Ateismi palvelee kapitalismia

miekkosqnen

Monesti huomaa täällä palstoilla aikamoista tunnetekstiä uskontoja vastaan. Väitetään ties mitä ihmeellisyyksiä uskonnosta ja sitten vastustetaan tätä omaa keksittyä virtuaalisukontoa. Totuuspohjaa väitteissä harvemmin on.

Tämä on tyypillistä juuri ihmiselle joka projisoi omasta elämänhistoriastaan syntyneen kiukkunsa johonkin mielivaltaisesti valittuun kohteeseen. Näin ideologiat juuri toimivat. Ne mobilisoivat erityisesti nuorten miesten testosteronilla kuorrutetun aggression ja kanavoivat sen valtaapitävien hyväksi.

Kapitalisteilla onkin aina ollut kova kritisoiminen uskonnoissa, koska kirkon valta on alunperin ollut porvariston valtaa korkeampi. Vieläkin kapitalistit pelkäävät uskontoa, koska se pystyy osoittamaan että kapitalistinen järjestelmä on pinnallisuudessaan tuhoava. Kuka ihminen nyt oikeasti voisi saada elämänsä täyttymyksen krääsän ostamisesta? Ateistit puoleustavat kapitalismia mutta eivät huomaa sitä ja samalla koko kansa kärsii kapitalistien riistosta. Ei ihminen todellakaan voi hyvin pelkällä kuluttamisella eikä ihmisen arvo voi siihen perustua. Ihmissuhteet menevät myös piloille kapitalistisessa kulttuurissa, kun on kokoajan saatava lisää kokemuksia niin ei ole rauhaa panostaa ihmissuhteisiin.

Tieteellisen kapitalismin ansiota on että koko maailma on vaarassa tuhoutua. Ekosysteemit on pilattu, on keksitty hirvittävät aseet ja ihmisille syötetään mitä tahansa myrkkyä.
Olisi jo aika todeta todelliset syylliset ihmisten kurjuuteen ja lopettamasta kritisoimasta "uskontoa" joka ei todellakaan enää vaikuta edes kenenkään elämään mitenkään.

Tieteessä muutenkin huomaa kapitalistien vaikutuksen. Koko tiede on valjastettu vain yritysten palvelukseen. Ei kukaan täällä yksittäisiä ihmistä mieti vaan yrityksiä vaan. Kyllä länsimaihin kehitetään hienot lääkkeet pikkutautejakin vastaan mutta kehitysmaihin ei tappavia tauteja vastaan vaikka helpolla ne saisi aikaan. Ja miksi? Koska länsimaista kapitalisti voi kiskoa voitot.

3

285

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • södjöjlds

      6-0 pataasi Ateismi-palstalla samasta aiheesta. Luuletko täältä saavasi hymistelyä? Veljesi uskossa kun eivät ihan niele tuota, heille pitää huutaa naama punaisena, kuinka ateisti on kommunisti.

    • kapitalismia

      Kirkko on kapitalistinen laitos. Kirkollisveroilla ostellaan kiinteistöjä ja harjoitetaan muuta sijoitustoimintaa. Kirkko hamuaa lisäksi valtiolta varoja, kun ei olevinaan omat varat riitä. Kirkko hyötyy siitä, että ihmisillä on töitä, josta maksavat kirkollis- ja muut verot. Kirkko hyötyy siitäkin, että on olemassa vähäosaisia, jotta heillä olisi kysyntää palveluilleen. Eli riitäjät ja riistetyt ovat kirkolle mieleen, siis kapitalismia parhaimmillaan.

      Tieteen on pakko olla yhteydessä yrityksiin, jotta rahoitus taattaisiin tieteen kehityksen turvaamiseksi. Tieteen kehityksen kautta yritykset menestyvät ja yhteiskunta voi paremmin. Eli ihan hyvä symbioosi.

      Mitä valitat. Ala itse kehittämään ja viemään kehitysmaihin lääkkeitä, kun se mielestäsi on niin helppoa. Ja voisit vaikka muuttaa sinne jos länsimainen elämä ottaa noin kovasti luonnollesi.

    • Nimenomaan

      Uskonto palvelee kapitalismia, koska se on tehokas vallankäytön väline. Ei ole helppo päästä yhteiskunnan huipulle, jos on täysin rehellinen eikä suostu missään vaiheessa esiintymään uskovaisena.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2860
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2135
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1003
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe