Mikä on venäläinen macci ?

Onx tietooo

Venäläiset mainostavat tietokonetta jossa on Mac, mutta laite ei ole mac vaan muu jossa macin os.

9

375

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on.

    • Venäläinen firma myy Asuksen valmistamaa miniläppärimallia (ehkä omalla firmiksellä) jonka luvataan olevan Mac OS X yhteensopiva. Siihen voi sitten ostaa Mac OS X käyttöjärjestelmän.

      • jaahassentään

        porukka ostaa riemurinnoin venäläisten tekemiä "lujaa laatua mac"-läppäreitä ja imuttelee jostain tai ehkä jopa ostaa OSX-käyttiksen siihen.

        Sitten ne kirjottelee täällä kun Mac on niiiiiin paska kun ei toimi millään ja on kaikkii ongelmii ja kaikkee ja rahat on menny hukkaan ja kriminaalit vankilaan ja pakolaiset kotiin heti ja karjala takaisin ja.....

        Uskokaa ny. Köyhällä ei ole varaa osataa halpakopioita! Ei edes Suomessa.


      • jaahassentään kirjoitti:

        porukka ostaa riemurinnoin venäläisten tekemiä "lujaa laatua mac"-läppäreitä ja imuttelee jostain tai ehkä jopa ostaa OSX-käyttiksen siihen.

        Sitten ne kirjottelee täällä kun Mac on niiiiiin paska kun ei toimi millään ja on kaikkii ongelmii ja kaikkee ja rahat on menny hukkaan ja kriminaalit vankilaan ja pakolaiset kotiin heti ja karjala takaisin ja.....

        Uskokaa ny. Köyhällä ei ole varaa osataa halpakopioita! Ei edes Suomessa.

        Kyllä ne koneet ovat Asuksia eikä mitään halpakopioita. Ne ovat Mac OS X yhteensopivia koneita. Niitä mitä Applekin valmistaa esiasennetulla Mac OS X:llä. Mac OS X on tunnetusti huonosti yhteensopiva käyttöjärjestelmä joten liiketoimintaa voidaan tehdä yhteensopivuuden varmistamisella. Ja sillä, että Apple ainoa suuri PC-valmistaja joka ei tee miniläppäreitä ja Mac OS X yhteensopivia tietokoneita on vähän.


    • Ja rajojen hakemista.

      No, mäkki on nykyisin vähän erikoisempi kone. Käyttöjärjestelmä ja raudantakoja on kimpassa- Ennen oli singlaireja, amigoja, kuusnelosia jne. Niissä oli kone, johon kävi vaan sille tehty käyttöjärjestelmä. Ok, sitten tuli DOS ja koneittentekijät saivat aikaan yleispätevät koneet. Kaikkiin melkein sai asennetuksi Dossin.

      Ja sitten tuli wintoosa, ja keksittiin ilmaisu "kloonikone". likipitäen mihin tahansa koneeseen sai sitten asennettua wintoosan.

      Huvittavaksi asian tekee, että mäkki keksi graafisen käyttöliittymän ja winillä vaan vähän kehiteltiin ja muutettiin sitä. Oli myös norton commander, jolla sai aikoinaan hallinnoitua Dos koneita vaivattomasti.

      Noh, nyt on kone valmistajia paljon. Yleensä käyttiksenä on sitten win, se sopii melkein mihin tahansa koneeseen. Ja mäkki on jäänyt kaheksankymmenluvulle. Sen käyttis passaa vaan sen koneisiin. Ja sitten on noita eksoottisempia, kuten linux. jonka voi asentaa melkein kaikkiin koneisiin. Mutta win on markkinajohtaja ja koneitten tekijät marssivat sen mukana. Kauppa käy, se on markkinataloutta.

      Mutta nuot venäläiset mäkit on tavallaan kiinnostava juttu. Saahan sitä tehdä koneita, jos patentti tms asioita ei rikota. Ainoa "vika" on toi käyttis. Itänaapuri on kai laskenut, että mäkin käyttöhalukkaitakin riittää. Ja tekee sitten sille sopivia koneita, tai teettää jossain. Asia pestään välikäsien kautta. Eikä mäkki ihan varmasti seiso homman takana. Mutta taas. voit mennä kauppaan ja ostaa mäkin käyttiksen, se ei ole laitonta tietenkään....


      Luultavasti asia on ties missä oikeusasteissa menossa nyt. Tossa puhuttiin Asuksesta. Se on iso valmistaja rautapuolella. Luultavimmin ne on selvitelleet noi patentti jne asiat, ennen kuin alkoivt tekemään koneitaan myyntiin. Vaan sekös mäkkiläisiä ketuttaa. Joku tekee normaaliin hintaan rautaa, johon voi laittaa mäkin käyttiksen. Tunnettu tosiasiahan on, että mäkeissä on niin pirusti ilmaa hinnoissa, että isokaan win- koneen tekiä ei saisi millään samanlaisia louskuja kaupaksi tuolla hinnalla :DDDD

      Mäkit menee näin pieneksi tekijäksi yllättävän hyvin kaupaksi, siis etenkin huomioon ottaen järkyttävä hinta. Nyt haeskellaan rajoja. Periaatteessa voisi olla mahdollista, että mäkki joutuu luopumaan koneitten rakentelusta ja alkamaan ohjelmistotaloksi. Noh sitten tulee vastaan se, että mäkin ohjelmia ei voi asentaa kaikkiin koneisiin suoraan. Käytännössä kaikki pitäisi koodata uusiksi. Eli raha voipi olla kohta lujassa.

      Ja lisää. Erittäin suuri osa graafisen puolen ohjelmistoista on aikanaan tehty alunperin vain mäkille. Sitten alettu kääntämään winille. Noh, Claris works??? Sitä ei ole edes tekohengitetty vuosikymmeneen. Corel ei edes käännä mäkille alunperin mäkille tehtyä softaansa jne. Niin ja Aldus teki aikoinaan PageMakerin, mikä räjäytti potin. Noh Aldus on nyt Adobea, ja kikki Adoben softat tehdään ensin nykyisin einille ja sitten vasta käännetään mäkille.

      Ja noille marginaalikäyttiksille sitten ei käännetä yhtään mitään kaupallista softaa.

      Eli reliikkiossalla ollaan, win on käyttisten ykkönen ja määrää jutut. Eli taidampa jättää tämän mäkin surffikoneeksi vessaan, kun ohjelmistojen päivityksen aika joskus taas on.

      • Aluksi rauta ja softa oli erittäin heterogeenistä. Prossut oli kyllä usein samoja, käytetyimpiä 6502, z80 jne.

        IBM PC sitten muutti alaa, sillä se tuotiin kiireellä markkinoille ja kaikki osat oli suoraan "kaupan hyllyltä" firmwarea lukuunottamatta ja arkkitehtuuri avointa. Seurasi sitten se, että firmware takaisinmallinettiin ja oli IBM PC:n kanssa yhteensopivia tietokoneita teki kohta yhdeksän muuta tietokonevalmistajaa. Kaikissa oli joku käyttöjärjestelmänä joku DOS (Microsoftin tai jonkun muun) ja x86 arkkitehtuuri (Intelin tai jonkun muun prossu). IBM PC yhteensopivien valmistajien ulkopuolelle jäi Sinclair, Sun Microsystems, Digital, Commodore, Acorn, Atari, DEC, Silicon graphics, Apple ja ehkä jotain muita mitä ei muista.

        IBM sitten lopetti alkuperäisen mallisarjan kanssa täysin yhteensopivien koneiden valmistamisen ja aloitti IBM PS/2 mallisarjan. Yhteensopivia koneita valmistavat tietokonevalmistajat sitten muodostivat liittouman ja tekivät yhdessä avointa standardia rautapuolelle. Microsoft sitten savusti kilpailijat pois ja samoille tietokonemalleille ei ollut sitten saatavilla kuin IBM:n ja Microsoftin käyttöjärjestelmät. OS/2 ja Windows kun olivat pitkälti yhteensopivia niin yhteensopimattomia tietokoneita valmistavat yritykset alkoi kadota suurelta osin markkinoilta ja ne mitkä jäi jäljelle, alkoivat myös alkaa käyttämään samoja standardeja raudassa vaikka ohjelmistot olivatkin erilaisia. Lopulta tilanne meni siihen, että hetkellisesti Windows Intel -yhteensopivat tietokoneet käsitti lähes kaikki henkilökohtaisten tietokoneiden markkinat.

        90-luvun puolivälissä sitten ohjelmistoissa alkoi tapahtua uutta kun avoin arkkitehtuuri alkoi yleistyä ohjelmistoissa rajusti eikä vaan raudassa, ja tämän lisäksi tietokoneita yhdisti Internet joka perustuu myös avoimiin standardeihin. Tämän vuosituhannen alkupuolelta lähtien on sitten unixeista tullut "uusi" standardi softa-arkkitehtuuri ja avoimet kirjastot, ohjelmointivälineet ja ytimetkin sitten on avoimia. Windowsien markkinaosuus on sitten laskenut vuosituhannen vaihteesta kokoajan ja ollaan sitten siinä tilanteessa, että tietokonerauta ja softa on taas heterogeenistä. Niitä yhdistää vaan sekalainen läjä standardeja joita softa ja rautavalmistajat noudattaa vaihtelevasti. Windowsin markkinaosuus on kyllä edelleen huomattavan iso.

        "Huvittavaksi asian tekee, että mäkki keksi graafisen käyttöliittymän ja winillä vaan vähän kehiteltiin ja muutettiin sitä."

        Graafisen käyttöliittymän keksi Xerox.

        "Yleensä käyttiksenä on sitten win, se sopii melkein mihin tahansa koneeseen."

        Windows sopii lähinnä x86 arkkitehtuurilla toimiviin koneisiin.

        "Tossa puhuttiin Asuksesta. Se on iso valmistaja rautapuolella. Luultavimmin ne on selvitelleet noi patentti jne asiat, ennen kuin alkoivt tekemään koneitaan myyntiin."

        Ei Asuksella ole tuon kanssa mitään tekemistä. Venäläinen firma ostaa Asuksen miniläppärit ja patchaa firmwaren Mac OS X yhteensopivaksi, eli koneet on Asuksen valmistamia mutta Mac OS X:lle modattuja.

        "Ja noille marginaalikäyttiksille sitten ei käännetä yhtään mitään kaupallista softaa."

        Täh? Onhan sille Mac OS X:lle kaupallista softaa. Eihän tämä ole kuin kolmanneksi yleisin käyttöjärjestelmä tässä maassa.. Harvinaisemmillekin löytyy yllin kyllin ja moni käyttöjärjestelmä on myös itsessään kaupallinen softa.


      • >Eli taidampa jättää tämän mäkin surffikoneeksi vessaan, kun ohjelmistojen päivityksen aika joskus taas on.

        Mikä ettei, mutta kun sulla ei ole mitään Maccia. Se paistaa aika selvästi rivien välistä, kun sä et edes tiedä siitä mitään. Asiavirheitä vilisee kuin Vilkkilässä kissoja.

        Mitähän keksit seuraavalla kertakäyttönimimerkilläsi, jotain koomista varmaan taas.


      • tuon ymmärtää
        RepeRuutikallo kirjoitti:

        >Eli taidampa jättää tämän mäkin surffikoneeksi vessaan, kun ohjelmistojen päivityksen aika joskus taas on.

        Mikä ettei, mutta kun sulla ei ole mitään Maccia. Se paistaa aika selvästi rivien välistä, kun sä et edes tiedä siitä mitään. Asiavirheitä vilisee kuin Vilkkilässä kissoja.

        Mitähän keksit seuraavalla kertakäyttönimimerkilläsi, jotain koomista varmaan taas.

        Kun iso pomo on tällainen

        http://gizmodo.com/5314471/ballmer-goes-nuts-again-gets-confused-as-to-what-type-of-venue-hes-at

        ei faneiltakaan hirveitä voi odottaa.


      • Mäkkihöperö
        M-Kar kirjoitti:

        Aluksi rauta ja softa oli erittäin heterogeenistä. Prossut oli kyllä usein samoja, käytetyimpiä 6502, z80 jne.

        IBM PC sitten muutti alaa, sillä se tuotiin kiireellä markkinoille ja kaikki osat oli suoraan "kaupan hyllyltä" firmwarea lukuunottamatta ja arkkitehtuuri avointa. Seurasi sitten se, että firmware takaisinmallinettiin ja oli IBM PC:n kanssa yhteensopivia tietokoneita teki kohta yhdeksän muuta tietokonevalmistajaa. Kaikissa oli joku käyttöjärjestelmänä joku DOS (Microsoftin tai jonkun muun) ja x86 arkkitehtuuri (Intelin tai jonkun muun prossu). IBM PC yhteensopivien valmistajien ulkopuolelle jäi Sinclair, Sun Microsystems, Digital, Commodore, Acorn, Atari, DEC, Silicon graphics, Apple ja ehkä jotain muita mitä ei muista.

        IBM sitten lopetti alkuperäisen mallisarjan kanssa täysin yhteensopivien koneiden valmistamisen ja aloitti IBM PS/2 mallisarjan. Yhteensopivia koneita valmistavat tietokonevalmistajat sitten muodostivat liittouman ja tekivät yhdessä avointa standardia rautapuolelle. Microsoft sitten savusti kilpailijat pois ja samoille tietokonemalleille ei ollut sitten saatavilla kuin IBM:n ja Microsoftin käyttöjärjestelmät. OS/2 ja Windows kun olivat pitkälti yhteensopivia niin yhteensopimattomia tietokoneita valmistavat yritykset alkoi kadota suurelta osin markkinoilta ja ne mitkä jäi jäljelle, alkoivat myös alkaa käyttämään samoja standardeja raudassa vaikka ohjelmistot olivatkin erilaisia. Lopulta tilanne meni siihen, että hetkellisesti Windows Intel -yhteensopivat tietokoneet käsitti lähes kaikki henkilökohtaisten tietokoneiden markkinat.

        90-luvun puolivälissä sitten ohjelmistoissa alkoi tapahtua uutta kun avoin arkkitehtuuri alkoi yleistyä ohjelmistoissa rajusti eikä vaan raudassa, ja tämän lisäksi tietokoneita yhdisti Internet joka perustuu myös avoimiin standardeihin. Tämän vuosituhannen alkupuolelta lähtien on sitten unixeista tullut "uusi" standardi softa-arkkitehtuuri ja avoimet kirjastot, ohjelmointivälineet ja ytimetkin sitten on avoimia. Windowsien markkinaosuus on sitten laskenut vuosituhannen vaihteesta kokoajan ja ollaan sitten siinä tilanteessa, että tietokonerauta ja softa on taas heterogeenistä. Niitä yhdistää vaan sekalainen läjä standardeja joita softa ja rautavalmistajat noudattaa vaihtelevasti. Windowsin markkinaosuus on kyllä edelleen huomattavan iso.

        "Huvittavaksi asian tekee, että mäkki keksi graafisen käyttöliittymän ja winillä vaan vähän kehiteltiin ja muutettiin sitä."

        Graafisen käyttöliittymän keksi Xerox.

        "Yleensä käyttiksenä on sitten win, se sopii melkein mihin tahansa koneeseen."

        Windows sopii lähinnä x86 arkkitehtuurilla toimiviin koneisiin.

        "Tossa puhuttiin Asuksesta. Se on iso valmistaja rautapuolella. Luultavimmin ne on selvitelleet noi patentti jne asiat, ennen kuin alkoivt tekemään koneitaan myyntiin."

        Ei Asuksella ole tuon kanssa mitään tekemistä. Venäläinen firma ostaa Asuksen miniläppärit ja patchaa firmwaren Mac OS X yhteensopivaksi, eli koneet on Asuksen valmistamia mutta Mac OS X:lle modattuja.

        "Ja noille marginaalikäyttiksille sitten ei käännetä yhtään mitään kaupallista softaa."

        Täh? Onhan sille Mac OS X:lle kaupallista softaa. Eihän tämä ole kuin kolmanneksi yleisin käyttöjärjestelmä tässä maassa.. Harvinaisemmillekin löytyy yllin kyllin ja moni käyttöjärjestelmä on myös itsessään kaupallinen softa.

        > Graafisen käyttöliittymän keksi Xerox.

        Graafista käyttöliittymää kehiteltiin aluksi mm Xeroxin rahoittamassa PARC (Palo Alto Research Center) tutkimuskeskuksessa, mutta Xeroxin johto oli touhusta täysin pihalla: "Ei tuolla ole tulevaisuutta – keskittykää vain Ethernettiin." Tätä he tosin katuivat myöhemmin, kun se oli jo karannut omille teilleen.
        No, osa PARCin tutkijoista perusti sittemmin oman firman (Warnock, Geschke->Adobe) ja osa muutti leirinsä omenatarhaan, joka heidän aivoituksiaan osattiin arvostaa (Larry Tesler, Ted Kaehler, Alan Kay etc).
        Sitten soppaan sotkeutui M$, jonka suurin innovaatio -ehkä Excelin lisäksi- oli plagiointi, uhkailu ja kiristys, mistä suurin osa tietokoneen käyttäjistä kärsii vieläkin - tietämättä paremmasta.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      275
      2911
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      215
      1880
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1552
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1320
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1208
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      259
      1148
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1042
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      983
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      941
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      142
      804
    Aihe