Sain juuri kotiviinin valmiiksi tuoreesta raparperista ja hiukan pakastevadelmasta. Ominaispainomittarin mukaan viini on erittäin kuivaa, -10. Alkoholiprosenttia 14%. Erittäin onnistunut satsi! Maku hapokas. Väri hiukan kamala, mutta kirkas ja keltainen. Tiedän vain, että erittäin kuivaa kotiviiniä pitää pikkuisen makeuttaa. Yleisten ohjeiden mukaan -2 olisi maksimi kuivassa viinissä. Tein kotiviiniä Gold Wine-käymispakkauksesta ja raparperi hiukan vadelmamarjoista. Liian kuiva viini pistää närästämään, eikö niin? Kuinka paljon makeutan valmiin hapokkaan kotiviinin? Suurkiitos!
Kuinka kuivaa kotiviiniä olisi juomakelpoista?
Kotipuutarhuri
1
528
Vastaukset
Makeuttamisessa on paras mittari oma suu. Jos olet aikeissa pullottaa juomasi etkä hotaise heti turpsluikkaan, niin muista, että maku muuttuu ja paranee muutaman kuun pullotuksessa.
Itse makeutan tosi varovaisesti, koska kuiva viini on aromikkaampaa ja juotavampaa. Lisään yleensä täyteen 20 litran satsiin vain 2-3 dl sokeria - riippuen tietysti mausta.
Eikä se kuivempi viini mitään närästytä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Hakalan asunnossa on kuvattu aikuisviihdesivusto Onlyfansin kautta julkaistu pornovideo.
Keskustan puheenjohtajan Antti Kaikkosen avustaja Jirka Hakala ei jatka tehtävässään. Keskustan puoluelehti Suomenmaa ke653326- 1432350
- 921878
- 1711599
- 881478
- 651436
Mitä harrastuksia kaivatullasi on?
Mitä harrastuksia sinulla? Onko teillä yhteisiä harrastuksia?751421- 711216
Mitäs jos hyökkään rakastuneesti kimppuusi
Tuleeko painimatsi vai "painimatsi". Jää nähtäväksi 😂771140Kannattaako suomalaisen nuoren lähteä Thaimaahan au pairiksi? Mitä olet mieltä?
Chiang Mai Pohjois-Thaimaassa kutsuu neljä suomalaista au pairia elämänsä seikkailuun. Arki toisella puolella maailmaa t351098