Ateismi henkisesti vahvoille.

D_Darko

Itse olin uskovainen joskus aikanaan, kiertelin kokouksissa ja konferensseissa, luin raamattua, rukoilin ja kävin "kasteella" seurakuntamme kanssa.
Jossain vaiheessa huomasin vieraantuvani siitä aina vain enemmän, ja nyt olen ollut ateisti jo vuosia.

Huomasin että ihminen tarvitsee uskoa saadakseen elämälleen tarkoituksen. Sehän on hyvä, monella uskovaisella ei ilman uskoaan olisi elämässään mitään elämisen arvoista.
Usko tuo sen tarkoituksen ja antaa voimaa jaksaa arkea.
Siksi en tuomitse ketään uskonsa perusteella, kunhan pysytään kuitenkin järkevien kirjoissa eikä hurahdeta minkään tietyn uskonlahkon omituisuuksiin.

Jokaisen tulisi olla tyytyväinen valitsemaansa tiehen eikä pyrkiä tuputtamaan omaa näkemystään muille.
Jos uskot että Jumala johdattaa sinua ja elät sen mukaan, ole tyytyväinen siihen ja anna muiden elää omalla tavallaan.
Uskovaiselle keskustelu siitä, että taivasta ja helvettiä ei ehkä olisikaan, on niin kova paikka ettei esim. ateistin näkemyksiä osata kuunnella ollenkaan. jankutetaan vain sitä minkä itse luulee totuudeksi.

Itse olen tyytyväinen omaan osaani maailmassa.
Välillä kun menee huonosti ja on yksinäinen ja masentunut olo, alkaa tietysti miettiä elämän tarkoitusta ja muuta hämmentävää.
Koska sitä ei kukaan tosiasiassa tiedä, useimmat meistä turvautuvat uskoon joka antaa tälle kaikelle merkityksen ja "tiedon" että uskossa pysymällä saavuttaa taivaspaikkansa.

Ateistin osa on siinä mielessä kovempi, ettet voi tukeutua muuhun kuin tähän ympäröivään maailmaan.
Toisaalta se avaa kaikki turhat portit pois ja osaa katsoa maailmaa kylmien faktojen kautta, kuten itsekin teen.

eräs tuttuni on täysin hurahtanut helluntailaisuuteen ja elää kokonaan seurakuntansa määrittelemän opin mukaan.
Hänelle maailma on noin 8000 vuotta vanha, kaikki todisteet esim. miljoonia vuosia vanhoista luurangoista ja fossiileista ovat täyttä bullshittiä ja ainoastaan oma uskonto on se ainoa oikea. Kaikki muut ovat syntisiä, vääräuskoisia ja pakanoita. Olen yrittänyt keskustella asioista tieteen näkökulmasta, koittanut selventää biologian ja fysiikan kemian totuuksia mutta hänelle nuo ovat vain nykymaailman hullutuksia.

Yhteenvetona olen sitä mieltä, että monelle ihmiselle usko on keino paeta todellisuutta ja kehittää oma turvallinen maailmansa johon voi suojautua tältä kovalta ja hämmentävältä totuudelta.
Mikäli tosiuskovainen pakotettaisiin hyväksymään se fakta, että me olemme täällä kaiken keskellä yksin ja mitään korkeampaa suojelevaa voimaa ei olekaan, mitä tälle ihmiselle jäisi?
Samanlainen epätietoinen tyhjyys kuin itselleni ja monille muille, luulisin.
Jokaisen on pakko se tyhjyys täyttää jollain, siksi usko on mielestäni hyvä asia kunhan sen tosiaan osaa pitää vain omassa mielessään eikä ala rähjäämään muille oman näkemyksensä oikeellisuudesta tms.
Sommoro!

5

343

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • parempi pyy pivossa

      moraalittomuus. koska pitäisi muka saada heti-kaikki-nyt että varmasti ehtii ennen kuolemaa. pahoista teoista ei myöskään ole seuraamuksia. ihmiset eivät ole tarpeeksi kaukana puusta pitääkseen moraaliaan yllä. se näkyy jos katsoo länsimaita 50 viimevuoden osalta.
      uskonnot (vaikka humpuukia olisivatkin. ja monet ovat.etenkin palestiinasta pieneltä alueelta tulleet heimouskonnot.) ovat kuitenkin huolehtineet moraalista ja yhteiskuntarauhasta.
      elämä oli parempaa aiemmin, kun 99% kuului suomessa kirkkoon. nyt näkyy ateismin hedelmä-
      kuka tahtoo lisää!?

      • selvennystä

        "ateismista kumpuaa moraalittomuus"
        "pitäisi muka saada heti-kaikki-nyt että varmasti ehtii ennen kuolemaa"
        "pahoista teoista ei myöskään ole seuraamuksia"
        "elämä oli parempaa aiemmin"

        Selvennettäköön varmuuden vuoksi niille, jotka mahdollisesti miettivät pitäisikö noita ottaa todesta:

        Ei tarvitse! Väitteillä ei ole mitään tekemistä ateismin kanssa vaan ovat tyypillisiä olikukkoja, joita uskovat rakentelevat itselleen ja toisilleen.


      • Ei paljon eroa

        En tiedä tuosta moraalittomuudesta tai pahuudesta, me ateistit voimme olla ihan yhtä hyviä tai pahoja kuin uskovaisetkin.
        Uskonnon nimissä on tehty tuhansia vuosia kansanmurhia ja muuta sanoinkuvaamatonta pahaa sillä hetkellä palvottavan jumalan nimeen, sama meno jatkuu vielä tänäpäivänäkin enimmäkseen köyhissä maissa mistä tavat siirtyvät maastamuuton kautta muualle maailmaan.

        Mielestäni ateisteilla on suurempi motivaatio olla moraalisia koska ei ole jumalaa lunastamassa syntejä vaan vastaat kaikesta ihan itse, eikä ole seuraavaa elämää missä voit elää paremman elämän vaan se elämä on elettävä nyt tavalla tai toisella.
        Uskonnoilla ei ole myöskään mitään sanomista moraalista kun muistelemme esim. katolisten pappien lastenhyväksikäyttö skandaaleita/moskeija pommitukset, kristittyjen tappamiset ja naisten oikeuksien polkeminen islamilaisissa maissa/euroopan ristiretkiä ja mainitsemattakaan niitä lukemattomia pikkusotia joita on menossa koko ajan uskonnon nimissä.

        Miellän itse ateisminkin jonkinlaiseksi uskoksi, sillä vain ei ole joustamattomia sääntöjä vaan se muuttuu ympäröivän maailman mukana.


    • Phoebus

      Minulla uskonnon hylkääminen ei aiheuttanut mitään oireita.

      Tosin en ollut pahasti uskovainen ja suomukset putoilivat silmistä rauhalliseen tahtiin.

      Ei elämä ole tyhjää. Täällä maailmassa on paljon hienoja juttuja, joista saa sisältöä elämälle. Tärkeimpiä ovat tietenkin hyvät ihmissuhteet. Niitä kannattaa todellakin hankkia ja vaalia.

      Olen moraalisesti sama hyvä ihminen kuin aina ennenkin. Uskonnon hylkäämisen jälkeen pikemminkin muutuin paremmaksi ihmisenä, sillä ymmärsin olevani yksin vastuussa teoistani. Se oli vähän niinkuin olisi kasvanut uudelleen aikuiseksi.

    • maalaismummo

      Ennen vanhaan oli maan tapa liittää lapset ev.lut. lahkokirkon jäseniksi. Kirkosta eroamispäätökseni tein jo ensimmäisellä luokalla koulussa, kun sain jälki-istuntoa siitä, että uskontotunnilla katselin ikkunasta ulos. Rippikoulussa minua nauratti papin kertomat sadut ja jouduin puhutteluun. Erosin kirkosta, enkä vieläkään ymmärrä, mihin ihminen tarvitsisi kirkkoa.

      Eikö uskovat ole koskaan lukeneet raamattuaan, vai eivätkö he ymmärrä lukemaansa? Jumala siellä pullisteli pysäyttämällä auringon keskitaivaalle yhdeksi päiväksi, mutta oikea aurinko on aina pysynyt paikallaan.
      Raamatussa on kaksi toisista poikkeavaa luomiskertomustakin, kumpiko niistä olisi totta?
      Luulisi, että satu Nooan arkista avaisi tyhmimmänkin silmät.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1857
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1709
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1553
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1256
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1176
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1151
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1150
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      8
      1139
    Aihe