Nöykkiö, millaista aluetta?

Ollaan mahdollisesti muuttamassa Nöykkiöön.
Millainen alue on? Onko lapsille alakouluikäisille lähettyvillä tekemistä; asukaspusitoa, leikkipaikkoja, puistoja tms.? Löytyykö alueelta lapsiperheitä? Kokemuksia Nöykkiönlaakson koulusta?
Kaikista tiedoista kiitollisena. :)
Ilmianna
Jaa

6 Vastausta


kysymykseesi. Vastaus on urheilun puolelta. Hyvät lenkkipolut ainakin, mutta kun suunnistusradat metsässä oikeastaan pelkkää kallioilla kiipeilyä. Kyllä siinä vauhti hiipui ja niin hiipui voimatkin. Ei minua ainakaan sinne elävänä toista kertaa saa:) Muuten mukavaa seutua varmaankin asuskella, jos tuo metsäurheilu ihan päällimmäisenä.
Ilmianna
Jaa
Nöykkiö lähiasuinalueineen on rauhallista ja turvallista aluetta ja alueella asuukin paljon lapsiperheitä. Olemme asuneet alueella nyt neljä vuotta ja etsimme seuraavaakin kotia kyseiseltä alueelta. Yleisiä leikkipaikkoja ja -kenttiä löytyy koulujen pihoilta, Pisasta sekä Latokaskesta. Pisassa (Nöykkiön vieressä) toimii Pisankartanon asukaspuisto, jossa MLL järjestää lapsille ja perheille erilaista toimintaa. Itselläni ei ole kouluikäisiä lapsia, joten en osaa sanoa Nöykkiönlaakson koulusta, mutta koulun piha ja tilat ja kirjasto vaikuttavat kuitenkin viihtyisiltä. Ulkoilu- ja lenkkeilymaastot ovat hyvät, samoin kauppa- ja postiasiat hoituvat näppärästi lähelläkin.
Ilmianna
Jaa
Espoon paras yläasteen koulu
Nöykkiön kouluissa ei ole kuraattoreille töitä
poliisn mukaan espoon rauhallisin alue
Ilmianna
Jaa
Asuin puoli vuotta siellä, oli rauhallinen alue mun mielestä, lapsiperheitä löytyy... Bussiyhteydet oli vaan vähän hassusti (jos ootte niitä käyttämässä), kun muutin alueelta jolta pääsi bussilla tosi monipuolisesti eri paikkoihin ja Nöykkiössä oli esim. Tapiolaan meneminen vähän hankalampi juttu kun en tuntenut aluetta.
Ilmianna
Jaa
Nöykkiö on tylsä, samanlainen kuin Friisilä.
Omakotitaloja joka nurkka täynnä, ei siellä mitään muuta olekaan.

Sen sijaan viereisessä Latokaskessa on jo ihan puistoja, peltoja ja hyvät lenkkipolutkin lähtevät sieltä Kauklahden suuntaan. Ja Latokaski on siis myös omakotitalo/paritalo/rivitalo-aluetta, mitään kerrostaloja siellä ei ole.
Ilmianna
Jaa
Kyllä, omakotitaloja on - uusia ja vanhoja. Aika monta "Pet Michael:akin", jos se sanoo jotain alueesta. Nöykkiössä myös alueen ainoat kirjasto, lähipalvelukeskus ja neuvola. Siisti kauppa on siinä koulujen vieressä. Joillain palstoilla Nöykkiötä haukutaan: "siellä ei ole mitään palveluja". Luulen sen olevan vain näiden vähemmän arvostettujen elintarvikekiskan varassa olevien puuparakkipussinperäalueiden kateutta ja jonkinlaista omanarvonkohottamista. Niinkuin Tuomarilalaiset koettavat ilmaista olevansa ihan Kauniaisten vieressä eikä osa Espoon Keskustaa.

Puistoja lapsiperheitäkin vilisevässä Nöykkiössä on useampia (myös koirapuisto) mutta nuo metsäpalstat tai Nöykkiön "kampusalueen" / Martinsillan urheilukentät taitavat kiinnostaa lapsia enemmän. Vanhempi väki viihtyy kävelyllä mäntyjen reunustamilla vanhoilla asuinkaduilla.

Nöykkiössä on ns. vanha okt-kaava eli yleensä e=0,2 ja rajan lähelle ei saa rakentaa. Tästä alue eroaa esim. latokaskesta, jossa rakentamistehokkuus on jopa 0,4 ja on saanut paikoin rakentaa 1 metrin päähän naapurin rajasta.

Latokaskessa (2km) on alueen ainoa bub (mallaskaski) ja taitaa siellä olla jonkinlainen pizzakiskakin. Muuten ravintolapalveluja ei ole kuin Espoonlahden lippulaivassa (2km toiseen suuntaan).

Harrastuksista: Koululla jumpat rouville ja sählyt herroille. Lapsille kaikenlaista seuratoimintaa (en tiedä tarkkaan, ainakin pesistä ja futista taitavat pelailla). Espoonlahdessa kävely/pyöräily/bussimatkan päässä on sitten kaikki tarvittava ratsastuksesta uintiin ja jäähallihommiin. Nuorisoa ei paljoa näy "hengailemassa". Taitaa jollain olla aina sen verran tilaa kotona, ettei tarvitse kaduille tunkea.

Asuntojen hinnat ovat aika korkeita mutta eripuolilla Espoota asuneena ja ehkä hieman elämänviisauttakin saaneena: on siihen syynsäkin.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Nöykkiö, millaista aluetta?

Ollaan mahdollisesti muuttamassa Nöykkiöön.
Millainen alue on? Onko lapsille alakouluikäisille lähettyvillä tekemistä; asukaspusitoa, leikkipaikkoja, puistoja tms.? Löytyykö alueelta lapsiperheitä? Kokemuksia Nöykkiönlaakson koulusta?
Kaikista tiedoista kiitollisena. :)

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta