asunnon ostosta

...

kysyisin että mitä kaikkea asunnossa kannaattaa tarkastella kun menee katsomaan?kyse on nyt vuonna 1946 rakennetusta talosta.mites tuon kuntotarkastuksen suhteen,se kannattaa varmaan teettää,ostaja vai myyjäkö sen maksaa.entä jos asunnosta löytyy vaikka hometta niin sillioinhan ei asuntoa ole pakko ostaa mutta joutuisimmeko maksamaan kuntotrkastuksen?mitäs varaava uuni käytännössä tarkoittaa kun ei löytynyt netistä mitään tietoa.asiallisia vastauksia kiitos!!

5

501

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ggjhkhgc

      Valitse itse kuntotarkastaja. Ostotarjoukseen sellainen ehto, että kuntotarkastuksessa ei löydy pahaa ongelmaa. Sitten menet tietenkin itse mukaan kuntotarkastukseen. Tuonikäisestä todennäköisesti jotakin löytyy ja sitten tingitään remontinverran hintaa alas, jos vielä haluat ostaa.
      Varaava uuni varaa lämpöä.

    • varoituksen syvä ääni

      Laitan sinulle 3 aiempaa keskusteluketjun linkkiä. Lue ne, niissä on todella hyviä ja tärkeitä ohjeita. Ole tarkka, että ostat sitä, mitä oikeasti haluat ostaa!

      katso nämä keskustelut.

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/4985747

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/4984867

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/4980082

      Muista kysyä asunnon sijaintikunnasta rakennustarkastajalta, mitä viereisille tonteille on kaavoitettu. Niihin voi olla tulossa sikalaa, jätteenkäsittelylaitosta, energialaitosta, päiväkotia tai ihan mitä tahansa tai moottoritien ramppi tai kaatopaikka. Joskus myytävässä talossa ei ole mitään vikaa, mutta naapuritontille on voitu hakea rakennuslupaa jollekin, minkä naapurissa et ehkä halua asua. Tutulleni kävi niin, että hän löysi kivan talon ja takapihalle tuli ison tien ramppi. Kauppoja ei viime tingassa ehtinyt syntyä, kun käskin kysyä, millaisia suunnitelmia alueella on. Selvitä myös, onko alueelta juuri lakkauttamassa koulut, postit, palvelut ym mitä sattuisit tarvimaan. Joskus kivoja asuntoja tulee myyntiin, kun koulut ovat lakkautusuhassa.

      Mutta tutki nuo ylläolevat linkit. Kommentoi, millaiseen ratkaisuun päädyit.

      Onnea kaupantekoon!

      • hometalon ostanut

        Me ostimme huoneistokeskuksen välittämän talon, johon Rasksystems Oy oli tehnyt kuntotarkastuksen. Talo oli muuttokunnossa vain pientä pintaremonttia. Kauppojen jälkeen paljastui homeeet, lahovauriot, vuotava katto (kattopellit vaihdettu 90-luvulla), kantavien seinien poistot muutamia pahimpia mainitakseni. Etsi joku luotettava ammattimies ja homeallergikko haistelemaan taloon. Kuntotarkastaja ei vastaa mistään!


    • vinkiksi kaupoille

      Tuon ikäisestä talosta pitää tarkistaa myös, missä kunnossa uuni ja piippu ovat. Onko uuni ollut käytössä vai onko ollut pitkään kylmillään ilman tulta? Onko asunto itsessään pidetty lämpimänä aina vai onko sitä pidetty kylmänä pitkiä aikoja? Onko piippu nuohottu?

      Älä osta taloa ilman asiantuntija-apua ja etsi itsellesi luotettava apuri talokaupoille, niin silloin vältyt yllätyksiltä.

    • Kerrohan miten meni?

      Joko kävit katsomassa taloa tai tekemässä tarjouksen? Miten meni?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1249
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1046
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      750
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      661
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      638
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe