Ateismi palvelee kapitalismia

miekkosqnen

Monesti huomaa täällä palstoilla aikamoista tunnetekstiä uskontoja vastaan. Väitetään ties mitä ihmeellisyyksiä uskonnosta ja sitten vastustetaan tätä omaa keksittyä virtuaalisukontoa. Totuuspohjaa väitteissä harvemmin on.

Tämä on tyypillistä juuri ihmiselle joka projisoi omasta elämänhistoriastaan syntyneen kiukkunsa johonkin mielivaltaisesti valittuun kohteeseen. Näin ideologiat juuri toimivat. Ne mobilisoivat erityisesti nuorten miesten testosteronilla kuorrutetun aggression ja kanavoivat sen valtaapitävien hyväksi.

Kapitalisteilla onkin aina ollut kova kritisoiminen uskonnoissa, koska kirkon valta on alunperin ollut porvariston valtaa korkeampi. Vieläkin kapitalistit pelkäävät uskontoa, koska se pystyy osoittamaan että kapitalistinen järjestelmä on pinnallisuudessaan tuhoava. Kuka ihminen nyt oikeasti voisi saada elämänsä täyttymyksen krääsän ostamisesta? Ateistit puoleustavat kapitalismia mutta eivät huomaa sitä ja samalla koko kansa kärsii kapitalistien riistosta. Ei ihminen todellakaan voi hyvin pelkällä kuluttamisella eikä ihmisen arvo voi siihen perustua. Ihmissuhteet menevät myös piloille kapitalistisessa kulttuurissa, kun on kokoajan saatava lisää kokemuksia niin ei ole rauhaa panostaa ihmissuhteisiin.

Tieteellisen kapitalismin ansiota on että koko maailma on vaarassa tuhoutua. Ekosysteemit on pilattu, on keksitty hirvittävät aseet ja ihmisille syötetään mitä tahansa myrkkyä.
Olisi jo aika todeta todelliset syylliset ihmisten kurjuuteen ja lopettamasta kritisoimasta "uskontoa" joka ei todellakaan enää vaikuta edes kenenkään elämään mitenkään.

Tieteessä muutenkin huomaa kapitalistien vaikutuksen. Koko tiede on valjastettu vain yritysten palvelukseen. Ei kukaan täällä yksittäisiä ihmistä mieti vaan yrityksiä vaan. Kyllä länsimaihin kehitetään hienot lääkkeet pikkutautejakin vastaan mutta kehitysmaihin ei tappavia tauteja vastaan vaikka helpolla ne saisi aikaan. Ja miksi? Koska länsimaista kapitalisti voi kiskoa voitot.

3

273

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • södjöjlds

      6-0 pataasi Ateismi-palstalla samasta aiheesta. Luuletko täältä saavasi hymistelyä? Veljesi uskossa kun eivät ihan niele tuota, heille pitää huutaa naama punaisena, kuinka ateisti on kommunisti.

    • kapitalismia

      Kirkko on kapitalistinen laitos. Kirkollisveroilla ostellaan kiinteistöjä ja harjoitetaan muuta sijoitustoimintaa. Kirkko hamuaa lisäksi valtiolta varoja, kun ei olevinaan omat varat riitä. Kirkko hyötyy siitä, että ihmisillä on töitä, josta maksavat kirkollis- ja muut verot. Kirkko hyötyy siitäkin, että on olemassa vähäosaisia, jotta heillä olisi kysyntää palveluilleen. Eli riitäjät ja riistetyt ovat kirkolle mieleen, siis kapitalismia parhaimmillaan.

      Tieteen on pakko olla yhteydessä yrityksiin, jotta rahoitus taattaisiin tieteen kehityksen turvaamiseksi. Tieteen kehityksen kautta yritykset menestyvät ja yhteiskunta voi paremmin. Eli ihan hyvä symbioosi.

      Mitä valitat. Ala itse kehittämään ja viemään kehitysmaihin lääkkeitä, kun se mielestäsi on niin helppoa. Ja voisit vaikka muuttaa sinne jos länsimainen elämä ottaa noin kovasti luonnollesi.

    • Nimenomaan

      Uskonto palvelee kapitalismia, koska se on tehokas vallankäytön väline. Ei ole helppo päästä yhteiskunnan huipulle, jos on täysin rehellinen eikä suostu missään vaiheessa esiintymään uskovaisena.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1847
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1543
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1233
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1139
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe