Millainen alue on Ruskeasanta?

Poppis.

Entinen mua mietityttää julkiset yhteydet?
Pääseekö hyvin Helsinkiin ja takas arkisin ja ruuhka-aikoina, vai meneeks siihen hermo? Bussilla taitaa kestää se 1h? Ja yövuorolla varmaan hiukkasen kauemmin..

Onks lähellä mitään kauppoja (lähinnä ruokakauppaa ajattelen) tai muita palveluita (pankki, posti, videovuokraamo..), sanotaan vaikka kävelymatkan päässä? Jumbon läheisyyden kyllä tiedostan, muttei sinne kävellä..

Mitäs muuta, kaikki hyvät ja huonot puolet kuulusin mielelläni.

5

6016

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ruskeasantalainen

      mun mielestä. Perustuu n 25 vuoden kokemukseen, nykyisin omakotitalosta. Muutama vuosi Länsi-Vantaalla rivarissa ja ensimmäiset vuodet Helsingin Kalliosta . Ruskeasanta aivan ylivoimainen ja ehdoton ykkönen näistä. (Tosin Helsingin ydinkeskusta ja Kallio on alkanut viehättää yhä enemmän henkilökohtaisesti, kun ikää tulee ja lapset lähtee omille teilleen, kai se on sitä kaipuuta syntymäseudulle....)

      Bussimatka Helsinkiin (Pasilaan) kestää n 15-20 min työmatka-aikoina. Busseja menee kohtuullisesti, ja jos asuu lähellä Tuusulantietä, niin valittavana on 5-8 kpl tunnissa.
      Mikä on sun kävelymatkasi? Ruokakauppoja on muutaman kilometrin säteellä (asuinpaikasta riippuen) kaksi kpl.
      Rauhallinen ja siisti vanha perinteinen omakotiasuinalue, jossa muhkeita hyvinsuunniteltuja uusia omakotitaloja vanhojen seassa. Erittäin sympaattinen alue. Ei mikään pellolle rakennettu teollisuusstandardin mukainen uusomakotialue.

      Viikonlopun julkinen liikenne on heikkoa, siinä oikeastaan ainoa negatiivinen mieleentuleva asia. Omalla autolla erinomaiset liikenneyhteydet joka paikkaan.
      Tikkurilan hyvät palvelut ihan vieressä, samoin Jumbon. Omalla autolla Helsingin keskustaan n 15 min, jos sitäkään. Ajankohdasta riippuen. Sijainniltaan siis Vantaan parasta aluetta, mikäli arvostaa keskeistä sijaintia.

    • &%¤#(

      Puolisen vuotta Ruskeasannassa asuneena en voi muuta kuin kehua! Tykätään kuin hullu puurosta. ;) Ihanan rauhallista, mitä nyt Tuusulanväylältä välillä kuuluu prätkäilijöiden hurjia kiihdytyksiä, mutta kaikkeen tottuu. Riippuu toki kohdasta missä asuu, että miten mitkäkin äänet kuuluvat. Jos kovin ahistaa normaalit "kaupungin" äänet, on parein muuttaa keskelle metsää...

      Itse asumme Tuusulantien puolella Ruskesantaa ja bussipysäkille hilpasee metsän läpi parissa minuutissa ja arkiaamuisin busseja Helsinkiin menee tiuhaan tahtiin. Itse en mene arkisin keskustaan saakka, mutta esim. ei-pahimpaan ruuhka-aikaan bussilla hurauttaa keskustaan 20-25 minuutissa! Noin yleisesti ottaen Ruskeasannan sijainti on aika optimaalinen - lentokenttä vieressä, hyvät yhteydet Helsinkiin ja Vantaan sisäisesti, palveluita kaikilla suunnilla (Tikkurila, Jumbo, Porttipuisto, Ikea jne...).

      Kuten toinenkin vastaaja mainitsi, pari ruokakauppaa löytyy muutaman kilometrin säteellä ja tosiaan Tikkurila on lähellä, kuten myös Jumbon palvelut. Ja kyllä sinne Jumboonkin voi kävellä (n. 30 min.) tai fillaroida, jos yhtään on urheilumieltä. Postikin löytyy. Videoita joudut kyllä vuokraamaan Tikkurilasta...

      Ulkoilumahdollisuudet ovat myös loistavat: kesäisin kävely & fillarireitit ja talvisin hiihtoladut löytyvät läheltä.
      Eli voin suositella muuttoa Ruskeasantaan!!! :)

    • penttiii68

      Ruskeasantalaiset sanoo ettei ole lentomelua koska sijaitsee kentän "kainalossa". Menkääpäs pakkaspäivänä sinne kävelylle niin aivan jäätävä meteli. Kostealla ilmalla ei niin kova melu mutta kerosiini tuoksuu :) Ihmettelen miksi lapsiperheet muuttavat sinne myrkkyjen keskelle, kun motari ja lentokenttä ihan vieressä. Lisäksi liikennemäärät vain kasvavat. Yliarvostettu paikka mun mielestä.

    • Makee1962

      Hyvä paikka. 17v Sireenikujalla asunut, eikä kertaakaan Kerosiini haissut. Silloin kun joku kiitorata remontissa, saattaa kuulua lentokoneiden ääniä, mutta ei häiritsevästi. Julkiset toimivat hyvin etenkin viikolla. Viikonloppuna kannattaa käyttää junaa, ja Tikkurilasta linja-autolla. Junalla tosin pääsee Leineläänkin, mutta sitten joutuu jonkin verran kävelemään. Hyvät lenkkimaastot lähellä :)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      100
      7229
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      35
      2781
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      34
      2356
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      99
      2062
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      16
      1757
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      9
      1545
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1407
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1371
    9. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      35
      1333
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1314
    Aihe