Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Hevosurheilu

Leikkikenttä

Mielestäni todellakin pitäisi lopettaa hevosten rääkkäys ravikilpailuissa.
Ruualla ei saa leikkiä.
Ja mitenkä tämä asia poikkeaa muusta eläinsuojelusta?

3

452

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hevosystävä

      Olisi aika jännää kuulla, miten raviurheilutoiminta perustellaan eläinrääkkäykseksi. Tässä muutamia vakiokommentteja - niihin vakiovastauksia.

      - Hevoset pakotetaan juoksemaan
      Hevosia ei voida pakottaa juoksemaan ravia vastoin tahtoaan. Hevonen on niin suuri eläin, että ihmisillä ei ole valtaa pakottaa sitä juoksemaan vastoin tahtoaan. Päin vastoin useiden hevosten kohdalla laukka on niin herkässä, että pienikin hevoselle vastenmielinen asia voi aiheuttaa laukan ravikilpailuissa (laukkaamisesta hylätään). Hevonen on laumaeläin, joka nauttii "porukassa" juoksemisesta. Myös

      - Hevosia lyödään ravikilpailuissa
      Ei ole tarkalleen ottaen totta tämäkään. Ohjastajat käyttävät ajovitsaa, joka on useimmiten paheksunnan aihe. Vitsan käyttöä sääntelevät kuitenkin tarkat säännöt, ja niiden rikkomisesta rangaistaan. Vitsa saa painaa vain 100 grammaa, joten "lyömäaseenakin" sen vaikutus on lähinnä samaa luokkaa kuin virpovitsan. Sitä ei voida myöskään käyttää käsivartta nostaen tai esim siirtämällä ohjat toiseen käteen ja käyttämällä vitsaa vapaalla kädellä. Ajovitsa on merkinantoväline, jolla _kosketetaan_ kärryjen eteen valjastettua hevosta. Vaikka vitsan käyttö saattaa näyttää asiaa tuntemattomalta hurjalta, sen "lyönnit" ovat käytännössä sipaisuja.

      - Hevoset valmennetaan pakolla ja jo varsana opetetaan vastoin tahtoaan juoksemaan
      Hevosta ei voida valmentaa pakolla. Erityisesti opetusvaiheessa hevosta on kohdeltava erityisen kärsivällisesti. Usein opetuksesta vastaavat alan ammattilaiset tai kokeneet harrastajat, joiden toiminta on verrattavissa täysin esim. koirien käytös- ja tottelevaisuuskoulutukseen. Hevonen on iso ja vaarallinenkin eläin, ja sen asianmukaisesta opetuksesta riippuu sitä käsittelevien ihmisten henki.

      - Ravihevosten valmennusmenetelmät ovat epäeettisiä
      Usein käytetty väite, joka on paikkaansa pitämätön. Ravurien valmennus on yksilölähtöistä ja erittäin monipuolista, käyttäen useita menetelmiä. Näitä ovat mm. intervallijuoksuharjoitukset, kävelytys, ratsastus, uittaminen, veto/lihaskuntoharjoitukset, juoksuharjoitukset. Harjoitusten jälkeen hevoset hoidetaan hyvin, ne jäähdytellään kävelyttämällä, niiden jalat hoidetaan ja kääritään - jos hevonen on hionnut, se pestään. Hevoset loimitetaan ja suojataan hyvin kylmällä ilmalla. Hevosten palautumista ja hyvinvointia edistetään myös mm. hieronnan ja saunottamisen avulla.

      -Raviurheilussa käytetään dopingia.
      Valitettavasti näin on. Kuitenkin dopingin käyttö on - erityisesti Suomessa - marginaali-ilmiö. Suomessa hevosdopingista rangaistaan ankarasti, sekä Suomen Hippos ry:n että oikeuslaitoksen toimesta. Doping-testauksia suoritetaan valtuutetun eläinlääkärin toimesta jokaisissa ravikilpailuissa valvotuissa olosuhteissa. Testausmenetelmät ovat luotettavia ja niitä kehitetään jatkuvasti. Arvioiden mukaan laajan testauksen vuoksi doping-valmisteiden käyttö Suomessa on erittäin vähäistä erityisesti suuren kiinnijäämisriskin vuoksi. Kehittynyt testaus on myös aiheuttanut sen, että "haaviin" jäämättömät doping-aineet ovat myös niin kalliita, että niillä harvoilla, jotka niiden käyttöä suunnittelevat, ei ole rahaa hankkia niitä. Myös "vertaisvalvonta" on erittäin tehokasta.

      - Hevosia kohdellaan huonosti raveissa
      Ravikilpailut ovat alan harrastajille ja ammattilaisille tärkeitä tapahtumia, ja niihin osallistuvia hevosia hoidetaan hyvin ja kohdellaan kunnioittavasti. Hevosten käsittelyä radalla valvovat tuomarit, kilpailuvalvoja, lähettäjät sekä muu kenttähenkilökunta sekä nauhoittavien valvontakameroiden kautta että radan vierestä seuraten. Hevosten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista vastaa virallinen eläinlääkäri, jolla on apulaisia. Ravitapahtumien aikana varikko- ja valjastusalueilla kiertää virallisia varikkoalueen valvojia, joiden tehtävänä on valvoa kilpailijoiden turvallisuutta ja hevosten käsittelyä. Ravikilpailuissa sattuu harvoin väkivaltatapauksia ja nekin kohdistuvat kanssaihmisiin, eivät hevosiin. Raviradoilla hevosia varten on huonon sään varalta valjastuskatoksia (raviradoilla, jotka järjestävät kilpailutoimintaa syys- ja talvikaudella), pesua varten pesupaikkoja, loukkaantumistapauksia (harvinaisia) sekä doping-näytteenottoa varten eläinlääkärin tilat.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Hevosia pitää noissa piireissä suojella pedareilta!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2207
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2033
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1642
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1470
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1456
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1357
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1334
    8. 52
      1228
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe