Ateismi ei salli uskonnonvapautta

ihmisoikeus

Kiina on virallisesti "uskonnoltaan" ateistinen maa. Ateismi on maolaisuuden yksi perusaatteita.

Huhtikuun 23. päivänä (2009) Baixiangin kaupungin kirkko sytytettiin tulee. Hyökkääjät pahoinpitelivät paikalla olleen seurakunnan jäsenen. Hyökkääjät olivat yhteistyössä paikallisviranomaisten kanssa. Kaiken lisäksi poliisit pidättivät pahoinpidellyn seurakuntalaisen.

Keskiyöllä 14. kesäkuuta Taochuan kylässä pidätettiin kolme seurakunnan pastoria ja heidät määrättiin 10 päivän vankeuteen osallistumisesta “kiellettyyn uskonnolliseen toimintaan”. Paikallisviranomaiset ovat yrittäneet sulkea kirkon ja takavarikoida kirkkorakennuksen. Viranomaiset ovat ottaneet seurakunnan kohteekseen koska kirkon jäsenet ovat puolustaneen kylän talonpoikia.

Kiinan hallitus sulki Shouwangin seurakunnan aiemmat sivut 13. huhtikuuta. Seurakunta pystyi kuitenkin avaamaan uudet nettisivunsa vain viikko sulkemisen jälkeen. Hallitus ei ole toistaiseksi ryhtynyt toimiin uusien sivujen sulkemiseksi.

Kesäkuun 14. päivänä hallituksen viranomaiset tekivät ratsian Rock House -seurakunnan kirkkoon Zhengzhoun kaupungissa. Ratsiassa pidätettiin kuusi paikalla ollutta seurakuntalaista. Heidän joukossa oli pastori Dou Shaowen ja hänen vaimonsa Feng Lu. Pidätetyt tuomittiin sakkoihin ja 15 päivän hallinnolliseen vankeuteen. Ratsia tapahtui sunnuntain jumalanpalveluksen aikaan ja viranomaiset kutsuivat kokousta ”laittomaksi kokoontumiseksi”. Muut läsnäolleet poistettiin kirkosta. Samana päivänä myös pastori Doun koti tutkittiin ja hänen tietokoneensa takavarikoitiin.

Kiinan viranomaiset ovat aloittaneet kampanjan kiinalaisiaihmisoikeusjuristeja vastaan. Viranomaiset ovat peruttaneet tai kieltäytyneet uusimasta ainakin 21 juristin toimintalisenssejä. Juristit ovat kyseenalaistaneet tavan jolla Kiinan hallitus kohtelee kansalaisiaan. Useat näistä juristeista ovat olleet yhteistyössä ChinaAid-järjestön kanssa puolustamassa kiinalaisten uskonnonvapautta. ”Nämä ihmisoikeusjuristit ansaitsisivat palkinnon rohkeista toimistaan kansalaisten kansalais- ja ihmisoikeuksien puolustamisesta kansainvälisten standardien ja Kiinan oman perustuslain mukaisesti”, kertoo Bob Fu, ChinaAidin puheenjohtaja.

Dongin kylän paikallisviranomaiset ovat uhanneet tuhoavansa Laojien kirkon Sanggussa. Uhan vuoksi kirkon jäsenet ovat olleet lähes ympärivuorokautisesti vartioimassa kirkkorakennustaan 26. toukokuuta alkaen. Laojien kristillisessä kirkossa on yli 200 jäsentä, ja seurakunta on kokoontunut nykyisissä tiloissa vuodesta 1987 alkaen.

4

325

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tarkoittanet, ettei Kiina salli uskonnonvapautta, niinkuin ei muitakaan ihmisoikeuksia, joten kristityt eivät ole ainoita vainottuja. Muun muassa Falun Gongia ahdistetaan armotta ja sen jäseniä pidätetään ja pidetään arestissa ilman syytä.

      Kiinassakin on periaatteessa lainvoimainen uskonnonvapaus, mutta sitä ei kunnioiteta sitäkään vähää mitä Suomessa.

      Ateismi ei liity mitenkään ihmisoikeuksien polkemiseen, ateismi ei ole muuta kuin uskon puuttumista jumalhahmojen olemassaoloon. Kiinalaisia ateisteja on todella vähän, taikausko rehottaa maassa aivan hämmästyttävällä tavalla.

    • kurkkijaxxl

      Miksi annat esimerkkejä vain kristityistä? Vähänkin jos vaivautuu lukemaan voi todeta hyvin nopeasti että Kiinassa kaikki uskonnot ovat "tykinruokaa". Tiibettiläisten buddhalaisuus ehkä eniten. Raiskatut nunnat, kidutetut ja tapetut munkit ja ennenkaikkea valtion kidnaamat lapset, kadonneet ikiajoiksi.

    • aivan oikein

      Ei muuta kuin helvettiin sieltä kaikki riistokansojen ja -uskontojen edustajat!!! Mitä helvettiä te sinne ylipäätään tungette hihhuloimaan!!!! Pihalle vaan kaikki idiootit!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2810
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2030
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      42
      1543
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      989
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe