Sain juuri kotiviinin valmiiksi tuoreesta raparperista ja hiukan pakastevadelmasta. Ominaispainomittarin mukaan viini on erittäin kuivaa, -10. Alkoholiprosenttia 14%. Erittäin onnistunut satsi! Maku hapokas. Väri hiukan kamala, mutta kirkas ja keltainen. Tiedän vain, että erittäin kuivaa kotiviiniä pitää pikkuisen makeuttaa. Yleisten ohjeiden mukaan -2 olisi maksimi kuivassa viinissä. Tein kotiviiniä Gold Wine-käymispakkauksesta ja raparperi hiukan vadelmamarjoista. Liian kuiva viini pistää närästämään, eikö niin? Kuinka paljon makeutan valmiin hapokkaan kotiviinin? Suurkiitos!
Kuinka kuivaa kotiviiniä olisi juomakelpoista?
Kotipuutarhuri
1
535
Vastaukset
Makeuttamisessa on paras mittari oma suu. Jos olet aikeissa pullottaa juomasi etkä hotaise heti turpsluikkaan, niin muista, että maku muuttuu ja paranee muutaman kuun pullotuksessa.
Itse makeutan tosi varovaisesti, koska kuiva viini on aromikkaampaa ja juotavampaa. Lisään yleensä täyteen 20 litran satsiin vain 2-3 dl sokeria - riippuen tietysti mausta.
Eikä se kuivempi viini mitään närästytä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 873645
Kerro jotakin hauskaa. :)
Kirjoita jotakin mukavaa vaikka kaivatustasi. :) Ei törkytekstejä kiitos. :)813270Mä sanon tän suoraan.
Se on sun käytös mikä ajaa pois. Et välitä muitten tunteista kun omistasi.683102On olemassa tiettyjä sääntöjä!
Ja jos aiot pärjätä mun kanssa niin teet vain niinkuin mä sanon. Mieheltä Naiselle702740Oliko pakko olla taas tyly?
Miksi oot niin tyly mua kohtaan nykyään? Ei edes tunneta kunnolla. Katseita vaihdettu ja varmasti tunteet molemmin puoli472260- 651832
Huomenna heitän järjen
romukoppaan ja annan tunteen viedä. Kerran tässä kuitenkin vain eletään. Muistan myös jonkun minua viisaamman sanoneen,271809- 351765
Hyvää huomenta
Hyvää huomenta ja alkavaa viikonloppua ihanalle naiselle! Mitä ikinä teetkään, niin täälä sua yksi miekkonen ajattelee.181709- 601668