hihhuloimaan!!!! Pihalle vaan kaikki idiootit!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Aikakone-yhtyeestä tuttu Maki Kolehmainen kuollut

      Kuoli tänään aamuyöstä nopeasti edenneeseen sairauteen. Hän oli 58-vuotias.
      Maailman menoa
      144
      8744
    2. Se viime kohtaaminen

      Oli naine vähän sellainen kohmea. Nopeasti yritin etsiä merkkejä sinusta mutta en saanut mitään ilmi. Ajattelin että ny
      Ikävä
      68
      1433
    3. Mitä kehon osia

      Olet kaivatultasi nähnyt ja piditkö näkemästäsi?
      Ikävä
      72
      1296
    4. Ihan rakentavassa mielessä

      Haluaisin nainen kysyä sinulta ja myös itseltäni että mitä me oikein odotellaan? Olisiko aika jo käydä edes treffeillä?
      Ikävä
      76
      1195
    5. Kuinka paljon merkkaa naisen ulkonäkö

      Parisuhteessa ykeensä kysynnvaan Onko kaunis nainen oarempi vaihtoehto kun tavis
      Sinkut
      143
      1082
    6. Taidan olla ihan sairas

      Kun mietin jo meidän yhteisen lapsen nimeä 😄
      Ikävä
      90
      1077
    7. Luin jostain että skorpioni

      Naiset parhaita rakastajattaria…. Pitäneekö paikkansa?
      Ikävä
      103
      827
    8. Olen sinusta nainen

      Oikeasti tosi ylpeä. Tunnen sen miten kehity ja opit säätelemään omia tunteitasi. Se on aina hieno piirre ihmisessä.
      Ikävä
      37
      808
    9. 45
      787
    10. Pitäisikö alkaa

      Treenaamaan että sulla tippuu silmät päästä kun näet minut ensi kerralla, nainen. 🤔
      Ikävä
      43
      781
    Aihe