kysymyksiä akvaariosta

minä vaan.....

voiko kala olla sellasessa akvaariossa jossa ei ole suodatinta jos voi niin miten se toimii
2.paljon kultakalat maksavat ja mitä kaikkea ne tarvitsevat akvaarioon ja paljon akvaario maksaa
3.pitääkö kultakaloja olla 2 kappaletta vai käykö 1vaan
4.pärjäävätkö kultakalat yksin pitkiä aikoja olen kuullut että niille olisi matka ruokia että jos lähtee matkalle niin laittaa semmosen akvaarioon niin ne pärjää sillä jonkin aikaa
5. kuinka usein akvaario pitää putsata ja kalat syöttää käykö akvaarioon ihan tavallinen hiekka ulkoa jos sen pesee kunnolla ja voiko sinne laittaa puun rungon tai jotai jos vain pesee? olisin kiitollinen jos kysymyksiini vastattaisiin:)

16

3075

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ~* tiger_92 *~

      1. Minusta kaloilla pitää olla sudatin, ja onhan se hyvä akvaarion puhdistuksenkin kannalta, vai haluatko siivota akvaarion joka toinen päivä?!
      2.Kultakalojen hinta vaihtelee niiden muunnelimista ja sitten tietysti riippuu vähän liikkeestä, mutta luulisin, että hintahaarukka on siin: 5-10 € paikkeilla. Akvaarion hinta taas riippuu siitä kuinka ison akvaarion ostat.(esim. ninun 100 litranen maksoi 200-300€.)
      3. Kultakala on parvikala, joten kultakalalla pitää olla VÄHINTÄÄN 3 kalan parvi. (huom.ehdoton maxsimi!!!) Kala kärsii siitä, jos joutuu elämään yksin.
      4. No kyllä kultakala pärjää, mikäli sillä on se matkaruokinta (tai hoitaja) ja siivoat akvaarion huolella ennen matkaasi.
      5. Akvaario siivotaan 3-4 viikon välein. kalat rukitaan 2-3 kertaa päivässä. Akvaarion vettä vaihdetaan kerran viikossa. Toki pihalta voi tuoda akvaarioon kiviä/hiekkaa/soraa ja tietenkin kantoja, mutta huomaa että kuiva kanto ei uppoa.

      Minkä kokoisen akvaarion ostat?? Onko tämä ensimmäinen akvaariosi?? Ethän ole ostamassa maljaa?!?!?


      Näin lopuksi vielä suosittelen sinua tutustumaan akvaarion hoitoon kunnolla ja (etsi netistä tietoa ja lue kirjoja) siirrä akvaarion hankintaa parilla viikolla, niin lopputulos olisi kaunis ja hyvä elinympäristö kaloillesi.

      Hauskoja hetkiä akvaarion parissa!!!

      • Sanna

        Tarkoitat varmaan että kultakaloja pitää olla MINIMISSÄÄN 3 kpl, ei siis maksimissaan... :)


      • Kultakala
        Sanna kirjoitti:

        Tarkoitat varmaan että kultakaloja pitää olla MINIMISSÄÄN 3 kpl, ei siis maksimissaan... :)

        Juu,ja vedestähän vaihdetaan aina puolet kerran viikossa; eikö vain;)


      • ~* tiger_92 *~
        Kultakala kirjoitti:

        Juu,ja vedestähän vaihdetaan aina puolet kerran viikossa; eikö vain;)

        Aina mulle tulee virheitä!!!!!! =( No jokatapaúksessa tarkoitin että minimissään!! Ja sit mää sanoin, että VETTÄ PITÄÄ VAIHTAA KERRAN VIIKOSSA. Eli puolet...=) Ei ollu tarkotus huutaa...=)


    • myös

      1. periaatteessa kyllä voi. Onnistuu ns. vanhan veden akvaariossa. Periaattena se menee niin, että akvaariossa on julmetusti kasveja ja erittäin vähän kaloja. Mieluummin vielä kalat labyrinttikaloja. Sopiva kalasuhde voisi olla luokkaa 1 cm alle 5 cm pituista kalaa/5 litraa vettä, suuremmille kaloille voisi olla esim 1 cm alle 8 cm pituista kalaa/ 10 litraa. Tuollaiseenkin akvaarioon kannattaisi jotenkin järjestää virtausta, oli se sitten kiertovesipumppu tai ilmastin.
      2. Kultakalat on aika halpoja, en tiedä paljonko poikaset maksavat mutta kyllä alle kympin on. Kultakaloille sopivan akvaarion laitteineen saa n. 600 eurolla.
      3. kultakala on parvikala, niitä saisi olla sen vähintään 4-5 kappaletta. Jokaiselle kalalle n. 120 litraa tilaa
      4. Kultakalat kun ovat viileän veden kaloja, voi niiden akvaarion jäähdyttää n. 10-15 asteeseen, silloin ne eivät tarvitse niin paljon ruokaa. Normaaleissa lämmöissä terveät aikuiset kalat kestävät helposti viikon paaston.
      5. Akvaariosta vaihdetaan vettä kerran viikossa, määrä riippuu kalastosta. Kalat kannattaa syöttää kerran päivässä. Tavallinen hiekka luonnosta käy ihan hyvin, kunhan siinä ei ole mitää saasteita (öljyä, kissakakkaroita, akkuhappoa tms. mitä luonnosta yleensä löytyy). Sama pätee kiviin ja puun runkoihin (puu ei saa olla lahoa).

    • Kultakala

      Heips!

      No tässäpä sinulle tietoa ainakin kultakaloista;

      Kultakala, Carassius auratus

      Kultakaloja on jo kautta aikojen pidetty pienissä pyöreissä lasimaljoissa; jonne nämä suuret,sotkevat ja parven vaativat kalat eivät vasten uskomuksia kuitenkaan sovi.

      Vieläkin kultalkaloja saatetaan pitää näissä pienissä pyöreissä maljoissa; olisikohan vaikkapa Aku Ankka opettanut meidät pahoille tavoille, näissähän usein kultakalaa näkyy maljassa pidettävän.

      Mutta; eli nyt on siis jo selvillä, ettei kultakala tällaiseen pieneen maljaan sovi.Eli se siitä; ja nyt voidaankin sitten siirtyä niihin kultakalan todella vaatimiin olosuhteisiin.

      Eli,kultakala on suureksi; todella suureksi kasvava parvikala, joka vaatii siis täten suuren akvaarioon.No, mikä sitten on suuri akvaario; siitähän voisi olla montaa mieltä.Eli käykö kultakala siis 50 litraiseen,150 litraiseen tai edes 300 litraiseen?

      Vastaus on EI! Kaikki varmasti tietävät; tai ainakin kaikkien täytyisi tietää että parven minimikokohan on 5-6 yksilöä; ja senhän ne kultakalatkin vasten yleistä tietämystä todella tarvitsevat.

      Ja minkä kokoiseen tällaisen määrän kultakaloja voisi asuttaa? Vastaushan on aivan yksinkertainen; 100l-200l/1 kultakala; eli tällöinhän altaan tulisi olla vähintään 500-600 litrainen.Pitäkäähän tuo nyrkkisääntönä kultakaloja harkitessanne; ehdottomasti.Piste.

      Mutta; tässä en nyt enempää ala kultakaloista (jälleen) kertoa; varmasti sait tuosta jo jonkin verran tärkeää tietoa ja tämän palstan sivuja taaksepäin selaamalla löydät varmasti hyvää tietoa bäistä kaloista.

      Esimerkiksi 3-7 sivullisen päästä löytyvät varmasti ainakin nämä TODELLA TÄRKEÄT; hyvää tietoa sisältävät aiheet; "Kultakala vaatii muutakin kuin.." ja "Tietoa halukkaille(kultakaloista)".Kannattaa käydä lukaisemassa;)

      Eipä tässä kai sitten enää paljon muuta; mutta kyllä tätä jatkoa vielä jonkin verran seuraa..

      Eli; vastaa näihin seuraaviin kysymyksiin täysin rehellisesti;

      *Onko sinulla tarjota kultakalalle - kultakala-parvelle,5-6 yksilölle vähint.500-600 litran akvaario?

      *Oletko valmis siihen; ettet voi ottaa kultakalojesi seuraksi muita kaloja; vaikka altaasi olisi jopa tuon 500-600 litran vetoinen?

      [Kultakalat vaativat LAJI-AKVAARION; eli kultakalojen kanssa ei voi pitää muita kaloja.Johtuen niin erilaisista vesiarvo vaatimuksista; pH:sta,KH:sta,GH:sta ja matalasta lämpötilasta.

      *Oletko valmis vaihtamaan kultakalojesi altaasta; 500-600 litraisesta altaasta puolet tai jopa enemmän vettä kerran viikossa; eli siis 250-350 litraa vedestä viikossa?

      *Oletko valmis siihen; ettei altaasi tule olemaan välttämättä mikään kotisi komistus/kasvikeidas; kultakalathan tuhoavat suruitta suurimman osan kasveista; oletko valmis pitämään kasvitonta allasta kodissasi tai joko hankkimaan kuukauden välein aina kymmenet uudet kasvit 500-600 litraiseen alraaseesi?

      *Oletko valmis säätämään altaasi vesiarvoja ja lämpötilaa kaloillesi sopivaksi; kyllä tähänkin kuin jo yllä mainittuihinkin asioihin rahaa ja aikaa kuluu.Oletko valmis siihenkin?

      *Oletko valmis hankkimaan altaaseesi todella tehokkaan suodatuksen; hyvä suodatus vaikkapa jo tällaiseen 500-600 litraiseen altaaseen saattaa/yleensä maksaakin (uutena) jo yli 600€.

      Eli; siinäpä oli liuta tärkeitä ja tarpeellisia kysymyksiä; ja eipä siinä, kultakalathan ovat todella ihania kaloja: sotkevia,suuria,tilaa tarvitsevia ja rahaa ja aikaa vaativia kaloja - jos kaikkiin noihin yllä mainitsemiini kysymyksiin vastasit myöntävästi; niin..Mikäs siinä; Kultakaloja hankkimaan jos niitä todella haluat!


      Terv.Kultakala.

      • Kultakala

        Moni muukin kerkesi näköjään jo ennen minua; mutta lisäänpä nyt kuitenkinettä kultakalahan tulisi ruokkia monta kertaa päivässä pienin annoksin mitättömän mahalaukkunsa vuoksiM nehän eivät voi varastoida ruokaa joten silloinhan jätettäkin tulee sen mukaisesti.

        Eli ruoki kultakalojasi 3-5 kertaa päivässä pienin annoksin; kultakaloille tarkoitetuilla hiutaleilla/rakeilla,kasvisruuilla/kasvishiutaleilla ja joskus myöskin vaikkapa surviaissääsken toukilla tai räkmixillä.

        Siinäpä taisikin sitten olla kaikki; mitä tällä hetkellä mieleen tulee - jaksaa kirjoittaa;)


        Terv.Kultakala.


    • argon

      tuossahan edellisissä faktat tuli ihan mukavasti esille ja haluankin vain lisätä että tuon suodattimettoman kultakala-akvaarion voit kyllä unhoittaa. Ne ovat kenties kaloja joita viimeiseksi voisi suositella suodattimettomaan akvaarioon kun sotkevat niin hirveesti.

      Ja jos kultakalojen hinnalla on väliä niin saanen epäilla etteivät rahat aivan riitä tuohon tekniikkaan ja akvaarioon, vai olenko väärässä? kultakala on kyllä oikeissa oloissa hieno kala!

      • Kultakala

        Niin..Rahaahan tähän hommaan kyllä uppoaa; meillekin tuli tuo 700 l kultakala-allas projekti maksamaan reilusti yli 1000€.Kallistahan se on;)

        Terv.Kultakala


      • välittävä
        Kultakala kirjoitti:

        Niin..Rahaahan tähän hommaan kyllä uppoaa; meillekin tuli tuo 700 l kultakala-allas projekti maksamaan reilusti yli 1000€.Kallistahan se on;)

        Terv.Kultakala

        Parempi kuin jätät hankkimatta, hyvähän se että kysyt, mutta tuli vaan mieleen että jos ei kuitenkaan. Kaikista kun ei ole kuin eläinten huolehtijaksi!On ne sitten mitä lajia tahansa...


    • Angel_92

      ..että lueskele akvaarioista PARI kuukautta, ja ostat vasta sitten sen akvaarion, kun sulla ei tunnu noi perusasiat olevan oikeen hanskassa...ei millään pahalla, mutta kipaises vaikka kirjastossa ja lainaa sieltä pari hyvää akvaariokirjaa ja lue niitä, ja käyt vaikka netissä, googlen sivuilla ja laitat hakusanaks vaikka: akvaario tai kalat tai kultakalat. Ethän loukkaantunut!! =) Onne akvaarion hankintaan!! (ps. muistathan, että kultakala tarvitsee ISON akvaarion eli minimi 3 kalalle olis joku: 400-500 litraa (huom. minimi!!!!)

      • moikkeli

        ei eläin kaupoissakaan oon niin isoja akvaarioita!!!!


    • tässä

      1. Akvaarioon, jossa ei ole suodatinta, sopivat VAIN labyrinttikalat. Labyrinttikaloilla on labyrinttielin. Ne pystyvät siis ottamaan hapen ilmasta.
      Labyrinttikaloihin kuuluu: esim. kaikki rihmakalat, Taistelukala, Paratiisikala, Pusukala, Gurami, Pantterikiipijäkala... ym.
      Labyrinttikalat rakentavat kuplapesän kudulleen veden pintaan, joten jos on suodatusta, se ei saisi puhaltaa kovin kovaa pinnalla. Labyrinttikalarotujen koiraat ovat yleensä agressiivisiä, joten jos aikoo ostaa pariskunnan, täytyy tilaa olla reilusti, paljon piilopaikkoja, paljon kasveja, jottei koiras voisi ajaa naarasta hengiltä.
      Jos akvaario on pieni, (alle 100, yli 50) sinne
      voi ottaa jonkin seuraavista: Taistelukalauros (jos ottaa myös naaraan, akvaarion pitää olla väh. se lähelle 100L.) Kääpiörihmakala pariskunta ei tarvitse kovin suurta.
      Isoja altaita tarvitsevat ainakin: Pusukala, tulee 20 cm (400 L allas), Gurami,josta tulee 60cm, Sinirihmakala, joka on agressiivien (Pariskunnan voi ajatella laittavan siihen 200 L)

      JOS HALUAA SUODATTIMETTOMAN AKVAARION, AKVAARIOON VAIN LABYRINTTIKALOJA. PAras vaihtoehto on lajiakvaario

      2. Hinta riippuu muunnoksesta.

      3. Älä missään nimessä osta vain yhtä kultakalaa!

      4. Kultakalat tykkää liikkeestä akvaarion vieressä.

      5.1-2 viikon välein.


      KOrjatkaa., jos annoin väärää tietoa...

    • Kultakala

      Niin, ja vielä nyt ajattelin näistä kultakalojen hinnoista laittaa; aika paljon vaihtelee eri liikkeissä ja riippuen myöskin tietysti jalostuksesta ja joskus koostakin.

      Ainakin täällä päin kultakalojen hinta vaihtelee 4.50€-10.00€; mutta tosiaan, minulle onkin nyt tulossa eräästä liikkeestä tällainen "rescue-kultakala" eli on tullut liikkeeseen huonoista oloista.

      Kalan kallis hinta voi osittain painottua myös siihen; ettei sitten kukaan ihan hetken mielijohteesta näitä kaloja hanki; vaan pistää hetken se hintakin ajattelemaan.

      Eli tämäkin kultakala jota ottamassa olen; maksaa reilusti yli 20€ - pistää jo ajattelemaan.

      Terv.Kultakala

    • verzzu

      1.EI voi,sillon se ei eläis kovinkaan pitään kun ei sais happea ja kuolis.
      2.en tiiä paljon maksaa,ittellä ei ole kultakaloja.tarttee kaikkee samaa ku muutki kalat eli:kasveja,tilaa,hiekan,raikasta vettä,muita viihdykkeitä, muut perustarvikkeet.
      3.EI MITÄÄN KALAA sais ostaa vaan yhtä!!!vähintään se kaks,mielummin enemmänki.
      4.niille tosiaan on olemassa lomaruokia,varmaan pärjää ainakin viikon yksikseen.akvaario pitää siivota ennen kun lähtee matkoille perusteellisesti ja antaa jotain muutakin ruokaa kuin vaan se tabletti.
      5.kalat pitää syöttää 2 kertaa päivässä aamulla ja illalla.akvaarion putsari pitäis putsaa joka viikonloppu ja koko akvaario aina sillon tällön kun on likainen.esim.kerran kuussa.hiekka ja muut jutut pitäisi ostaa kaupasta.kiviä voi kerätä rannaltaki ja ennen kuin laittaa ne akvaan ne pitää keittää.

    • Kalarakas

      voiko kala olla sellasessa akvaariossa jossa ei ole suodatinta jos voi niin miten se toimii
      - Kyllä kaloilla pitää olla suodatin, kuuluu akvaarion perustarvikkeisiin

      2.paljon kultakalat maksavat ja mitä kaikkea ne tarvitsevat akvaarioon ja paljon akvaario maksaa
      - Meidän lähikaupassa maksaa 10e, muista en tiedä. Akvarioiden hinta vaihtelee koon mukaan. Esim. Tori.fi sivustolla on hyviä käytettyjä akvaarioita hyvään hintaan

      3.pitääkö kultakaloja olla 2 kappaletta vai käykö 1vaan
      - Kultakalat ovat parvikaloja, parvessa on vähintään viisi kalaa

      4.pärjäävätkö kultakalat yksin pitkiä aikoja olen kuullut että niille olisi matka ruokia että jos lähtee matkalle niin laittaa semmosen akvaarioon niin ne pärjää sillä jonkin aikaa
      - Minkähänlainen tämä akvaario on...? En tiedä kultakaloista kamalasti, mutta yleisesti kalat pärjäävät max viikon yksikseen.

      5. kuinka usein akvaario pitää putsata ja kalat syöttää käykö akvaarioon ihan tavallinen hiekka ulkoa jos sen pesee kunnolla ja voiko sinne laittaa puun rungon tai jotai jos vain pesee? olisin kiitollinen jos kysymyksiini vastattaisiin:)
      - Kerran viikossa lasien pihdistus, vedenvaihto yhden tai kahden viikon välein, oman halun mukaan. Omissa akvaarioissamme on käytetty ihan ulkohiekkaa, turvallisempi valinta kuitenkin ovat kaupan hiekat

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1518
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1042
    3. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      40
      782
    4. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      771
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      700
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      679
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      37
      676
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      71
      634
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      609
    Aihe