Mielipide ravureiden ale-hinnoista..=

ratsuponiharrastaja

Luin uutisen ratsujen myyntihintojen laskusta,et alle 10 000 € saa pv-estejyrän omakseen.Mutta edelleen on erittäin halvalla myynnissä ex-ravureita,lämppäreitä suoraan radalta lasten käsiin.Eläinystävällisintä olisi myydä tallinpitäjille ravureita,joista ammattilaiset ratsuttaisi harrasteheppoja kevyille aikuisille.Olen itse 43kg nainen ja saan jatkuvasti ärjyjä katseita tukevammilta,et taasko joku lv-ratsastaja pyrkii kouluradoille..Aika ponivoittoisesti menen tunneilla ja arabit ovat ainoa tulevaisuuteni,mutta tykkään lv-hevosista jos ovat täysin ratsutettuja.
Mutta vain pieni mielipiteeni tässä,että 500€ on shokkihalpaa hevosesta,vaik oiskin "vain" ravuri.Hevonen se sellainenkin on,ansaitsee hyvän CV:n.Ravurinurassa on paljon lastaus-ja käsittelykokemusta ja useat ravivalmentajat tosi hyviä hevosenkäsittelijöitä.Ottaisin lv:n omakseni ja kouluun,jos mahdollista,tosin nyt olen issikkavillityksessä..Ja rahaa ei ole omaan,mutta silti en mene raviradalle kerjäämään elävää keinuheppaa leluksi.

10

1121

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SANAPSAS

      Mietittyttää myös että miten lv on niin halpa, siis joo heppa ku heppa ja tasa-arvoisesti kaikkia pitäs kohdella, oli rotu mikä vaan. No itse ostin " muka hullun sekopää kaakin " niin kun ex-omistajat ovat kuvailleet sekä sitä edelliset, herranjumala tämä on niin lahjakas ratsu, terve ja nuori. Pilkkahintaan myivät hyvän hepan mutta kun eivät itte jaksaneet/pärjänneet hevosenkoulutuksessa.. olen työskennellyt nyt heppani kanssa yli puoli vuotta ja tadaa.. joka kerta oppii lisää ja lisää.. esteitä mennään ja reenailemme.
      "..erittäin halvalla myynnissä ex-ravureita,lämppäreitä suoraan radalta lasten käsiin"

    • Se on elämää

      Puoliveriset ovat jalostettu ja koulutettu ratsuiksi, lämppärit eivät. Se tietysti laskee hintaa. Yleensähän myytävät lämppärit muutenkin ovat sellaisia jotka eivät raveissa oikein pärjää, joista halutaan eroon - eikä kukaan osta 10 000€ lämppäriä jonka selässä justiinsa käyty, kun saa valmiin kisaratsun hinnalla! Ja jos lämppäristä aletaan kouluttaa myyntipaikassa täysipäistä, valmista ratsua (jolloin olisi kalliisimpi että ei menisi kakaroiden käsi / kakaroilla ei mahdollisuutta alkaa pilaamaan hevosta) menee aikaa sekä rahaa kun hevonen a) syö & elää tekemättä työtä b) valmennus maksaa - ratsukoulutetusta lämppäristä ei voi pyytää sellaista hintaa (koska on rakenteeltaan RAVIhevonen, vaikka nähty hyvin osan ratsukisoissa pärjäävän) joka kattaisi tuon kaiken.

      Lämppärit ovat ihania, sen kyllä myönnän, mutta... Kyllä niitä muitakin hevosia ja poneja lapsille tungetaan, se on sitten myyjän vastuu. Mistä mahdatte repäistä jokaiselle lämppärille ammattilaiset, jotka aikuisille niitä konimuksia kouluttavat? Ja tarkoittaako tuo kommentti, että nuori / harrastelija EI voi kouluttaa järkipäistä lämppäriä?

    • En ymmärtänyt tuota paino-asiaa tekstissäsi.

    • ....................

      Kyllähän pv-varsojakin saa jo tonnilla tai parilla, samaan hintaan lämppärivarsan. Mielestäni on outoa, että hevosia myydään jopa muutamaan sataan euroon, mutta itselleni tästä kyllä ollut paljon hyötyä, kun on saanut halvalla hyvän ystävän, josta tulee kuitenkin tajuttoman hieno ystävä ja ratsukin hyvällä koulutuksella :) Se, että näitä hevosia myydään sitten vääriin käsiin ja ne joutuvat kiertoon on mielestäni lasten vanhempien ja myyjien syytä.. Jos omat lapseni joskus innostuvat hevosista laitan kyllä rahaa siihen, että hevonen on valmis ja koulutettu - rodusta riippumatta, sillä myös tälläisiä lämppäreitä löytyy :)

    • KAimU

      Omani maksoi 300€ja 250€ sen verran kokeneita ratsuja että selässä oli peräti käyty ja totutettu satulaan itse ole ne uudelleen kouluttanut yms. Ne joilla mielenkiinto riittää eiku radalta heppa ostaa ja ratsuksi kouluttaan.. :P Muuten täysin moitteettomia veijareita.. niitä vain ei ravurin ura kiinnostanut :)

    • OmituisetOtukset

      so mikä tässä taas on ongelma.. mikä sinne kaaliin ei uppoa että vaikka olisi millanen voittoravuri se ei ratsuna ole minkään arvoinen. KOSKAAN HYVÄÄ JUOKSEVAA RAVURIA EI SAA NIILLÄ ns. ALE HINNOILLA... Aina on ravurin omistajan mielestä siinä vikaa... se ei välttämättä tule kantavaksi, ei juokse tarpeeksi päästäkseen pidemmälle raviurallaan hyvin harvat ravikasvattajat tai omistajat jaksavat jäädä jurruttamaan pelkkiin kotikenttä kisoihin he haluavat tienata rahaa ja näin isommat ravitapahtumat yms. tietää varmaa rahaa mutta loppu peleissä harva hevonen niihin pääsee.. omani ei juossut kuin 18 ja jotakin autonperästä ja melkein 19 voltilta, huono aika ravurille omistaja ei tehnyt yksin kertaisesti sillä mitään, ja toinen ei tullut kantavaksi, joten miksi se pitäisi hevosilla kovaa hintaa kun siitä ei yksin kertaisesti ole ravuriksi ja ratsastettu sillä ei ole? Ja huono ravuri kovalla hinnalla ei mene kaupan! sitten on ymmärrettävää että hevosen myynti hinta on kova jos se on perusratsukoulutettu tai vielä enemmän aivain kuin ne mahtavat peeveet joita saa 10 tonnilla joilla ei voi muuta kuin ratsastaa. Itse olen 5 ravuriini tyytyväinen ja nautin uudelleen kouluttamisesta. Muutama on minulla pysyneet raviuransa jälkeen ja tulevat pysymään mutta joitakin hevosia ostan halvalla koulutan ja myyn kalliimmalla kuin itse olen ostanut.. se on bisnestä!
      Ei kannata aina ajatella että tuon hevosen täytyy olla sairas tai että sillä on joku tosi pahasti vikana kun siitä pyydetään 100€ itse en ole juuri tuon enempää yhdestäkään hevosestani maksanut!! Täysin terveitä heposia ja vielä mahtavia luonteeltaan. kaikki 5 hevosta jotka olen ostanut, on kunkin hinta ollut 80€-300€ ei sen enempää tai vähempää... onvaan karu totuus että ravurit on halpoja ja PISTE!

      • sorivaan mutta hevosen voi myydä halvallakin. hevonen voi olla hyvä vaikka maksaisi 200 e tärkeintä on se että hevonen pääsee hyvään ja huolehtivaan kotiiin !



        anteeksi mutta tämä on minun mieli piteeni


      • happpp
        jelda.karagulle kirjoitti:

        sorivaan mutta hevosen voi myydä halvallakin. hevonen voi olla hyvä vaikka maksaisi 200 e tärkeintä on se että hevonen pääsee hyvään ja huolehtivaan kotiiin !



        anteeksi mutta tämä on minun mieli piteeni

        oisko kellään yhtään halpaa lämppäriä myynissä rahojen anto ois 1vuoden sissässä ja hepan pitäis olla kiltti ruuna


      • kv-insinööri
        happpp kirjoitti:

        oisko kellään yhtään halpaa lämppäriä myynissä rahojen anto ois 1vuoden sissässä ja hepan pitäis olla kiltti ruuna

        Ihan tosissas ?


      • lv- ratsutykkäri
        jelda.karagulle kirjoitti:

        sorivaan mutta hevosen voi myydä halvallakin. hevonen voi olla hyvä vaikka maksaisi 200 e tärkeintä on se että hevonen pääsee hyvään ja huolehtivaan kotiiin !



        anteeksi mutta tämä on minun mieli piteeni

        Peukku ! Juuri näin, suurin osa äärikriittisistä ovat vanhempien/iskän sponsoroimia 'huippuratsujen' omistavia, joilla ei mitään omaa käsitystä. Totuus paljastuu... Siperia opettaa.

        Toisille on tärkeeä pärjätä radalla ja tuoda rahaa. Toisille on tärkeää, että hyppää korkeelta ja on kallis. Toisille riittää se, että on hienorakenteinen ja sosiaalinen. Harrastaakin kai saa ja olla ystävä 'työkaverin' kanssa ?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      146
      10646
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3023
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2839
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2137
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1888
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1699
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1646
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1597
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1543
    10. Mikko Leppilampea epäillään seksuaalisesta ahdistelusta

      Tämä on ilon päivä 😁
      Kotimaiset julkkisjuorut
      82
      1458
    Aihe