Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Halventava nimitys

Perusteuskova

"Fundamentalisti" on halventava nimitys. Mitä pahaa on siinä, jos ihminen uskoo muuttumattoman Jumalan Sanan erehtymättömyyteen KAIKISSA elämän kysymyksissä? Sehän juuri lienee ollut Jumalan tarkoitus - että ihminen voisi luottaa Häneen turvallisena Taivaan Isänä, joka on ehdottoman rehellinen ja tekee kaiken luotujensa parhaaksi.

Tietysti Uutta testamenttia tulee korostaa enemmän, koska se sisältää kaiken, mitä ihminen tarvitsee pelastuakseen ikuiseen elämään Kristuksessa. Mutta sopii muistaa, että myös Vanha testamentti on muuttumaton Jumalan ilmoitus. Joka väittää, että Sanassa on virheitä, syyttää Jumalaa valehtelijaksi - ja se on fundamentalismia, saatanallista fundamentalismia. (On hiljattain syntynyt myös "saatanallisten kreationistien" liike, johon Sanasta joustavat voivat siirtyä...)

Ehdotan, että jatkossa kristillisiä "fundamentalisteja" kutsutaan perustavanlaatuisiksi kristityiksi tai Sanaan luottajiksi. Uskossaan joustavat eivät yleensä ole kauaa kristittyjä - olen monesti nähnyt, kuinka se, että uskova ensin kiistää esim. vedenpaisumuksen historiallisuuden, on johtanut lopulta luopumiseen myös uskosta Jeesuksen ylösnousemukseen! Saatanalle ei tule antaa pikkusormea, se vie muuten koko käden. Sen sijaan saatanaa tulee aina väheksyä, halveksua ja sen tekoja paheksua, kuten tekee myös Herramme Jeesus Kristus. Jonkin "evoluution" myöntäminen ON jo suuri myönnytys perkeleelle.

2

233

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .---.-.-

      Väkevää todistusta!

      Auttaisitko hiukan miestä mäessä ja kerrotko että kuinka sinä hoidat tuon veren vihmomisen uhrialttarille Mooseksen kirjan mukaisesti? Oma naapurini tuntuu siitä aina hermostuvan. Hän ei myöskään pidä siitä että heitän kyyhkysen kuvun sisälmyksineen hänen pihalleen, mutta hän nyt vain sattuu asumaan alttarini itäpuolella.

    • kadun tallaaja

      Niin mieti sitä niin saat vastauksen kysymykseesi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2317
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2113
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1728
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1530
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1457
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1429
    8. 52
      1298
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      68
      1241
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe