Heips !
Olisin kovasti innostunut itse tekemään teetä. En vain oikein tiedä mistä kasvesita kannattaa ja ennenkaikkea miten. Eli miten lehtien kuivaun tapahtuu?
Entä olisiko jollakulla vaikkapa hyviä makuyhdistelmiä, mitkä kaksi (tai vaikka enempikin) kasvesita sopivat yhteen, ja missä suhteessa.
Kaikki vinkit ovat tervetulleita ! :)
kotitekoista teeta
4
694
Vastaukset
- a-aapo
Koivunlehdistä saa teetä, samoin puolukanlehdistä ym.
Ei ne kauheen hyvän makuisia ole, mutta hunajalla ja sitruunamehulla maustaen oppii parhaat maut. - >^..^<
Minä olen tehnyt jo monta vuotta teetä vadelman ja horsman lehdistä, sekä mesiangervon ja siankärsämön kukista, (jokaista ihan erikseen). Kerätään vain nuoret, terveet ja ötökkä-vapaat kasvinosat... Teetä voi tehdä heti tuoreeltaan, tai sitten kuivurilla kuivaamalla, niin saa juoda hyvää yrttiteetä myöhemminkin syksyllä ja talvella. Ja on terveellistä ja kotimaista!
Teetä tehdään tee-nimisestä kasvista ja vieläpä tietyllä menetelmällä. Kaikki muut kuumaan veteen uutetut yrtti-, marja ja kasvijuomat ovat jotain muuta - yrttijuomaa, mustikkamehua, koivunlehtijuomaa tms.
- rumbamama
Ja tuskin onnistuu kun lähimmät teetarhat ovat Azoreilla ja Pohjois-Kaukasuksella ja teet pitäisi saada aika nopeasti poiminnan jälkeen käsittelyyn. Tulli voisi ihmetellä kun tuot säkillistä teenlehtiä koneesta.
Kannattaa kokeilla joitain haudukkeita haudukkeita ihan kotimaisista kasveista. Teehän ei täällä viihdy edes kasvihuoneessa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Alahan tulla paikkaamaan tekojas
Ja lopeta se piilossa oleminen. Olet vastuussa mun haavoista. Vien asian eteenpäin jos ei ala kuulumaan.315776- 363791
Onko kenellekään muulle käynyt niin
Että menetti tilaisuutensa? Kaivattu oli kuin tarjottimella, osoitti kiinnostusta vahvasti, silmät ja olemus täynnä rakk1833323- 122758
- 292222
- 122167
- 1621906
- 181505
- 1051362
- 251233