Sain juuri kotiviinin valmiiksi tuoreesta raparperista ja hiukan pakastevadelmasta. Ominaispainomittarin mukaan viini on erittäin kuivaa, -10. Alkoholiprosenttia 14%. Erittäin onnistunut satsi! Maku hapokas. Väri hiukan kamala, mutta kirkas ja keltainen. Tiedän vain, että erittäin kuivaa kotiviiniä pitää pikkuisen makeuttaa. Yleisten ohjeiden mukaan -2 olisi maksimi kuivassa viinissä. Tein kotiviiniä Gold Wine-käymispakkauksesta ja raparperi hiukan vadelmamarjoista. Liian kuiva viini pistää närästämään, eikö niin? Kuinka paljon makeutan valmiin hapokkaan kotiviinin? Suurkiitos!
Kuinka kuivaa kotiviiniä olisi juomakelpoista?
Kotipuutarhuri
1
482
Vastaukset
Makeuttamisessa on paras mittari oma suu. Jos olet aikeissa pullottaa juomasi etkä hotaise heti turpsluikkaan, niin muista, että maku muuttuu ja paranee muutaman kuun pullotuksessa.
Itse makeutan tosi varovaisesti, koska kuiva viini on aromikkaampaa ja juotavampaa. Lisään yleensä täyteen 20 litran satsiin vain 2-3 dl sokeria - riippuen tietysti mausta.
Eikä se kuivempi viini mitään närästytä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 904696
- 293374
- 2013182
- 513027
- 242955
Miten hitsissä ulosoton asiakas?
On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez3212806Kuule rakas...
Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl442697Kela valvoo lasten tilejä.
Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen2352478Törmättiin tänään
enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v252266- 522245