Ääni

Siru

Milloin suomalaiset, elokuvan tekijät tai äänitarkkailijat oppisi tarkkailemaan sitä ääntä.

Puheet kuuluu tosi hiljaa ja sitten muut äänet ja musiikki tulevat täysillä.

Pitäisikö äänitarkkailijoille lisätä koulutusta?
Onneksi on keksitty kaukosäädin että ehtii hiljentaa kun musiikki alkaa pauhaa täysillä.

5

507

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Töpsel

      En voi itse puhua kuin elokuvaäänittäjien puolesta. TV-sarjat ainakin tehdään nykyään luvattoman usein oppilaitosten siivellä, käytetään hyväksi ammattikorkeakoulujen tarjoamaa "ilmaistyövoimaa" ja jälki sitten näkyy ja kuuluu televisiossa. Eli syyttävä sormi osoittakoon näitä ulkopuolisia pikku tuotantoyhtiöitä, jotka ahneuksissaan eivät palkkaa ammattilaisia töihin - nämä kun haluavat myös palkkaa työstään. Käyttävät siis härskisti osaamattomia oppilaita "työharjoittelussa" vastaamassa työstä jonka tulisi olla ammattilaisten harteilla.

      Elokuvien osalta vastaus on budjetissa ja tekniikassa. Jos televisioon tuodaan elokuvateatteriolosuhteisiin miksattu elokuva, niin käy juuri noin niinkuin kuvailit - puheet putoaa alas. Syynä se että leffateattereissa on niin paljon suuremmat voimakkuudet ja laajempi dynamiikka kuin tv-vastaaanottimessa. Eli leffan tuotantoyhtiöllä ei ole ollut varaa maksaa erikseen televisiota varten miksattua versiota - niinkuin jenkeillä.

      Kyse on siis puhtaasti rahasta. Pitäkää siis ääntä äänestä ja vaatikaa että ammattilaiset palkattaisiin toteuttamaan tuo työ, niin toivottavasti asia aletaan ottaa vakavasti myös tuotantoyhtiöissä. Kiitos kun otit asian esille!

      Terv. Elokuvaäänittäjä

      • Rami

        Totuushan on myös se, että amerikkalaisissa elokuvissa äänibudjetti on usein huomattavasti suurempi kuin kuvaan käytettävä. Eli siitä voi miettiä kuinka paljon aikaa ja rahaa hyvän äänen tekeminen vaatii..


      • Töpsel
        Rami kirjoitti:

        Totuushan on myös se, että amerikkalaisissa elokuvissa äänibudjetti on usein huomattavasti suurempi kuin kuvaan käytettävä. Eli siitä voi miettiä kuinka paljon aikaa ja rahaa hyvän äänen tekeminen vaatii..

        Pitäisi olla itseasiassa ylpeä suomalaisten äänittäjen ammattitaidosta!

        Tein itse juuri leffan, jossa meitä oli koko prosessissa mukana kaksi ääni-ihmistä. Katsoin sitten vastaavan jenkkileffan, jossa samoihin työvaiheisiin oli palkattu 14 henkilöä!

        Meikäläisiä on nyt jokunen Suomessakin, jotka olemme olleet mukana kansainvälisissä tuotannoissa. Kyllä palaute esimerkiksi jenkeiltä on ollut se, että ihmettelevät miten suomalaiset tekijät kykenevät toimimaan niin helvetin laajalla skaalalla! Samat jätkät pyörii kuvauksissa, musiikkistudioissa, leikkaamoissa, tehostepajoissa, miksaamoissa... Jenkit olivat aika huuli pyöreinä - varsinkin kun laatu oli priimaa, mutta aikataulut ja budjetti sellaiset ettei ole mitään mahdollisuuksia käyttää työhönsä koko osaamistaan. Perkele.


    • Hitskokkisota

      Eipä ole ongelma poistunut - vaan pikemminkin pahentunut - 10 vuodessa. Varmaankin nykyään olisi helpompaa ja halvempaa jo tehdä edes välttävää jälkeä.

      Kaiken lisäksi ohjaaja/tuottaja haluaa vissiin joka leffaan, joka sijoittuu ns. nykyaikaan kohtauksen, jossa ollaan discoravintolassa ja musa alkaa jytistä ylikovaa täysin yllättäen. Tarkoitus kai promota jotain musaa samalla "menevänä".

      Itse ei uskalla ottaa riskiä mennä elokuvateatteriin katsomaan kotimaisia, kun ei tiedä saako puheesta selvää, varsinkin jos häiriöääniä kuuluu yleisöstä sekaan.

    • Erityisesti vanhoissa suomalaisissa elokuvissa tämä musiikin pauhu tulee aina häiritsevänä esiin. Kaukosäädintä pitää jatkuvasti käyttää kun puhe ja musiikki on todella eri maailmasta. Pitäisi kehittää televisio jolla voi tasoittaa tätä ilman jatkuvaa veivaamista. Nykyäänkin tätä samaa tasoeroa on mutta ei niin räikeänä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      154
      11313
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3153
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      216
      3004
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2197
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1958
    6. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1805
    7. Mikko Leppilampea epäillään seksuaalisesta ahdistelusta

      Tämä on ilon päivä 😁
      Kotimaiset julkkisjuorut
      93
      1795
    8. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      53
      1794
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      19
      1768
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1647
    Aihe