Hei kaikki lähihoitajat ja lähihoitajiksi opiskelevat!
Olisin erittäin kiitollinen, jos viitsisitte vastata muutamaan mieltä askarruttavaan kysymykseeni ja kertoa myös kaiken mahdollisen koulutuksestanne.
Eli:
- Täytyykö toisia opiskelijoita pistellä piikeillä?
- Voiko työharjoittelupaikaksi valita aina juuri sen kuin itse haluaa?
- Mitkä ovat ällöttävimmät tehtävät, joita koulutuksen aikana joutuu tekemään?
Minua kiinnostaisi suuntautuminen mieleneterveys- ja päihdetyöhön, joten erityisen mielelläni lukisin sillä saralla opiskelevien kokemuksista.
Millaista lähihoitajan koulutus
36
12176
Vastaukset
- L'infirmier
Kai sitä nyt mieluummin pistelee opiskelukavereita ja itseään kuin styroxpalloa tai appelsiinia.
Opiskelu koostuu mm. moduleista-Kasvun tukeminen ja ojaus, kuntoutumisen tukeminen, hoito ja huolenpito-TOP paikat, hommaattiin nämä sitten omin voimin tai koulutusyksikön taholta, ovat toki sellaisia, että soveltuvat opintoihin.
Kun pesimme toisiamme ollessamme ihan nakuina-myös genitaalialueilta.- tuleva lähäri
no toi peseminen ei kyllä pidä paikkaansa!itse valmistun jouluna eikä tollasta todellakaan tehdä!Koulussa ei oikeesta tehä mitää ällöttävää, lähinnä työssäoppimisjaksoilla voit joutua tekemään "ällöttäviä" juttuja mut nekin vaa kuuluu meidän työhön.Jos pidät vaippojen vaihtamista ym. ällöttävänä olet hakeutumassa väärällä alalla!Ja meidän koulussa ei ainakaan ole mahd. itse hakea harjoittelu paikkaa!Mieti pari kertaa ku hakeudut alalle, ja toi mielenterveys puoli on rankkaa!
- hoitaja,
Täytyykö toisia opiskelijoita pistellä piikeillä?
-Yhden kerran oli sellainen tunti, jossa pistettiin appelsiinia ja lopuksi toista opiskelijaa käsivarteen. Joku saattoi kieltäytyä, eikä siitä haloota nostettu.
Voiko työharjoittelupaikaksi valita aina juuri sen kuin itse haluaa?
-Ei. Koulu jakaa paikat, mutta toiveita voi esittää. Kun toiveita on paljon samaan paikkaan, ratkaisee arpa.
Mitkä ovat ällöttävimmät tehtävät, joita koulutuksen aikana joutuu tekemään?
-Työharjoitelussa joutuu pesemään paljon ulosteita, joutuu tekemisiin oksennuksen ja välillä verenkin kanssa. Sitähän se perushoitotyö on, jota tehdää kaikissa hoitolaitoksissa ja sairaaloissa. Siihen tottuu hyvin, vaikka alussa tuntuisikin epämiellyttävältä. Sitähän se lähihoitajan työ on, enkä voi sanoa että se jotenkin ällöttäisi. Jos ei tähän pysty, ei sovellu alalle.
Minua kiinnostaisi suuntautuminen mieleneterveys- ja päihdetyöhön
-Ihan hyvä vaihtoehto. Se voi olla fyysisesti vähän kevyempi vaihtoehto ja sisältää vähemmän perushoitoa kun potilaat eivät useinkaan ole täysin autettavia. - hoitaja.
Kun pesimme toisiamme ollessamme ihan nakuina-myös genitaalialueilta.
-Koulussa on nuket, joita pestään. En ole koskaan kuullut että opiskelijan pitäisi riisua!! Jos tuo todella pitää paikkansa, niin on äärimmäisen harvinaista ja muutenkin hyvin kyseenalainen opetusmenetelmä.
Noita käytännön tunteja on tosi vähän, suurin osa koulutuksesta on teorian opiskelua ja paljon opiskellaan kaikkea sellaista jota ei juuri työssä koskaan tarvitse tietää.
- opisk.
Hoitotyön toiminnot ja aseptiikka-kurssilla harjoiteltiin ensin nuken käteen pistoksia ja kun opettaja näki että oli pistetty oikein, kaikki harjoitteli pistämällä toisiaan s.c.
Ainakin meillä sai harjoittelupaikasta esittää toiveita, ja koulu järjesti paikat. Itse pääsin minne halusinkin : )
No oon puhdistanut haavoja, vagifem-puikkoja laittanut, katetroinut jne.. Saattaa olla niitä ällöttävämpiäkin mutta ei niitä enään niin ajattele.
Olen suuntautunut sairaanhoitoon ja huolenpitoon, on ollut mielenterveystyö- kursseja, on ollut mielenkiintoista, vaikka en itse halua tehdä sitä työtä. Melkeinpä kaikki jotka suuntautu sinne on aikuisopiskelijoita, nuoria ei harjoittelupaikkoihin kuulemma mielellään oteta, ja ymmärrän kyllä.. On varmaan tosi raskasta työtä.- hoitaja,
olla niitä ällöttävämpiäkin mutta ei niitä enään niin ajattele.
-Näin on. Kysymyksiä "ällöttävyydestä" esittävät yleensä alaa harkitsevat ja siitä kiinnostuneet. Ei kukaan valmistunut työssä oleva hoitaja koe työtehtäviänsä ällöttävinä. Kun siihen työhön oppii ja tottuu, niin ei mikään homma tunnu ällöttävältä. Kokemukset ällöttävyydestä on niitä (ihan ymmärrettäviä) "alkuvaiheen juttuja" kun ei olla vielä saatu tietynlaista kypsyyttä ja kokemusta työhön. Kaikista niistä pääsee jokainen yli, jos ala oikeasti kiinnostaa ja työtä alkaa tekemään. - "ällöttävää"
hoitaja, kirjoitti:
olla niitä ällöttävämpiäkin mutta ei niitä enään niin ajattele.
-Näin on. Kysymyksiä "ällöttävyydestä" esittävät yleensä alaa harkitsevat ja siitä kiinnostuneet. Ei kukaan valmistunut työssä oleva hoitaja koe työtehtäviänsä ällöttävinä. Kun siihen työhön oppii ja tottuu, niin ei mikään homma tunnu ällöttävältä. Kokemukset ällöttävyydestä on niitä (ihan ymmärrettäviä) "alkuvaiheen juttuja" kun ei olla vielä saatu tietynlaista kypsyyttä ja kokemusta työhön. Kaikista niistä pääsee jokainen yli, jos ala oikeasti kiinnostaa ja työtä alkaa tekemään.Obduktiossa on ällöttävää, siellä usein hoitajat eivät kauaa haiset, käyvät korkeintaan kesällä kokeilemassa ja häipyy,, se homma on ällöttävää näin hoitajan silmin edelleen , ei ne vaippojen vaihdot ja kakkojen pesut.
- hoitaja.
ja kertoa myös kaiken mahdollisen koulutuksestanne.
-Parhaimman tiedon saat lukemalla läpi opetushallituksen laatimat tutkinnon perusteet, joita kaikkien koulujen on noudatettava. Tutkinnon perusteissa selvitetään erittäin tarkasti läpi koko koulutus, mitä opiskellaan, mitä mihinkin aineeseen kuuluu, arviointikriteerit eri arvosanoille yms. Lukemalla tämän 165 sivuiden selvityksen tiedät tutkinnosta periaatteessa kaiken. Voi esimerkiksi lukea aluksi vain sieltä täältä sinua kiinnistavia kohtia.
http://www.edu.fi/julkaisut/maaraykset/ops/sosiaali_korjattu14062001.pdf - nimimerki
Joo pistämiset on pakollisia, meillä ainakin opettaja sanoi, ettei meistä tule lähihoitajaa jos ei pistä. Aloitettiin pistämällä itseen. Ja harjoittelupaikoista.. Minä ainakin olen joka kerta saanut valita itse minne menen harjoitteluun.
- ö
älä suunnittele hoitoalaa millään osaalueella ,jos mielessäsi on vain ällötävät jutut.Eli siis ihmisen hoitaminen ja sen mukanaan tuomat asiat.Ja mielenterveys ja päihdeosaaminen on raskain suuntautumisvaihtoehto lähihoitajakoulutuksessa.Henkisesti.
-neljä suuntautumisaluetta opiskellut lähihoitaja-
- hmm...
ööö... voisiko joku kertoa , että mikä pitäisi olla vähintään todistuksen keskiarvo , jotta pääsee opiskelemaan ?
- .................
Ikävää, mutta totta nykypäivänä, lähihoitajaksi opiskelemaan kelpuutetaan kaikki. Mitään rajaa ei nykyisin tunnu olevan. Riittää kun osaa kauniisti puhua pääsykokeissa. On sitten aineiden käyttäjä tai entinen linnakundi, ei muuta kuin tervetuloa opiskelemaan vain!! Tai jos mihinkään muualle ei pääse opiskelemaan, monesti hoitoala on sitten se viimeinen vaihtoehto vaikka ei edes kiinnosta.
Ei ihme että hoitoalan arvostus laskee ja oikeasti motivoituneet ja työstään kiinnostuneet hoitajat väsyvät.
Ja kyllä, tiedän mistä puhun. Olen itse se väsynyt hoitaja joka on joskus ollut todella kiinnostunut työstään. - HAH HAH
................. kirjoitti:
Ikävää, mutta totta nykypäivänä, lähihoitajaksi opiskelemaan kelpuutetaan kaikki. Mitään rajaa ei nykyisin tunnu olevan. Riittää kun osaa kauniisti puhua pääsykokeissa. On sitten aineiden käyttäjä tai entinen linnakundi, ei muuta kuin tervetuloa opiskelemaan vain!! Tai jos mihinkään muualle ei pääse opiskelemaan, monesti hoitoala on sitten se viimeinen vaihtoehto vaikka ei edes kiinnosta.
Ei ihme että hoitoalan arvostus laskee ja oikeasti motivoituneet ja työstään kiinnostuneet hoitajat väsyvät.
Ja kyllä, tiedän mistä puhun. Olen itse se väsynyt hoitaja joka on joskus ollut todella kiinnostunut työstään.Ei ja ei. Jos olet kiltti, testeissä hymynaamoja ja perhosia piirtelevä nöyristelijä, toden näköisesti pääset kouluun jos on vapaita opiskelupaikkoja. Kykytestien tuloksella ei ole mitään merkitystä. Et saa myöskään olla asioihin kantaa ottava ja määrätietoinen. Eikä kuntotestin tuloksella ole mitään merkitystä, ellet sitten ole täysin veltto mössö. Nähty on. Ai niin, muista valehdella siitä että et ole koskaan edes maistanut alkoholia. Siitä tulee rajusti lisäpisteitä. Pieni uskovaisuus ei myöskään ole pahasta.
- ei ihan niin
HAH HAH kirjoitti:
Ei ja ei. Jos olet kiltti, testeissä hymynaamoja ja perhosia piirtelevä nöyristelijä, toden näköisesti pääset kouluun jos on vapaita opiskelupaikkoja. Kykytestien tuloksella ei ole mitään merkitystä. Et saa myöskään olla asioihin kantaa ottava ja määrätietoinen. Eikä kuntotestin tuloksella ole mitään merkitystä, ellet sitten ole täysin veltto mössö. Nähty on. Ai niin, muista valehdella siitä että et ole koskaan edes maistanut alkoholia. Siitä tulee rajusti lisäpisteitä. Pieni uskovaisuus ei myöskään ole pahasta.
helppoa....
kovinpa annatte ruusuista kuvaa lähihoitajakoulutukseen pääsemisestä.
Itse hain viime syksynä peruskoulupohjaiseen lähihoitajakoulutukseen. Hakijoita oli 1300, joista 35 valittiin. Samaan aikaan saman koulun aikuispuolelle lähihoitajaksi haki 700 hakijaa. Lisäksi vielä yo-pohjainen lähihoitajahaku, jonka hakijamäärää en tiedä. Eli kaikki nämä hakijat vain yhteen kouluun.... aikamoisen karsinnan ja kovan seulan läpi täytyy kulkea, että valikoituu lähihoitajaopiskelijaksi.
Ja siitäkin on vielä pitkä matka lähihoitajaksi: nimittäin koulustamme vain 50% valmistuu. Eli ei ole ihan turha juttu lähihoitjaksi valmistautuminen. Kyllä se koulutus ja työharjoittelutkin karsivat ei-sopivia aineksia reippaalla kädellä pois, elleivät karsiutuneet jo hakuprosessissa.
Ihan höpöjä puhutte siellä. Luulen, että kaikki dissailijat ovat niitä, jotka katkeria, jotka eivät lähihoitajaksi päässeet opiskelemaan...
- tuore lähäri
Ällöttävintä opiskeluaikana on ollut mielestäni opinnäytetyö, ihan vaan siksi että se kummittelee mielessä päivin ja öin ja stressaa (ei kaikkia mutta minua ainakin). Ja kun sen lisäksi on kaikki muut esseet ja tentit niin alko tulla korvista ulos koko oppari.. aika ällöttävää jos korvista pukkaa ulos paperia.. hehheh :D
Meillä koulu hommasi top-paikat, toiveita sai esittää ja yleensä kaikki pääsivät sinne minne halusivat, mutta ei tietenkään aina. Ja koulu hommaa paikat ymmärtääkseni siksi että niitä on rajallinen määrä ja kun yksi ihminen hankkii x määrälle opiskelijoita paikat niin on helpompi saada jokainen hyvää paikkaan. Meillä myös katsottiin vähän ketä VOI edes laittaa jonnekin, eli vaativimpiin paikkoihin laitettiin "vahvoja" ihmisiä, joiden katsottiin selviytyvän vaativammassakin paikassa. Tästä ei puhuttu, muuta kuin epävirallisesti ja kyllähän sen huomasi itsekin..
Joo eikä todellakaan missään pestä toisia, nuket on sitä varten.. tuo nyt on tuota pelottelua, itsekin olen kuullut että vanhemmat opiskelijat pelottelee nuorempia tuolla toisten pesemisellä, nenä-mahaletkun laitolla, ea-kurssilla muka tehdään itseensä haavoja jotta toinen voi sitoa haavan.. ei siis pidä paikkaansa sellaiset huhut! - pesuhommista
Meillä sanoi tänään opettaja, että pestäisiin toisia uikkarit jalassa. o_O
Liekkö opettajilla joku fetissi vai miksei nuken pesu riitä.- lähäritähäripesu
pesuhommista8.11.2011 20:560 SULJE
Meillä sanoi tänään opettaja, että pestäisiin toisia uikkarit jalassa. o_O
Liekkö opettajilla joku fetissi vai miksei nuken pesu riitä.
meil on sitä perjantain.....mut en haluis pestä..kai pitäs keksii joku tekosyy...mut mikä... :D - ;;;;;;;;
Tuohan kuulostaa näin miehenä mukavalta. Pääsisi pesemään naisia vähissä vaatteissa : )
- rv
;;;;;;;; kirjoitti:
Tuohan kuulostaa näin miehenä mukavalta. Pääsisi pesemään naisia vähissä vaatteissa : )
"Tuohan kuulostaa näin miehenä mukavalta. Pääsisi pesemään naisia vähissä vaatteissa : )"
ei hemmetti :D hahhahhahahaaaaa
- muhhaaahh
vähän sama juttu mulla etten haluis et joku pesuu mua!olisko jollakin hyviä ideoita ettei tarvitsisi itse peseytyä vain toiset tai silleen jos tajusittw?? :D
- Tällanen
Mun luokalla sattu olemaan yks poika, ja kaks muslimi tyttöä - siinä oli heti "kielto" että tytöt ei saanu tulla pestyksi... ja ne kyllä ilmoitti aika töykeästi etteivät halua/aio pestä muitakaan - ei edes oikeita potilaita.
Eivät valmistuneet, btw...
- kysymys
Joutuuko lähihoitajan perusopinnoissa työssäoppimisessa katetroimaan? ei siis erikoistumisvaiheessa vaan sitä ekaa vuotta tarkoitan?
- Mua
ei ainakaan pakotettu, ohjaajani kysyi halusinko, ja totta kai halusin! Kyl sitä nyt kaikkea haluaa kokeilla, ja varsinkin opsikelijana! Ohjaaja on kokoajan vieressä ja auttaa, nii kyl se siitä.
- Opiskelija
Itse käyn nyt hoito- ja huolenpitotyön jaksoa, mihin kuuluu katetroinnit yms. Harjoittelimme katetrointia nukeille, ja työssäoppimassa joutuu katetroimaan myös, näyttöä varten. Opiskelen ensimmäistä vuotta. Yleensä oppilaat aloittavat kasvun tukeminen ja ohjaus- tai kuntoutumisen tukemisen jaksolla mutta minun luokkani aloitti hoito- ja huolenpitötyön jaksolla, mikä on kaikista vaikein ! Jos luokkasi aloittaa hoito- ja huolenpitötyön jaksolla niin joudut katetroimaan jo ensimmäisenä vuonna, näin ainakin meillä! :)
- Opiskelija
Opiskelija kirjoitti:
Itse käyn nyt hoito- ja huolenpitotyön jaksoa, mihin kuuluu katetroinnit yms. Harjoittelimme katetrointia nukeille, ja työssäoppimassa joutuu katetroimaan myös, näyttöä varten. Opiskelen ensimmäistä vuotta. Yleensä oppilaat aloittavat kasvun tukeminen ja ohjaus- tai kuntoutumisen tukemisen jaksolla mutta minun luokkani aloitti hoito- ja huolenpitötyön jaksolla, mikä on kaikista vaikein ! Jos luokkasi aloittaa hoito- ja huolenpitötyön jaksolla niin joudut katetroimaan jo ensimmäisenä vuonna, näin ainakin meillä! :)
Korjaan. Emme joudu työssäoppimassa katetroimaan, mutta harjoittelimme kuitenkin sitä nukeille! :)
- qwery4u6it
riippuu niin paljon top-paikasta, millaisia asiakkaita siellä on. itse en koskaan työssäoppimisessa katetroinut kertaakaan. työelämässä sain senkin opin, ja työ se vasta opettaa, koulu on vain pintaraapaisu!
musta oli hauskaa opiskella lähihoitajaks ja jotkut jatkaa saikuiks, mutta en ite sitä halua, sillä ällöän pistämisiä, veren kanssa sotkemista jne. tykkään kuntoutuksesta sellaisesta ei-lääkkeitä tai verta -meiningistä :)
nekin idiootit jotka pääsee opiskelemaan, eli kaikki nää linnakundit jne niin ne kyllä tippuu pois työelämästä, mikäli eivät ota oitteään niskasta kiinni. oon kyllä tavannut äkäisiä saikkuja ja sellaisia, jotka eivät osaa oikeasti tehdä mitään saikkuina, suunnilleen ovat käyneet kirjekurssin opinnoista,,, että kyllä niitä idiootteja saikuistakin löytyy, mutta vähemmän - lähis91
Pistely oli kivaa :D Pistettiin kaverin kanssa toisiamme about 10 kertaa, sit opettaja alko jo pistää vastaan.
Mutjoo, tosta pesemisestä - meillä oli toppi/t-paita ja shortsit päällä. Ei kyl ollu mitenkään mukavaa, koska se vesi ehti mennä kylmäks. Mutta sit ainaki osas osastolla työharjottelusaa laittaa tarpeeksi kuumaa vettä, koska se kylmeni TOSI nopeasti.
Toinen "inhottava" juttu oli se ku piti syöttää kaveria/tulla syötetyks. Se oli enemmänki henkilökohtasesti vähiten lemppari harjoitus, koska en oo koskaan tykänny siitä että joku toinen syöttää mua :D
Itse kentällä niin ei se potilaiden peseminen tai vaipan vaihto, tai katetrisointi ollu mitenkään inhottavaa. Siihenki tottu, ja tärkeintähän on ettei siinä potilaan edessä räjähdä tai irvistele - parin vuoden pääst voit ite olla siin! :D
Verenpaineen mittaus oli kans kivaa - ainoo vaan ettei tahtonu kuulla mitään (käytettiin "vanhanaikasta" laitetta), koska itselläni on tuo tinnitys ihan mukava... xD - Opiskeleva lähäri
Ite opiskelen lähihoitajaksi ja haku oli suht helppo, mut ei nyt mikään läpi huuto juttu. Meillä piti pistää mut siin oltiin vieressä ja sai ihan rauhassa eka harjotella ja sit vasta pistää kaveria. Ja tollasesta pesusta en ole kuullukkaan joten lienee täyttä potaskaa ainakin meillä.:) Hoito ala on mielenkiintoista ja monipuolista joten kannattaa aloittaa :) ja mielenterveys ja päihde työ munkin suuntautumis alana :)
- lh.opiskelija
- Ihan perushoitoa
Nykyään hyvin perushoidollista. Potilaiden peruspesijä, suihkuttaja, saunottaja.
Myös yksityisissä hoitoitoksissa siivousta, ruoanlaittoa, pyykinpesua ja sitä peruseritteiden kanssa l'träämistä, vaipoituksia jne.
Nyt ehkä kannattaa miettiä sitä, että palkka on aika mitätön, työnmäärä valtava, raskaat potilaat ja potilaita ylipaikoilla. Resurssit todella pieniä kotihoidossa, osastoilla ja esimerkiksi lähihoitaja ei pääse erikoisssaiaanhoitoon työhön. Hän on ikään kuin vanhushoitaja. Perustason lutraaja.
Toinen ammatin heikkous on se, että aasiasta tulossa paljon hoitajia pienellä palkalla ja kohta Suomalaisen koulutuksen saanutta ei oteta, koska palkkataso on liian korkea.
Tuolla ylempänä olevia tekstiä lukiessa esimerkiksi lähis91 jne tulee mieleen, että onko koulutus nykyään ns. lastentarha erilaisine muutaman päivän näytöin.
RR-mittaus, pistäminen eli tavallisia toimenpiteitä, jotka kuuluvat vain pienenä osana potilaan kokonaishoitoon.
Kyllä se perustyö on sitä potilaa/asukkaan perushoitoa ja pesemistä ei sen kummempaa tai coolimpaa.- 4+20
Tai sitten päiväkodissa adhd lapsien kurinpitäjänä, stressitasot maksimissaan.
Lähihoitajille ei varmaan ole mitään rentoja töitä tarjolla, esim toimistotyötä, varsinkaan kun ei ole edes asiakaspalveluun suuntautunut.
- peruslähis
Lässyn lässyn...
- neegeri
Mussun musun lässyn lässyn
- fgjru
Palatakseni alkuperäiseen kysymykseen eli lh. koulutukseen. Uskomatonta kuinka kaikki pääsevät koulusta läpi. Vaikka näyttäisi naamansa siellä kerran viikossa, se riittää. Työharjoitteluista saa saikkuilla mielinmäärin eikä millään ole mitään väliä.
- 16+10
Ällöttävintä on ollut se, että vierestä katsot ja seuraat kuinka täysin alalle sopimattomat (nuoret kuin aikuisetkin) valmistuvat ko. ammattiin.
- krisela
Kyllä valitettavasti on niin, että nykypäivänä lähihoitajaksi pääsee opiskelemaan kuka tahansa. Jos ei mitään muuta keksi, tai ei todistus riitä, yläasteen opokin toteaa "hae lähihoitajaksi". Lähihoitajan koulutukseen on nyt ilmeisesti minun tietääkseni tulossa uusia säädöksiä. Liittyen esim. siihen missä lähihoitajia koulutetaan, tällä hetkellähän koulutus on hyvinkin kirjavaa. On väärin myös nuorta kohtaan, jos ei kyseinen ammatti kiinnosta lainkaan, "pakottaa" sitä opiskelemaan koska "sinne pääsee". Olen sairaanhoitaja ja yleensä siis ohjaan sairaanhoitajaopiskelijoita, joissa myös heissä on aina niitä, jotka eivät minun mielestäni ole ihan alalle sopivia. Mutta joskus ohjaan myös lähihoitajaopiskelijoita, heissä on ollut aivan loistavia opiskelijoita. mutta myös niitä, missä kertakaikkiaan olen joutunut sanomaan opiskelijalle itselleen että sitten opettajalle, etten voi päästää harjoittelusta läpi. Aina ensin käyn keskustelun kahdestaan opiskelijan kanssa, en niin, että vasta loppuarvioinnissa sanoisin asiasta. Olen kysynyt opiskelijalta ihan suoraan, mutta ystävällisesti ja ymmärtäen, onko hänellä mahdollisesti tällä hetkellä jotakin ongelmia omassa elämässään, ja kertonut miten itse näen että ne heijastuvat tällä hetkellä hänen opiskeluunsa.
Yleistys on kuitenkin aina yleistys. Kaikissa ammattiryhmissä: lääkäreissa, sairaanhoitajissa että lähihoitajissa on alalle sopimattomia, ja niitä, joilla on
itsellään sellaisia ongelmia, siis akuutti päihde -tai mielenterveysongelma, joiden vuoksi alalla toimiminen on mahdotonta. Mielestäni taas se, kun nuo edellä mainitut ongelmat ovat hoidettu, ne eivät ole akuutteja, eli ihminen on toipunut, ei estä opiskelua, heistä voi tulla aivan loistavia hoitajia. Minulla on ollut työtovereina todella päteviä lähihoitajia, joiden työtä arvostan. Mutta jos siis aikoo hakeutua alalle, kannattaa hyväksyä mitkä ammatin realiteetit ovat. Me kaikki, niin lääkärit, sairaanhoitajat kuin lähihoitajatkin, joudumme tekemään niitä "ällöttäviä" asioita. Ja kun kysymys on toisen ihmisen hoitamisesta, on kysymys myös hänen kunnioittamisestaan. Pitää muistaa miten nöyryyttävältä pt:sta tuntuu, kun hänen intimiyteensä kajotaan. Silloin ei työntekijä voi todellakaan työskennellässään vielä lisätä pt:n taakka asenteella "minua ällöttää". Jos tietyt työhömme kuuluvat asiat tuntuvat siltä, että ei pysty niitä tekemään ihmistä kunnioittaen, kannattaa hyväksyä se. Eivät kaikki pysty, eikä se tee heistä huonompia ihmisiä, silloin tämä ala ei vain ole heitä varten.
Ehkä vastasin hieman kysymyksen vierestä koska en ole opiskellut lähihoitajaksi, mutta perusasiat työssä ja asenne työhön on ammattiryhmästä riippumatta sama.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Jos yhdistät nimikirjaimet
Jos yhdistät sinun ja kaivattusi ensimmäisten nimien alkukirjaimet mitkä nimikirjaimet tulee? Sinun ensin ja sitten häne1086927- 954441
Mies vinkkinä sulle
Jos pyytäisit kahville tai ihan mihin vaan, niin lähtisin varmasti välittämättä muista483846Kyllä se taitaa olla nyt näin
Minusta tuntuu et joku lyö nyt kapuloita rattaisiin että meidän välit menisi lopullisesti. Sinä halusit että tämä menee483522- 513518
- 1893465
Odotan että sanot
Sitten siinä että haluaisit vielä jutella kahdestaan kanssani ja sitten kerrot hellästi että sinulla on ollut vaikea san242969- 672674
- 472507
- 131904