Kieroakin kierompi eksytys

Adventistit toimivat kierosti:

1. Selittävät kristityille, että he ovat ihan samanlaisia kristittyjä kuin kaikki muutkin. Kaikissa on vikaa jonkin verran, ihan samalla lailla heissä kuin muissakin, mutta veljiä ollaan.

2. Tuovat markkinoille kirjansa, kurssinsa, kokouksensa ja kaiken mahdollisen kristillisin termein ja piilottavat adventtikirkon nimen.

Ja se, mitä on tarkoitus piilotella ja on Adventtikirkon Raamatun vastaiset opit

- sovituksesta (jatkuu taivaassa ja saatana lopullinen ihmisten syntien sijaiskärsijä),

- tuomiosta (taivaassa alkanut 22.10.1844 tutkiva tuomio, jossa käsitellään kaikkina aikoina eläneiden ihmisten synnit, jotka ovat menneet taivasta saastuttamaan Jeesuksen veren mukana ja niitä pitää sieltä puhdistaa mihin lie odottamaan saatanan päälle panemista),

- pelastussinetistä (Ellen Whiten demoninäyssä valaistu käsky lauantaisapatista - ilman tämän ellensapatin pyhittämistä ei ole pääsyä taivaaseen),

- mahantoiminnan pyhitysmerkityksestä (hindumaista ruoan ja juoman askeettistamista ja mahantoimintakäskyjen noudattamisella kuviteltua Jumalan miellyttämistä),

- Jumalasta (alussa vain Isä oli Jumala, mutta ruumiillisessa muodossa, Jeesus oli saatanan kanssa yhtäläinen korkea enkeli, jonka Isä valitsi pojakseen saatanan siitä suuttuessa ja tästä alkoi adventismin yksi pääteemoista Suuri Taistelu, jossa Miikael-Jeesus ja saatana taistelevat),

- pedon merkistä (sunnuntaina kirkossakäynti tai lepäily estää taivaaseen pääsyn pedon merkkinä, ja jotka noin toimivat kuuluvat Babyloniaan ja joutuvat kumartamaan adventistien jalkojen juuressa ennen tuhoutumistaan),

- ihmisestä (ihminen vain möykky, jossa ei ole mitään ikuista, vaan vain liha, ajatus ja hengitys, joka kuolee ja luodaan Jumalan muistista uudestaan taivaaseen ja siitä uuteen materiaaliseen maapalloon)

- helvetistä (helvettiä ei olekaan luotu ennen ihmistä ja maapalloa, vaan sen on vain maapallolle myöhemmin kasattu kaatopaikka, niinpä kukaan ei joudu oikeaan ikuiseen helvettiin, vaan ei-adventistit kärähtävät maapallolla olemattomiin)

- profeetasta (väärän profeetan Ellen Whiten demoninäkyopit ja opetukset toimivat jatkuvana arvovaltaisena totuuden lähteenä ja niitten mukaan opiskellaan adventismiteologiaa lapsesta yliopistoon saakka, kirjoitetaan uusia kirjoja, saarnoja, Raamattuja ja kursseja sekä joka viikko luetaan ellensapattina kuulusteltavaksi sapattiläksyt)

- evankelionnista (adventistien tehtävänä on evankelioida, etenkin uskovia ihmisiä, Kolmen Enkelin Sanomalla eli 1844 opilla, tutkivan tuomion opilla, ellensapatilla... adventtikirkon jäsenyyteen)

Jos antaa pirulle pikkusormen huomattuaan, että raamatulliselta näyttävän kirjan, kurssin, ohjelman tai puheen takana on adventtikirkko (Seitsemännen Päivän Adventtikirkko Suomessa lyhennetty Adventtikirkoksi) eivätkä ne menen yksi yhteen Raamatun kanssa eikä tee siihen saman tien pesäeroa, niin joutuu tuohon erikoisoppien myllyyn ja sitoutumaan väärään profeettaan ja hänen demoninäkyihinsä, vaikka kuinka yrittäisi uskotella itselleen ja selittää muille olevansa kristitty.

120

1069

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • taja.

      Eli kaiken pahuuden syyn perusta onkin Jumala.

      Niin, Jumala Kristuksessa kyllä edessään sovitti ihmisen, osoittaa itsessään pelastajan, ainutkertaisen pelastajan.

      Mutta siihen synnin aiheuttajaan, ilmeisesti sielunvihollinen kaiken keskuudessa pääsisi kuin koira veräjästä.

      Riitalla on hätä, ettei rienausmestariaan syytettäisi viimeisellä tuomiolla kaikesta siitä, mitä hänkin on saanut lihassaan siinä nimessä aikaiseksi, kun Mestariaan ei ole jokahetkisesti ymmärtänyt seurata.

      Syyn kyllä lunastuksesta vastaanottaa Kristuksessa, kun kanssamatkaajaa on ruoskinut ja tavallaan sitä kautta Kristusta ymmärtämättömyydessä. Pelastaja kyllä on Kristuksen käsi joka anteeksiantamuksessa nostaa, mutta kun Riitta syyttää Pelastajaansa myös tästä virheestään, eikä sen todellista syytä, eli rienaajan henkeä, mikä on vaikuttanut kaiken tahtomisen ja tekemisen.

      Jeesuksen syyhän se oli, Riitta sanoo, saakoon pelastaakin syytösten keskellä, mutta rienaajaa ei saa syyllistää mitenkään.

    • Riitta!

      Hyvin kiteytetty adv-oppi. Kopion tuon, on hyvä laittaa myöskin jakoon.

    • Fodsontyttökö

      Tämä haudasta nouseminen on Riitalle hyvin vaikea oppi, koska lepoa haudassa Riitta ei tunne, eikä herätystä, koska sitä ei Riitalla ole, Hän vilahtelee kuolemassaan taivaaseen ja sitten tulee ylösnousemuksen hetkessä takaisin, eikä joutanut lepäämään ollenkaan. taitaa olla tikapuut Riitan haudalla, niinkuin Forsson ratkorimiehellä, sano, että laittakaahan ratkori hautaa, kun hän kuolee, ei sellaista monttua ole ollut, etteikö Fortsoni sieltä nouse.

      Joh 5:28. Älkää ihmetelkö tätä, sillä hetki tulee, jolloin kaikki, jotka haudoissa ovat, ( rk 92 lepäävät haudoissaan) kuulevat hänen äänensä 29. ja tulevat esiin, ne, jotka ovat hyvää tehneet, elämän ylösnousemukseen, mutta ne, jotka ovat pahaa tehneet, tuomion ylösnousemukseen..

      Joh 6:39. Ja minun lähettäjäni tahto on se, että minä kaikista niistä, jotka hän on minulle antanut, en kadota yhtäkään, vaan herätän heidät viimeisenä päivänä. 40. Sillä minun Isäni tahto on se, että jokaisella, joka näkee Pojan ja uskoo häneen, on iankaikkinen elämä; ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä." 54. Joka syö minun lihani ja juo minun vereni, sillä on iankaikkinen elämä, ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä.

      Eikö Riitta jouda tutimaan haudassaan, taitaa olla yökyöpeli, varo ettei tule kummitukseksi haudallesi.
      Mutta Sana on fakta, ei Riitan henki leiju tietoisena missään kuoleman jälkeen ennen ylösnousemusta.

      Se henki, mikä on luomakunnassa se palaa hengen Antajalle, mutta sen jälkeen ei potkiskele kukaan edes onnibussin renkaita, kun henki lähtee, ei edes koira nosta jalkaansa, kun sen henki lähtee sinne kuka on sen antanut.

      Ps.104:29. Sinä peität kasvosi, ja ne peljästyvät, sinä otat pois niiden hengen, ne kuolevat ja palajavat tomuun jälleen. 30. Sinä lähetät henkesi, ja ne luodaan; ja sinä uudistat maan muodon.

      Rohkaisun sanoja 1 Tess 4:15-18 kuoleman UNEEN NUKKUVILLE, josta herätään H-hetkessä.

      13. Kun Herra tulee
      Tahdomme, veljet, teidän olevan selvillä siitä, mitä tapahtuu kuoleman uneen nukkuville, jotta ette surisi niin kuin nuo toiset, joilla ei ole toivoa. 14. Jos kerran Jeesus on kuollut ja noussut kuolleista, niin kuin me uskomme, silloin Jumala myös on Jeesuksen tullessa tuova poisnukkuneet elämään yhdessä hänen kanssaan. 15. Ilmoitamme teille, mitä Herra on sanonut: Me elossa olevat, jotka saamme jäädä tänne siihen asti kun Herra tulee, emme ehdi poisnukkuneiden edelle. 16. Itse Herra laskeutuu taivaasta ylienkelin käskyhuudon kuuluessa ja Jumalan pasuunan kaikuessa, ja ensin nousevat ylös ne, jotka ovat kuolleet Kristukseen uskovina. 17. Meidät, jotka olemme vielä elossa ja täällä jäljellä, temmataan sitten yhdessä heidän kanssaan pilvissä yläilmoihin Herraa vastaan. Näin saamme olla aina Herran kanssa. 18. Rohkaiskaa siis toisianne näillä sanoilla.

      JA MITÄ TUOSSA SANOTAAN? TUON HETKEN JÄLKEEN . NÄIN SAAMME OLLA AINA HERRAN KANSSA!

      Eli tuon tapahtuman herätyksen jälkeen, Jumala ei unohda, Hän herättää jotka uskovat iankaikkiseen elämään.

      Ihmeellistä Riitta, mikä sinulla tuossa on vaikeeta? Sinä et taida uskoa Jumalan kaikkivoipaisuuteen, et usko herätysvoimaan, pitää mielestäsi mennä seisomaan ovelle, että pääsee sisälle, no kuinkas siinä nukkuu?

      tulee mieleen eräs helluntaiuskova sisar, vanhana meni ekakertaa lääkäriin, hieman dementoituneena.
      Siinä käytävällä odotellessaan minullekin tuttu lääkäri meni ohi, uskova lääkäri. No sisar ponkasi siinä odottavien joukosta ylös ja juoksi lääkärin perään, "täällä minä olen, minuahan sinä etsit".

      Niin, tietämättömänä tuon teki, ei osannut sitä, että lääkäri kyllä tietää hänen olemassaolonsa, nimi on kirjoitta ja hän pyytää sisälle, kun aika on.

      Sitä se on Sanan mukaisesti. Jeesus- nimi huulilla kuoleman uneen nukkuva kyllä kuulee, kun aika koitaa.
      Hänen nimensä kaikuu viimeisen pasunan soidessa.

      Rohkeasti voi levätä kuoleman unessa, Jeesus herättää, ei unohda yhden yhtäkään.

      Joh. 6:
      39. Ja lähettäjäni tahto on, etten minä anna yhdenkään niistä, jotka hän on uskonut haltuuni, joutua hukkaan, vaan viimeisenä päivänä herätän heidät kaikki.

      kerrataan epäuskoisille sieluille, ajasta joka vielä ei ole, koska se on vasta tulossa..

      28. Älkää ihmetelkö tätä! Tulee aika, jolloin kaikki, jotka lepäävät haudoissaan, kuulevat hänen äänensä. 29. He nousevat haudoistaan - hyvää tehneet elämän ylösnousemukseen,

      Niin, nyt omantunnon kysymys, uskotteko Riittaan vai Sanaan`?

    • benedi=siunattu

      välttämättä ole tyhmä!!

      Mutta tymyys sana on naissukuinen sana!! Kuten venäkäksi " masina" ulitsa" ulibka, jne.

      " Tällä samalla sanalla nykyinen maa ja nykyiset taivaat ovat talletettu tulelle kadotuksen
      päivää varten"!

      No" tyhmyys on nainen"...no palaakko se maapallo jo??

      • Nainen Jumalan äiti

        Ainakin Jeesus kohdistaa kehumiset aina naisiin --- että hyvin osaavat valita oikean tien. No juu, Nikodemus -
        Nikodeemus on ainoa poikkeus. Siinä on oikea israelilainen, kun ei hänessä ole mitään vilppiä, kehaisi Jeesus.
        Juamlan äiti, muuten, on nainen. Isää ei ole vieläkään tavoitettu.


      • S la
        Nainen Jumalan äiti kirjoitti:

        Ainakin Jeesus kohdistaa kehumiset aina naisiin --- että hyvin osaavat valita oikean tien. No juu, Nikodemus -
        Nikodeemus on ainoa poikkeus. Siinä on oikea israelilainen, kun ei hänessä ole mitään vilppiä, kehaisi Jeesus.
        Juamlan äiti, muuten, on nainen. Isää ei ole vieläkään tavoitettu.

        #### Nikodeemus on ainoa poikkeus. Siinä on oikea israelilainen, kun ei hänessä ole mitään vilppiä, kehaisi Jeesus. ####

        Ehkä noin adventistien Raamatuissa(mikä minä olen epäilemäänheitä).

        Mutta meidän Raamatussa Jeesus sanoo näin ; Johanneksen evankeliumi:
        1:47 Jeesus näki Natanaelin tulevan tykönsä ja sanoi hänestä: "Katso, oikea israelilainen, jossa ei vilppiä ole!"


      • 11
        Nainen Jumalan äiti kirjoitti:

        Ainakin Jeesus kohdistaa kehumiset aina naisiin --- että hyvin osaavat valita oikean tien. No juu, Nikodemus -
        Nikodeemus on ainoa poikkeus. Siinä on oikea israelilainen, kun ei hänessä ole mitään vilppiä, kehaisi Jeesus.
        Juamlan äiti, muuten, on nainen. Isää ei ole vieläkään tavoitettu.

        Niin kuka Juamla on? Vai onko se venäkää?


      • benedi on siunattu
        Nainen Jumalan äiti kirjoitti:

        Ainakin Jeesus kohdistaa kehumiset aina naisiin --- että hyvin osaavat valita oikean tien. No juu, Nikodemus -
        Nikodeemus on ainoa poikkeus. Siinä on oikea israelilainen, kun ei hänessä ole mitään vilppiä, kehaisi Jeesus.
        Juamlan äiti, muuten, on nainen. Isää ei ole vieläkään tavoitettu.

        ei ole , joten se siitä.
        benedi, benedictus on latinaa, ja on käännettynä, pentti, ja merkitsee siunattu!

        " Minä siunaan niitä, jotka sinua siunaavat, ja kiroan ne, jotka sinua kiroavat, ja sinussa tulevat siunatuiksi kaikki sukukunnat maanpäällä" 1 Moos12: 3
        Onhan täällä jotkut sanoneet " benedi on siunattu"!!
        Mutta ei se sulje pois sitä, etteikö benedi tarvitse Jumalan armoa!

        " Jumala olkoon meille armollinen ja siunatkoon meitä,
        hän valistakoon kasvonsa meille" Ps 67: 2

        " Vanhurskaan muistoa siunataan, mutta jumalattomien nimi lahoaa" Snl 10: 6
        " Viisassydäminen ottaa käskyt varteen,
        mutta hulluhuulinen kukistuu" jae 8

        Elikkä jos et ota käskyistä vaaria, vaan riehut niitä vastaan, sinut lasketaan hulluhuuliseksi, ja kukistuminen on lähellä"
        Miksi? siksipä tietenkin, koska sellaisen tiet ovat väärät, ja poliisi koputtelee ovelle!


      • Facta !!!!!
        Nainen Jumalan äiti kirjoitti:

        Ainakin Jeesus kohdistaa kehumiset aina naisiin --- että hyvin osaavat valita oikean tien. No juu, Nikodemus -
        Nikodeemus on ainoa poikkeus. Siinä on oikea israelilainen, kun ei hänessä ole mitään vilppiä, kehaisi Jeesus.
        Juamlan äiti, muuten, on nainen. Isää ei ole vieläkään tavoitettu.

        Jeesuksen virallinen isä. Tämän takiahan Miikkael on noin kauhian vihattu,
        koska hän on päässyt itsensä Jeesuksen isäksi?? Näet eivät nämä uskovat voi sitä
        käsittää, että tämä vihattu Miikkael on Jeesuksen lihallinen Isä##


      • benedi
        11 kirjoitti:

        Niin kuka Juamla on? Vai onko se venäkää?

        Jumala on BOGA!!


    • alex-kasi

      uskova_1 kirjoitti adventisteista seuraavaa:
      Selittävät kristityille, että he sanovat olevansa ihan samanlaisia kristittyjä kuin kaikki muutkin. Kaikissa on vikaa jonkin verran, ihan samalla lailla heissä kuin muissakin, mutta veljiä ollaan.

      Kommentti:
      Adventistit eivät ihan varmasti sano olevansa SAMANLAISIA kuin ne 2000 keskenään riitelevää lahkoa joista yhteen uskova_1:kin kuuluu. Päin vastoin - mutta he sanovat olenvansa jokaisen todellisen Jumalan lapsen uskon veljiä ja sisaria, huolimatta siitä mihin kirkkoon he kuuluvat.

      Mutta erojahan luonnollisesti löytyy, niin niiden parin tuhannen kirkon ja lahkojen välillä kuin adventimin ja muiden kirkkojen välillä. Kuitenkin uskossa on aina kyse ihmisestä – asia minkä uskova_1 tuntuu olevan unohtanut - aventismia opillisesti lähempänä ovat ne ihmiset jotka ajattelevat Jumalan olevan täydellinen elämä jolla ainoalla on kuolemattomuus. uskova_1:den uskoa lähinnä ovat ne jotka uskovat OMAAN kuolemattomuuteensa – vaikka sitten helvetin tulimeressä. Sillä aventismissa ei uskota omaan kuolemattomuuteen vaan Jumalan kuolemattomuuteen.

      Toinen ero monen muun uskon ja adventismin välillä on että adventismissa uskotaan Jeesuksen maksaneen KOKO sen hinnan ihmistä lunastaessaan heidät - MINKÄ ihmiten olisi itse maksettava jos ei Jumala pojassaan sitä maksaisi. Siis täsmälleen saman – ja kun Raamattussa sanotaan että synnin palkka on kuolema niin adventisti uskoo että Jeesus kuoli syntisen edestä ja Jumala herätti hänet .. kuolleista.. kolmantena päivänä.

      Tämä sopii hyvin yhteen Raamatun sanan kanssa että vain Jumalalla on kuolemattomuus ja niillä jotka elävät Jumalan tahdossa. Adventismissa uskotaan että Jeesus ainoana ihmisenä on tehnyt sen täydellisesti – Kristus - ylösnousemuksessa tähän asemaan asetettu * kuten Raamnattu sanoo.

      Jeesus on siis adventistienkin varhurskaus Jumalan edessä. Hän on adventistienkin Kuningas – sanoo uskova_1 sitten ihan mitä haluaa – sillä ei ole mitään merkitystä, vaikka tosiasiassa - eihän sitä uskova_1:ltä edes kysytä - Jumala päättää ketkä Jumala armahtaa tai ei armahda.

      uskova_1:llä ei todellakaan ole siihen nokan kopauttamista, sitä vastoin voi hänen ja hänen sekalaisten seuraajiensa (siis anti-adventistien kirjavan joukkion) parjaamiset johtaa siihen että monet jäävät ulkopuolelle Jumalan valtakunnan.

      Niille Jeesus todellakin varoitti sellaisesta:
      ” Mutta jos joku johdattaa lankeemukseen yhdenkin näistä vähäisistä, jotka USKOVAT MINUUN, hänelle olisi parempi, että hänen kaulaansa pantaisiin myllynkivi ja hänet upotettaisiin meren syvyyteen.

      Tämä koskee luonnollisesti myös adventistien pois viettelemistä Jeesuksesta – mutta tuomion Jumalan.

      1. Tim. 6:16 Jumalan kuolemattomuudesta:
      Jolla AINOALLA on kuolemattomuus; joka asuu valkeudessa, mihin ei kukaan taida tulla; jota yksikään ihminen ei ole nähnyt eikä voi nähdä-hänen olkoon kunnia ja iankaikkinen valta. Amen.

      1. Joh. 3:15 ihmisen kuolemattomuudesta:
      Jokainen, joka vihaa veljeänsä, on murhaaja; ja te tiedätte, ettei KENESSÄKÄÄN murhaajassa ole iankaikkista elämää, JOKA HÄNESSÄ PYSYISI.

      1. Joh. 5:11 pelastuskesta:
      Ja tämä on se todistus: Jumala on antanut meille iankaikkisen elämän, ja tämä elämä on hänen POJASSAAN.

      Näin se on uskova_1 - Raamattu riittää.

      • alex-kasi

        uskova_1 kirjoitti edellen adventisteista:
        2. että he tuovat markkinoille kirjansa, kurssinsa, kokouksensa ja kaiken mahdollisen kristillisin termein ja piilottavat adventtikirkon nimen.

        Kommentti:
        Ai, ai - nyt uskova_1:den korvat heiluvat jälleen.
        Eri organisoidut osat Adventti kirkosta käyttävät luonnollisesti eri nimiään juuri samoin kuin monissa muissakin kirkoissa, hyvä esimerkki on ADRA – joka on Adventtikirkon yhteydessä oleva hyväntekeväisyys organisaatio joka tekee paljon hyvää ja tärkeää työtä, etenkin kehitysmaissa ja on auttanut tuhansia ja jälleen tuhansia ihmisiä säilymään hengissä ja antanut monille paremman mahdollisuuden elämään. ADRAa työ rahoitetaan esimerkiksi ihmisten antamilla ja eri valtioiden antamilla varoilla.

        Mielestäni uskova_1 (ja jokainen joka on hänen anti-adventyismi leikeissään mukana) ottaa vastuulleen uskomattoman suuren taakan kqannettavaksi Jumalan eteen - koska hän (uskova_1) on vuosikausia tavallaan taistellut näitä avun saajia vastaan yrittäessään kaikin keinoin tukahduttaa adventistien heille vievää ADRA apua. Maailmassa kuolee noin 27000 lasta viikoittain ruuan ja terveydenhoidon puutteeseen - joten kaikki apu on todella tarpeellista ja kiitos kaikille jotka uhraavat aikaansa ja varojaan esimerkiksi juuri ADRAn kautta – Jumala palkitkoon jokaisen hyvyydestänne.

        Jeesus sanoi "KAIKEN mitä te olette tehneet YHDELLE näistä pienimmistä - SEN TE OLETTE TEHNEET MINULLE".

        Mitä tulee eri kirkkojen tai lahkojen kirjoihin tai yksityisten ihmisten kirjoituksiin niin täytyy vain todeta, että se on tavallista kaikissa kirkoissa, varsinkin tänä aikana jolloin kuka vain voi tuoda esiin omia ajatuksiaan.

        uskova_1 kirjoitti adventismin Jumalasta:
        - (alussa vain Isä oli Jumala, mutta ruumiillisessa muodossa, Jeesus oli saatanan kanssa yhtäläinen korkea enkeli, jonka Isä valitsi pojakseen saatanan siitä suuttuessa ja tästä alkoi adventismin yksi pääteemoista Suuri Taistelu, jossa Miikael-Jeesus ja saatana taistelevat).

        Kommentti:
        Jaa-a alussa oli Jumala – kyllä – ja kuinkahan monta nimeä Jesuksella on Raamatussa, mutta on kuitenkin niin että kaiken takana on YKSI JUMALA. Tämäkin osoittaa että uskova_1 ei tajua Raamatusta paljon mitään, ja tuntuu siltä että hän ei edes halua tietää.

        uskova_1 kirjoitti adventimin ihmisestä:
        ihminen vain möykky, jossa ei ole mitään ikuista, vaan vain liha, ajatus ja hengitys, joka kuolee ja luodaan Jumalan muistista uudestaan taivaaseen ja siitä uuteen materiaaliseen maapalloon.

        Kommentti:
        Selvästi tahallinen valhe (jos nyt ei ole niin että uskova_1:n ole hieman vaikea ymmärtää tavallista puhetta – mikä sekin voi tietysti olla mahdollista). Adventismissa ihminen ei todellakaan ole mikään möykky, vaan ELÄMÄ, joka on täysin omasta syystään joutunut suuriin vaikeuksiin ja on kuoleman vaarassa, mutta jolle ihmistä rakastava ihmisenkin Luoja tarjoaa pelastusta, Pojassaan Jeesuksessa - lihaksi tulleessa Kristuksessa - Jumalan osoittamalla tavalla. Jeesuksessa Kristuksessa joka on adventistienkin Herra, ylösnousemuksessa tähän asemaan asetettu - kuten Paavali, Jeesuksen Kristuksen palvelija ja apostoli asian ilmaisee Roomalaiskirjeessään: 1: 1-7 :

        1 Paavali, Jeesuksen Kristuksen palvelija, kutsuttu apostoli, erotettu julistamaan JUMALAN evankeliumia, 2 jonka JUMALA on edeltä luvannut profeettainsa kautta pyhissä kirjoituksissa, 3 hänen Pojastansa - joka LIHAN puolesta on syntynyt Daavidin siemenestä
        4 ja PYHYYDEN HENGEN puolesta KUOLLEISTANOUSEMISEN KAUTTA ASETETTU JUMALAN POJAKSI VOIMASSA - Jeesuksesta Kristuksesta, meidän Herrastamme, 5 jonka kautta me olemme saaneet armon ja apostolinviran, että syntyisi uskon kuuliaisuus hänen nimeänsä kohtaan kaikissa pakanakansoissa, 6 joihin tekin, Jeesuksen Kristuksen kutsumat, kuulutte: 7 kaikille Roomassa oleville Jumalan rakkaille, kutsutuille pyhille.
        Armo teille ja rauha JUMALALTA, meidän Isältämme, JA HERRALTA JEESUKSELTA KRISTUKSELTA!
        **


      • Sinun jutuistasi tulee mieleen olikohan se Pirkka-Pekka Peteliuksen vai kenen sketsi, jossa aina sanottiin sarkastisesti "mikä ASIANTUNTIJA".

        Sinäkin esiinnyt kristinuskon, Jumalan ja adventismin asiantuntijana, etkä tiedä niistä hölkäsen pöläystä


      • alex-kasi
        alex-kasi kirjoitti:

        uskova_1 kirjoitti edellen adventisteista:
        2. että he tuovat markkinoille kirjansa, kurssinsa, kokouksensa ja kaiken mahdollisen kristillisin termein ja piilottavat adventtikirkon nimen.

        Kommentti:
        Ai, ai - nyt uskova_1:den korvat heiluvat jälleen.
        Eri organisoidut osat Adventti kirkosta käyttävät luonnollisesti eri nimiään juuri samoin kuin monissa muissakin kirkoissa, hyvä esimerkki on ADRA – joka on Adventtikirkon yhteydessä oleva hyväntekeväisyys organisaatio joka tekee paljon hyvää ja tärkeää työtä, etenkin kehitysmaissa ja on auttanut tuhansia ja jälleen tuhansia ihmisiä säilymään hengissä ja antanut monille paremman mahdollisuuden elämään. ADRAa työ rahoitetaan esimerkiksi ihmisten antamilla ja eri valtioiden antamilla varoilla.

        Mielestäni uskova_1 (ja jokainen joka on hänen anti-adventyismi leikeissään mukana) ottaa vastuulleen uskomattoman suuren taakan kqannettavaksi Jumalan eteen - koska hän (uskova_1) on vuosikausia tavallaan taistellut näitä avun saajia vastaan yrittäessään kaikin keinoin tukahduttaa adventistien heille vievää ADRA apua. Maailmassa kuolee noin 27000 lasta viikoittain ruuan ja terveydenhoidon puutteeseen - joten kaikki apu on todella tarpeellista ja kiitos kaikille jotka uhraavat aikaansa ja varojaan esimerkiksi juuri ADRAn kautta – Jumala palkitkoon jokaisen hyvyydestänne.

        Jeesus sanoi "KAIKEN mitä te olette tehneet YHDELLE näistä pienimmistä - SEN TE OLETTE TEHNEET MINULLE".

        Mitä tulee eri kirkkojen tai lahkojen kirjoihin tai yksityisten ihmisten kirjoituksiin niin täytyy vain todeta, että se on tavallista kaikissa kirkoissa, varsinkin tänä aikana jolloin kuka vain voi tuoda esiin omia ajatuksiaan.

        uskova_1 kirjoitti adventismin Jumalasta:
        - (alussa vain Isä oli Jumala, mutta ruumiillisessa muodossa, Jeesus oli saatanan kanssa yhtäläinen korkea enkeli, jonka Isä valitsi pojakseen saatanan siitä suuttuessa ja tästä alkoi adventismin yksi pääteemoista Suuri Taistelu, jossa Miikael-Jeesus ja saatana taistelevat).

        Kommentti:
        Jaa-a alussa oli Jumala – kyllä – ja kuinkahan monta nimeä Jesuksella on Raamatussa, mutta on kuitenkin niin että kaiken takana on YKSI JUMALA. Tämäkin osoittaa että uskova_1 ei tajua Raamatusta paljon mitään, ja tuntuu siltä että hän ei edes halua tietää.

        uskova_1 kirjoitti adventimin ihmisestä:
        ihminen vain möykky, jossa ei ole mitään ikuista, vaan vain liha, ajatus ja hengitys, joka kuolee ja luodaan Jumalan muistista uudestaan taivaaseen ja siitä uuteen materiaaliseen maapalloon.

        Kommentti:
        Selvästi tahallinen valhe (jos nyt ei ole niin että uskova_1:n ole hieman vaikea ymmärtää tavallista puhetta – mikä sekin voi tietysti olla mahdollista). Adventismissa ihminen ei todellakaan ole mikään möykky, vaan ELÄMÄ, joka on täysin omasta syystään joutunut suuriin vaikeuksiin ja on kuoleman vaarassa, mutta jolle ihmistä rakastava ihmisenkin Luoja tarjoaa pelastusta, Pojassaan Jeesuksessa - lihaksi tulleessa Kristuksessa - Jumalan osoittamalla tavalla. Jeesuksessa Kristuksessa joka on adventistienkin Herra, ylösnousemuksessa tähän asemaan asetettu - kuten Paavali, Jeesuksen Kristuksen palvelija ja apostoli asian ilmaisee Roomalaiskirjeessään: 1: 1-7 :

        1 Paavali, Jeesuksen Kristuksen palvelija, kutsuttu apostoli, erotettu julistamaan JUMALAN evankeliumia, 2 jonka JUMALA on edeltä luvannut profeettainsa kautta pyhissä kirjoituksissa, 3 hänen Pojastansa - joka LIHAN puolesta on syntynyt Daavidin siemenestä
        4 ja PYHYYDEN HENGEN puolesta KUOLLEISTANOUSEMISEN KAUTTA ASETETTU JUMALAN POJAKSI VOIMASSA - Jeesuksesta Kristuksesta, meidän Herrastamme, 5 jonka kautta me olemme saaneet armon ja apostolinviran, että syntyisi uskon kuuliaisuus hänen nimeänsä kohtaan kaikissa pakanakansoissa, 6 joihin tekin, Jeesuksen Kristuksen kutsumat, kuulutte: 7 kaikille Roomassa oleville Jumalan rakkaille, kutsutuille pyhille.
        Armo teille ja rauha JUMALALTA, meidän Isältämme, JA HERRALTA JEESUKSELTA KRISTUKSELTA!
        **

        uskova_1 kirjoitti adventistien helvettiuskosta: helvettiä ei olekaan luotu ennen ihmistä ja maapalloa, vaan sen on vain maapallolle myöhemmin kasattu kaatopaikka, niinpä kukaan ei joudu oikeaan ikuiseen helvettiin, vaan ei-adventistit kärähtävät maapallolla olemattomiin.

        Kommentti:
        uskova_1 osoittaa tietämättömyyttään adventimistä ja Raamatusta.

        Ero uskova_1:den uskoon kuuluvalla tulisella helvetillä ja adventismin tulella on se, että uskova_1 uskoo ikuisesti kestävään tulessa kitumiseen jossa syntisen tuska ei koskaan tule loppumaan, kun taas adventismissa helvetti on elin-ikäinen tapahtuma.

        Toisin sanoen se joka ei Jumalan valtakuntaan voi / halua mennä TUHOUTUU mistä Raamattu antaa lukemattomia todisteita (joiden ohi uskova_1 menee niitä koskaan kommentoimatta, tai ehkä edes lukematta?

        uskova_1:den uskossa piina on "iankaikkisesti kestävä"
        adventismissa piina on "iän kaiken kestävä".

        Adventimissa ei uskota, että kaikkivaltias, kaikkiviisas, oikeudenmukainen, rakkaudellinen Luoja loi elämää ikuisesti piinattavaksi. Miksi hän niin tekisi? Sillä Jumala ei erehdy.

        Sitäpaitsi Raamattu kertoo yksikantaisesti, että vain täydellisyydessä (siis JUMALAN TAHDOSSA) voi elämä kestää - ja siksi Jeesus, Jumalan poika "lihaan tullut Kristus" juuri tulikin maailmaan täyttääkseen omiensa puolesta JUMALAN TAHDON ja tullakseen heidän välimiehekseen ja siten pelastaakseen heidät varmalta kuolemalta. Kiitos Jumalle ..

        Sellaisia kohtia missä armon ulkopuolelle jääneen syntisen kohtaloksi ilmoitetaan kuolema ja tuhoutuminen on Raamatussa satoja, mutta tilanpuutteen vuoksi tässä vain muutama:

        2. Piet. 3:7
        Ja sen saman sanan varassa ovat nykyiset taivaat ja nykyinen maa tulen tuhoa odottamassa. Niitä säilytetään sitä päivää varten, jona tuomio tulee ja jumalattomat TUHOTAAN.

        Jumalan rakkaus tulee esiin seuraavassa Raamatunkohdassa:

        2. Piet. 3:9
        Ei Herra vitkastele täyttäessään lupaustaan, vaikka hän joidenkin mielestä on myöhässä.
        Päinvastoin: hän on kärsivällinen teitä kohtaan, koska ei halua kenenkään TUHOUTUVAN vaan tahtoo, että kaikki kääntyisivät.



        uskova_1 kirjoitti adventisteista:
        - evankelionnista (adventistien tehtävänä on evankelioida, etenkin uskovia ihmisiä, Kolmen Enkelin Sanomalla eli 1844 opilla, tutkivan tuomion opilla, ellensapatilla... adventtikirkon jäsenyyteen)

        Kommentti:
        Luonnollisesti adventistien tehtävänä on evankelioida, kaikille ihmisille – onhan adsventtikirkkokin olemassa ympäri maailman, joten uskova_1:den puheet että kyseessä olisi "etenkin uskovat ihmiset" on vain sitä tavallista panettelua ei muuta.

        Se, että uskova_1 kutsuu Herran sapattia ”Ellen sapatiksi” on sekin mielestäni "Herran sapattia" halventavaa ja uskovaksi itseään kutsuvalta ihmiseltä erittäin pöyhkeilevää puhetta.

        Sillä - adventistit viettävät "Herran sapattia" (sanoi siihen kuka tahansa mitä tahansa) ja vaikka olisi niin, että joidenkin mielestä (kuten uskova_1:den) adventistit viettäisivät Herran sapattia toisin kuin Raamattu sanoo - he yhä viettävät Herran sapattia.

        Tässä jälleen uskova_1 asettaa itsensä Jumalan paikalle, tuomitessaan ihmisiä.

        Jätä tämä asia Jumalan päätettäväksi sillä kysymyksessä on Herran asettama sapatti, ei ihmisen asettama, siksi Herra tuomitkoon sen viettäjät ja viettämättä jättämiset.

        alex


      • alex-kasi
        uskova_1 kirjoitti:

        Sinun jutuistasi tulee mieleen olikohan se Pirkka-Pekka Peteliuksen vai kenen sketsi, jossa aina sanottiin sarkastisesti "mikä ASIANTUNTIJA".

        Sinäkin esiinnyt kristinuskon, Jumalan ja adventismin asiantuntijana, etkä tiedä niistä hölkäsen pöläystä

        kun et asiosta pysty keskustelemaan niin silloin alat tapasi mukaan puhumaan siitä kuinka tyhmiä muut ovat verrattuna sinun suureen viisauteesí.

        Ota nyt kuitenkin rauhallisesti ja lue mitä kirjotin niin ehkä opit jotain??

        Ei tarvitse vastata jos ei ole mitään sanomista.

        alex


      • totta,,,
        uskova_1 kirjoitti:

        Sinun jutuistasi tulee mieleen olikohan se Pirkka-Pekka Peteliuksen vai kenen sketsi, jossa aina sanottiin sarkastisesti "mikä ASIANTUNTIJA".

        Sinäkin esiinnyt kristinuskon, Jumalan ja adventismin asiantuntijana, etkä tiedä niistä hölkäsen pöläystä

        sinusta ei niinkään tiedä, kun omiasi puhut


      • annu42
        alex-kasi kirjoitti:

        uskova_1 kirjoitti adventistien helvettiuskosta: helvettiä ei olekaan luotu ennen ihmistä ja maapalloa, vaan sen on vain maapallolle myöhemmin kasattu kaatopaikka, niinpä kukaan ei joudu oikeaan ikuiseen helvettiin, vaan ei-adventistit kärähtävät maapallolla olemattomiin.

        Kommentti:
        uskova_1 osoittaa tietämättömyyttään adventimistä ja Raamatusta.

        Ero uskova_1:den uskoon kuuluvalla tulisella helvetillä ja adventismin tulella on se, että uskova_1 uskoo ikuisesti kestävään tulessa kitumiseen jossa syntisen tuska ei koskaan tule loppumaan, kun taas adventismissa helvetti on elin-ikäinen tapahtuma.

        Toisin sanoen se joka ei Jumalan valtakuntaan voi / halua mennä TUHOUTUU mistä Raamattu antaa lukemattomia todisteita (joiden ohi uskova_1 menee niitä koskaan kommentoimatta, tai ehkä edes lukematta?

        uskova_1:den uskossa piina on "iankaikkisesti kestävä"
        adventismissa piina on "iän kaiken kestävä".

        Adventimissa ei uskota, että kaikkivaltias, kaikkiviisas, oikeudenmukainen, rakkaudellinen Luoja loi elämää ikuisesti piinattavaksi. Miksi hän niin tekisi? Sillä Jumala ei erehdy.

        Sitäpaitsi Raamattu kertoo yksikantaisesti, että vain täydellisyydessä (siis JUMALAN TAHDOSSA) voi elämä kestää - ja siksi Jeesus, Jumalan poika "lihaan tullut Kristus" juuri tulikin maailmaan täyttääkseen omiensa puolesta JUMALAN TAHDON ja tullakseen heidän välimiehekseen ja siten pelastaakseen heidät varmalta kuolemalta. Kiitos Jumalle ..

        Sellaisia kohtia missä armon ulkopuolelle jääneen syntisen kohtaloksi ilmoitetaan kuolema ja tuhoutuminen on Raamatussa satoja, mutta tilanpuutteen vuoksi tässä vain muutama:

        2. Piet. 3:7
        Ja sen saman sanan varassa ovat nykyiset taivaat ja nykyinen maa tulen tuhoa odottamassa. Niitä säilytetään sitä päivää varten, jona tuomio tulee ja jumalattomat TUHOTAAN.

        Jumalan rakkaus tulee esiin seuraavassa Raamatunkohdassa:

        2. Piet. 3:9
        Ei Herra vitkastele täyttäessään lupaustaan, vaikka hän joidenkin mielestä on myöhässä.
        Päinvastoin: hän on kärsivällinen teitä kohtaan, koska ei halua kenenkään TUHOUTUVAN vaan tahtoo, että kaikki kääntyisivät.



        uskova_1 kirjoitti adventisteista:
        - evankelionnista (adventistien tehtävänä on evankelioida, etenkin uskovia ihmisiä, Kolmen Enkelin Sanomalla eli 1844 opilla, tutkivan tuomion opilla, ellensapatilla... adventtikirkon jäsenyyteen)

        Kommentti:
        Luonnollisesti adventistien tehtävänä on evankelioida, kaikille ihmisille – onhan adsventtikirkkokin olemassa ympäri maailman, joten uskova_1:den puheet että kyseessä olisi "etenkin uskovat ihmiset" on vain sitä tavallista panettelua ei muuta.

        Se, että uskova_1 kutsuu Herran sapattia ”Ellen sapatiksi” on sekin mielestäni "Herran sapattia" halventavaa ja uskovaksi itseään kutsuvalta ihmiseltä erittäin pöyhkeilevää puhetta.

        Sillä - adventistit viettävät "Herran sapattia" (sanoi siihen kuka tahansa mitä tahansa) ja vaikka olisi niin, että joidenkin mielestä (kuten uskova_1:den) adventistit viettäisivät Herran sapattia toisin kuin Raamattu sanoo - he yhä viettävät Herran sapattia.

        Tässä jälleen uskova_1 asettaa itsensä Jumalan paikalle, tuomitessaan ihmisiä.

        Jätä tämä asia Jumalan päätettäväksi sillä kysymyksessä on Herran asettama sapatti, ei ihmisen asettama, siksi Herra tuomitkoon sen viettäjät ja viettämättä jättämiset.

        alex

        Nyt minun ei tarvitse miettiä vastausta, kun jo teit sen. Lisäksi sinun vastaukseesi voin yhtyä, mitä en yleensä juuri koskaan voi tehdä U 1:en kirjoituksiin. Ne ovat minusta yhtä kaukana kuin maa auringosta. En todella hyvällä tahdollanikaan osaa ymmärtää, mikä on niiden tarkoitus.

        Minulle kävi samalla tavalla 1970-luvulla, kun ovelta - ovelleihmiset kävivät meillä kanssani "keskustelemassa". En todellakaan päässyt selville, mikä oli heidän uskonsa Jeesukseen. Jumala rakkauden Jumalana oli kirkastunut minulle jo lapsuudessa, joten Vapahtajan löytyminen olisi ollut paras täydennys uskooni. Häntä eivät ovelta-ovellemiehet koskaan voineet tai osanneet minulle tarjota. Sen teki vasta tämä paljon parjattu Adventtiseurakunta, kun olin nelikymppinen ja olin tullut siihen toiseen etsikkoaikaani.

        Ensimmäinen meni siellä lapsuuden ja nuoruuden kynnyksellä, mutta tein silloin "vain" sen valinnan, että uskoin Jumalaan Luojana ja elämäni perustana. Olihan sekin jotakin, kun en ihan hänelle selkääni kääntänyt. Näin hän johti eteenpäin ja ylöspäin kohti todellista löytöä, Jeesusta, Vapahtajaani ja Pelastajaani. Nyt olen niitä autuaita, jotka uskovat, vaikka eivät näe.

        Jos joku todella evankelioidaan näiden U 1:n kirjoitusten avulla, ihmettelen. Toisaalta tiedän, että silloin joku on löytänyt sukulaissielun toisten parjaamisessa. Onhan sekin jonkinlainen yhteys. Tosin se ei ehkä miellytäkään Jumalaa, joka on rakkaus. Rakkaushan ei tee kenellekään mitään pahaa, ei edes sanallisesti.

        En voi enää kirjoittaa kuin U 1, sillä uskoa Raamattuun, Jumalan sanaan ja totuuteen, en hänen kirjoituksistaan ole löytänyt. Olen tosin varmaan jäävi sanomaankaan mitään kaikesta, mitä hän on tänne kirjoittanut, olenhan vain lukenut murto-osan siitä paljoudesta. Jos joku joutuu sanoistaan tilille, hän on tämä ystävämme U1. Tänä sapattina tulen taas esirukoilemaan hänen puolestaan. Jospa Jumalan viisaus saisi lopulta täyttää hänet kokonaan.


      • annu42 kirjoitti:

        Nyt minun ei tarvitse miettiä vastausta, kun jo teit sen. Lisäksi sinun vastaukseesi voin yhtyä, mitä en yleensä juuri koskaan voi tehdä U 1:en kirjoituksiin. Ne ovat minusta yhtä kaukana kuin maa auringosta. En todella hyvällä tahdollanikaan osaa ymmärtää, mikä on niiden tarkoitus.

        Minulle kävi samalla tavalla 1970-luvulla, kun ovelta - ovelleihmiset kävivät meillä kanssani "keskustelemassa". En todellakaan päässyt selville, mikä oli heidän uskonsa Jeesukseen. Jumala rakkauden Jumalana oli kirkastunut minulle jo lapsuudessa, joten Vapahtajan löytyminen olisi ollut paras täydennys uskooni. Häntä eivät ovelta-ovellemiehet koskaan voineet tai osanneet minulle tarjota. Sen teki vasta tämä paljon parjattu Adventtiseurakunta, kun olin nelikymppinen ja olin tullut siihen toiseen etsikkoaikaani.

        Ensimmäinen meni siellä lapsuuden ja nuoruuden kynnyksellä, mutta tein silloin "vain" sen valinnan, että uskoin Jumalaan Luojana ja elämäni perustana. Olihan sekin jotakin, kun en ihan hänelle selkääni kääntänyt. Näin hän johti eteenpäin ja ylöspäin kohti todellista löytöä, Jeesusta, Vapahtajaani ja Pelastajaani. Nyt olen niitä autuaita, jotka uskovat, vaikka eivät näe.

        Jos joku todella evankelioidaan näiden U 1:n kirjoitusten avulla, ihmettelen. Toisaalta tiedän, että silloin joku on löytänyt sukulaissielun toisten parjaamisessa. Onhan sekin jonkinlainen yhteys. Tosin se ei ehkä miellytäkään Jumalaa, joka on rakkaus. Rakkaushan ei tee kenellekään mitään pahaa, ei edes sanallisesti.

        En voi enää kirjoittaa kuin U 1, sillä uskoa Raamattuun, Jumalan sanaan ja totuuteen, en hänen kirjoituksistaan ole löytänyt. Olen tosin varmaan jäävi sanomaankaan mitään kaikesta, mitä hän on tänne kirjoittanut, olenhan vain lukenut murto-osan siitä paljoudesta. Jos joku joutuu sanoistaan tilille, hän on tämä ystävämme U1. Tänä sapattina tulen taas esirukoilemaan hänen puolestaan. Jospa Jumalan viisaus saisi lopulta täyttää hänet kokonaan.

        Hyvin olette saaneet tuon uskoon tulemattoman Alex-kasin pään sekaisin opetuksillanne. Hänen niinkuin Sirkka-iitankin (Nadasja-emilian) eksymistä on saanut täällä palstalla seurata aitiopaikalta. Mutta siitä eksytyksestä sinä omalta osaltasi saat rangaistuksesi Jumalalta, vaikka he itse ovatkin omalta osaltaan vastuussa omasta eksymisestään ja saavat siitä samoin rangaistuksensa Jumalalta.

        Tietysti toivon, että te kaikki tulisitte vielä uskoon ja tekisitte parannuksen ennen kuolemaanne. Nyt olette paatuneita.


      • eremith

        uskoon tunnustanut, eli siis johonki uskon-yhteisöön jotka tunnustavat sen perusteella itsensä uskovaisiksi? Näinhän se on omahyväisten "uskovaisten" kohdalla! Ilmankos Jeesuksen Kristuksen elämän-oppi poikkeaa näitten "hyvien uskovaisten elämän opista. Jeesus Kristus sanoo, että jokainen ihminen on sinun lähimmäisesi ja veljesi, ei yksin yksikään ole sinua edellä, juuri Hän Jeesus Kristus meni ennekaikkea halvimman ihmisyksilön luo: joita kukaan ei pitänyt minkään arvoisena, joilla tarkoitan nimenomaan juutalaisia "hienokenkäisiä", joita te haluatte nyt sitten olla sabatin pyhittämisinne ja muine lakipykälinenne.


      • ????????????????????
        eremith kirjoitti:

        uskoon tunnustanut, eli siis johonki uskon-yhteisöön jotka tunnustavat sen perusteella itsensä uskovaisiksi? Näinhän se on omahyväisten "uskovaisten" kohdalla! Ilmankos Jeesuksen Kristuksen elämän-oppi poikkeaa näitten "hyvien uskovaisten elämän opista. Jeesus Kristus sanoo, että jokainen ihminen on sinun lähimmäisesi ja veljesi, ei yksin yksikään ole sinua edellä, juuri Hän Jeesus Kristus meni ennekaikkea halvimman ihmisyksilön luo: joita kukaan ei pitänyt minkään arvoisena, joilla tarkoitan nimenomaan juutalaisia "hienokenkäisiä", joita te haluatte nyt sitten olla sabatin pyhittämisinne ja muine lakipykälinenne.

        Niin, ja meitäkin sinun pitäisi rakastaa. Tuntuuko vaikealle?


      • alex-kasi
        eremith kirjoitti:

        uskoon tunnustanut, eli siis johonki uskon-yhteisöön jotka tunnustavat sen perusteella itsensä uskovaisiksi? Näinhän se on omahyväisten "uskovaisten" kohdalla! Ilmankos Jeesuksen Kristuksen elämän-oppi poikkeaa näitten "hyvien uskovaisten elämän opista. Jeesus Kristus sanoo, että jokainen ihminen on sinun lähimmäisesi ja veljesi, ei yksin yksikään ole sinua edellä, juuri Hän Jeesus Kristus meni ennekaikkea halvimman ihmisyksilön luo: joita kukaan ei pitänyt minkään arvoisena, joilla tarkoitan nimenomaan juutalaisia "hienokenkäisiä", joita te haluatte nyt sitten olla sabatin pyhittämisinne ja muine lakipykälinenne.

        Kirjoitini:
        ”Adventistit eivät ihan varmasti sano olevansa SAMANLAISIA kuin ne 2000 keskenään riitelevää lahkoa joista yhteen uskova_1:kin kuuluu. Päin vastoin - mutta he sanovat olenvansa jokaisen todellisen Jumalan lapsen uskon veljiä ja sisaria, huolimatta siitä mihin kirkkoon he kuuluvat”.

        Se että ihminen on ”uskonveli” tai ”uskonsisar” tarkoittaa että ollaan yhtä uskossa Jumalaan ja Jeesukseen.

        On totta että Jeesus opetti, että meidän tulee rakastaa jokaista ihmistä – ja niin meidän tuleekin tehdä - mutta se ei tarkoita että olemme uskossa veljiä ja sisaria niiden kanssa jotka eivät usko. Meidän tulee esimerkiksi rakastaa myös palstalla muita parjaavaa uskova_1 ja kaikkia joita sama "sairaus vaivaa" ja toivoa että heidän silmänsä avautuisivat näkemään Raamatun Jumalan olemuksesta sen mitä Raamattu meille kertoo. Jaq ymmärtämään että ainoastaan Jumalan tahdossa on iankaikkinen elämä mahdollista, että synnin palkka on aina kuolema. Maksoi sen sitten Jumalan Poika tai syntinen itse - maksettava se aina on kuitenkin.

        Tämä on tärkeä asia ymmärtää - mielestäni - jos luemme Jeesuksen jäähyväisrukouksen huolella selviää paljon tästäkin asiasta. (alla)
        ___
        Tämän puhuttuaan Jeesus nosti katseensa kohti taivasta ja sanoi: "Isä, hetki on tullut. Kirkasta Poikasi, että Poika kirkastaisi sinut. Sinä olet uskonut kaikki ihmiset hänen valtaansa, jotta hän antaisi ikuisen elämän kaikille, jotka olet hänelle uskonut.

        Ja ikuinen elämä ON SITÄ, että he tuntevat sinut, ainoan todellisen Jumalan, ja hänet, jonka olet lähettänyt, Jeesuksen Kristuksen.

        Minä olen kirkastanut sinut täällä maan päällä saattamalla päätökseen työn, jonka annoit tehdäkseni. Isä, kirkasta sinä nyt minut, ota minut luoksesi ja anna minulle se kirkkaus, joka minulla oli sinun luonasi jo ennen maailman syntyä.

        Minä olen ilmoittanut sinun nimesi niille ihmisille, jotka valitsit maailmasta ja annoit minulle. He olivat sinun, ja sinä uskoit heidät minulle.

        He ovat ottaneet omakseen sinun sanasi ja tietävät nyt, että kaikki, minkä olet minulle antanut, on tullut sinulta.

        Kaiken sen, minkä olet puhuttavakseni antanut, minä olen puhunut heille, ja he ovat ottaneet puheeni vastaan. Nyt he tietävät, että minä olen tullut sinun luotasi, ja uskovat, että sinä olet minut lähettänyt.

        Minä rukoilen heidän puolestaan.
        Maailman puolesta minä en rukoile, vaan niiden, jotka sinä olet minulle antanut, koska he kuuluvat sinulle. Kaikki, mikä on minun, on sinun, ja mikä on sinun, on minun, ja minun kirkkauteni on tullut julki heissä.

        Minä en enää ole maailmassa, mutta he jäävät maailmaan, kun tulen luoksesi.

        Pyhä Isä, suojele heitä nimesi voimalla, sen nimen, jonka olet minulle antanut, jotta he olisivat yhtä, niin kuin me olemme yhtä. Kun olin heidän kanssaan, suojelin heitä nimesi voimalla, sen nimen, jonka olet minulle antanut. Minä varjelin heidät, eikä yksikään heistä joutunut hukkaan, paitsi se, jonka täytyi joutua kadotukseen, jotta kirjoitus kävisi toteen.
        ___

        "Nyt minä tulen sinun luoksesi. Puhun tämän, kun vielä olen maailmassa, jotta minun iloni täyttäisi heidät. Minä olen ilmoittanut heille sanasi, ja he ovat saaneet osakseen maailman vihan, koska eivät kuulu maailmaan, niin kuin en minäkään kuulu.

        En kuitenkaan pyydä, että ottaisit heidät pois maailmasta, vaan että varjelisit heidät pahalta. He eivät kuulu maailmaan, niin kuin en minäkään kuulu.

        Pyhitä heidät totuudellasi.

        Sinun sanasi on totuus.

        Niin kuin sinä lähetit minut maailmaan, niin olen minäkin lähettänyt heidät.

        Minä pyhitän itseni uhriksi heidän tähtensä, että heistäkin tulisi totuuden pyhittämiä. Minä en rukoile vain heidän puolestaan, vaan myös niiden puolesta, jotka heidän todistuksensa tähden uskovat minuun.

        Minä rukoilen, että he kaikki olisivat yhtä, niin kuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa.

        Niin tulee heidänkin olla yhtä meidän kanssamme, jotta maailma uskoisi sinun lähettäneen minut. Sen kirkkauden, jonka sinä olet antanut minulle, olen minä antanut heille, jotta he olisivat yhtä, niin kuin me olemme yhtä.

        Kun minä olen heissä ja sinä olet minussa, he ovat täydellisesti yhtä, ja silloin maailma ymmärtää, että sinä olet lähettänyt minut ja että olet rakastanut heitä niin kuin olet rakastanut minua.

        Isä, minä tahdon, että ne, jotka olet minulle antanut, olisivat kanssani siellä missä minä olen. Siellä he näkevät minun kirkkauteni, jonka sinä olet antanut minulle, koska olet rakastanut minua jo ennen maailman luomista.

        Vanhurskas Isä, maailma ei ole sinua tuntenut, mutta minä tunnen, ja nämä, jotka ovat tässä, ovat tulleet tietämään, että sinä olet lähettänyt minut. Minä olen opettanut heidät tuntemaan sinun nimesi ja opetan yhä, jotta heissä pysyisi sama rakkaus, jota sinä olet minulle osoittanut, ja jotta minä näin pysyisin heissä.
        ---

        Eikö vain olekin selvää tekstiä.

        alex


      • Mut'ku
        uskova_1 kirjoitti:

        Hyvin olette saaneet tuon uskoon tulemattoman Alex-kasin pään sekaisin opetuksillanne. Hänen niinkuin Sirkka-iitankin (Nadasja-emilian) eksymistä on saanut täällä palstalla seurata aitiopaikalta. Mutta siitä eksytyksestä sinä omalta osaltasi saat rangaistuksesi Jumalalta, vaikka he itse ovatkin omalta osaltaan vastuussa omasta eksymisestään ja saavat siitä samoin rangaistuksensa Jumalalta.

        Tietysti toivon, että te kaikki tulisitte vielä uskoon ja tekisitte parannuksen ennen kuolemaanne. Nyt olette paatuneita.

        kohtaamaan näiden tulemattomien kirjoituksia. Siksi ainoaksi mahdollisuudeksesi jää syyttäminen. Olet nyt yöt ja päivät käynyt näitä palstoja ympäri ja syyttänyt ihmisiä. Se ei kuitenkaan ole palstan tarkoitus - tarkoitus on puhua asioista. Tehtävä mikä näyttää olevan sinulle erittäin vaikea, mikä johtunee siitä että valhetta ei voi totuudella puolustaa.


      • alex-kasi
        alex-kasi kirjoitti:

        uskova_1 kirjoitti adventistien helvettiuskosta: helvettiä ei olekaan luotu ennen ihmistä ja maapalloa, vaan sen on vain maapallolle myöhemmin kasattu kaatopaikka, niinpä kukaan ei joudu oikeaan ikuiseen helvettiin, vaan ei-adventistit kärähtävät maapallolla olemattomiin.

        Kommentti:
        uskova_1 osoittaa tietämättömyyttään adventimistä ja Raamatusta.

        Ero uskova_1:den uskoon kuuluvalla tulisella helvetillä ja adventismin tulella on se, että uskova_1 uskoo ikuisesti kestävään tulessa kitumiseen jossa syntisen tuska ei koskaan tule loppumaan, kun taas adventismissa helvetti on elin-ikäinen tapahtuma.

        Toisin sanoen se joka ei Jumalan valtakuntaan voi / halua mennä TUHOUTUU mistä Raamattu antaa lukemattomia todisteita (joiden ohi uskova_1 menee niitä koskaan kommentoimatta, tai ehkä edes lukematta?

        uskova_1:den uskossa piina on "iankaikkisesti kestävä"
        adventismissa piina on "iän kaiken kestävä".

        Adventimissa ei uskota, että kaikkivaltias, kaikkiviisas, oikeudenmukainen, rakkaudellinen Luoja loi elämää ikuisesti piinattavaksi. Miksi hän niin tekisi? Sillä Jumala ei erehdy.

        Sitäpaitsi Raamattu kertoo yksikantaisesti, että vain täydellisyydessä (siis JUMALAN TAHDOSSA) voi elämä kestää - ja siksi Jeesus, Jumalan poika "lihaan tullut Kristus" juuri tulikin maailmaan täyttääkseen omiensa puolesta JUMALAN TAHDON ja tullakseen heidän välimiehekseen ja siten pelastaakseen heidät varmalta kuolemalta. Kiitos Jumalle ..

        Sellaisia kohtia missä armon ulkopuolelle jääneen syntisen kohtaloksi ilmoitetaan kuolema ja tuhoutuminen on Raamatussa satoja, mutta tilanpuutteen vuoksi tässä vain muutama:

        2. Piet. 3:7
        Ja sen saman sanan varassa ovat nykyiset taivaat ja nykyinen maa tulen tuhoa odottamassa. Niitä säilytetään sitä päivää varten, jona tuomio tulee ja jumalattomat TUHOTAAN.

        Jumalan rakkaus tulee esiin seuraavassa Raamatunkohdassa:

        2. Piet. 3:9
        Ei Herra vitkastele täyttäessään lupaustaan, vaikka hän joidenkin mielestä on myöhässä.
        Päinvastoin: hän on kärsivällinen teitä kohtaan, koska ei halua kenenkään TUHOUTUVAN vaan tahtoo, että kaikki kääntyisivät.



        uskova_1 kirjoitti adventisteista:
        - evankelionnista (adventistien tehtävänä on evankelioida, etenkin uskovia ihmisiä, Kolmen Enkelin Sanomalla eli 1844 opilla, tutkivan tuomion opilla, ellensapatilla... adventtikirkon jäsenyyteen)

        Kommentti:
        Luonnollisesti adventistien tehtävänä on evankelioida, kaikille ihmisille – onhan adsventtikirkkokin olemassa ympäri maailman, joten uskova_1:den puheet että kyseessä olisi "etenkin uskovat ihmiset" on vain sitä tavallista panettelua ei muuta.

        Se, että uskova_1 kutsuu Herran sapattia ”Ellen sapatiksi” on sekin mielestäni "Herran sapattia" halventavaa ja uskovaksi itseään kutsuvalta ihmiseltä erittäin pöyhkeilevää puhetta.

        Sillä - adventistit viettävät "Herran sapattia" (sanoi siihen kuka tahansa mitä tahansa) ja vaikka olisi niin, että joidenkin mielestä (kuten uskova_1:den) adventistit viettäisivät Herran sapattia toisin kuin Raamattu sanoo - he yhä viettävät Herran sapattia.

        Tässä jälleen uskova_1 asettaa itsensä Jumalan paikalle, tuomitessaan ihmisiä.

        Jätä tämä asia Jumalan päätettäväksi sillä kysymyksessä on Herran asettama sapatti, ei ihmisen asettama, siksi Herra tuomitkoon sen viettäjät ja viettämättä jättämiset.

        alex

        uskomaton uskova_1, joka ei voi uskoaan millään muulla puolustaa kuin panettelemalla ja tuomitsemalla ihmisiä. :(

        uskova_1 antaa jopa Jumalalle neuvoja ja puhuu uskomastaan ikuisesta kiduttamis rangaistuksesta kuin se muka olisi Jumalan tahdon mukaista - ja moittii niitä jotka eivät usko olevansa kuolemattomia synnissäkin vaan luottavat kuolemattoman Jumalan lupaukseen että Jeesuksen johdatuksessa hekin voivat saada iankaikkisen elämän Jumalalta.

        Ilm. 7:17
        "Karitsa, joka on valtaistuimen keskellä, on kaitseva heitä ja johdattava heidät elämän vetten lähteille, ja Jumala on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä."


        Jokaisen palstaa lukevan tulisi ymmärtää, että se mikä ennen kaikkea erottaa uskova_1:den uskon adventistien uskosta on juuri se miten tähän kuolemattomuus asiaan uskotaan.

        Usko kuolemattomuuteen muuttaa koko Raamatun sanoman toiseksi riippuen siitä uskotaanko että jo itse ollaan kuolemattomia sieluja vai uskotaanko että ainoastaan Jumlalla on kuolemattomuus.

        Lupauksen kuolemattomuudesta vastoin Jumalan ilmoitusta antoi saatana.

        Sillä Herra Jumala joka asetti ihmisen Eedenin puutarhaan viljelemään ja varjelemaan sitä sanoi ihmiselle:
        "Saat vapaasti syödä puutarhan kaikista puista. Vain siitä puusta, joka antaa tiedon hyvästä ja pahasta, älä syö, sillä sinä päivänä, jona siitä syöt, olet kuoleman oma."

        Jos tarkkaavaisesti lukee mitä Sana sanoo tässä tulee esiin kaksi asiaa:
        a) "Saat vapaasti syödä puutarhan KAIKISTA PUISTA".

        Siis ihmisellä oli täydellinen vapaus tehdä niinkuin itse valitsi. Hän sai vapaasti syödä kaikista puista.

        b) "Vain siitä puusta, joka antaa tiedon hyvästä ja pahasta, älä syö, sillä sinä päivänä, jona siitä syöt, olet kuoleman oma."

        Jumalan neuvo ja varoitus - Älä syö siitä puusta, joka antaa tiedon hyvästä ja pahasta, (MIKSI?) koska ihminen kuolisi.. Jumala sanoi: "Sillä sinä päivänä, jona siitä syöt, olet kuoleman oma."..

        Mitä Jumala EI sanonut?
        Jumala ei sanonut esimerkiksi että "Minä tapan sinut" tai "Minä kostan sinulle" - ei vaan Jumala sanoi: "Olet kuoleman oma..

        Kysyn rehellisesti jokaiselta rehelliseltä - olemmeko me kuolevia vai emme?

        Raamattu kertoo hieman myöhemmin ..
        Herra Jumala sanoi: "Katso, ihminen on tullut sellaiseksi kuin joku meistä, niin että hän tietää hyvän ja pahan. Kun ei hän nyt vain ojentaisi kättänsä ja ottaisi myös elämän puusta ja söisi ja eläisi iankaikkisesti!"

        Tarkkaavainen lukija löytää tästä nämäkin kaksi asiaa.
        a) Tieto sinänsä ei ole kuolemaksi, vaan tiedon käyttö erossa Jumalasta.
        Voisi siis sanoa että saatanan valhe oli kiero kuin korkkiruuvi - sillä ei se että ihminen söi puusta, joka antaa tiedon hyvästä ja pahasta ollut kuolemaksi vaan se, että ihminen valitsi oman tiensä. Saatana voisi sanoa - mitäs teit syntiä - ja sanookin. Saatana on ihmisten SYYTTÄJÄ Jumalan edessä.

        b) Jumalan tietä ei koskaan voi sekoittaa ihmisen tien kanssa, Jumala on "Täydellinen Elämä". Ei Jumala neuvottele kenenkään kanssa tekemisistään, Jumalan Sanassa on iankaikkisen elämä Sanat.

        Jeesus sanoi:
        "Kirjoitettu on: 'Ei ihminen elä ainoastaan leivästä, vaan JOKAISESTA SANASTA, joka Jumalan suusta lähtee".

        alex


      • alex-kasi
        alex-kasi kirjoitti:

        uskomaton uskova_1, joka ei voi uskoaan millään muulla puolustaa kuin panettelemalla ja tuomitsemalla ihmisiä. :(

        uskova_1 antaa jopa Jumalalle neuvoja ja puhuu uskomastaan ikuisesta kiduttamis rangaistuksesta kuin se muka olisi Jumalan tahdon mukaista - ja moittii niitä jotka eivät usko olevansa kuolemattomia synnissäkin vaan luottavat kuolemattoman Jumalan lupaukseen että Jeesuksen johdatuksessa hekin voivat saada iankaikkisen elämän Jumalalta.

        Ilm. 7:17
        "Karitsa, joka on valtaistuimen keskellä, on kaitseva heitä ja johdattava heidät elämän vetten lähteille, ja Jumala on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä."


        Jokaisen palstaa lukevan tulisi ymmärtää, että se mikä ennen kaikkea erottaa uskova_1:den uskon adventistien uskosta on juuri se miten tähän kuolemattomuus asiaan uskotaan.

        Usko kuolemattomuuteen muuttaa koko Raamatun sanoman toiseksi riippuen siitä uskotaanko että jo itse ollaan kuolemattomia sieluja vai uskotaanko että ainoastaan Jumlalla on kuolemattomuus.

        Lupauksen kuolemattomuudesta vastoin Jumalan ilmoitusta antoi saatana.

        Sillä Herra Jumala joka asetti ihmisen Eedenin puutarhaan viljelemään ja varjelemaan sitä sanoi ihmiselle:
        "Saat vapaasti syödä puutarhan kaikista puista. Vain siitä puusta, joka antaa tiedon hyvästä ja pahasta, älä syö, sillä sinä päivänä, jona siitä syöt, olet kuoleman oma."

        Jos tarkkaavaisesti lukee mitä Sana sanoo tässä tulee esiin kaksi asiaa:
        a) "Saat vapaasti syödä puutarhan KAIKISTA PUISTA".

        Siis ihmisellä oli täydellinen vapaus tehdä niinkuin itse valitsi. Hän sai vapaasti syödä kaikista puista.

        b) "Vain siitä puusta, joka antaa tiedon hyvästä ja pahasta, älä syö, sillä sinä päivänä, jona siitä syöt, olet kuoleman oma."

        Jumalan neuvo ja varoitus - Älä syö siitä puusta, joka antaa tiedon hyvästä ja pahasta, (MIKSI?) koska ihminen kuolisi.. Jumala sanoi: "Sillä sinä päivänä, jona siitä syöt, olet kuoleman oma."..

        Mitä Jumala EI sanonut?
        Jumala ei sanonut esimerkiksi että "Minä tapan sinut" tai "Minä kostan sinulle" - ei vaan Jumala sanoi: "Olet kuoleman oma..

        Kysyn rehellisesti jokaiselta rehelliseltä - olemmeko me kuolevia vai emme?

        Raamattu kertoo hieman myöhemmin ..
        Herra Jumala sanoi: "Katso, ihminen on tullut sellaiseksi kuin joku meistä, niin että hän tietää hyvän ja pahan. Kun ei hän nyt vain ojentaisi kättänsä ja ottaisi myös elämän puusta ja söisi ja eläisi iankaikkisesti!"

        Tarkkaavainen lukija löytää tästä nämäkin kaksi asiaa.
        a) Tieto sinänsä ei ole kuolemaksi, vaan tiedon käyttö erossa Jumalasta.
        Voisi siis sanoa että saatanan valhe oli kiero kuin korkkiruuvi - sillä ei se että ihminen söi puusta, joka antaa tiedon hyvästä ja pahasta ollut kuolemaksi vaan se, että ihminen valitsi oman tiensä. Saatana voisi sanoa - mitäs teit syntiä - ja sanookin. Saatana on ihmisten SYYTTÄJÄ Jumalan edessä.

        b) Jumalan tietä ei koskaan voi sekoittaa ihmisen tien kanssa, Jumala on "Täydellinen Elämä". Ei Jumala neuvottele kenenkään kanssa tekemisistään, Jumalan Sanassa on iankaikkisen elämä Sanat.

        Jeesus sanoi:
        "Kirjoitettu on: 'Ei ihminen elä ainoastaan leivästä, vaan JOKAISESTA SANASTA, joka Jumalan suusta lähtee".

        alex

        Jumalan valtakunnasta Se ”elämän puu” josta ihminen oman valintansa tähden kerran erotettiin Raamatun ensimmäisen kirjan kertoman mukaan - löytyy jälleen Raamatun viimeisestä kirjasta:

        Ilm. 22:2
        Keskellä sen katua ja virran molemmilla puolilla oli ELÄMÄN PUU, joka kantoi kahdettoista hedelmät, antaen joka kuukausi hedelmänsä, ja puun lehdet ovat kansojen tervehtymiseksi.

        Tarkkaava lukija havaitsee että:
        ELÄMÄN PUU kantoi kahdettoista hedelmät, antaen joka kuukausi hedelmänsä, ja puun lehdet ovat kansojen TERVEHTYMISEKSI. Siis ihmiset tarvitsevat yhä terveenä pysymiseksi Jumalaa.

        Tämä tulee myös esiin Paavalin 1. Kor. 15:16-28: erittäin selvästä selon teosta.
        ""
        Sillä jos kuolleita ei herätetä, ei Kristuskaan ole herätetty.
        Mutta jos Kristus ei ole herätetty, niin teidän uskonne on turha, ja te olette vielä synneissänne. Ja silloinhan Kristuksessa nukkuneetkin olisivat kadotetut (tuhon omia). Jos olemme panneet toivomme Kristukseen ainoastaan tämän elämän ajaksi, niin olemme kaikkia muita ihmisiä surkuteltavammat. Mutta nytpä Kristus on noussut kuolleista, esikoisena kuoloon nukkuneista.

        Sillä koska kuolema on tullut ihmisen kautta, niin on myöskin kuolleitten ylösnousemus tullut ihmisen kautta. Sillä niinkuin kaikki kuolevat Aadamissa, niin myös kaikki tehdään eläviksi Kristuksessa, mutta jokainen vuorollaan: esikoisena Kristus, sitten Kristuksen omat hänen tulemuksessaan;

        sitten tulee loppu, KUN HÄN ANTAA VALTAKUNNAN Jumalan ja Isän haltuun, kukistettuaan kaiken hallituksen ja kaiken vallan ja voiman.

        Sillä hänen pitää hallitseman "SIIHEN ASTI, kunnes hän on pannut kaikki viholliset jalkojensa alle"...

        Vihollisista VIIMEISENÄ kukistetaan kuolema.

        Sillä: "kaikki hän on alistanut hänen jalkojensa alle".
        Mutta kun hän sanoo: "kaikki on alistettu", niin EI TIETENKÄÄN ole alistettu se (Jumala), joka on alistanut kaiken hänen allensa.
        Ja kun kaikki on alistettu Pojan valtaan, silloin itse Poikakin alistetaan sen valtaan, joka on alistanut hänen valtaansa kaiken, että Jumala olisi kaikki kaikissa.
        """

        Tarkkaavainen lukija huomaa että Kristuksen tulee hallita SIIHEN ASTI kunnes kaikki Jumalan viholliset on kukistettu ja sen jälkeen hallitsee Jumalan täydellisyys - Jumala on kaikki kaikissa – ja tarkka lukija ymmärtää, että vasta silloin ei kuolemaa enää ole kun ihminen elää jälleen Jumalansa yhteydessä, silloin hän saa syödä nitä elämän puun hedelmiä joita ilman ei iankaikkista elämää ole.

        Minulle henkilökohtaisesti elämän puu kuvastaa Jumalan vanhurskautta - kaikkea sitä hyvää mitä Jumala On ja edustaa - esimerkiksi Jumalan oikeudenmukaisuutta, rakkautta, armoa ja kaikkitietävyyttä.

        Siis oma-kuolemattomuus usko ei ole Raamatusta ja SIKSI se muuttaakin RAAMATUN SANOMAN toisenlaiseksi.

        uskova_1 todella on "yksi joka uskoo" omaan kuolemattomuuteensa, mutta yksikään adventisti ei usko - he uskovat ainoan kuolemattomuuden olevan Jumalan täydellisyydessä, siinä mikä on Jeesuksen ja minkä ihminen menetti erotessaan Luojansa osoittamasta tiestä.

        Raamatullisen uskon ensisijainen sisältö on sitä, että uskotaan siihen että Kristus joka itse elää Jumalan tahdossa ja on maksanut meidän syntivelkamme sillä hinnalla mikä on syntiemme seuraus (siis kuolemallaan) ja on kyvykäs ja Jumalan/Isän valtuutettu johdattamaan meidätkin täydelliseen synnittömyyteen ja siten pois kuolemasta > iankaikkiseen elämään.

        uskova_1 uskossa ollaan synnissäkin kuolemattomia jopa niin, että ihminen ei koskaan voi kuolla, ei vaikka kuinka haluaisi, SIKSI hänellä on ikuisen piinan uskokin ja syntisten kidutus paikkana se tulinen järvi josta Raamattu sanoo että siellä pahuus ja ne jotka riippuvat pahuudessa kiinni, kerran tuhotaan ja jossa tapahtuu se kuolema mitä Raamattu kutsuu "toiseksi kuolemaksi" josta ei ole ylösnousua – se tuli polttaa kaiken niin että ”siitä ei juurta eikä oksaa”.

        Tosin Raamattu kertoo sellaisestakin ajasta jolloin ihmiset eivät voi kuolla - kuolema pakenee heitä - mutta sen ajan pituus on ainoastaan 5 kuukautta.

        Ilm. 9:6 > 11
        Sinä aikana ihmiset etsivät kuolemaa mutta eivät löydä, he haluavat kuolla, mutta kuolema pakenee heitä. Heinäsirkat olivat näöltään kuin taisteluun varustettuja hevosia. Niillä oli päässään kullalta kimaltavat seppeleet, niiden kasvot olivat kuin ihmisen kasvot ja niillä oli naisen tukan kaltainen tukka. Niiden hampaat olivat kuin leijonan hampaat ja niillä oli rintapanssarit, jotka olivat kuin rautaa. Niiden siivistä lähti samanlainen jyminä kuin sotavaunuista, joita monet hevoset täyttä laukkaa vetävät taisteluun. Niillä oli pyrstö ja pistin kuin skorpioneilla, ja pyrstöllään ne saivat tehdä ihmisille pahaa viiden kuukauden ajan.
        Kuninkaanaan niillä oli syvyyden enkeli, hepreankieliseltä nimeltään Abaddon, kreikankieliseltä Apollyon.

        Raamatussa pelastus tarkoittaa pelastusta kuolemasta > elämään.. EI helvetin ikuisesta piinasta > taivaaseen kuten omakuolemattomat uskovat.

        alex


      • benedi
        uskova_1 kirjoitti:

        Hyvin olette saaneet tuon uskoon tulemattoman Alex-kasin pään sekaisin opetuksillanne. Hänen niinkuin Sirkka-iitankin (Nadasja-emilian) eksymistä on saanut täällä palstalla seurata aitiopaikalta. Mutta siitä eksytyksestä sinä omalta osaltasi saat rangaistuksesi Jumalalta, vaikka he itse ovatkin omalta osaltaan vastuussa omasta eksymisestään ja saavat siitä samoin rangaistuksensa Jumalalta.

        Tietysti toivon, että te kaikki tulisitte vielä uskoon ja tekisitte parannuksen ennen kuolemaanne. Nyt olette paatuneita.

        uskoon? Sanotko sen itsestäsi sinä uskova_1, vai ovatko jotkut muut
        Alexista niin sanoneet?
        Eikö Jeesus sanonut: " Pitäkää usko Jumalaan"? Mark 11: 22 Minusta Alex on tunnustanut uskovansa Jumalaan!
        Joten eiköhän Alex saa kaiken minkä uskossa rukoilee!
        Eihänkukaan voi pyytää Jumalalta mitään ilman uskoa, joka on luottamista Häneen ja hänen sanaansa!!
        Uskohan on luja luottamus siihen mitä toivotaan, ojentautuminen sen mukaan mikä ei näy" Heb 11: 1
        Jumala kirjoitti lakinsa meidän sydämiimme, ja ne laintaulut eivät näy...mutta joka uskoo että ne ovat sydämen tauluun kirjoitettu, niin ne näkyvät " hyvinä töinä"!!

        Ja ilman uskoa on mahdotonta olla otollinen Jumalalle, ja usko ilman sydämeen kirjoitetun lain tekoja on kuollut!!

        Jos Alex on kuollut, niin hän on nyt herätetty henkiin, koska hän uskoo että Jumala on ja että hän voi pelastaa ne, jotka häneen uskovat!
        Hänhän pyrkii parempaan, se, on taivaalliseen!

        Mihin sinä pyrit uskova_1?
        Usko on meidän pelastuksemme, ristillä tehtyyn sovitukseen
        " Ja niinkuin Mooses ylensi käärmeen erämaassa, niin pitää Ihmisen Poikakin ylennettämän" Joh 3: 14
        Ne, jotka katsoivat ylennettyyn käärmeeseen, jäivät henkiin. Samoin ne, jotka katsovat Kristuksen ylennykseen ristinpuulla, omaksi elämäksekseen, ne jäävät henkiin!
        Miksi?
        " Joka uskoo häneen, sitä ei tuomita; mutta joka ei usko, se on jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Jumalan ainokaisen Pojan nimeen" jae 18

        Pelastus siis riippuu uskosta Jeesukseen! Tämänhän sinä osasitkin jo ulkoa!! Joh 3: 16


      • Miten On?
        uskova_1 kirjoitti:

        Hyvin olette saaneet tuon uskoon tulemattoman Alex-kasin pään sekaisin opetuksillanne. Hänen niinkuin Sirkka-iitankin (Nadasja-emilian) eksymistä on saanut täällä palstalla seurata aitiopaikalta. Mutta siitä eksytyksestä sinä omalta osaltasi saat rangaistuksesi Jumalalta, vaikka he itse ovatkin omalta osaltaan vastuussa omasta eksymisestään ja saavat siitä samoin rangaistuksensa Jumalalta.

        Tietysti toivon, että te kaikki tulisitte vielä uskoon ja tekisitte parannuksen ennen kuolemaanne. Nyt olette paatuneita.

        sanoo Herra, joten antaa olla.

        Terveisin Annu


      • alex-kasi
        uskova_1 kirjoitti:

        Hyvin olette saaneet tuon uskoon tulemattoman Alex-kasin pään sekaisin opetuksillanne. Hänen niinkuin Sirkka-iitankin (Nadasja-emilian) eksymistä on saanut täällä palstalla seurata aitiopaikalta. Mutta siitä eksytyksestä sinä omalta osaltasi saat rangaistuksesi Jumalalta, vaikka he itse ovatkin omalta osaltaan vastuussa omasta eksymisestään ja saavat siitä samoin rangaistuksensa Jumalalta.

        Tietysti toivon, että te kaikki tulisitte vielä uskoon ja tekisitte parannuksen ennen kuolemaanne. Nyt olette paatuneita.

        oli mukamas epäraamatullista? Ei tuollainen yleinen parjaaminen ole mistään kotoisin.

        Tulla uskoon? Kyllä kai maailmassa on näitä uskoon tulleita - vaikka kuinka paljon, valitettavasti on kuitenkin niin että he uskovat eri asioihin, esimerkiksi sinä uskot tavallasi, mutta ei sinun tavallasi oikeastaan monikaan usko, jos aletaan mennä vähänkin "pintaa syvemmälle".

        Minulle on Raamattu Jumalan Sanaa ja siihen minä perustan uskonikin.
        Seurasin timo Flinkin ja sinun keskusteluasi siitä kuinka tärkeän kukin teistä katsoo Jumalan Sanan olevan tämän päivän kristillisyydessä. Timo Flink on kiinteästi kiinni Raamatun sanomassa ja todistaa uskoaan Raamatulla, sinä et tee - vaan katsot että esimerkiksi seurakunnassa hurmostilassa saatu tieto on tärkeämpi totuuden lähde kuin Herran Sana.

        Olet omaan kuolemattoomuuteesi uskova_1 - ja kun siihen liittää tuon yllä olevan ajatuksen niin ... en todellakaan halua tulla samaan uskoon kuin sinä. Minäkin pidän Raamattua Jumalan ehdottomana ilmaisuna ihmisille, mutta sitä pitää ymmärtää - kuinkas muuten.

        Mitä kirjaa voisi lukea siten että ei ymmärrä lukemaansa.

        Mutta Filippukselle puhui Herran enkeli sanoen: "Nouse ja mene puolipäivään päin sille tielle, joka vie Jerusalemista alas Gassaan ja on autio".
        Ja hän nousi ja lähti. Ja katso, siellä kulki etiopialainen mies, Etiopian kuningattaren Kandaken hoviherra, mahtava mies ja koko hänen aarteistonsa hoitaja; hän oli tullut Jerusalemiin rukoilemaan ja oli nyt paluumatkalla ja istui vaunuissaan ja luki profeetta Esaiasta.

        Niin Henki sanoi Filippukselle: "Käy luo ja pysyttele lähellä noita vaunuja".
        Niin Filippus juoksi luo ja kuuli hänen lukevan profeetta Esaiasta ja sanoi: "Ymmärrätkö myös, mitä luet?"
        Niin hän sanoi: "Kuinka minä voisin ymmärtää, ellei kukaan minua opasta?" Ja hän pyysi Filippusta nousemaan ja istumaan viereensä. Ja se kirjoitus, jota hän luki, oli tämä: "Niinkuin lammas hänet viedään teuraaksi; ja niinkuin karitsa on ääneti keritsijänsä edessä, niin ei hänkään suutansa avaa. Hänen alentumisensa kautta hänen tuomionsa otetaan pois. Kuka kertoo hänen syntyperänsä? Sillä hänen elämänsä otetaan pois maan päältä."

        Ja hoviherra kysyi Filippukselta sanoen: "Minä pyydän sinua: sano, kenestä profeetta puhuu näin, itsestäänkö vai jostakin toisesta?"
        Niin Filippus avasi suunsa ja lähtien tästä kirjoituksesta julisti hänelle evankeliumia Jeesuksesta.
        Ja kulkiessaan tietä he tulivat veden ääreen; ja hoviherra sanoi: "Katso, tässä on vettä. Mikä estää kastamasta minua?" Ja hän käski pysäyttää vaunut, ja he astuivat kumpikin veteen, sekä Filippus että hoviherra, ja Filippus kastoi hänet.

        Ei kukaan voi lukea ja uskoa lukemaansa jos ei sitä ymmärrä lukemaansa.

        alex


      • eremith32
        ???????????????????? kirjoitti:

        Niin, ja meitäkin sinun pitäisi rakastaa. Tuntuuko vaikealle?

        Kyllä vaan, suvaitsette tai ette. Onhan ihmisiä, jotka eivät hyväksy, että heille osoitetaan altista mieltä kohteliaisuutta, ja jopa eivät ota tarjottua apua vastaan vaikka se olisi kuinka vilpittömästä sydämestä lähtöisin. Heidät on jätettävä rauhaan, mutta on meidän siitäkin huolimatta osoitetteva terveellä tavalla auttamis ja palvelu halumme jokaista ihmistä kohtaan, ehkä joskus tulee hetki, jolloin ihminen kuitenkin on valmis vastaan ottamaan meidän vilpittömän hyvän tahtoisuutemme.

        Meidän on vain terveellä tavalla osoitettava ystävällisyytemme, ja kaikki mikä siihen liittyy, ei meidä tule mennä raamattu ja laintaukut kädessä tai kainalossa ihmistä käännyttämään johonkin uskonnolliseen oppiin. Kyllä ajatteleva fiksu ihminen tajuaa välittömästi mitä tarkoitusta varten tallainen ihminen tulee häntä kohtaamaan. Aito ystävyys on aivan päinvastaista, ihmisen sydämen sivistys näkyy usein hänen kasvoistaan ja käytöksestä. Meidän tulee olla aitoja käytökssämme, ei siinä mitään raamatun iskulauseita tarvita.


    • !!??!!

      paljon sinä tahallasi vääristelet adventistien uskoa. He ovat selittäneet mitä uskovat ja aina sinä vain esität heidän uskovan jotain muuta kuin mitä he itse sanovat uskovansa.

      • ei ongelmaa

        mutta kaikki eivät usko Riitan puheita, esim. me pidämme häntä huuhaa tätinä.


      • No sanopas yksikin kohta, mikä oli vääristeltyä. Kaikki nuo, mitä mainitsin ja paljon muuta löytyvät Ellen Whiten kirjoituksista, jotka ovat Adventtikirkon ja sen jokaisen jäsenen (kastelupaus) jatkuvana ja arvovaltaisena totuuden lähteenä (Adventtikirkon uskontunnustus).


      • annu42
        uskova_1 kirjoitti:

        No sanopas yksikin kohta, mikä oli vääristeltyä. Kaikki nuo, mitä mainitsin ja paljon muuta löytyvät Ellen Whiten kirjoituksista, jotka ovat Adventtikirkon ja sen jokaisen jäsenen (kastelupaus) jatkuvana ja arvovaltaisena totuuden lähteenä (Adventtikirkon uskontunnustus).

        jos välillä miettisit asioita Raamatun valossa?


      • annu42 kirjoitti:

        jos välillä miettisit asioita Raamatun valossa?

        Aivan, siinäpä valossa mietinkin ja hyvin mustalta ja pimeältä näyttää teidän harhaoppinne.


      • paavo vaa

        Eihän adventistien uskoa tarvitse vääristellä.'
        Adventismihan on väärää uskontoa.
        Ja vääristelyssä adventismi on kyllä paalupaikalla.
        Kävin adventistien yleisölle suunatussa kokoussarjassa jonka mainos lupasi ihmisille kyselyhetken luennon jälkeen. Kun tuossa tilaisuudessa sitten kyseltiin, vastaus kiersi koko kysytyn asian , ja luennoisija otti seuraavan kysyjän kysymyksen. Kolmannen jälkeen tuo luennoitsijä päätti kyselyt ja lopetti tilaisuuden.
        Luvattua merkitystä kysymyksillä ei ollut, sillä hyvin huomasi, ettei kysymyksiin tarkoitettukaan antaa vastausta.
        Ja mainos lupasi antaa luennon sisällössä vastauksen kaikkia ihmisiä kiinnostaviin hengellisiin kysymyksiin! Vastauksia sai luennossa niihin kysymyksiin, jotka eivät ketään kiinnosta ja joiden esittäminen kiinnostaa erityisesti adventisteja eli arvaat, että kyse oli teidän vääristä ilmestyskirjan tulkinnoistanne.


      • haluatko tietää???
        paavo vaa kirjoitti:

        Eihän adventistien uskoa tarvitse vääristellä.'
        Adventismihan on väärää uskontoa.
        Ja vääristelyssä adventismi on kyllä paalupaikalla.
        Kävin adventistien yleisölle suunatussa kokoussarjassa jonka mainos lupasi ihmisille kyselyhetken luennon jälkeen. Kun tuossa tilaisuudessa sitten kyseltiin, vastaus kiersi koko kysytyn asian , ja luennoisija otti seuraavan kysyjän kysymyksen. Kolmannen jälkeen tuo luennoitsijä päätti kyselyt ja lopetti tilaisuuden.
        Luvattua merkitystä kysymyksillä ei ollut, sillä hyvin huomasi, ettei kysymyksiin tarkoitettukaan antaa vastausta.
        Ja mainos lupasi antaa luennon sisällössä vastauksen kaikkia ihmisiä kiinnostaviin hengellisiin kysymyksiin! Vastauksia sai luennossa niihin kysymyksiin, jotka eivät ketään kiinnosta ja joiden esittäminen kiinnostaa erityisesti adventisteja eli arvaat, että kyse oli teidän vääristä ilmestyskirjan tulkinnoistanne.

        Tein ne ja pyysi heitä kotiini vastaamaan, ellei aika siellä riitä. He tulivat ja selittivät juurta jaksen, joten ei mitään moitetta sen tähden tarvinnut antaa. Oikealla asenteella saa vastauksia, mutta provot ei mene kaupan. Ei ole mitään mieltä alkaa väitellä kenenkään kanssa "juupa, eipäs"- menetelmällä yleisötilaisuuden aikana.


      • ed.v.kirj.
        haluatko tietää??? kirjoitti:

        Tein ne ja pyysi heitä kotiini vastaamaan, ellei aika siellä riitä. He tulivat ja selittivät juurta jaksen, joten ei mitään moitetta sen tähden tarvinnut antaa. Oikealla asenteella saa vastauksia, mutta provot ei mene kaupan. Ei ole mitään mieltä alkaa väitellä kenenkään kanssa "juupa, eipäs"- menetelmällä yleisötilaisuuden aikana.

        Kysymys liittyi sapatinviettoon.

        Puhuja oli luentonsa loppusanoiksi korostanut, että hän haluaa seurata Jeesusta opetuslapsineen ja Paavalia , sekä kaikkien niiden esimerkkiä jotka kävivät sapattisin synagoogassa.
        Sitten hän sanoi, että nyt on sitten kysymysten aika, jos jollain on mielessään hänen luentoonsa liittyviä kysymyksiä.

        Kun nyt sitten kysymysten aika tuli, eräs kysymys kuului että ketkä muut kävivät synagoogassa ja siellä opettivat?
        Eivätkö hekin, jotka ottivat Jeesuksen kiinni ristiinnaulittavaksi , olleetkin yhtälailla ja samalla perusteella Sapatinviettäjiä käyden vieläpä samoissa tilaisuuksissa?

        Tuohon kysymykseen puhuja ei vastannut vaan puhui ummet ja lammet ohi kysytyn asian.
        Tämä kysymyshän oli ihan aiheellinen ja perustui vielä ihan tosiasioihin.
        Miksi siitä piti ottaa herne nenäänsä, ja oliko hänellä pätevä syy kieltäytyä täyttämästä lupaustaan vastata kysymyksiin?
        Raamatun asiastahan tuossa vain kysyttiin.
        Koska sinä näytät ymmärtävän adventisteja niin voinet minua tässä nyt valistaa?


      • BENEDI=SIUNATTU
        ed.v.kirj. kirjoitti:

        Kysymys liittyi sapatinviettoon.

        Puhuja oli luentonsa loppusanoiksi korostanut, että hän haluaa seurata Jeesusta opetuslapsineen ja Paavalia , sekä kaikkien niiden esimerkkiä jotka kävivät sapattisin synagoogassa.
        Sitten hän sanoi, että nyt on sitten kysymysten aika, jos jollain on mielessään hänen luentoonsa liittyviä kysymyksiä.

        Kun nyt sitten kysymysten aika tuli, eräs kysymys kuului että ketkä muut kävivät synagoogassa ja siellä opettivat?
        Eivätkö hekin, jotka ottivat Jeesuksen kiinni ristiinnaulittavaksi , olleetkin yhtälailla ja samalla perusteella Sapatinviettäjiä käyden vieläpä samoissa tilaisuuksissa?

        Tuohon kysymykseen puhuja ei vastannut vaan puhui ummet ja lammet ohi kysytyn asian.
        Tämä kysymyshän oli ihan aiheellinen ja perustui vielä ihan tosiasioihin.
        Miksi siitä piti ottaa herne nenäänsä, ja oliko hänellä pätevä syy kieltäytyä täyttämästä lupaustaan vastata kysymyksiin?
        Raamatun asiastahan tuossa vain kysyttiin.
        Koska sinä näytät ymmärtävän adventisteja niin voinet minua tässä nyt valistaa?

        ja huutajat " ristiinnaulittakoon" ..saaneet mukamas käydä Jeesuksen kanssa sapattina
        synagookassa??
        Tätä mä kauhiast ihmettelen? Eikö muka Juuda, joka Jeesuksen kavalsi, mukamas käynyt opetuslasten kanssa synagookassa!???

        Etkö ole käsittänyt vielä että " Antakaa molempien kasvaa elonleikuuseen asti, (samassa pellossa) , ja
        elonleikkuuaikana , erotelkaa nisut ja lusteet!!?
        Etkö sinä käsitä, että adventtiseurakunnan pellossa on myös lustetta, kasvaahan siellä pellossa minun vaimonikin toisen adventisti miehen kanssa, ja monta muutakin jotka ovat lustetta!

        Voiko sinun mielestäsi luste muuttua vehnäksi, keksen kaiken? Luste on lustetta ja vehnä on vehnää, ja elonleikkuu on maailman loppu, ja leikkuumiehet enkelit!!

        Puhuinko minä mukamas ummet ja lammet, kun vastasin sinun kysymykseesi!??
        Onhan mahdollista, ettei kaveri, jolta kysyit ymmärtänyt kysymystäsi, tai ei tiennyt mitä siihen vastata!?
        " Noita tietämättömyyden aikoja on Jumala kärsinyt..." Raamattu


      • 21
        ei ongelmaa kirjoitti:

        mutta kaikki eivät usko Riitan puheita, esim. me pidämme häntä huuhaa tätinä.

        Siksi hän ei meitä uskovana pidäkään. Hänellehän uskova on sellainen, joka uskoo Riitta Nenosta.


      • 17
        uskova_1 kirjoitti:

        No sanopas yksikin kohta, mikä oli vääristeltyä. Kaikki nuo, mitä mainitsin ja paljon muuta löytyvät Ellen Whiten kirjoituksista, jotka ovat Adventtikirkon ja sen jokaisen jäsenen (kastelupaus) jatkuvana ja arvovaltaisena totuuden lähteenä (Adventtikirkon uskontunnustus).

        Etkö siis lukenutkaan alex-kasin "Kommentti 1", Kommentti 2" ja "Kommentti 3" tässä samassa ketjussa. Olen valmis kuittaamaan oikeaksi kaikki hänen oikaisemansa kohdat sinun vääristelyistäsi. Hän on kuitenkin vaivautunut ottamaan selvää, mihin adventistit todella uskovat, vaikka ei itse olekaan adventisti.


      • """""""""""""
        haluatko tietää??? kirjoitti:

        Tein ne ja pyysi heitä kotiini vastaamaan, ellei aika siellä riitä. He tulivat ja selittivät juurta jaksen, joten ei mitään moitetta sen tähden tarvinnut antaa. Oikealla asenteella saa vastauksia, mutta provot ei mene kaupan. Ei ole mitään mieltä alkaa väitellä kenenkään kanssa "juupa, eipäs"- menetelmällä yleisötilaisuuden aikana.

        jotka sivuavat heidän oppirakenelmiaan ja jotka ovat tulkinnallisesti kirkon raamatun tulkintaa sivuavia kysymyksiä. Tiedän itse, että adventistien järjestämillä kyselytunneilla, ei varmasti kukaan heidän papeistaan anna läheskään asiallista ja kyselijää tyydyttävää vastausta, jonka esität puhtaasti raamattuun vetoden ja, että siihen saisit myöskin rehellisen, adventismisista oppirakannelmista oppirakennelmista irti olevan puhtaan vastauksen. Sillä tiedän sen vallan hyvin, koska olen ollut tuon yhteisön jäsen 20 vuotta, en kuitenkaan enään ole. Olen heille thnyt heille hyvin paljon kirjallisia, että suullilisia kysymyksiä raamatusta, sekä vanhan, että Uuden-Testamentin puolelta, ja täytyy kyllä valitettavasti sanoa, että moneen he eivät ole edes osanneet vastata, ja useimpiin on vastaus ollut niin hämmästyttävän räikeä oppiin-sidottu, että ei voinut kuin todella ihmetellä, muutamiin on sitten yritetty raamatun tekstillä vastata, mutta niihinkin on lisätty kirkon oman tulkinnan mukainen vetoomus
        joka rikkoo tekstin oman tärkeän vetoomuksen. Että en anna paljon painoa adventistien uskoon vetoavien kysymysten ja vastausten totuuden mukaiseen käsittelyyn.


      • 17 kirjoitti:

        Etkö siis lukenutkaan alex-kasin "Kommentti 1", Kommentti 2" ja "Kommentti 3" tässä samassa ketjussa. Olen valmis kuittaamaan oikeaksi kaikki hänen oikaisemansa kohdat sinun vääristelyistäsi. Hän on kuitenkin vaivautunut ottamaan selvää, mihin adventistit todella uskovat, vaikka ei itse olekaan adventisti.

        Äläpäs yritä! Jos et pysty itse vastaamaan, niin silloin voi vain todeta, että kirjoitukseni piti paikkaansa ja herjasit syyttä.


      • 4567
        uskova_1 kirjoitti:

        Aivan, siinäpä valossa mietinkin ja hyvin mustalta ja pimeältä näyttää teidän harhaoppinne.

        kierosti ja mustat lasit silmillä.


      • Sana ja elämä!
        17 kirjoitti:

        Etkö siis lukenutkaan alex-kasin "Kommentti 1", Kommentti 2" ja "Kommentti 3" tässä samassa ketjussa. Olen valmis kuittaamaan oikeaksi kaikki hänen oikaisemansa kohdat sinun vääristelyistäsi. Hän on kuitenkin vaivautunut ottamaan selvää, mihin adventistit todella uskovat, vaikka ei itse olekaan adventisti.

        Se ei kai mitään todista, että uskoo joihinkin raamatun paikkoihin teoriassa, tai sitten uskoo vaikka koko raamattuun edellä mainitun mukaan. Tosi lukeminen on käytännön elämää, ei se mitään lukemista ole Jeesuksen opetuksen mukaan, jos teksti tekstin jälkeen lukee ja kertoo jollekin toiselle, että näin he uskovat, ja minä myöskin uskon, ei se ole kuin sanojen toistoa. Eikö raamattua tule lukea elämällään, silloin se todistaa toisellekin, että kas' vaan hän tietää mitä raamattussa on elämäksi tarkoitettua sanomaa, eli hän on ymmärtänyt raamatun käytännöllisyyden - sovittanut elämäänsä totuuden.


      • 17 kirjoitti:

        Etkö siis lukenutkaan alex-kasin "Kommentti 1", Kommentti 2" ja "Kommentti 3" tässä samassa ketjussa. Olen valmis kuittaamaan oikeaksi kaikki hänen oikaisemansa kohdat sinun vääristelyistäsi. Hän on kuitenkin vaivautunut ottamaan selvää, mihin adventistit todella uskovat, vaikka ei itse olekaan adventisti.

        Vertaapa noita alexin adventismi-kommentteja adventistien virallisiin
        sivuihin ja huomaat, että Riitta sentään enemmän pysyi asiassa kuin alex.
        Aika monelle mutkalle alexin pää vääntää adventtiuskon ja opinkohdat.

        Ja jos muistamme että kolmen enkelin sanoma on adventismin lähetystyön
        raamit, niin sieltähän löytyy kolmannen enkelin sanomasta maailman
        tärkein varoitus, jota vastaan alex on motivoinut itsensä jo kymmenisen vuotta ainakin. Vasta kun alex tunnustaa oikeaksi adventistien opin
        rangaistuksesta tulijärvessä - vasta sitten voidaan alexille myöntää
        adventismin edistäjän diplomi.

        " ... Häntä kidutetaan tulessa ja rikin katkussa pyhien enkelien ja Karitsan edessä.
        11 Tulesta, joka ihmisiä kiduttaa, nousee savu aina ja ikuisesti.
        Heillä ei ole päivän, ei yön lepoa -- ei niillä ... "

        Ennemmin tri Flink edustaa adventismitietoa kuin alex, eiköhän?
        Tässäpä on Timon vastausta kerrakseen ...

        ##: Ehdoton EI
        TimoFlink 27.8.2010 08:45
        Sanon kirkkoni teologian tuntevana adventistina ehdottoman EI väitteisiisi, sillä
        * Pedon merkki ei ole sunnuntaina kirkossa käyntiä tai lepäilyä.
        Se on sotaa sapattia ja sapatin Herraa vastaan.
        * Helvetti ei ole kaatopaikka. Se on syntiset hävittävä tulijärvi viimeisellä tuomiolla (Ilm. 20 & 21).

        Tekstisi on sellaista, että sinulla ei näytä olevan harmainta aavistustakaan mitä me adventisteina oikeasti uskomme. _##

        ( http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/8532220/45579331 )


    • benedi<<<siunattu

      Näytähän luomiskeromuksesta, monentena päivänä Herra loi helvetin?
      hah, hah ..kyllä sai taas nauraa kyyneleet silmissä, kiitos uskova yhdelle

      • Saatana lankesi ennen kuin maailma ja ihmiset oli luotukaan ja helvetti hänelle ja hänen kanssaan langenneille enkeleille luotiin lankeemisen jälkeen.

        Eihän enkeleidenkään luomispäivää ilmoiteta Raamatussa, ovatko hekin sitten sinun kummajaisoppiesi mukaan jotain paperienkeleitä, ihmisten tekemiä niinkuin tuo teidän kaatopaikkahelvettinnekin.

        Eli oppisi on: mitä ei kerrottu maan ja ihmisen luomisen yhteydessä on ihmisen tekemää!

        Kyynelehdi nyt! Mutta jospa ottaisit sen Raamatun käteen etkä jauhaisi tuon Ellen-vainajan kirjoissa, niin huomaisit nuoki asiat. Siksipä en tähän yhteyteen laita Raamatun kohtia. Etsipä ne!


      • benedi on siunattu
        uskova_1 kirjoitti:

        Saatana lankesi ennen kuin maailma ja ihmiset oli luotukaan ja helvetti hänelle ja hänen kanssaan langenneille enkeleille luotiin lankeemisen jälkeen.

        Eihän enkeleidenkään luomispäivää ilmoiteta Raamatussa, ovatko hekin sitten sinun kummajaisoppiesi mukaan jotain paperienkeleitä, ihmisten tekemiä niinkuin tuo teidän kaatopaikkahelvettinnekin.

        Eli oppisi on: mitä ei kerrottu maan ja ihmisen luomisen yhteydessä on ihmisen tekemää!

        Kyynelehdi nyt! Mutta jospa ottaisit sen Raamatun käteen etkä jauhaisi tuon Ellen-vainajan kirjoissa, niin huomaisit nuoki asiat. Siksipä en tähän yhteyteen laita Raamatun kohtia. Etsipä ne!

        samaan aikaan ja onkin!
        Sitä ei vain uskova 1 käsitä!
        " Silloin Herran enkeli ilmestyi hänelle tulen liekissä keskellä orjantappurapensasta;
        ja hän ( Mooses) näki että pensas paloi ilmitulessa,mutta pensas ei kuitenkaan kulunut" 2 Moos 3: 2

        No, miten on? Kuluiko enkeli?

        " Kun Herra, näki hänen tulevan katsomaan, huusi hän, Jumala, hänelle ( Moosekselle)
        pensaasta ja sanoi: Mooses, Mooses....jae 4

        " Ja hän (enkeli) sanoi vielä " Minä olen sinun isäsi Jumala, Aabrahamin Jumala.....jae 6

        eikös langenneet enkelit pala hetkessä tulessa, kun Jumala kerran valmistaa sen päivä, joka tuhoaa saatanan ja hänen enkelinsä, ja hänen oksa palvelijansa!!


      • benedi on siunattu kirjoitti:

        samaan aikaan ja onkin!
        Sitä ei vain uskova 1 käsitä!
        " Silloin Herran enkeli ilmestyi hänelle tulen liekissä keskellä orjantappurapensasta;
        ja hän ( Mooses) näki että pensas paloi ilmitulessa,mutta pensas ei kuitenkaan kulunut" 2 Moos 3: 2

        No, miten on? Kuluiko enkeli?

        " Kun Herra, näki hänen tulevan katsomaan, huusi hän, Jumala, hänelle ( Moosekselle)
        pensaasta ja sanoi: Mooses, Mooses....jae 4

        " Ja hän (enkeli) sanoi vielä " Minä olen sinun isäsi Jumala, Aabrahamin Jumala.....jae 6

        eikös langenneet enkelit pala hetkessä tulessa, kun Jumala kerran valmistaa sen päivä, joka tuhoaa saatanan ja hänen enkelinsä, ja hänen oksa palvelijansa!!

        ENKELIN SIUNAAMALLE BENEDILLE

        ##: enkeli voi olla enkeli ja Jumala
        benedi on siunattu 17.10.2009
        samaan aikaan ja onkin!
        Sitä ei vain uskova 1 käsitä! _##

        Teologiasi on surkeaa verrattuna Riitan teologiaan. Hänellä on
        sana hallussaan! Minä olen vain kakkosuskovainen, mutta sentään
        tiedän, että enkelit on luotu enkeleiksi, mutta Jeesus, Jumala,
        Pyhä Henki ON AINA OLLUT!

        Olet jumittunut enkelioppiisi, hirvas on julistautunut olemaan
        itse itselleen jumala ja seurakunta, alex on jämähtänyt
        ku-olemattomuuteensa ja kreivi-iita silmää räpäyttämättä
        puhuu silmänräpäyksellisestä haihtumisesta.
        Nämä harhat pulpahtavat teillä esiin tuon tuostakin.

        Uskova_1:sen loogisen teologian voitte tarkistaa hänen blogistaan http://uskonasioita.blogspot.com/


      • Vastausta ???
        uskova_1 kirjoitti:

        Saatana lankesi ennen kuin maailma ja ihmiset oli luotukaan ja helvetti hänelle ja hänen kanssaan langenneille enkeleille luotiin lankeemisen jälkeen.

        Eihän enkeleidenkään luomispäivää ilmoiteta Raamatussa, ovatko hekin sitten sinun kummajaisoppiesi mukaan jotain paperienkeleitä, ihmisten tekemiä niinkuin tuo teidän kaatopaikkahelvettinnekin.

        Eli oppisi on: mitä ei kerrottu maan ja ihmisen luomisen yhteydessä on ihmisen tekemää!

        Kyynelehdi nyt! Mutta jospa ottaisit sen Raamatun käteen etkä jauhaisi tuon Ellen-vainajan kirjoissa, niin huomaisit nuoki asiat. Siksipä en tähän yhteyteen laita Raamatun kohtia. Etsipä ne!

        Jos olet oikein viisas, niin voit antaa meille selvän
        tosivastauksen. Annapa meille tarkka tieto missä sinun
        Helvettisi sijaitsee ?????


    • Saat adventismin näyttämään juuri sellaiselta kuin sen todella on.

      • "Saat adventismin näyttämään juuri sellaiselta kuin sen todella on. "

        Ei uskovan, eikä Timon, eikä Antinkaan viesteistä saa oikeaa kuvaa siitä,
        mitä suomalainen adventismi on. Jos tahtoo todella tietää, mitä adventismi
        on, pitää tutustua muutamaan adventtiseurakuntaan, muutamaan
        keskeiseen arvostettuun adventistijohtajaan ja adventistien yhteistyöhön
        muiden seurakuntien kanssa.
        Paljon saa selville tilanteissa, joissa opetetaan samanaikaisesti
        adventisteille ja ei-adventisteille. Mukaan on tietysti otettava
        ennakkoluuloton asenne, eikä pidä teeskennellä olevansa adventisti
        tai kallellaan sinne päin.


    • 15+2

      Adventismi http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_Adventtikirkko

      Adventistit ovat kristillinen protestanttinen kirkkokunta. Adventisti tarkoittaa henkilöä, joka odottaa Kristuksen (Jeesuksen) pikaista toista tulemista. Nykyisin maailmanlaajuisesti ylivoimaisesti suurin adventistiryhmä ovat seitsemännen päivän adventistit. Sanoilla seitsemännen päivän adventistit viitataan tapaan viettää pyhäpäivää lauantaina eli sapattina. Tämä perustuu siihen, että raamatullisen mallin mukaisesti sunnuntai on viikon ensimmäinen päivä ja lauantai seitsemäs.

      Kirkkokunnalle on ominaista Raamatun arvovallan korostaminen. Raamatun tulkintaa ohjaavassa traditiossa merkittävänä tekijänä voidaan pitää liikkeen sisällä profeettana pidettyä Ellen G. Whitea.

      Adventistinen teologia on yhdistelmä kaikista kolmesta protestantismin pääsuunnasta: luterilaisuudesta (erityisesti pietismistä), kalvinismin arminiolaisesta haarasta (metodismi) ja radikaalireformaatiosta (anabaptismi), jonka vaikutus on huomattavin.

      Adventistien mukaan korkein valta on Jumalalla. Muodollista korkeinta valtaa käyttää kansainvälinen viiden vuoden välein kokoontuva yleiskokous, jonka valta kuitenkin on lähinnä neuvoa-antavaa. Adventtiseurakunnalla ei ole uskontunnustusta vaan nykyisin 28 perustavanlaatuista opinkohtaa, joiden sisältöön on vuosien varrella tehty tarkennuksia, ja niitä on lisätty tarpeen mukaan virallisen kannan vahvistamiseksi. Niiden perustana on adventtikirkon mukaan aina Raamattu. Kuten monet muut prosestantit, myös adventistit ymmärtävät seksuaalisuuden kuuluvan Raamatun valossa ainoastaan naisen ja miehen väliseen avioliittoon, mikä luonnollisesti sulkee pois homoseksuaalisuuden. Adventistien näkemykset eroavat merkittävimmin muiden kristittyjen vallitsevista näkemyksistä seuraavissa kohdissa:

      * Kymmenen käskyn kolmannessa käskyssä mainittu sapatti eli lauantai on myös kristittyjä koskeva lepopäivä.
      * Kristitty on vastuussa elämäntavoistaan Jumalalle, mikä koskee myös ruokavaliota. Adventistit pidättäytyvät tämän takia tupakasta, alkoholista, huumeista ja Raamatussa mainittujen niin sanottujen epäpuhtaiden eläinten lihasta. Monet adventistit haluavat lisäksi olla kasvissyöjiä.
      * Kristus toimii taivaallisen pyhäkön kaikkein pyhimmässä ylipappina ja puolustajana oikeudenkäynnissä, joka tunnetaan myös tutkivana tuomiona. Tämä oikeudenkäynti alkoi vuonna 1844 ja jatkuu Kristuksen tulemiseen saakka. Sen aikana käydään läpi uskovien asiat, jotta tiedetään, ketkä voivat osallistua elämän ylösnousemukseen ja ketkä tuhotaan yhdessä jumalattomien kanssa. Tätä erottelua adventistit perustelevat muun muassa Jeesuksen vertauksella vehnästä ja rikkaviljasta.
      * Jeesuksen toinen tuleminen taivaan pilvissä on näkyvä tapahtuma, joka päättää maailmanhistorian ja jossa Jeesukseen uskovat herätetään kuolleista elämän ylösnousemuksessa. Tästä tapahtumasta alkaa Ilmestyskirjassa viitattu tuhatvuotiskausi, jonka uskovat viettävät taivaassa. Adventistit korostavat Jeesuksen pikaista paluuta (paruusiaa).
      * Helvettiä ei ole tällä hetkellä olemassa, eikä se ole ikuinen. Helvetti on väliaikainen paikka, jossa jumalattomat tuhotaan tuhatvuotiskauden jälkeen. Helvetissä sielut tuhoutuvat, ja niiden olemassaolo siis lakkaa.

      Adventistit kastavat uskonsa tunnustaneita upotuskasteella. Adventisteja on Suomessa noin 3 800 [1] ja koko maailmassa noin 14,5 miljoonaa. 12. kesäkuuta 1943 rekisteröity Suomen Adventtikirkko on kansainvälisen adventtikirkon Suomen unioni ja se jakautuu kahteen piirikuntaan sekä yhteen lähetykseen. Paikallisseurakuntia Suomen Adventtikirkolla on 78.

      Adventistit ylläpitävät eri puolilla maailmaa useita korkeakouluja, kuten Englannissa Newbold Collegea sekä Yhdysvalloissa Andrewsin ja Loma Lindan yliopistoja.

      • muistiimme

        Uskonnonvapaus on oikeus tunnustaa ja harjoittaa haluamaansa uskontoa tai olla tunnustamatta mitään uskontoa.

        Ihmisoikeuksien yleismaailmallinen julistus

        YK:n ihmisoikeuksien julistuksen 18. artiklan mukaan:

        Kaikilla henkilöillä on ajatuksen, omantunnon ja uskonnon vapaus; tämä oikeus sisältää vallan uskonnon tai vakaumuksen vaihtamiseen sekä vallan uskonnon tai vakaumuksen ilmaisemiseen yksin tai yhdessä toisten kanssa, sekä julkisesti että yksityisesti, opettamisella, hartausmenoilla, palvonnalla ja uskonnonmenojen noudattamisella.

        Sopimuksen 26 artiklan 3 momentin mukaan ”Vanhemmilla on ensi sijassa oikeus valita heidän lapsilleen annettavan opetuksen laatu.”

        Euroopan ihmisoikeussopimus

        Euroopan neuvoston ihmisoikeussopimuksen 9 artikla ajatuksen-, omantunnon- ja uskonnonvapaudesta:

        1. Jokaisella on oikeus ajatuksen-, omantunnon- ja uskonnonvapauteen. Tämä oikeus sisältää vapauden vaihtaa uskontoa tai uskoa ja vapauden tunnustaa uskontoaan tai uskoaan joko yksin tai yhdessä muiden kanssa julkisesti tai yksityisesti jumalanpalveluksissa, opettamalla, hartaudenharjoituksissa ja uskonnollisin menoin.

        2. Henkilön vapaudelle tunnustaa uskontoaan tai uskoaan voidaan asettaa vain sellaisia rajoituksia, joista on säädetty laissa ja jotka ovat välttämättömiä demokraattisessa yhteiskunnassa yleisen turvallisuuden vuoksi, yleisen järjestyksen, terveyden tai moraalin suojaamiseksi, tai muiden henkilöiden oikeuksien ja vapauksien turvaamiseksi.

        Sopimuksen 14. artiklan syrjintäkielloissa mainitaan uskontoon perustuva syrjintä.

        Ihmisoikeussopimuksen ensimmäisen lisäpöytäkirjan 2. artiklassa todetaan, että

        ”Keneltäkään ei saa kieltää oikeutta koulutukseen. Hoitaessaan kasvatuksen ja opetuksen alalla omaksumiaan tehtäviä valtion tulee kunnioittaa vanhempien oikeutta varmistaa lapsilleen heidän omien uskonnollisten ja aatteellisten vakaumustensa mukainen kasvatus ja opetus.”

        Sopimuksen mukaan lapsen vanhemmilla on oikeus varmistaa lapsilleen uskontonsa ja vakaumuksensa mukainen opetus. Valtion tulee tätä oikeutta kunnioittaa järjestäessään kasvatusta ja opetusta.

        Suomen perustuslaki

        Suomen perustuslain (731/1999) 11 §:n mukaan

        Jokaisella on uskonnon ja omantunnon vapaus. Uskonnon ja omantunnon vapauteen sisältyy oikeus tunnustaa ja harjoittaa uskontoa, oikeus ilmaista vakaumus ja oikeus kuulua tai olla kuulumatta uskonnolliseen yhdyskuntaan. Kukaan ei ole velvollinen osallistumaan omantuntonsa vastaisesti uskonnon harjoittamiseen.

        Uskonnonvapauslaki

        Uskonnonvapaudesta on Suomessa säädetty erikseen uskonnonvapauslaissa (453/2003).

        Keskeisin uskonnonvapautta koskeva säännös on lain 3 §. Sen mukaan ”jokaisella on oikeus päättää uskonnollisesta asemastaan liittymällä sellaiseen uskonnolliseen yhdyskuntaan, joka hyväksyy hänet jäsenekseen, tai eroamalla siitä
        Uskonnonvapauslaki.


      • Selvästi adventistin itsensä kirjoittama teksti!

        Wikipediaanhan saa kirjoittaa kuka tahansa sinne kirjautunut henkilö.


      • Heh, sinähän olet se sama parjaajien parjaaja, joka et pysty perustelemaan syytöksiäsi ja vetoat milloin minkin hurutahon kirjoituksiin; tuolla Alex-kasiin ja nyt Wikipediaan. Voi sinua ressukkaa.


      • 19
        uskova_1 kirjoitti:

        Heh, sinähän olet se sama parjaajien parjaaja, joka et pysty perustelemaan syytöksiäsi ja vetoat milloin minkin hurutahon kirjoituksiin; tuolla Alex-kasiin ja nyt Wikipediaan. Voi sinua ressukkaa.

        Kyllä nyt kristallipallosi näytti väärin. Millähän tämän pystyisi sen kummemmin perustelemaan. No, väärin näytti, niin teki.


      • 19 kirjoitti:

        Kyllä nyt kristallipallosi näytti väärin. Millähän tämän pystyisi sen kummemmin perustelemaan. No, väärin näytti, niin teki.

        Olet robottina omaksunut Ellen Whiten demoneilta saaman adventismin eikä sitä perustelemaan pystykään kristityille, kun kristityt näkee läpi tuommoiset väärästä hengestä tulleet potaskat.


      • 101
        uskova_1 kirjoitti:

        Olet robottina omaksunut Ellen Whiten demoneilta saaman adventismin eikä sitä perustelemaan pystykään kristityille, kun kristityt näkee läpi tuommoiset väärästä hengestä tulleet potaskat.

        Väärin näytti kristallipalosi taaskin. Pitäisiköhän sinun hankkia uusi, vai alkaako se näkö jo heikentyä? Vai valahtiko kenties huivi silmille?


      • 101 kirjoitti:

        Väärin näytti kristallipalosi taaskin. Pitäisiköhän sinun hankkia uusi, vai alkaako se näkö jo heikentyä? Vai valahtiko kenties huivi silmille?

        Sinähän olet yhtä huono profeetta kuin Ellen Whitesikin. Minun palloni on muovisekoitetta eikä kristallia. Se on valtavan suuri ja sopii mitä parhaiten venyttelyyn. Joskus sen päällä on mukava istuskella, kun lukee noita sinun rutiiniparjauksiasi, niin ei nukahda, kuten voisi käydä stabiilimman tuolin päällä.


      • 26
        uskova_1 kirjoitti:

        Sinähän olet yhtä huono profeetta kuin Ellen Whitesikin. Minun palloni on muovisekoitetta eikä kristallia. Se on valtavan suuri ja sopii mitä parhaiten venyttelyyn. Joskus sen päällä on mukava istuskella, kun lukee noita sinun rutiiniparjauksiasi, niin ei nukahda, kuten voisi käydä stabiilimman tuolin päällä.

        No miksi sinnitellä valveilla keskellä yötä, jos on jo niin rättipoikki, ettei jaksa pysyä valveilla muuten kuin pyörivän pallon päällä. Mene hyvä ihminen sänkyyn. Kauniita unia, enkelin kuvia!


      • 101
        uskova_1 kirjoitti:

        Sinähän olet yhtä huono profeetta kuin Ellen Whitesikin. Minun palloni on muovisekoitetta eikä kristallia. Se on valtavan suuri ja sopii mitä parhaiten venyttelyyn. Joskus sen päällä on mukava istuskella, kun lukee noita sinun rutiiniparjauksiasi, niin ei nukahda, kuten voisi käydä stabiilimman tuolin päällä.

        Oh, katselet siis palloasi sillä silmällä. Eipä ihme, että niin väärin näet.


      • !!??!!
        uskova_1 kirjoitti:

        Selvästi adventistin itsensä kirjoittama teksti!

        Wikipediaanhan saa kirjoittaa kuka tahansa sinne kirjautunut henkilö.

        ei-adventistien kirjoittamista teoksista. Sinun advetistivihasi vain on niin sokeaa, että kieltäydyt uskomasta mitään faktaa.


      • uskova_1 kirjoitti:

        Olet robottina omaksunut Ellen Whiten demoneilta saaman adventismin eikä sitä perustelemaan pystykään kristityille, kun kristityt näkee läpi tuommoiset väärästä hengestä tulleet potaskat.

        Hauskaa seurata kun kaksi väärässä olevaa tappelee siitä, että kuka on eniten väärässä :D


    • katolilainen

      Pidetään aloitus esillä.

      Onneksi adventismi on loppumassa Suomesta. :D

      • Kai Arasola palasi Suomeen, Kotkan adventtikirkon papiksi - ehkäpä hän perustaa tännekin Ellen White keskuksen tai muuten yrittää innostaa viemään Kolmen enkelin sanomaa babylonialaisille eli ei-adventisteille. Mutta tuskinpa tuottaa kummempaa tulosta.


      • benedi on siunattu

        ole surmanneet Herran kansaa??
        Jotkut ehdottavat lukua 50 miljoonaa, silloin kun kerettiläisten päitä katkottiin!
        Eihän heidän Jumalansa ollut " herra jumala paavi"!!

        " Uskonpuhdistus ei päättynyt Lutheriin, niinkuin monet luulevat, vaan se jatkuu maailman loppuun asti"
        ST osa I s. 149, E,G.W
        katolilaiset ovat käsittäneet kaiken väärin! Ei ole tarkoitus että Jeesuksen seuraajia puhdistetaan
        giljotiinin avulla, vaan Jumalan sanalla pitää koetella väärät opit.

        Emme ihmettele, ettei paavi enää pidä tiaraa" VICARIVS FILII DEI"
        EMME IHMETTELE, ETTÄ KATOLILAISUUS HYÖTYISI , JOS ADVENTISTEJA EI OLISI!


      • valitettavasti näin!
        benedi on siunattu kirjoitti:

        ole surmanneet Herran kansaa??
        Jotkut ehdottavat lukua 50 miljoonaa, silloin kun kerettiläisten päitä katkottiin!
        Eihän heidän Jumalansa ollut " herra jumala paavi"!!

        " Uskonpuhdistus ei päättynyt Lutheriin, niinkuin monet luulevat, vaan se jatkuu maailman loppuun asti"
        ST osa I s. 149, E,G.W
        katolilaiset ovat käsittäneet kaiken väärin! Ei ole tarkoitus että Jeesuksen seuraajia puhdistetaan
        giljotiinin avulla, vaan Jumalan sanalla pitää koetella väärät opit.

        Emme ihmettele, ettei paavi enää pidä tiaraa" VICARIVS FILII DEI"
        EMME IHMETTELE, ETTÄ KATOLILAISUUS HYÖTYISI , JOS ADVENTISTEJA EI OLISI!

        Eiköhän siinä hommassa tänä päivänäkin; ole mukana - "henkisessä mielessä" kohtalainen määrä adventisteja, jotka jotka listivät tämän päivän "kerettiläisten kauloja", uskon varjolla.


    • EI PARJAAJA.

      halua ollakkaan tuollaisen räävääjän kanssa samassa uskossa, en kylläkään kutsu tuota sinun uskoasi miksikään uskoksi eihän tuo ole muuta kuin adventti opin vääristelyä, parjaamista osaa jokainen tehdä jos viitsii heittätyä noin alhaiseen tehtävään.
      Mutta tosi uskova tietää mistä lähteistä tuollainen on lähtöisin, se on itse saatanasta, sillä hän on veljien syyttäjä.

    • eksyttäjälle

      Kieroakin kierompi eksytys.
      uskova_1

      -------
      Itsehän sen sanoit

      • katolilainen

        , jos pystyt!


      • katoliselle
        katolilainen kirjoitti:

        , jos pystyt!

        mitä niitä toistelemaan. Lue vaikka kommentit 1,2,3.


      • 1844.huijaus.
        katoliselle kirjoitti:

        mitä niitä toistelemaan. Lue vaikka kommentit 1,2,3.

        so, up we go!


    • Ja sama rumba pyörii yhä, peitellään adventismin harhoja ja selitetään eksytettäville, kuinka ihan toimitaan kristillisesti ja Raamattu on ainoa ohje. Ja aina löytyy joku pöljä, joka tuohon haksahtaa.

      • Oletko huomannut että Adventtikirkko ei tunnustaudu Helinä
        Jokisen ja endtime.net sivustojen esittämään asennevammaiseen
        tekstiin. Ei edes tri Flink ymmärtääkseni.
        Eli kun täällä keskustelet äkkijyrkkien kanssa, he eivät edusta
        lainkaan Adventtikirkkoa vaan oman päänsä sekavuutta vain.


      • AnttiVKantola kirjoitti:

        Oletko huomannut että Adventtikirkko ei tunnustaudu Helinä
        Jokisen ja endtime.net sivustojen esittämään asennevammaiseen
        tekstiin. Ei edes tri Flink ymmärtääkseni.
        Eli kun täällä keskustelet äkkijyrkkien kanssa, he eivät edusta
        lainkaan Adventtikirkkoa vaan oman päänsä sekavuutta vain.

        Jokainen adventisti edustaa Ellen Whitea ja hänen oppejaan. Jos ei edustaisi, niin eroaisi ja tekisi 100 %:n eron Ellen Whiteen ja Adventtikirkoon eli Seitsemännen Päivän Adventtikirkkoon.

        Poistit yltä viestisi näköjään, jossa vielä olit oikeilla jäljillä:

        ”AnttiVKantola Käyttäjän viestit 10.10.2009 22:39
        ### Ja se, mitä on tarkoitus piilotella ja on Adventtikirkon Raamatun vastaiset opit

        - sovituksesta (jatkuu taivaassa ja saatana lopullinen ihmisten syntien sijaiskärsijä),
        - tuomiosta (taivaassa alkanut 22.10.1844 tutkiva tuomio, jossa käsitellään kaikkina aikoina eläneiden ihmisten synnit, jotka ovat menneet taivasta saastuttamaan Jeesuksen veren mukana ja niitä pitää sieltä puhdistaa mihin lie odottamaan saatanan päälle panemista),
        - pelastussinetistä (Ellen Whiten demoninäyssä valaistu käsky lauantaisapatista - ilman tämän ellensapatin pyhittämistä ei ole pääsyä taivaaseen),
        - mahantoiminnan pyhitysmerkityksestä (hindumaista ruoan ja juoman askeettistamista ja mahantoimintakäskyjen noudattamisella kuviteltua Jumalan miellyttämistä), ###

        Kun puhdastakin puhtaampi Jeesus tehtiin saastaiseksi synniksi meidän puolestamme, on täyttä
        jumalanpilkkaa sellainen ajatus, että saatana saisi tuhat vuotta riepotella hampaissaan saaliinaan
        Herraamme Jeesusta kuin koiranluuta. Saatana nauraa adventistien jumalanpilkalle makeasti ja vielä
        makeammin kun saa nuo pilkkaajat hampaisiinsa. Sillä Jeesusta se ei enää saa pureskeltavakseen.

        2. Kor. 5:21

        Sn, joka ei synnistä tiennyt, hän meidän tähtemme teki synniksi,
        että me hänessä tulisimme Jumalan vanhurskaudeksi.”


      • uskova_1 kirjoitti:

        Jokainen adventisti edustaa Ellen Whitea ja hänen oppejaan. Jos ei edustaisi, niin eroaisi ja tekisi 100 %:n eron Ellen Whiteen ja Adventtikirkoon eli Seitsemännen Päivän Adventtikirkkoon.

        Poistit yltä viestisi näköjään, jossa vielä olit oikeilla jäljillä:

        ”AnttiVKantola Käyttäjän viestit 10.10.2009 22:39
        ### Ja se, mitä on tarkoitus piilotella ja on Adventtikirkon Raamatun vastaiset opit

        - sovituksesta (jatkuu taivaassa ja saatana lopullinen ihmisten syntien sijaiskärsijä),
        - tuomiosta (taivaassa alkanut 22.10.1844 tutkiva tuomio, jossa käsitellään kaikkina aikoina eläneiden ihmisten synnit, jotka ovat menneet taivasta saastuttamaan Jeesuksen veren mukana ja niitä pitää sieltä puhdistaa mihin lie odottamaan saatanan päälle panemista),
        - pelastussinetistä (Ellen Whiten demoninäyssä valaistu käsky lauantaisapatista - ilman tämän ellensapatin pyhittämistä ei ole pääsyä taivaaseen),
        - mahantoiminnan pyhitysmerkityksestä (hindumaista ruoan ja juoman askeettistamista ja mahantoimintakäskyjen noudattamisella kuviteltua Jumalan miellyttämistä), ###

        Kun puhdastakin puhtaampi Jeesus tehtiin saastaiseksi synniksi meidän puolestamme, on täyttä
        jumalanpilkkaa sellainen ajatus, että saatana saisi tuhat vuotta riepotella hampaissaan saaliinaan
        Herraamme Jeesusta kuin koiranluuta. Saatana nauraa adventistien jumalanpilkalle makeasti ja vielä
        makeammin kun saa nuo pilkkaajat hampaisiinsa. Sillä Jeesusta se ei enää saa pureskeltavakseen.

        2. Kor. 5:21

        Sn, joka ei synnistä tiennyt, hän meidän tähtemme teki synniksi,
        että me hänessä tulisimme Jumalan vanhurskaudeksi.”

        "" Jokainen adventisti edustaa Ellen Whitea ja hänen oppejaan. ""

        En ole tavannut yhtäkään adventistia tai adv.johtajaa joka edustaisi
        Elleniä. Palstalla olen seurannut erään, tri Flinkin, viestejä ja hän taitaa
        edustaa Elleniä, mutta harvassa sellaiset ovat. Enkä tiedä miten on hänen
        kohdallaan, jos todella tutustuisin häneen.


    • !!??!!

      valhetta, joten se siitä. PYH!

    • Sanon kirkkoni teologian tuntevana adventistina ehdottoman EI väitteesiisi, sillä

      * Emme usko saatanan olevan sijaiskärsijä.
      * Emme usko Jeesuksen olleen luotu olento (väitteesi on mormonismia, ei adventismia).
      * Raamatun ruokalait eivät ole hinduismia.
      * Ihminen ei ole möykky, vaan holistinen kokonaisuus. Sanon ehdottomann EI edustamallesi platonismille.
      * Pedon merkki ei ole sunnuntaina kirkossa käyntiä tai lepäilyä. Se on sotaa sapattia ja sapatin Herraa vastaan.
      * Helvetti ei ole kaatopaikka. Se on syntiset hävittävä tulijärvi viimeisellä tuomiolla (Ilm. 20 & 21).

      Tekstisi on sellaista, että sinulla ei näytä olevan harmainta aavistustakaan mitä me adventisteina oikeasti uskomme.

      Timo

      • eremith32

        Toit todella vakuuttavasti ja perustellusti adventismisen harhaopin, aivan selventävän varmasti esiin! Joten kiitos siitä, nyt 'epäilijätkin' ymmärtävät, että miksi ei tule liittyä ainakaan adventismiin? Ihminen jonka sydän on kommentoijan eli Timon sydämen kaltainen, ei koskaan luottajaa uskolleen! Eihän siinä näytä olevan minkäänlaista armeliaisuutta, vaan itsekeskeistä omahyväisyyttä.

        Uskovan sydän: joka on täynnä säälivää rakkautta, saa kaikkien "ihmisten" myötätunnon ja luottamuksen, se joka "rakastaa kaikkia", eitapaa koskaan muukalaista toisesta uskon järjestöstä tai mistään ympäristöstä, hän kulkee kaikkien kanssa turvallisena tietään. Uskonto muodostuu teoista, kaikki hyvän tekeminen on uskontoa, ja siksi kaikki ihmiset tulisi olla meidän veljiämme ja siskojamme. Emmehän voi tunnustaa muuta uskontoa kuin totuus*. Ja se edellä tuli mainittua, mistä totuus muodostuu: - ja jos näin ei ole, niin silloin ei ole totuus saanut ilmetä.

        Tuntuu vain siltä, että me räikeästi ummistamme "silmämme ja korvamme" totuudelta, vaikka sanomme olevamme valittuja ja kutsuttuja, joka merkitsee, että sisässämme älyämme, tajuamme, ehkä kuulemme. Mutta emme pysty sisäistämään sitä elämäämme toden kannalta niin, että tekisimme sen eläväksi elämäksi.

        Ei meidän tule yrittää muuttaa toisia ihmisiä, ennenkuin oma eläm on tasapainossa Kristuksessa, siten emme voi alkaa muuttamaan toisia, mutta omaa elämäämme me voimme muuttaa huomattavasti, jos meillä on oikea sisäinen suhde Kristukseen. Vasta kun ihminen elää oikeaa elämää, eli Kristus elämää, niin silloin hänellä on uskonto.


      • Timo Flink sanot: "Raamatun ruokalait eivät ole hinduismia."

        Niin eivät Raamatun ruokalait, eli Vanhan Testementin eli Vanhan liiton ruokalait olleetkaan hinduismia. Kukas semmoista on väittänyt.

        Mutta Ellen Whiten demoninäkyjen ruokalaeille ei löydy Raamatusta perusteita, vaan paremmin ne perusteet löytyisivät hinduismista. Eikä nuo ruokalait edes olle koko totuus ellenismissäsi, vaan ne kuuluvat suurempaan kokonaisuuteen, josta esim. tässä:

        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/6137280/32233724

        Tuolla oman Pääkonferenssisi, jonka alaisena työskentelet ja jonka sapattiläksyjä opetat sapattiläksyopetusta aiheesta:

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/6874647


      • Mites Timo on? Eikös EGW tulkinnoilla ole aika merkitsevä asema adventtikirkolla vielä tätä nykyään?

        Jospa te kuitenkin käännytte EGW kirjoistusten kannalle lähes kaikessa, onhan hän arvovaltaista totuuden lähdettä kirkkonne oppienne mukaan. Joudutte siis palata EGW kirjoitusten lähteille, eikös vain?

        Uskova_1 tuo tälle palstalle aika sensuroimatonta materiaalia siitä,-mitä EGW:n kirjoissa lukee.
        Minua herättää ihmetystä kannastanne, mitä nyt tuot, ja se mitä EGW kirjoittelee "toisaalla".

        Mitä näkökantoja uskomme, EGW:ta tai adventtikirkkoa?


      • hilpatihilpatihei
        Utulila kirjoitti:

        Mites Timo on? Eikös EGW tulkinnoilla ole aika merkitsevä asema adventtikirkolla vielä tätä nykyään?

        Jospa te kuitenkin käännytte EGW kirjoistusten kannalle lähes kaikessa, onhan hän arvovaltaista totuuden lähdettä kirkkonne oppienne mukaan. Joudutte siis palata EGW kirjoitusten lähteille, eikös vain?

        Uskova_1 tuo tälle palstalle aika sensuroimatonta materiaalia siitä,-mitä EGW:n kirjoissa lukee.
        Minua herättää ihmetystä kannastanne, mitä nyt tuot, ja se mitä EGW kirjoittelee "toisaalla".

        Mitä näkökantoja uskomme, EGW:ta tai adventtikirkkoa?

        He ovat väitelleet ja ovat tehneet väitöskirjoja vaikka "kärpästen ruhtinaista".

        Adventtikirkossa "tohtoroijilla" on "painava ääni" muiden maalaisten ja junttien keskuudessa.
        Kun tohtori puhuu, niin juntit olkoot hiljaa ja kuunnelkoot kiltisti ja nyökytelkööt nöyrästi päitään.

        Kumartaa rahvas syvään, kun tohtori tarjoaa "tiedonjyvää".
        Vaikka väärässä tohtori olisi, niin tunnustaa sitä ei koskaan sovi.
        Kun tohtori määrää "rohtojaan", rahvas kiltisti "sonnan" syö ja kumartaa.
        Tohtori muiluttaa junttia rahvasta, käskee katsomaan kohti taivasta.
        Silloin juntilta jalat alta katoaa, "helvettiin" kolmella voltilla kerien putoaa.


      • Utulila kirjoitti:

        Mites Timo on? Eikös EGW tulkinnoilla ole aika merkitsevä asema adventtikirkolla vielä tätä nykyään?

        Jospa te kuitenkin käännytte EGW kirjoistusten kannalle lähes kaikessa, onhan hän arvovaltaista totuuden lähdettä kirkkonne oppienne mukaan. Joudutte siis palata EGW kirjoitusten lähteille, eikös vain?

        Uskova_1 tuo tälle palstalle aika sensuroimatonta materiaalia siitä,-mitä EGW:n kirjoissa lukee.
        Minua herättää ihmetystä kannastanne, mitä nyt tuot, ja se mitä EGW kirjoittelee "toisaalla".

        Mitä näkökantoja uskomme, EGW:ta tai adventtikirkkoa?

        "Kieroakin kierompi eksytys", kokee Riitta adventismista. On aivan
        oikeutettua arvioida noin, kun on tutustunut yhdeksään endtime.net
        sivustoon ja niissä ilmenevään asennevammaisuuteen.

        Kun adventistisia tulkintoja esitetään esim. Timon kautta omissa nimissä
        palstoilla, niin lukijat luulevat luonnollisesti, että kyseessä on adventismi.
        Eikä tarvitse olla vainoharhainen, kun tekee johtopäätöksen, että oppi
        verhoillaan kauniiksi, että se houkuttelisi ja sitten kun on saatu ote
        ihmiseen, paljastuu se äärijyrkkä opin todellisuus.

        Mutta asia on parempaan päin. Nimittäin Timon edustama asenne on
        lähestulkoon historiaa ja sen myötä jyrkkä oppitulkinta.
        Riitta (minä myös) on usein sapattikoulusta ja EGW-läksyistä täällä
        varoitellut ja Timo varmaan näkisi mielellään, että EGWtä pakotettaisiin
        opettamaan enemmän ja kontrolloimaan sapattikouluun saapumisia.
        Ei enää puhuta mystillisestä sapattikoulusta vaan raamattutunnista.
        Ei ole läksynä SDAn laatimat läksyt jostain EGWn kirjoista.

        Esimerkiksi tänä kesänä on syyskuun loppuun asti adventtiseurakunnissa
        tutkittu Roomalaiskirjettä ja tuon läksyvihon hankkiminen on ollut vapaaehtoista. Tänään 28.8. aiheena "vapaus Kristuksessa".
        Itä-Savon toiminnoista en tiedä, että noudattavatko yleistä linjaa.

        ESIMERKKEILYÄ ...
        Kun siis adventtiseurakunnissa tänään jumalanpalveluksen edellä
        tutkitaan Roomalaiskirjeen avulla kristityn vapautta Kristuksessa,
        ja kun jumalanpalvelus noudattaa raamattutunnin linjaa, niin on
        sitten kuulija kovaa maata, johon siemen ei voi juurtua, jos
        jp:n jälkeen kirjapöydältä ostamansa vaikkapa Suuren Taistelun
        opetuksia tulkitsee sillä lailla, että kumoutuu hänen sisimmässään
        se, mitä juuri on oppinut raamattutunnilla ja jumalanpalveluksessa.

        http://salo.adventist.fi/raamattutuntien-aiheet/
        http://turku.adventtikirkko.fi/rtaiheet.html

        Minä en usko että Adventtikirkko kieroilee, vaan on niin, että se on
        uudistunut, on alkanut keskittyä pelastuksen kannalta oleellisiin
        asioihin, eikä enää nipota turhempien oppien avulla.

        Mitä nyt vähän olen ollut bileissä mukana, niin on toki nähtävissä, että
        Adventtikirkkokin haluaa osansa luterilaisesta isosta kakusta. Mutta ihan
        hyvä on ihmisiä ravistella. Nimittäin sapattiin ja upotuskasteeseen
        vedottaessa ja vedettäessä tulee ihminen kunnolla ravisteltua ja jos
        hänellä ei ole missään seurakunnassa juurikaan mitään kiinnitystä ja
        sitten siirtyy adventtiseurakintaan, niin ei mikään paha asia.

        Itä-Savosta en tiedä, että kuinka pahasti on kuluvan vuoden aikana
        alkanut kääntyä sisäänpäin, mutta muualla Suomessa adventtiseurakunnat ovat yhteyshakuisia ja ne hyväksytään.
        Adventismi Suomessa ei ole lähellekään sellaista kun miltä se Timon
        asenteella esitettynä näyttäisi tai Riitan asenteella kuvattuna.
        EGWn opetus on vähäistä ja sen vaikutus sitäkin vaatimattomampaa.
        Paluuta EGWn oppien suhteettoman suureen korostukseen ei ole.

        Helinä Jokinen ja hänen traktaattinsa ja endtime.net ei kiinnosta ketään aktiivisesti adventtiseurakunnassa toimivaa. Sitäpaitsi ei EGW
        itsekään ollut endtime.net kaltaisen jyrkkä, ei suinkaan. Ja EGW totesi,
        että sopii kuulua adventtiliikkeeseen, vaikkei hänen opetustaan vastaan
        ottaisikaan.

        Antti


      • uskoa monenlaista
        Utulila kirjoitti:

        Mites Timo on? Eikös EGW tulkinnoilla ole aika merkitsevä asema adventtikirkolla vielä tätä nykyään?

        Jospa te kuitenkin käännytte EGW kirjoistusten kannalle lähes kaikessa, onhan hän arvovaltaista totuuden lähdettä kirkkonne oppienne mukaan. Joudutte siis palata EGW kirjoitusten lähteille, eikös vain?

        Uskova_1 tuo tälle palstalle aika sensuroimatonta materiaalia siitä,-mitä EGW:n kirjoissa lukee.
        Minua herättää ihmetystä kannastanne, mitä nyt tuot, ja se mitä EGW kirjoittelee "toisaalla".

        Mitä näkökantoja uskomme, EGW:ta tai adventtikirkkoa?

        tarvitse uskoa mitään adventtiseurakunnasta jos et halua, kukaan ei sinua pakota sinua uskomaan totuutta jos olet mielistynyt Uskova_1 valheisiin niin se on sinun asiasi Jumala kylläkin näkee että tuo nais parka on täynnä karkeruutta ja valheen lumoissa.


      • Raamatusta löytyy
        uskova_1 kirjoitti:

        Timo Flink sanot: "Raamatun ruokalait eivät ole hinduismia."

        Niin eivät Raamatun ruokalait, eli Vanhan Testementin eli Vanhan liiton ruokalait olleetkaan hinduismia. Kukas semmoista on väittänyt.

        Mutta Ellen Whiten demoninäkyjen ruokalaeille ei löydy Raamatusta perusteita, vaan paremmin ne perusteet löytyisivät hinduismista. Eikä nuo ruokalait edes olle koko totuus ellenismissäsi, vaan ne kuuluvat suurempaan kokonaisuuteen, josta esim. tässä:

        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/6137280/32233724

        Tuolla oman Pääkonferenssisi, jonka alaisena työskentelet ja jonka sapattiläksyjä opetat sapattiläksyopetusta aiheesta:

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/6874647

        Ensimmäisen raamatun, ja sitä selaillessasi ja lueskellessani osui silmiini Jesajan kirjan jae: Jotka syövät sianlihaa ja muuta inhoittavaa, sekä hiiriä niistä kaikista tulee loppu sanoo "HERRA". Siihen jäi sianlihan syöminen se vähäinenkin jota joskus käytin satummoisesti. Sianliha ei herkkuani koskaan ollutkaan.

        Tätä tekstiä en ollut koskaan ennen kuullutkaan kenenkään saarnaajan luettavan, vaan se tuli eteeni raamatusta.


      • uskoa monenlaista kirjoitti:

        tarvitse uskoa mitään adventtiseurakunnasta jos et halua, kukaan ei sinua pakota sinua uskomaan totuutta jos olet mielistynyt Uskova_1 valheisiin niin se on sinun asiasi Jumala kylläkin näkee että tuo nais parka on täynnä karkeruutta ja valheen lumoissa.

        "Uskova_1 valheisiin"

        Et usko EGWn ja Pääkonferenssin kirjoituksiin, jos Uskovaa pidät
        valehtelijana. Kyllä hän asiaa puhuu, mutta äärifanaattinen oppi
        ei ole todellinen kuva suomalaisesta adventismista. Olisi parempi
        arvioida adventtiseurakuntien toimintaa ja opetusta, eikä
        amerikassa kirjattua teoreettista opetusta.
        Pääkonferenssia on ajateltava eräänlaisena pääpuolueena ja Ted
        Wilsonia puolueen puheenjohtajana. Se on polittiikkaa tavallaan.

        Maltillinen linja pätee Suomessa.

        Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että täällä ei opeteta endtime.net
        sivuston lailla, että sunnuntaita viettävä joutuu tulijärveen ja
        lauantaita viettävä pääsee taivaaseen. Vaan täällä opetetaan, että
        sunnuntain pyhittäminen saattaa johtaa luopumukseen ja lauantain
        pyhittäminen edesauttaa kuuliaisen asenteen omaksumisessa.

        On syytä huomioida että lauantai / sunnuntai rajanveto lähtee siitä
        olettamuksesta, että sunnuntai on pakanallinen, koska on Rooman ja
        paavin toimesta vakiinnutettu lauantaisapatin tilalle.

        Tämän palstan tarkoitus ei ole hajottaa vaan etsiä yhteyttä opillisista
        eroista huolimatta. Kaikki kärjistäminen on pahasta.


      • 70-110
        Raamatusta löytyy kirjoitti:

        Ensimmäisen raamatun, ja sitä selaillessasi ja lueskellessani osui silmiini Jesajan kirjan jae: Jotka syövät sianlihaa ja muuta inhoittavaa, sekä hiiriä niistä kaikista tulee loppu sanoo "HERRA". Siihen jäi sianlihan syöminen se vähäinenkin jota joskus käytin satummoisesti. Sianliha ei herkkuani koskaan ollutkaan.

        Tätä tekstiä en ollut koskaan ennen kuullutkaan kenenkään saarnaajan luettavan, vaan se tuli eteeni raamatusta.

        Kyllä kaikista on tullut loppu, raamattu puhuu 70-80 ikähaarukasta ja sen jälkeen on loppu, söikö vaikka hunajaa. Joku elää ominlupineen pidempään, jopa 100 vuotiaaksi, mutta seuraava tekee sitten tiukkaa, ainkain nykyaikana.


      • maltillinen todella:
        AnttiVKantola kirjoitti:

        "Uskova_1 valheisiin"

        Et usko EGWn ja Pääkonferenssin kirjoituksiin, jos Uskovaa pidät
        valehtelijana. Kyllä hän asiaa puhuu, mutta äärifanaattinen oppi
        ei ole todellinen kuva suomalaisesta adventismista. Olisi parempi
        arvioida adventtiseurakuntien toimintaa ja opetusta, eikä
        amerikassa kirjattua teoreettista opetusta.
        Pääkonferenssia on ajateltava eräänlaisena pääpuolueena ja Ted
        Wilsonia puolueen puheenjohtajana. Se on polittiikkaa tavallaan.

        Maltillinen linja pätee Suomessa.

        Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että täällä ei opeteta endtime.net
        sivuston lailla, että sunnuntaita viettävä joutuu tulijärveen ja
        lauantaita viettävä pääsee taivaaseen. Vaan täällä opetetaan, että
        sunnuntain pyhittäminen saattaa johtaa luopumukseen ja lauantain
        pyhittäminen edesauttaa kuuliaisen asenteen omaksumisessa.

        On syytä huomioida että lauantai / sunnuntai rajanveto lähtee siitä
        olettamuksesta, että sunnuntai on pakanallinen, koska on Rooman ja
        paavin toimesta vakiinnutettu lauantaisapatin tilalle.

        Tämän palstan tarkoitus ei ole hajottaa vaan etsiä yhteyttä opillisista
        eroista huolimatta. Kaikki kärjistäminen on pahasta.

        >>>Maltillinen linja pätee Suomessa.


      • !!??!!
        eremith32 kirjoitti:

        Toit todella vakuuttavasti ja perustellusti adventismisen harhaopin, aivan selventävän varmasti esiin! Joten kiitos siitä, nyt 'epäilijätkin' ymmärtävät, että miksi ei tule liittyä ainakaan adventismiin? Ihminen jonka sydän on kommentoijan eli Timon sydämen kaltainen, ei koskaan luottajaa uskolleen! Eihän siinä näytä olevan minkäänlaista armeliaisuutta, vaan itsekeskeistä omahyväisyyttä.

        Uskovan sydän: joka on täynnä säälivää rakkautta, saa kaikkien "ihmisten" myötätunnon ja luottamuksen, se joka "rakastaa kaikkia", eitapaa koskaan muukalaista toisesta uskon järjestöstä tai mistään ympäristöstä, hän kulkee kaikkien kanssa turvallisena tietään. Uskonto muodostuu teoista, kaikki hyvän tekeminen on uskontoa, ja siksi kaikki ihmiset tulisi olla meidän veljiämme ja siskojamme. Emmehän voi tunnustaa muuta uskontoa kuin totuus*. Ja se edellä tuli mainittua, mistä totuus muodostuu: - ja jos näin ei ole, niin silloin ei ole totuus saanut ilmetä.

        Tuntuu vain siltä, että me räikeästi ummistamme "silmämme ja korvamme" totuudelta, vaikka sanomme olevamme valittuja ja kutsuttuja, joka merkitsee, että sisässämme älyämme, tajuamme, ehkä kuulemme. Mutta emme pysty sisäistämään sitä elämäämme toden kannalta niin, että tekisimme sen eläväksi elämäksi.

        Ei meidän tule yrittää muuttaa toisia ihmisiä, ennenkuin oma eläm on tasapainossa Kristuksessa, siten emme voi alkaa muuttamaan toisia, mutta omaa elämäämme me voimme muuttaa huomattavasti, jos meillä on oikea sisäinen suhde Kristukseen. Vasta kun ihminen elää oikeaa elämää, eli Kristus elämää, niin silloin hänellä on uskonto.

        Timohan kumosi Riitan valheita.


      • !!??!!
        70-110 kirjoitti:

        Kyllä kaikista on tullut loppu, raamattu puhuu 70-80 ikähaarukasta ja sen jälkeen on loppu, söikö vaikka hunajaa. Joku elää ominlupineen pidempään, jopa 100 vuotiaaksi, mutta seuraava tekee sitten tiukkaa, ainkain nykyaikana.

        Jumala sanookin tekevänsä iankaikkisen lopun noista siansyöjistä. Siis helvettiin.


      • Alla olevakin pitää paikkansa kun puhutaan siitä mitä adventismi uskoo,
        mutta jonkin kommentin tahtoisin sen perään heittää.

        ##: * Pedon merkki ei ole sunnuntaina kirkossa käyntiä tai lepäilyä.
        Se on sotaa sapattia ja sapatin Herraa vastaan. _## -Timo-

        Adventismissa ollaan huolestuneita sunnuntaista siksi, että se heidän
        mielestään helposti johtaa uskottomuuteen ja katolilaisen hapatuksen nielemiseen. Kun sitävastoin lauantain pyhittäminen sapattina vapauttaa
        semmoisesta ehkä reippaastikin. Varsinkin kun korostetaan sapatin olevan yksi uskollisuuden tunnusmerkeistä. Ihan hyvä toimiva ajatus.
        Eikä ole ollenkaan hassua toivoa tätä muiltakin seurakunnilta, vaikkapa
        protestanttisuuden tunnusmerkiksi!
        Toki sillä myös vedetään jäseniä seurakuntaan, mutta jokaisella srk:lla,
        joka pitää itseään suosittelemisen arvoisena, on tunnusmerkkinsä.

        Paavali sääsi kaikissa seurakunnissaan naiset käyttämään päähinettä
        rukoiltaessa. Meillä on tällaisesta muistona vanha körttikansa.


        * Helvetti ei ole kaatopaikka.
        Se on syntiset hävittävä tulijärvi viimeisellä tuomiolla (Ilm. 20 & 21). _##
        (Timo)

        Palstan räpätätit, niin ei-advarit kuin advarit, tuontuostakin laittavat
        adventismin nimiin filosofiansa kaatopaikasta, jossa raadot poltetaan.
        Mutta adventismi tunnustaa tulijärven jo viitekehyksissäänkin, Ilm.14:6-12. Jokaisella saattaa olla oma teoriansa rangaistuksen pituudesta, mutta oleellista on se, että adventisti opettaa ihan oikein,
        kun muistuttaa tulijärvestä.


      • Ei pilkkaajien mukaa
        eremith32 kirjoitti:

        Toit todella vakuuttavasti ja perustellusti adventismisen harhaopin, aivan selventävän varmasti esiin! Joten kiitos siitä, nyt 'epäilijätkin' ymmärtävät, että miksi ei tule liittyä ainakaan adventismiin? Ihminen jonka sydän on kommentoijan eli Timon sydämen kaltainen, ei koskaan luottajaa uskolleen! Eihän siinä näytä olevan minkäänlaista armeliaisuutta, vaan itsekeskeistä omahyväisyyttä.

        Uskovan sydän: joka on täynnä säälivää rakkautta, saa kaikkien "ihmisten" myötätunnon ja luottamuksen, se joka "rakastaa kaikkia", eitapaa koskaan muukalaista toisesta uskon järjestöstä tai mistään ympäristöstä, hän kulkee kaikkien kanssa turvallisena tietään. Uskonto muodostuu teoista, kaikki hyvän tekeminen on uskontoa, ja siksi kaikki ihmiset tulisi olla meidän veljiämme ja siskojamme. Emmehän voi tunnustaa muuta uskontoa kuin totuus*. Ja se edellä tuli mainittua, mistä totuus muodostuu: - ja jos näin ei ole, niin silloin ei ole totuus saanut ilmetä.

        Tuntuu vain siltä, että me räikeästi ummistamme "silmämme ja korvamme" totuudelta, vaikka sanomme olevamme valittuja ja kutsuttuja, joka merkitsee, että sisässämme älyämme, tajuamme, ehkä kuulemme. Mutta emme pysty sisäistämään sitä elämäämme toden kannalta niin, että tekisimme sen eläväksi elämäksi.

        Ei meidän tule yrittää muuttaa toisia ihmisiä, ennenkuin oma eläm on tasapainossa Kristuksessa, siten emme voi alkaa muuttamaan toisia, mutta omaa elämäämme me voimme muuttaa huomattavasti, jos meillä on oikea sisäinen suhde Kristukseen. Vasta kun ihminen elää oikeaa elämää, eli Kristus elämää, niin silloin hänellä on uskonto.

        Timoa kuin Riittaa, Koska Raamattu on kirja, joka selittää itse itsensä sille, joka sitä rukoillen tutkii. Pyhä Henki itse avaa kirjoitukset hänelle, joka haluaa tietää. Ei sille, joka haluaa pilkata.


      • syön elääkseni!
        Raamatusta löytyy kirjoitti:

        Ensimmäisen raamatun, ja sitä selaillessasi ja lueskellessani osui silmiini Jesajan kirjan jae: Jotka syövät sianlihaa ja muuta inhoittavaa, sekä hiiriä niistä kaikista tulee loppu sanoo "HERRA". Siihen jäi sianlihan syöminen se vähäinenkin jota joskus käytin satummoisesti. Sianliha ei herkkuani koskaan ollutkaan.

        Tätä tekstiä en ollut koskaan ennen kuullutkaan kenenkään saarnaajan luettavan, vaan se tuli eteeni raamatusta.

        Söipät sitten mitä tahansa, niin loppu sinusta sittenkin tulee1 Mutta ei tietenkään kukaan normaali valkoihoinen ainakaan syökkään hiiriä, itse syön lähes yksinomaan kasvisruokaa, en ole liharuuan nautiskelija lainkaan, mutta en toki ole epäkohteliaasti kieltäytnyt kylässä siitäkään, jos ei muuta ole tarjolla.


      • Vai kuis on?
        AnttiVKantola kirjoitti:

        Alla olevakin pitää paikkansa kun puhutaan siitä mitä adventismi uskoo,
        mutta jonkin kommentin tahtoisin sen perään heittää.

        ##: * Pedon merkki ei ole sunnuntaina kirkossa käyntiä tai lepäilyä.
        Se on sotaa sapattia ja sapatin Herraa vastaan. _## -Timo-

        Adventismissa ollaan huolestuneita sunnuntaista siksi, että se heidän
        mielestään helposti johtaa uskottomuuteen ja katolilaisen hapatuksen nielemiseen. Kun sitävastoin lauantain pyhittäminen sapattina vapauttaa
        semmoisesta ehkä reippaastikin. Varsinkin kun korostetaan sapatin olevan yksi uskollisuuden tunnusmerkeistä. Ihan hyvä toimiva ajatus.
        Eikä ole ollenkaan hassua toivoa tätä muiltakin seurakunnilta, vaikkapa
        protestanttisuuden tunnusmerkiksi!
        Toki sillä myös vedetään jäseniä seurakuntaan, mutta jokaisella srk:lla,
        joka pitää itseään suosittelemisen arvoisena, on tunnusmerkkinsä.

        Paavali sääsi kaikissa seurakunnissaan naiset käyttämään päähinettä
        rukoiltaessa. Meillä on tällaisesta muistona vanha körttikansa.


        * Helvetti ei ole kaatopaikka.
        Se on syntiset hävittävä tulijärvi viimeisellä tuomiolla (Ilm. 20 & 21). _##
        (Timo)

        Palstan räpätätit, niin ei-advarit kuin advarit, tuontuostakin laittavat
        adventismin nimiin filosofiansa kaatopaikasta, jossa raadot poltetaan.
        Mutta adventismi tunnustaa tulijärven jo viitekehyksissäänkin, Ilm.14:6-12. Jokaisella saattaa olla oma teoriansa rangaistuksen pituudesta, mutta oleellista on se, että adventisti opettaa ihan oikein,
        kun muistuttaa tulijärvestä.

        "Kaksi vainoojaa" adventtikirkko pienenä "lilliputtina" vainoaa suurempaa katolista roomalaiskirkkoa syytämällä sitä sunnuntai pyhityksestä. Mutta katolinen kirkko ei ole tietääkseni osoittanut minkään-laista vaatimusta adventtikirkolta sunnuntain pyhittämiseen. Eli taitaa olla niin, että adventtikirkko vainoaa katolisenkirkon oikeuksia.


      • Vai kuis on? kirjoitti:

        "Kaksi vainoojaa" adventtikirkko pienenä "lilliputtina" vainoaa suurempaa katolista roomalaiskirkkoa syytämällä sitä sunnuntai pyhityksestä. Mutta katolinen kirkko ei ole tietääkseni osoittanut minkään-laista vaatimusta adventtikirkolta sunnuntain pyhittämiseen. Eli taitaa olla niin, että adventtikirkko vainoaa katolisenkirkon oikeuksia.

        En lainkaan ymmärrä, edes huumorina, otsikkoasi "kaksi vainoajaa".
        Millä juonella sinä saat viestistäsi edes otsikon viittaamaan viestiini:

        * Helvetti ei ole kaatopaikka.
        Se on syntiset hävittävä tulijärvi viimeisellä tuomiolla (Ilm. 20 & 21). _##
        (Timo)

        Palstan räpätätit, niin ei-advarit kuin advarit, tuontuostakin laittavat
        adventismin nimiin filosofiansa kaatopaikasta, jossa raadot poltetaan.
        Mutta adventismi tunnustaa tulijärven jo viitekehyksissäänkin, Ilm.14:6-12. Jokaisella saattaa olla oma teoriansa rangaistuksen pituudesta, mutta oleellista on se, että adventisti opettaa ihan oikein,
        kun muistuttaa tulijärvestä.

        Antti


      • Totuus esiin
        AnttiVKantola kirjoitti:

        Alla olevakin pitää paikkansa kun puhutaan siitä mitä adventismi uskoo,
        mutta jonkin kommentin tahtoisin sen perään heittää.

        ##: * Pedon merkki ei ole sunnuntaina kirkossa käyntiä tai lepäilyä.
        Se on sotaa sapattia ja sapatin Herraa vastaan. _## -Timo-

        Adventismissa ollaan huolestuneita sunnuntaista siksi, että se heidän
        mielestään helposti johtaa uskottomuuteen ja katolilaisen hapatuksen nielemiseen. Kun sitävastoin lauantain pyhittäminen sapattina vapauttaa
        semmoisesta ehkä reippaastikin. Varsinkin kun korostetaan sapatin olevan yksi uskollisuuden tunnusmerkeistä. Ihan hyvä toimiva ajatus.
        Eikä ole ollenkaan hassua toivoa tätä muiltakin seurakunnilta, vaikkapa
        protestanttisuuden tunnusmerkiksi!
        Toki sillä myös vedetään jäseniä seurakuntaan, mutta jokaisella srk:lla,
        joka pitää itseään suosittelemisen arvoisena, on tunnusmerkkinsä.

        Paavali sääsi kaikissa seurakunnissaan naiset käyttämään päähinettä
        rukoiltaessa. Meillä on tällaisesta muistona vanha körttikansa.


        * Helvetti ei ole kaatopaikka.
        Se on syntiset hävittävä tulijärvi viimeisellä tuomiolla (Ilm. 20 & 21). _##
        (Timo)

        Palstan räpätätit, niin ei-advarit kuin advarit, tuontuostakin laittavat
        adventismin nimiin filosofiansa kaatopaikasta, jossa raadot poltetaan.
        Mutta adventismi tunnustaa tulijärven jo viitekehyksissäänkin, Ilm.14:6-12. Jokaisella saattaa olla oma teoriansa rangaistuksen pituudesta, mutta oleellista on se, että adventisti opettaa ihan oikein,
        kun muistuttaa tulijärvestä.

        * Helvetti ei ole kaatopaikka.
        Se on syntiset hävittävä tulijärvi viimeisellä tuomiolla (Ilm. 20 & 21). _##
        (Timo)

        Palstan räpätätit, niin ei-advarit kuin advarit, tuontuostakin laittavat adventismin nimiin filosofiansa kaatopaikasta, jossa raadot poltetaan.
        Mutta adventismi tunnustaa tulijärven jo viitekehyksissäänkin, Ilm.14:6-12. Jokaisella saattaa olla oma teoriansa rangaistuksen pituudesta, mutta oleellista on se, että adventisti opettaa ihan oikein, kun muistuttaa tulijärvestä. ###

        Antti vääristelee tapansa mukaan.

        Kun Jeesus puhui helvetistä - hän vertasi sitä Jerusalemin länsipuolella olevaan kaatopaikkaan.
        Tätä ei voi kukaan väittää valheeksi, silläse ei ole valhe. Ei edes Timo Flink.


    • Käykää muutamassa adventtikirkossa niin tiedätte mitä adventismi on
      ja millainen on adventisti.
      Käykää muutamassa ev.lut. kansanlähetyksein, sleyn yms. tilaisuudessa,
      niin tiedätte mitä kirkon herätysliikkeet opettavat.
      Käykää hellareissa niin tiedätte ... Käykää Vapiksella niin ...

      Ei se sen kummempaa ole. Mutta palstalla räyhäävät ne jotka eivät käy
      missään.

      • Antti:-->>>Käykää muutamassa adventtikirkossa niin tiedätte mitä adventismi on >>>


        uskova_1: -->>>- evankelionnista (adventistien tehtävänä on evankelioida, etenkin uskovia ihmisiä, Kolmen Enkelin Sanomalla eli 1844 opilla, tutkivan tuomion opilla, ellensapatilla... adventtikirkon jäsenyyteen)
        >>>


        Toisin sanoen Antti on siunaamassa tätä nykyään adventismin menoa. Monet lukijat huokaa surunsa Jumalan puoleen menetyksensä johdosta. Antti on adventisti!

        Tässä lukuisat ex adventistit todistaa..

        http://www.formeradventist.com/study.html


      • alex-kasi
        Utulila kirjoitti:

        Antti:-->>>Käykää muutamassa adventtikirkossa niin tiedätte mitä adventismi on >>>


        uskova_1: -->>>- evankelionnista (adventistien tehtävänä on evankelioida, etenkin uskovia ihmisiä, Kolmen Enkelin Sanomalla eli 1844 opilla, tutkivan tuomion opilla, ellensapatilla... adventtikirkon jäsenyyteen)
        >>>


        Toisin sanoen Antti on siunaamassa tätä nykyään adventismin menoa. Monet lukijat huokaa surunsa Jumalan puoleen menetyksensä johdosta. Antti on adventisti!

        Tässä lukuisat ex adventistit todistaa..

        http://www.formeradventist.com/study.html

        Johan jutun murjasit. Antti ei ole adventisti - sillä ei kukaan joka uskoo olevansa kuolematon ilman Jumalaakin voi olla adventisti, mutta Antti näkee että teidän puheenne adventismista ei pidä paikkaansa. uskova_1 puhuu palturia adventismista ja adventisteista ja Antti näkee sen, mutta ei sen toteaminen tee kenestäkään adventistia.

        Uskoisin että jos Antista joskus tulee Adventtikirkon jäsen, hän kyllä ilmoittaa sen kuuluvasti.

        alex


      • alex-kasi kirjoitti:

        Johan jutun murjasit. Antti ei ole adventisti - sillä ei kukaan joka uskoo olevansa kuolematon ilman Jumalaakin voi olla adventisti, mutta Antti näkee että teidän puheenne adventismista ei pidä paikkaansa. uskova_1 puhuu palturia adventismista ja adventisteista ja Antti näkee sen, mutta ei sen toteaminen tee kenestäkään adventistia.

        Uskoisin että jos Antista joskus tulee Adventtikirkon jäsen, hän kyllä ilmoittaa sen kuuluvasti.

        alex

        No sinä ainakin olet tämän palstan innokkain piiloadventisti. Tuu kaapistasi ulos ja liity EGW yhteisöihin. Onhan sulla EGW kirjojakin kaapit pullollaan, niitä kehut ja jakelet ympäriinsä.


      • alex-kasi
        Utulila kirjoitti:

        No sinä ainakin olet tämän palstan innokkain piiloadventisti. Tuu kaapistasi ulos ja liity EGW yhteisöihin. Onhan sulla EGW kirjojakin kaapit pullollaan, niitä kehut ja jakelet ympäriinsä.

        Minä olen Raamatullinen uskova mutta jos adventisteilakin on Raamatullinen perusta uskossaan niin eikö se muka ole hyvä? Raamatullisen uskon mukaan on ainoastaan Jumalalla kuolemattomuus itsessään ja se johtuu Jumalan ominaisuuksista - pakanauskojen mukaan on syntiselläkin kuolemattomuus itsessään - myös erossa Jumalasta - mietihän asiaa kerran hieman tarkemmin, niin ehkä tajuat että sellainen usko on täysin vailla pohjaa.

        Miksi uskot Jumalan luoneen elämää ikuisesti kitumaan? jos samalla uskot että Jumala on oikeudenmukainen, kaikki tietävä ja rakkaudellinen? Tai et ehkä usko että Jumala on sellainen??

        Totuus on että Jumala ei koskaan ole luvannut kenellekään iankaikkista elämää missään muualla kuin Hänen valtakunnassaan.. joten eikö olisi jo aika herätä sinunkin?

        Tiedätkö miksi ei Pyhän Hengen pilkkaa voi saada anteeksi?


        alex


      • alex-kasi kirjoitti:

        Minä olen Raamatullinen uskova mutta jos adventisteilakin on Raamatullinen perusta uskossaan niin eikö se muka ole hyvä? Raamatullisen uskon mukaan on ainoastaan Jumalalla kuolemattomuus itsessään ja se johtuu Jumalan ominaisuuksista - pakanauskojen mukaan on syntiselläkin kuolemattomuus itsessään - myös erossa Jumalasta - mietihän asiaa kerran hieman tarkemmin, niin ehkä tajuat että sellainen usko on täysin vailla pohjaa.

        Miksi uskot Jumalan luoneen elämää ikuisesti kitumaan? jos samalla uskot että Jumala on oikeudenmukainen, kaikki tietävä ja rakkaudellinen? Tai et ehkä usko että Jumala on sellainen??

        Totuus on että Jumala ei koskaan ole luvannut kenellekään iankaikkista elämää missään muualla kuin Hänen valtakunnassaan.. joten eikö olisi jo aika herätä sinunkin?

        Tiedätkö miksi ei Pyhän Hengen pilkkaa voi saada anteeksi?


        alex

        Niinkuin tuolla aiemmin sinusta totesin, et pysty yhtään vastausta antamaan ilman, että sieltä tulee tuota sun kuolemattomuus/helvetti kamppanjaa. Ja lisäksi vieläpä pisteen laitoit i päälle, kun lopuksi uhkailet kysymys muodossa viitaten pyhänhengen pilkkaan.

        Ei kristinuskon ydin ole kirjainten ja lauseitten pänttäämistä, vaan yksinkertaista uskomista näkymättömään Jumalaan ja Hänen ilmoitukseen ainoasta Pojastaan.


      • alex-kasi kirjoitti:

        Johan jutun murjasit. Antti ei ole adventisti - sillä ei kukaan joka uskoo olevansa kuolematon ilman Jumalaakin voi olla adventisti, mutta Antti näkee että teidän puheenne adventismista ei pidä paikkaansa. uskova_1 puhuu palturia adventismista ja adventisteista ja Antti näkee sen, mutta ei sen toteaminen tee kenestäkään adventistia.

        Uskoisin että jos Antista joskus tulee Adventtikirkon jäsen, hän kyllä ilmoittaa sen kuuluvasti.

        alex

        "Johan jutun murjasit. Antti ei ole adventisti"

        Olen liittymistä vailla adventisti, siinä osuit oikeaan. En sano että olisin
        adventisti mutten myöskään sano ettenkö olisi adventisti.

        Meitä on tässä 4 ei-adventistia: alex, riitta, utulila ja minä.
        Alex
        hännystelee joka suuntaan ja samalla pyllistää aina vastakkaiseen suuntaan.
        Riitta
        puhuu asiaa, mutta valitettavasti yhtä jyrkkään sävyyn kuin endtime.net
        Utulila
        on suoraviivainen puhtaan evankeliumin puolustaja, siksi kritisoi täällä.
        Antti sanoo näin:

        Poliisi tiellä katsoo paperit. Minä en enää katso papereita, vaan etsin
        uskovien lähentymistä ja ääriryhmien jättämistä omaan arvoonsa.
        EGW erityisopeilla ei ole mitään vaikutusta adventistin arkeen.

        Alex-kasi ei kelpaisi adventistiksi sen vuoksi, ettei hän tunnusta edes
        adventistin perusoppia: kolmen enkelin sanomaa. Minäkään en tykkää
        kolmannen enkelin sanomasta, mutta hyväksyn sen, tämänkin varoituksen epäuskoisuuteensa jääville:

        ... Häntä kidutetaan tulessa ja rikin katkussa pyhien enkelien ja Karitsan edessä.
        11 Tulesta, joka ihmisiä kiduttaa, nousee savu aina ja ikuisesti.
        Heillä ei ole päivän, ei yön lepoa -- ei niillä ...

        Pieni hartausteksti:
        Room.5:2 :
        Kristus on avannut meille pääsyn tähän armoon, jossa nyt lujasti pysymme. Me riemuitsemme siitä toivosta, että pääsemme Jumalan kirkkauteen.
        3
        Me riemuitsemme jopa ahdingosta, sillä tiedämme, että ahdinko saa aikaan kestävyyttä,
        4
        kestävyys auttaa selviytymään koetuksesta ja koetuksesta selviytyminen antaa toivoa.
        5
        Eikä toivo ole turha, sillä Jumala on vuodattanut rakkautensa meidän sydämiimme antamalla meille Pyhän Hengen.
        6
        Meistä ei ollut itseämme auttamaan, mutta Kristus kuoli jumalattomien puolesta, kun aika koitti.


      • Utulila kirjoitti:

        No sinä ainakin olet tämän palstan innokkain piiloadventisti. Tuu kaapistasi ulos ja liity EGW yhteisöihin. Onhan sulla EGW kirjojakin kaapit pullollaan, niitä kehut ja jakelet ympäriinsä.

        Minulla on vanha ja uusi Suuri Taistelu, jotta voin tarkistaa ja on
        "Tie Kristuksen luo" ja on ilmestyskirjaseminaarista vanha ja uusi versio.

        Sitten on tämä messiaanisen adv.tohtorin, Doughasin, kirja "Kaksi todistajaa", jota myy sekä Kirjatoimi että TV7, adv.pastori Kalle Venäläisen
        suomeksi toimittama, TV7 kustantama. Viime mainittu on ainoa jota voisin
        lainata pois.

        Olen kohdannut jumalattomia, eikä minusta ole tullut jumalatonta, olen
        tavannut adventistijohtajia, eikä minusta ole tullut adventistia.
        Olen juuri ollut Håkan Westergårdin Elämän Sana -seurakunnan
        20-vuotisjuhlilla, jonne Aimo Helminenkin oli lähettänyt tervehdyksensä - eikä minusta tule uudelleen elämänsanalaista.

        Jos minä joskus saan armon kuulua adventtiseurakuntaan, en sitä piilottele, sitä armoa. Ei alex-kasikaan sitä salaa, että on "oikea luterilainen".


      • Utulila kirjoitti:

        No sinä ainakin olet tämän palstan innokkain piiloadventisti. Tuu kaapistasi ulos ja liity EGW yhteisöihin. Onhan sulla EGW kirjojakin kaapit pullollaan, niitä kehut ja jakelet ympäriinsä.

        "No sinä ainakin olet tämän palstan innokkain piiloadventisti." -Utulila-

        Tarkoitit alexia ja kylläpä alex siitä älähtikin. Minä vastasin myös, sillä
        olenhan minäkin juhannuksesta lähtien kirjoitellut sopuisasti adventismista.

        "Antti näkee että teidän puheenne adventismista ei pidä paikkaansa. uskova_1 puhuu palturia adventismista " -alex-

        Ärsyttävä tuo alexin tapa värittää toisen kirjoitus omilla vesiväreillään.
        Minähän olen useasti todennut Riitan kirjoittavan asiaa ja sinun varsinkin. Kyllä Riitan ja sinun puheet adventismista pitävät paikkansa
        toisin kuin alexin, mutta minä olen omaksunut toisenlaisen SUHTAUTUMISEN.


      • Utulila kirjoitti:

        Antti:-->>>Käykää muutamassa adventtikirkossa niin tiedätte mitä adventismi on >>>


        uskova_1: -->>>- evankelionnista (adventistien tehtävänä on evankelioida, etenkin uskovia ihmisiä, Kolmen Enkelin Sanomalla eli 1844 opilla, tutkivan tuomion opilla, ellensapatilla... adventtikirkon jäsenyyteen)
        >>>


        Toisin sanoen Antti on siunaamassa tätä nykyään adventismin menoa. Monet lukijat huokaa surunsa Jumalan puoleen menetyksensä johdosta. Antti on adventisti!

        Tässä lukuisat ex adventistit todistaa..

        http://www.formeradventist.com/study.html

        " evankelioida, etenkin uskovia ihmisiä, Kolmen Enkelin Sanomalla "

        Kolmen enkelin sanoma on Raamatussa, Ilm.14:6-12 ja adventisteilla on oma tulkinta kahdesta, johon tulkintaan en yhdyn vain erittäin maltillisesti.
        Kolmannen enkelin sanomakin on heidän "viitekehyksissään", sellaisenaan.

        Saamieni tietojen pohjalta alexia ei voida hyväksyä adventtiseurakuntaan
        siksi, että hän vuodesta toiseen mm. tällä palstalla kiistää kolmannen
        enkelin varoituksen olemassaolon. Siinä tuntuu olevan hänellä ainoa
        motiivi kaikkeen kirjoittamiseen, eikä adventtikirkko hyväksy niin
        kapeaa uskoa - pelkkää negatiivisuutta. Kolmannen enkelin varoitus ...

        ... Häntä kidutetaan tulessa ja rikin katkussa pyhien enkelien ja Karitsan edessä.
        11 Tulesta, joka ihmisiä kiduttaa, nousee savu aina ja ikuisesti.
        Heillä ei ole päivän, ei yön lepoa -- ei niillä ...

        Vähemmän luotettavat kielet puhuvat että alexin kiihkeys adventismin
        puolustamisesta johtuisi kiihkeästä suhteesta adventtisisareen. Epäilen.
        Mutta minulle joku advarisisar vihjaisi että seurustelu adventtisisaren kanssa voisi kiinnittää minut adventtiseurakuntaan. Ehkä kokeilen sellaista.

        Alexin kirjoituksia on turha edes kommentoida sillä niissä ei ole päätä ei häntää - on vain ku-olemattomuus ja että uskovainen on se, joka uskoo
        hänen ku-olemattomuus ja piinattomuus sanomansa. Ihan kahjoa!

        RIITTA kirjoittaa asiaa, sen on todennut myös Kai_A. Mutta Riitan
        omat johtopäätökset heittävät toisinaan kuperkeikkaa. Kuten että
        hän tuomitsee "Kaksi todistajaa"-kirjan adventistiseksi propagandaksi.
        Kirja tosin on adventtiliikkeen SUURI lahja koko kristikunnalle, mutta se
        ei lainkaan tuo esiin adventismia, vaan on pätevä tutkielma siitä että
        juutalaisuus (messiaaninen ennenkaikkea) ja kristillisyys tarvitsevat toisiaan.

        Kolmen enkelin sanoma originaalina ...

        Ilm.14:6 Minä näin taas uuden enkelin,
        joka lensi korkealla taivaan laella. Hänen tehtävänään oli julistaa ikuinen evankeliumi maan asukkaille, kaikille kansoille, heimoille, kielille ja maille. [Ilm. 8:13 | Mark. 13:10 ]
        7
        Hän kuulutti kovalla äänellä: "Pelätkää Jumalaa ja antakaa hänelle kunnia - - hänen tuomionsa aika on tullut! Kumartakaa häntä, joka on luonut taivaan, maan ja meren ja vesien lähteet." [Ilm. 11:18]

        8 Hänen jäljessään tuli toinen enkeli,
        joka kuulutti: "Kukistunut, kukistunut on suuri Babylon, tuo portto, joka iljetyksillään on vietellyt kaikki kansat juomaan vihan viiniä."
        [Jes. 21:9; Jer. 50:2, 51:8,9; Ilm. 17:5]

        KOLMAS ENKELI

        9 Näiden kahden jäljessä tuli vielä kolmas enkeli,
        joka kuulutti kovalla äänellä: "Se, joka kumartaa petoa ja sen kuvaa ja ottaa otsaansa tai käteensä sen merkin, [Ilm. 13:16,17]
        10 joutuu yhtä lailla juomaan Jumalan vihan viiniä, joka laimentamattomana on kaadettu Jumalan vihan maljaan.
        Häntä kidutetaan tulessa ja rikin katkussa pyhien enkelien ja Karitsan edessä.
        [Jes. 51:17; Jer. 25:15; Hes. 23:33 | 1. Moos. 19:24]
        11
        Tulesta, joka ihmisiä kiduttaa, nousee savu aina ja ikuisesti.
        Heillä ei ole päivän, ei yön lepoa -- ei niillä, jotka kumartavat petoa ja sen kuvaa, eikä kenelläkään, joka ottaa pedon nimen merkikseen. [1. Moos. 19:28; Jes. 34:10]
        12
        Tässä kysytään pyhiltä kestävyyttä, niiltä jotka noudattavat Jumalan käskyjä ja uskovat Jeesukseen." [Ilm. 13:10]


      • Fniss!
        AnttiVKantola kirjoitti:

        "Johan jutun murjasit. Antti ei ole adventisti"

        Olen liittymistä vailla adventisti, siinä osuit oikeaan. En sano että olisin
        adventisti mutten myöskään sano ettenkö olisi adventisti.

        Meitä on tässä 4 ei-adventistia: alex, riitta, utulila ja minä.
        Alex
        hännystelee joka suuntaan ja samalla pyllistää aina vastakkaiseen suuntaan.
        Riitta
        puhuu asiaa, mutta valitettavasti yhtä jyrkkään sävyyn kuin endtime.net
        Utulila
        on suoraviivainen puhtaan evankeliumin puolustaja, siksi kritisoi täällä.
        Antti sanoo näin:

        Poliisi tiellä katsoo paperit. Minä en enää katso papereita, vaan etsin
        uskovien lähentymistä ja ääriryhmien jättämistä omaan arvoonsa.
        EGW erityisopeilla ei ole mitään vaikutusta adventistin arkeen.

        Alex-kasi ei kelpaisi adventistiksi sen vuoksi, ettei hän tunnusta edes
        adventistin perusoppia: kolmen enkelin sanomaa. Minäkään en tykkää
        kolmannen enkelin sanomasta, mutta hyväksyn sen, tämänkin varoituksen epäuskoisuuteensa jääville:

        ... Häntä kidutetaan tulessa ja rikin katkussa pyhien enkelien ja Karitsan edessä.
        11 Tulesta, joka ihmisiä kiduttaa, nousee savu aina ja ikuisesti.
        Heillä ei ole päivän, ei yön lepoa -- ei niillä ...

        Pieni hartausteksti:
        Room.5:2 :
        Kristus on avannut meille pääsyn tähän armoon, jossa nyt lujasti pysymme. Me riemuitsemme siitä toivosta, että pääsemme Jumalan kirkkauteen.
        3
        Me riemuitsemme jopa ahdingosta, sillä tiedämme, että ahdinko saa aikaan kestävyyttä,
        4
        kestävyys auttaa selviytymään koetuksesta ja koetuksesta selviytyminen antaa toivoa.
        5
        Eikä toivo ole turha, sillä Jumala on vuodattanut rakkautensa meidän sydämiimme antamalla meille Pyhän Hengen.
        6
        Meistä ei ollut itseämme auttamaan, mutta Kristus kuoli jumalattomien puolesta, kun aika koitti.

        "Liittymistä vaille adventisti", Anttiko? Hoh-hoh, salli mun nauraa. Spiritistikö liittymistä vaille adventisti?

        Teistä neljästä alexin usko on kaikkein lähimpänä adventismia. Ja tiedätkö miksi? Siksi, että teitä kolmea muuta ajaa ristin juurelle pelko, ikuisen helvetin hirvittävä pelko.

        Alexia sinne vetää rakkaus rakastavaan Jumalaan, joka rakasti meitä niin paljon, että antoi ainoan Poikansa syntiemme lunnaiksi, että saisimme iankaikkisen elämän.


      • Fniss! kirjoitti:

        "Liittymistä vaille adventisti", Anttiko? Hoh-hoh, salli mun nauraa. Spiritistikö liittymistä vaille adventisti?

        Teistä neljästä alexin usko on kaikkein lähimpänä adventismia. Ja tiedätkö miksi? Siksi, että teitä kolmea muuta ajaa ristin juurelle pelko, ikuisen helvetin hirvittävä pelko.

        Alexia sinne vetää rakkaus rakastavaan Jumalaan, joka rakasti meitä niin paljon, että antoi ainoan Poikansa syntiemme lunnaiksi, että saisimme iankaikkisen elämän.

        __Teistä neljästä alexin usko on kaikkein lähimpänä adventismia. Ja tiedätkö miksi? Siksi, että teitä kolmea muuta ajaa ristin juurelle pelko, ikuisen helvetin hirvittävä pelko.__ (Fniss!)

        Tjah, eiköhän se ole aleksi kun koko kroppa täristen koittaa tuhota tulijärven? Anttipa yhtyi Timon toteamukseen, jonka mukaan adventismi
        opettaa tulijärvestä. Ja Antti taisi lisätä että se on jopa adventismin
        viitekehyksissä, lähetysopissa, Ilm.14:6-12. Että tukippa suuri suusi tai
        ala kirjoittaa totuuden mukaisesti.

        Ehdoton EI
        TimoFlink 27.8.2010 08:45
        - -
        * Helvetti ei ole kaatopaikka. Se on syntiset hävittävä tulijärvi viimeisellä tuomiolla (Ilm. 20 & 21).

        finish


      • Fnisss
        AnttiVKantola kirjoitti:

        __Teistä neljästä alexin usko on kaikkein lähimpänä adventismia. Ja tiedätkö miksi? Siksi, että teitä kolmea muuta ajaa ristin juurelle pelko, ikuisen helvetin hirvittävä pelko.__ (Fniss!)

        Tjah, eiköhän se ole aleksi kun koko kroppa täristen koittaa tuhota tulijärven? Anttipa yhtyi Timon toteamukseen, jonka mukaan adventismi
        opettaa tulijärvestä. Ja Antti taisi lisätä että se on jopa adventismin
        viitekehyksissä, lähetysopissa, Ilm.14:6-12. Että tukippa suuri suusi tai
        ala kirjoittaa totuuden mukaisesti.

        Ehdoton EI
        TimoFlink 27.8.2010 08:45
        - -
        * Helvetti ei ole kaatopaikka. Se on syntiset hävittävä tulijärvi viimeisellä tuomiolla (Ilm. 20 & 21).

        finish

        Koskas sinä olet päässyt suustani mitat ottamaan?

        Kyllä adventismi uskoo jumalattomat tuhottavan lopullisesti tulijärvessä, josta raamattu puhuu. Mutta se tuho on lopullinen kertakaikkinen kuolema, eikä loputonta kitumista helvetissä niinkuin sinä spiritistinä pöksyt tutisten uskot.


      • Fnisss kirjoitti:

        Koskas sinä olet päässyt suustani mitat ottamaan?

        Kyllä adventismi uskoo jumalattomat tuhottavan lopullisesti tulijärvessä, josta raamattu puhuu. Mutta se tuho on lopullinen kertakaikkinen kuolema, eikä loputonta kitumista helvetissä niinkuin sinä spiritistinä pöksyt tutisten uskot.

        "Kyllä adventismi uskoo jumalattomat tuhottavan lopullisesti tulijärvessä, josta raamattu puhuu." -Fniss!-

        Joo, minäkin olen havainnut alexin puhuvan puppua adventismista.
        Kyllä tulijärvi heidän uskoonsa sisältyy. Kolmen enkelin sanomassa
        eritoten, Ilm.14:10-11. Ei mitään olemattomuutta alexin lailla.

        Joskus keskiajalla uskottiin tulijärven olevan polttorovio kerettiläisille.
        Tahtoisin kysyä nykyajan jesuiitoilta - se järjestö elää yhä - kauanko
        vääräoppinen kitui tulenlieskoissa ja oliko tarkoitus että kauan.

        Annetaan Jumalan päättää kauanko sielun kestää menehtyä tulijärvessä,
        roomalaiskatoliset muinoin pystyivät vain ruumiin polttamaan.
        Tri Flink vastasi hyvin, en muista alexilleko vai kelle tulijärven poistajalle:

        ##: Ehdoton EI
        TimoFlink 27.8.2010 08:45
        Sanon kirkkoni teologian tuntevana adventistina ehdottoman EI väitteesiisi, sillä
        * Helvetti ei ole kaatopaikka. Se on syntiset hävittävä tulijärvi viimeisellä tuomiolla (Ilm. 20 & 21). _##

        Matt. 10:28
        Älkääkä peljätkö niitä, jotka tappavat ruumiin, mutta eivät voi tappaa sielua; vaan ennemmin peljätkää häntä, joka voi sekä sielun että ruumiin hukuttaa helvettiin.

        Luuk. 6:9
        Niin Jeesus sanoi heille: "Minä kysyn teiltä: kumpi on luvallista sapattina: hyvääkö tehdä, vai tehdä pahaa, pelastaako henki,
        vai hukuttaa?"


      • Mene pois veikkone
        AnttiVKantola kirjoitti:

        " evankelioida, etenkin uskovia ihmisiä, Kolmen Enkelin Sanomalla "

        Kolmen enkelin sanoma on Raamatussa, Ilm.14:6-12 ja adventisteilla on oma tulkinta kahdesta, johon tulkintaan en yhdyn vain erittäin maltillisesti.
        Kolmannen enkelin sanomakin on heidän "viitekehyksissään", sellaisenaan.

        Saamieni tietojen pohjalta alexia ei voida hyväksyä adventtiseurakuntaan
        siksi, että hän vuodesta toiseen mm. tällä palstalla kiistää kolmannen
        enkelin varoituksen olemassaolon. Siinä tuntuu olevan hänellä ainoa
        motiivi kaikkeen kirjoittamiseen, eikä adventtikirkko hyväksy niin
        kapeaa uskoa - pelkkää negatiivisuutta. Kolmannen enkelin varoitus ...

        ... Häntä kidutetaan tulessa ja rikin katkussa pyhien enkelien ja Karitsan edessä.
        11 Tulesta, joka ihmisiä kiduttaa, nousee savu aina ja ikuisesti.
        Heillä ei ole päivän, ei yön lepoa -- ei niillä ...

        Vähemmän luotettavat kielet puhuvat että alexin kiihkeys adventismin
        puolustamisesta johtuisi kiihkeästä suhteesta adventtisisareen. Epäilen.
        Mutta minulle joku advarisisar vihjaisi että seurustelu adventtisisaren kanssa voisi kiinnittää minut adventtiseurakuntaan. Ehkä kokeilen sellaista.

        Alexin kirjoituksia on turha edes kommentoida sillä niissä ei ole päätä ei häntää - on vain ku-olemattomuus ja että uskovainen on se, joka uskoo
        hänen ku-olemattomuus ja piinattomuus sanomansa. Ihan kahjoa!

        RIITTA kirjoittaa asiaa, sen on todennut myös Kai_A. Mutta Riitan
        omat johtopäätökset heittävät toisinaan kuperkeikkaa. Kuten että
        hän tuomitsee "Kaksi todistajaa"-kirjan adventistiseksi propagandaksi.
        Kirja tosin on adventtiliikkeen SUURI lahja koko kristikunnalle, mutta se
        ei lainkaan tuo esiin adventismia, vaan on pätevä tutkielma siitä että
        juutalaisuus (messiaaninen ennenkaikkea) ja kristillisyys tarvitsevat toisiaan.

        Kolmen enkelin sanoma originaalina ...

        Ilm.14:6 Minä näin taas uuden enkelin,
        joka lensi korkealla taivaan laella. Hänen tehtävänään oli julistaa ikuinen evankeliumi maan asukkaille, kaikille kansoille, heimoille, kielille ja maille. [Ilm. 8:13 | Mark. 13:10 ]
        7
        Hän kuulutti kovalla äänellä: "Pelätkää Jumalaa ja antakaa hänelle kunnia - - hänen tuomionsa aika on tullut! Kumartakaa häntä, joka on luonut taivaan, maan ja meren ja vesien lähteet." [Ilm. 11:18]

        8 Hänen jäljessään tuli toinen enkeli,
        joka kuulutti: "Kukistunut, kukistunut on suuri Babylon, tuo portto, joka iljetyksillään on vietellyt kaikki kansat juomaan vihan viiniä."
        [Jes. 21:9; Jer. 50:2, 51:8,9; Ilm. 17:5]

        KOLMAS ENKELI

        9 Näiden kahden jäljessä tuli vielä kolmas enkeli,
        joka kuulutti kovalla äänellä: "Se, joka kumartaa petoa ja sen kuvaa ja ottaa otsaansa tai käteensä sen merkin, [Ilm. 13:16,17]
        10 joutuu yhtä lailla juomaan Jumalan vihan viiniä, joka laimentamattomana on kaadettu Jumalan vihan maljaan.
        Häntä kidutetaan tulessa ja rikin katkussa pyhien enkelien ja Karitsan edessä.
        [Jes. 51:17; Jer. 25:15; Hes. 23:33 | 1. Moos. 19:24]
        11
        Tulesta, joka ihmisiä kiduttaa, nousee savu aina ja ikuisesti.
        Heillä ei ole päivän, ei yön lepoa -- ei niillä, jotka kumartavat petoa ja sen kuvaa, eikä kenelläkään, joka ottaa pedon nimen merkikseen. [1. Moos. 19:28; Jes. 34:10]
        12
        Tässä kysytään pyhiltä kestävyyttä, niiltä jotka noudattavat Jumalan käskyjä ja uskovat Jeesukseen." [Ilm. 13:10]

        Pätevä todistus, että miten voi lainata, tai oikeammin varastaa - lagioida toisten historiakirjailijoiden tekstejä, jopa kokonaisia artikkeleita yli 500 sivua. On siinä mjeillä kirjailija - profeetta.


      • Mene pois veikkone kirjoitti:

        Pätevä todistus, että miten voi lainata, tai oikeammin varastaa - lagioida toisten historiakirjailijoiden tekstejä, jopa kokonaisia artikkeleita yli 500 sivua. On siinä mjeillä kirjailija - profeetta.

        Mee, mee - meep pooiiiss!
        http://www.youtube.com/watch?v=PySEBM3_8CU

        Mee pois!
        http://www.youtube.com/watch?v=DbsW4mdvVI4

        Kuulitko - mee pois ...
        http://www.youtube.com/watch?v=XD7urLPFNA4

        Mutta EGWn suuri taistelu on ollut saada ihmiset käsittämään tämä ...

        "TÄYDELLISET KRISTUKSESSA
        Tässä elämässä meidän on erotettava itsemme
        synnistä uskon kautta Kristuksen sovintovereen.
        Kallis Vapahtajamme kehottaa meitä
        liittymään häneen,
        yhdistämään heikkoutemme hänen voimaansa,
        tietämättömyytemme hänen viisauteensa
        ja arvottomuutemme hänen ansioihinsa."
        Suuri Taistelu. s. 604 1967
        Pokkaripainos 2005 s.393.


    • >>>- evankelionnista (adventistien tehtävänä on evankelioida, etenkin uskovia ihmisiä, Kolmen Enkelin Sanomalla eli 1844 opilla, tutkivan tuomion opilla, ellensapatilla... adventtikirkon jäsenyyteen)
      >>>

      Tuohan on ilmiselvää ja valveutuneen kristityn tietoa adventismista. Adventtikirkko julistaa profeettansa sanomaa, niinkuin mormonikirkko Smithin sanomaa ja täten poikkeavat monessa kohtaa siihen mitä Raamattuun tulee. Ihmettelen, miksi monet tarttuu noihin epäprofetaalisiin juttuihin mukaan, ettekö lue Raamattua, eikös se riittä enää kaikessa yksinkertaisuudessaan perille viemään.

      Luetaan..Jeesus pelastaa ja on tie Jumalan yhteyteen, Ei ihmisten näyt ja opit. Yksinkertaista!

      • !!??!!

        Kolmen enkelin sanoma on Raamatussa (Ilm. 14:6-12), samoin on tutkiva tuomio (esim. Dan. 7:9-13, 8:13-14), kuten myös sapatti (1Moos. 2:2-4).

        Totta kai me poikkeamme teistä, koska TE opetatte väärin ja vastoin Raamattua!


      • !!??!! kirjoitti:

        Kolmen enkelin sanoma on Raamatussa (Ilm. 14:6-12), samoin on tutkiva tuomio (esim. Dan. 7:9-13, 8:13-14), kuten myös sapatti (1Moos. 2:2-4).

        Totta kai me poikkeamme teistä, koska TE opetatte väärin ja vastoin Raamattua!

        Adventismin tuulahduksia tuli vasta 1800 luvun lopulla. Primitiivinen kristinusko tuli paljon varhaisemmin ja alkuseurakunnat eivät tarvineet EGW tapaisia houreita uskoakseen. Kaikenlaisia hapatuksia ja ihmiset heiveröiset noihin lankeilee. Niin sinäkin!
        Raamattu ja Jumala riittää ihmiselle! Kaikki muu on "ylilyöntiä". IHMINEN EI TARVI KRISTILLISIÄ VIIHDETELINEITÄ OMAN USKON NÄYTTÄMISEEN!!
        JEESUS TOIMII USKOMME KOHTEENA JA ALKAJANA. MIKSEI TÄMÄ RIITÄ?


      • Veli¤
        Utulila kirjoitti:

        Adventismin tuulahduksia tuli vasta 1800 luvun lopulla. Primitiivinen kristinusko tuli paljon varhaisemmin ja alkuseurakunnat eivät tarvineet EGW tapaisia houreita uskoakseen. Kaikenlaisia hapatuksia ja ihmiset heiveröiset noihin lankeilee. Niin sinäkin!
        Raamattu ja Jumala riittää ihmiselle! Kaikki muu on "ylilyöntiä". IHMINEN EI TARVI KRISTILLISIÄ VIIHDETELINEITÄ OMAN USKON NÄYTTÄMISEEN!!
        JEESUS TOIMII USKOMME KOHTEENA JA ALKAJANA. MIKSEI TÄMÄ RIITÄ?

        Rauhaa veli! Näitä ääri ihmisiä on joka suunissa,mutta kannattaako hehin kiinittää huomiota.
        rukoillaan heidän puolestaan, Herra armahda.
        Siunausta sinulle ja perheelesi! kyllä Jeesus on hyvä!
        yks advari.


    • Tulipa tässä päivänä muutamana eräs henkilö kysymään, että sinäkö se olet niitä adventisteja evankelioinut. Kun vastasin, että minäpä hyvinkin, niin hän kysyi, että millä ihmeellä hän saa adventistisukulaisensa lukemaan Raamattua eikä vain Ellen Whiten kirjoja. Tähän mennessä hän ei ollut siinä onnistunut, vaikka oli itse uskova henkilö.

      Että tuommoista se sitten on käytännössä, vaikka kuinka adventistit piilottelisivat Elleniä muilta, mutta lähisukulaiset ne todelliset käytännöt näkee.

      • piip!

        tuomiopäivänä Jumala kostaa sinulle jokaisen eksyttämäsi veren.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tirkistelijä T...

      Tirkistelijä T... ei ole sokeutunut, vaikka näin juorutaan. Asuu nykyään Limingassa ja jatkaa sekopää touhujaan ainakin
      Haapavesi
      4
      2013
    2. Liian kiltti.. ?

      Tässä jo jonnunaikaa olen tuumaillut tätä kiltti ja kunnollinen juttua. Siis miksi oikeasti kiltit eivät muka kelpaa?
      Sinkut
      255
      1712
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      248
      1650
    4. 1982 syntynyt Mahdi Alcheikh tuomittiin törkeästä lapsenraiskauksesta

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mies-raiskasi-15-vuotiaan-uimahallissa-turussa/8964984 Yli 4 vuotta vankeutta Oike
      Oulu
      56
      1608
    5. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      105
      1448
    6. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      30
      1403
    7. Voiko 40 tai yli

      Enää rakastua vai onko se jo game over?!
      Ikävä
      157
      1207
    8. Kansan vihaama elokapina aikoo pysäyttää moottoritien ruuhka-aikana

      Mielenosoitus alkaa perjantaina kello 15 Länsiväylän ja Porkkalankadun risteyksessä. On se kummallista, että tuollainen
      Maailman menoa
      287
      1203
    9. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      66
      1193
    10. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      43
      1123
    Aihe