Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kristittyjen tuhotyöt

Akidanos

Historiallista faktaa siitä kuinka kristinusko väkivallan ja terrorin avulla sysäsi Euroopan tuhat vuotta kestäneeseen pimeyteen.
http://jumalasuomi.tripod.com/hypatia3.htm#TYOT
Kuinka humaanina ja rauhaarakastavana tämä lähi-idän uskonto meille esitetäänkään ja kuinka paljon se todellisuudessa on aiheuttanut vahinkoa ja murhetta. Viimeisenä pakanuuden linnakkeena suomalaisille oli tuleva sama kohtalo keskiajalla. Meidät alistettiin murhan ja väkivallan keinoin vieraan uskonnon terrori-ikeen alle. Tutuksi tulivat pyhien paikkojen hävittäminen, murhat, noitavainot, kirkonkirous ja kansan tahdon totaalinen nujertaminen. Kristinusko ja valloittajien kuninkaallinen itsevaltius palvelivat toinen toistaan.
Suomen kansa piti kuitenkin ikiaikaiset uskomuksensa tallessa sydämessään, nyt on totisesti niiden aika taas nousta esiin.

27

1451

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Myytinmurskaaja

      "Historiallista faktaa siitä kuinka kristinusko väkivallan ja terrorin avulla sysäsi Euroopan tuhat vuotta kestäneeseen pimeyteen."

      Kyllä se oli oli germaanien, arabien ja viikinkien valloitusretket ja kansainvaellukset, jotka saivat Euroopan taantumaan. Länsi-Rooman valtakunta hajosi, muslimit katkaisivat kauppatiet itään, viikingit levittivät sekasortoa rannikoille. Kristillinen kirkko oli "pimeinä vuosisatoina" ainoa taho, joka ylläpiti Länsi-Euroopassa jonkinlaista kirjallista kulttuuria ja sivistystä yllä. Huono aika ei yhtä kaikki kestänyt tuhatta vuotta: jo 1000- ja 1100-luvuilla alkoi elpyminen, ja sydänkeskiajan Eurooppa oli jo sekä tieteellisesti että teknisesti edellä kreikkalaisroomalaista antiikkia. 1500- ja 1600-luvuilla syntyi sitten moderni luonnontiede, ja muuten nimenomaan hartaiden kristittyjen toimesta - kuten Kopernikus, Kepler, Galilei, Descartes, Pascal, Newton. Kristinusko oli 1900-luvulle saakka useimmille eurooppalaisille itsestäänselvyys. Eurooppa oli 1700-luvulle asti pelkkä maantieteellinen käsite; eurooppalaiset käsittivät kuuluvansa "kristikuntaan". Vaikka kristillisen Euroopan historia saattaa olla lopussa, on naurettavaa väittää, että puolitoistatuhatta vuotta Eurooppaa hallinnut henkinen mahti olisi jotenkin vieras tunkeilija sivilisaatiossamme. Euroopan taiteen ja musiikin historia keskiajalta 1800-luvulle saakka on läpeensä kristillistä. Kristillinen etiikka muodostaa "länsimaisten arvojen" perustan ja elää edelleen vaikka yhteiskunta onkin sekularisoitunut.

      "Viimeisenä pakanuuden linnakkeena suomalaisille oli tuleva sama kohtalo keskiajalla."

      Viimeinen pakanuuden linnake Euroopassa ei muistaakseni ollut Suomi vaan Liettua, josta tuli kristitty valtakunta virallisesti vasta satoja vuosia Suomen kristilliseksi muuttumisen jälkeen.

      "Meidät alistettiin murhan ja väkivallan keinoin vieraan uskonnon terrori-ikeen alle."

      Suomalaiset kääntyivät kristinuskoon vähitellen usean vuosisadan mittaan kuten hautalöydöistä voidaan päätellä. Ensimmäinen ristiretki 1155, jossa suomalaiset muka "käännytettiin", on pelkkä jälkeenpäin sepitetty myytti. Kun katolinen kirkko ja svealaisten kuningas varmistivat valtansa Suomessa (vasta 1200-luvulla), Suomi oli jo pitkään ollut kristillinen.

      Katolilaisena aikana muinaissuomalaiset traditiot säilyivät kansan keskuudessa, ja niitä alettiin kitkeä vasta reformaation jälkeisenä luterilaisena puhdasoppisuuden aikana, jolloin kirkko, Ruotsin kruunun työvälineenä, tahtoi saada tiukemman otteen ihmisten mielistä.

      "Suomen kansa piti kuitenkin ikiaikaiset uskomuksensa tallessa sydämessään, nyt on totisesti niiden aika taas nousta esiin."

      Suomen kansan muinaiset uskomukset eivät ole ikiaikaisia tai "alkuperäisiä", vaan jatkuvan muutosprosessin ja erilaisten vieraiden vaikutteiden tuotetta. Lisäksi mistään Suomen kansasta ei oikein voi puhua ennen kuin Suomen kirjakieli ja kansallinen identiteetti luotiin, mikä on tapahtunut vasta 1500-luvulta lähtien ja oikeastaan lopullisesti vasta 1800-luvulla. Suomen valtio syntyi oikeastaan ennen Suomen kansakuntaa. Vielä 1700-luvulla Suomi oli vain geografinen käsite, joukko Ruotsin itäisiä läänejä (sekä Viipurin kuvernementti, joka kuului jo Venäjälle). Suomenkielisetkin suomalaiset mielsivät itsensä ruotsalaisiksi, Ruotsin kuninkaan alamaisiksi. Vasta kun Venäjä irrotti Itämään eli Suomen emä-Ruotsista ja perusti autonomisen Suomen suuriruhtinaskunnan, tämän valtion pohjalta oli mahdollista rakentaa "suomalaisuus", sulauttaa yhteen kielellisesti, elinkeinollisesti ja kulttuurisesti hyvin heterogeeninen joukko maakuntia.

      • Akidanos

        Kirkko, eritoten luostarilaitos, ylläpiti jonkinlaista kirjallista kulttuuria yllä ja tämä edesauttoi kristinuskon aseman vahvistamista rahvaan keskuudessa. Ei tarvitse omata kovinkaan ihmeellistä mielikuvitusta oivaltaakseen että tämä "kulttuuri" jota ylläpidettiin oli hyvin suodatettua ja kontrolloitua. Tässä voi vetää yhtäläisyysmerkin mihin tahansa totalitaarisen järjestelmän ylläpitämään kulttuuri- ja koulutusjärjestelmään.
        Kirkolle ja ylemille säädyille tämä järjestelmä oli oiva hallintoväline, monoteistinen uskonto muokkasi kansan olemaan lojaali myös maallisille hallitsijoille.
        Mitään uutta ei kristinusko tuonut länsimaisiin arvoihin. Kaikki moraalikäsitykset ovat paljon vanhempaa perua, itseasiassa kristinusko on rakennettu varastetuille ja kopioiduille tavoille. On muiden kulttuurien väheksyntää, ja myös todella häpeällistä, puhua kristinuskon yhteydessä " länsimaisista arvoista" Tosin kyllähän esim George Bush nuorempi käytti hyvin paljon samaa retoriikkaa.
        Tietenkin, jos kritillisinä ja samalla länsimaisina arvoina nähdään vainot, tappaminen valloitukset ym. lähetystyön nimissä harjoitettu laupeus, ollaan oikeilla jäljillä.
        Kuinka paljon nämä hartaat kristityt Kopernikus, Galilei ym. tiedemiehet saivatkaan tukea ja tunnustusta kirkolta. Heh, hyvä jottei henki lähtenyt tiedemiehen työn johdosta.
        Väitän todellakin että kristinuskon ansiosta sivistyksen kelloa käännettiin ainakin tuhat vuotta taaksepäin.
        Kristityillä oli omaa kulttiaan rakentaessaan niin suuri vimma tuhota tieltään kaikki muu, että korvaamaton määrä historiaa on hävinnyt. Kuinka paljon jouduttiinkaan tutkimaan ja "keksimään" uudestaan. Kuinka korkealla olisi henkinen kapasiteettimme ja esim. historian tietämyksemme ilman kristittyjen tuhotöitä ja kaiken alistavaa uskontoa.
        Tähän kun vielä ynnätään kristinuskon harjoittama naisten alistaminen, niin täytyy olla hullu tai sokea puhuakseen jotain kaunista ja ylevää länsimaisista arvoista.
        Tämä "länsimainen uskonto" on lähtöisin lähi-Idän paimentolaiskansojen keskuudesta ja moraaliopit sen mukaisia.


      • pointtimiäs

        Kirkkoko ainoa taho! Ai pyytämällä aneita? käskemällä ihmisiä ruoskimaan itseään. Roomako parempi kuin ''barbaari'' kansat? colosseumillaha harjoitettiin tappamista, teloituksia, joukkoraiskauksia.
        eli mikä helvetti pointtisi on?


      • kyynel<)

        tollaset tyypit ärsyttävät! uskotko tosiaan että suomessa elettiin kivikauden tasolla kun ruotsalasiset tulivat keskieuroopasta? Suomalaisten ja ruotsalaisten sodista on lukuisia heidän viikinki saagoissaan. Ruotsalaiset ovat tuhonneet suomen muinaiskulttuurin voittajakansana ja toivat kristinuskon ja yrittivät hävittää suomen alkuperäis uskontoa! Ruotsalaisilla on monia kirjoituksia Suomen muinaisesta kuningaskunnasta, mutta eivät suostu antamaan niitä meille!

        http://pakana.150m.com/HISTORIA.HTM#KUNINGAS


      • 57rye6
        kyynel<) kirjoitti:

        tollaset tyypit ärsyttävät! uskotko tosiaan että suomessa elettiin kivikauden tasolla kun ruotsalasiset tulivat keskieuroopasta? Suomalaisten ja ruotsalaisten sodista on lukuisia heidän viikinki saagoissaan. Ruotsalaiset ovat tuhonneet suomen muinaiskulttuurin voittajakansana ja toivat kristinuskon ja yrittivät hävittää suomen alkuperäis uskontoa! Ruotsalaisilla on monia kirjoituksia Suomen muinaisesta kuningaskunnasta, mutta eivät suostu antamaan niitä meille!

        http://pakana.150m.com/HISTORIA.HTM#KUNINGAS

        Rruotsi ko se taAS PERKELE!! Kyllä se on se vihoviimenen kansa ketä minä kumarrrran!! On ne niin läppeensä pahoja Rrruotsalaiset ;)


    • dd

      Mene Irakiin siellä ei ole kristinuskoa siellä on siis kaikki paljon paremmin, näkemiin..

      • Olet tietämätön

        Siellä on ollut kristinuskoa niin kauan kuin sitä on ollut ylipäätään. Suurin lasku kristinuskolle tapahtui kun jenkit sinne hyökkäsivät. Ironiaa tai ei, Saddamin sekulaari hallinto suojeli uskonnollisia vähemmistöjä jotka ovat nyt sodan takia uhattuina.


    • kfjklfdjlk

      Onneksi olemme nyt pikku hiljaa pääsemässä eroon kristinuskosta. Valitettavasti olemme saamassa kristinuskon tilalle toisen lähi-itäläisen kuolemankultin, islamin. Islam on kuulemma enemmistöuskontona Euroopassa vielä tämän vuosisadan sisällä. :(

    • mietiskelijä123456

      Niinhän kun ruotsalaiset tulivat valloittamaan suomea. Ruotsalaiset ovat aina opettaneet että me suomalaiset olimme kivikauden tasolla kun he tulivat suomeen, ja paskat! Suomessa oli oma kulttuurit ja heimonsa hämäläiset, karjalaiset ja pohjalaiset. Ruotsalaiset veivät meidän historiamme ja uskontomme voittaja kansana! Ruotsalaisilla on mona historiallista kirjoitusta sodista jäämejä eli hämäläisiä vastaan. Ja kun on sanottu että Ruotsin pitäisi pyytää anteeksi suomalaisilta niin ruotsalaiset ovat vastanneet että Suomelta olisi liikaa anteeksi pyydettävää että siinä ei ole järkeä anteeksi pyydellä, ja itse olen hyvin katkera tästä että he veivät meidän historiamme ja muinaisuskoome.

      anteeksi jos kirjoituksessani on kirjoiutusvirheitä kirjoitin tämän äkkiä.

      • Matti Lieroinen

        Suomalaisten omasta vahvasta kulttuurista meillä on olemassa vankka todiste: Kalevala. Sen vanhimmat osat ovat kiistattomasti vähintään 2000 vuotta vanhoja, vaikkakin uudempi aines on vahvasti kristillisvaikutteista. Teoksen ainutlaatuisuutta tukee sen omintakeinen runomitta: nelipolvinen trokee. Kaikille kansalliseepoksille on ominaista oma, ainutlaatuinen runomitta, joka on tiukasti sidoksissa puhuttuun kieleen.

        Jotain suomalaisesta kulttuurista kertoo se, että vimmatusta ruotsalaistamisesta ja kristillistämisestä huolimatta runonlauluperinne säilyi vanhakantaisena aina 1950-luvulle asti. Nykyisin se tekee jo voimallista paluuta rock-musiikissa ja folk-musiikissa, ihastuttaen ainutlaatuisuudellaan monia ihmisiä - varsinkin germaanisia kansoja. Suomalainen muinaisrunous ja uskonto kun kantavat paljon sellaista pakanallista kaikille pohjoisen vaaleille kansoille yhteistä ainesta, mikä tiheämmiltä rintamailta on jo ammoin kadonnut.

        Kristinusko rantautui Suomeen rauhanomaisesti, lähinnä tanskalaisten toimesta, mutta sai aggressiivisemman luonteen ristiretki-innostuksen myötä, kun usko kytkettiin kiinteämmin valtiolliseen politiikkaan. Ristiretket olivat käytännössä kirkon siunaamia ryöstöretkiä. Rooman piispa oli ottanut keisarin roolin Rooman kaaduttua, alkoi esiintyä puolijumalallisena olentona ja pystyi täten ylläpitämään Rooman mahtia ilman täyttä asevoimaa ja alistusta.

        Viimeinen kansa, joka alistettiin kristinuskoon, olivat saamelaiset, mutta viimeinen pakanallinen valtio oli toki Liettua.


    • c

      Jeesuksen nimessä on tapettu ja alistettu ihmisiä historiassa paljon ja varmasti tänäkin päivänä niin tapahtuu. Mutta mikä on Jumalan tahto? Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. Ei se mitä tehdään Jeesuksen nimissä tarkoita sitä että täyttettäisiin hänen tahtonsa.

    • Buddha-copy

      Antaa kaikkien kukkien kukkia vaan.

    • Suomenuskovainen

      Kristinusko on perseestä. Muuta en sano, en jaksa alkaa vaahtoamaan...

    • ltvn

      Kaikkein pahinta mitä kristinuskovaiset ovat tehneet oli antiikin perinnön tuhoaminen. Valtaan päästyään ne olivat kiihkossaan yhtä pitelemättömiä kuin nykypäivien terroristit. Antiikin kirjastot hävitettiin koska "Raamatussa on kaikki tarvittava viisaus ja tieto". Odottivat näet maailmanloppua eli Kristuksen toista tulemista joka hetki, nyt parin tuhannen vuoden ajan.

      Olemme menettäneet esimerkiksi useimmat Aristofaneen draamat.

      • pohjan akka

        olemme menettäneet paljon muutakin kristinuskon myötä. Kristinusko tuhosi alkuperäiskansojen, myös suomalaisten luontoyhteyden. Kristinusko on maskuliininen, tuhoava, pelolla hallitseva uskonto, jonka aika alkaa olla ohi. On aika antaa rauhaa ja rakkautta luovan feminiinisen jumalenergian virrata maan päälle. Kaksituhatta vuotta kestäneen tuhon jälkeen on aika alkaa rakentaa jälleen.


      • yankata

        Ja mitä kristityt tekivät intiaaneille. Tuhosivat upean siviilisaation.


    • Vuorenpeikko.

      Kristityt ovat sietämättömiä öykkäreitä ja valehtelijoita, he eivät itse noudata kahdeksatta käskyään. Esimerkiksi muinaisuskosta ja niiden harjoittajista. Seurakunnissa valehdellaan siekailematta. Eräs seurakuntaktiivinen sukulaiseni väittää Suomenuskoisia kannibaaleiksi. Ei ole heillä häpyä siinä mitä puhuvat.

    • totuusesiin!

      Kun Rooman valtakunta syntyi ja kehittyi niin Rooman uskonnollista elämää johti ylipappi (Pontifex Maximus). Rooman valtakunnan laajentuessa, roomalaiset alkoivat palvomaan valloitettujen kansojen jumalia. Roomalaisten uskonto sekoittui kreikkalaisten, egyptiläisten, syyrialaisten, persialaisten ja babylonialaisten uskontojen kanssa. Rooman valtakuntaan syntyi täydellinen uskontojen sekoitus (synkretismi). Uskonnollisen elämän ollessa niin monen kirjavaa, roomalaiset järjestivät pakolliseksi keisarinpalvonnan, joka teki keisarista jumalallisen ja näin Roomaankin tuli sakraalinen kuninkuus (keisarius).

      Roomalaiset uskoivat jumalien vaikuttavan ja hallitsevan Rooman seitsemällä kukkulalla ”De septem montibus virum”. Tästä muodostui roomalaisille käsite; ylhäinen seitsemän kukkulan kaupunki, joka hallitsee koko maailmaa. Roomalaiset uskoivat, että heidän tuli hallita koko maailmaa Jupiterin ylipapin (Pontifex Maximus) johdolla. Symmachus, joka oli Rooman ylipappi (Pontifex Maximus) kutsui itseään seitsemän vuoren mieheksi. Tämä nimitys seitsemän vuoren miehestä on jäänyt historiankirjoihin sen tähden, kun sen aikaisista kirjeistä on löydetty ylipappia (Pontifex maximus) kutsuttavan tällaisella nimellä. Roomalaisten mielestä maailmaa voi vain johtaa se, joka hallitsee Roomassa, seitsemän kukkulan kaupungissa. Julius Caesar sai Pontifex Maximus arvonimen ja näin keisarit alkoivat myös käyttää itsestään tätä arvonimeä. Keisarit johtivat valtiota ja myös Rooman uskonnollista elämää, olihan keisari uskonnon päämies, ylipappi (Pontifex Maximus).

      Konstantinus suuri ”kääntyi” kristinuskoon v. 312jkr ja hän ylipappina (Pontifex Maximum) otti käyttöön nimen Vicarius Christi (Kristuksen sijainen). Konstantinuksen uudesta uskonnosta tuli Rooman katolinen (yhteinen, yleinen) kirkko. Rooman kansalaisista tehtiin kristittyjä ilman katumusta ja kääntymystä. Osa alkuseurakunnastakin eksyi mukaan tähän katoliseen uskontoon, josta tuli Rooman uusi uskonto. Kirkon johtajana Konstantinus rakennutti ”kristityille” kirkkoja, mutta samalla hän myös toimitti vihkimyksiä pakanatemppeleille. Konstantinuksen katolisessa uskonnossa oli aluksi paljon vapautta ja se hyväksyi paljon erilaisuutta, mutta pikku hiljaa katolinen kirkko ujutti yhä enemmän pakanallisia oppeja ja riittejä ns. Rooman katoliseen kristinuskoon. Rooman katolinen kirkko syntyi siis kolmesataa vuotta myöhemmin kun alkuseurakunta näki päivänvalon. Rooman katolinen kirkko on surkeast ja läpinäkyvästi toteutettu valhejäljitelmä Jumalan seurakunnasta. Mikä olisikaan saatanalle mieluisampaan kun luoda oma kirkko, jonka sanoo olevan Jumalan seurakunta, vaikka todellisuudessa se on kirkkoinstituutio pakanuuden asuun puettuna, joka on vääristänyt totuuden ja tehnyt totuudesta valheen ja valheesta "totuuden". Eikö tällainen suunnitelma ja toteutus olisi saatanallinen "mestariteos", joka eksyttäisi paljon ihmisiä kadotukseen? Kyllä olisi ja on, sillä juuri tuollainen instituutio on katolinen kirkko. Kirkkolaitos toteutti aikoinaan ristiretkiä tappaen ihmisiä. Koska monet ihmiset luulevat kirkon olevan Raamatun ilmoittama seurakunta, niin he virheellisesti luulivat Jeesuksen opetuslasten suorittavan nuo hirmuteot. Mutta noiden hirmutekojen takana olivat uskonnolliset pyövelit, eli Jumalan seurakuntaa jäljittelevä kirkkolaitos. Todellinen Jeesuksen opetuslapsi ei osallistu miekkalähetyksen kaltaisiin veritöihin.

      Kun maailma valheellisesti luulee katolisen kirkon olevan Jumalan seurakunta, niin katolisen kirkon todellinen isäntä saa kaikella valheen voimalla mellastaa kirkossa vaikuttaen sen papeissa pedofiliaa ja muita seksiskandaaleja ym. Maailma osoittaa sormeaan ja sanoo, että vai uskovia, hyi, hyi. Saatana myhäilee saadessaan kaiken kirkossa tapahtuvan perversion ja synnin kautta maailman ihmiset karttelemaan uskoa ja Jumalaa. Mutta nämä karttelevat ihmiset eivät tajua, että kirkko onkin kuin Babylonialaisen pakanuuden museo, joka tarjoaa kirkon jäsenille pakanuuden riittejä kirkkoveroja vastaan. Se on surullista, että joku maksaa pääsystä kadotukseen, yhtä surullista on se, että iso joukko on menossa sinne ilman veromaksuja.

      Tekstin lähde; http://koti.phnet.fi/petripaavola/DaVincikoodinsanoma3.html

    • oikeatotuus
      • Offtopicina tähän ketjuun sanoisin, että, jos mies ei saa harjoittaa normaalia seksuaalisuutta naisen kanssa ei hän muutu pedofiiliksi vaan alkaa vetämään hanskaansa.


    • asdfasdfasdfe

      "Kun maailma valheellisesti luulee katolisen kirkon olevan Jumalan seurakunta, niin katolisen kirkon todellinen isäntä saa kaikella valheen voimalla mellastaa kirkossa vaikuttaen sen papeissa pedofiliaa ja muita seksiskandaaleja ym."

      Kyllä sen pedofilian syynä ovat hyväksikäytettyjen lasten vanhemmat. Mitäs laittoivat lapsensa katolllllliseen kouluun.

    • Ihminen joka tekee ja elää väärin raamatun opetuksen vastaisesti
      ja silti tunnustsutuu kristinuskoiseksi on nimikristitty, eli hän ei ole syntynyt uudesti Pyhästä Hengestä, vaan on kuolleessa tilassa ja siksi ne teot ovat sen mukaiset.
      Tässä linkissä opetusta näistä asioista.
      http://www.kolumbus.fi/pentti.toikkanen

    • lyijyilmalaiva

      Usko on sydämessä,

    • Muutama uhri

      "Kristittyjen tuhotyöt"

      Vs. ateistien tuhotyöt. Pelkästään neukkulassa ne 66 miljoonaa uhria.

    • Ihmettelen suuresti

      Itseäni myös ottaa päähän tuollainen pakkokäännytys ja kaiken lisäksi sellaista kännyttämisen yritystä on vieläkin olemassa. Itselläni tulee mieleen tapaus noin viikko sitten, kun olin mieheni kanssa asemalla odottamassa bussia, niin siihen tuli nelisen henkilöä höpöttämään meille jotain kristinuskosta ja kuinka se olisi pelastus ja plaaplaaplaa. Sanoimme siihen, että asatro on meidän uskontomme, niin siitäkös he vasta riemastuivat ja alkoivat kahta kauhemmin selittää uskonnostaan ja yrittävätpä saada meitä rukoilemaankin. Kieltäydyimme ja mieheni otti puheeksi pakkokäännytyksen, jolloin meni näillä aika pahasti luu kurkkuun. :D Yrittivät siinä sitten vielä jotain puolustella, mutta sitten siihen pysäkille kaarsi onneksi bussi ja pääsimme sinne näitä puheita pakoon. Voin sanoa, että oli hyvä fiilis, kun eivät onnistuneet yrityksessään. Kerrankin vastalause tehosi, vaikka pitikin jankuttaa omaa kantaansa aika pitkään. Milloin opitaan, että ei tarkoittaa kieltaytymistä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2173
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      83
      1829
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1565
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1518
    8. 59
      1384
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1319
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe