SCID-I ja SCID-II testit netissä?

ms

Mistä löytäisin nämä testit netistä? Mieluummin suomeksi.

Kiitos. :)

34

44312

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Löytyispä

      Minäkin tahtoisin ne tehdä tässä aikani kuluksi.

      • scid..

        käsittääkseni nuita testejä ei oo mahollista tehä netissä. eikä niitä edes itse tehdä, vaan toinen lukee ja kirjottaa mitä vastaat


    • SCID - II

      Kyllä on aika yleinen käytäntö, että tuo 119-kysymyksinen nivaska saadaan kotiin huolellisesti täytettäväksi ja seuraavalla käynnillä puretaan vastaukset ja katsotaan, onko perusteita asettaa jotakin diagnoosia.

    • LK

      Käsittäkseni se on nimenomaan haastattelu. Structured Clinical Interview. Siinä on kysymyksiä mihin ei itse edes pysty vastaamaan kun ne on haastattelijan tarkkailtava.

      Mut joo, ei taia olla netis. Pitäsköhän se laittaa sinne.

    • näin meillä

      Siihen tarvitaan 2 psykiatria, toinen osaa lukea, toinen kirjoittaa.

      • MargeM

        Scid I-II -haastatteluun liittyy ennakkokyselylomake, jonka potilas täyttää kotona. Tämän jälkeen häntä vielä haastatellaan jo valmiiksi tehdyillä apukysymyksillä. Diagnoosi tehdään ko. strukturoidun haastattelun sekä kliinisen haastattelun perusteella. Myös omaisia/muista läheisiä voidaan haastatella ja käyttää hyväksi entisiä sairaskertomuksia diagnoosia tehdessä.


    • Latvainvalidi

      Eikös yli puolella porukasta ole joku pershärö jenkkien DSM:n ja tuon SCID asteikon mukaan...

      En kyllä luottaisi näihin.

      • LK

        Ei yli puolella, 10% on se määrä väestöstä. Onhan se aika iso kyllä sekin, mutta persoonallisuushäiriöt ei nimestään huolimatta olekaan sairauksia vaan tietyntyyppisiä persoonallisuuksia oikeastaan...

        Häiriöitä ne on nimeltään varmaan siksi että ne aiheuttaa tietyntyyppisiä ongelmia. Toiset ihmiselle itselleen ja toiset muille ihmisille.


      • LK
        LK kirjoitti:

        Ei yli puolella, 10% on se määrä väestöstä. Onhan se aika iso kyllä sekin, mutta persoonallisuushäiriöt ei nimestään huolimatta olekaan sairauksia vaan tietyntyyppisiä persoonallisuuksia oikeastaan...

        Häiriöitä ne on nimeltään varmaan siksi että ne aiheuttaa tietyntyyppisiä ongelmia. Toiset ihmiselle itselleen ja toiset muille ihmisille.

        Ja siis sinällään noihin voi kyllä luottaa, koska juuri nuo ovat ne mitkä määrittelevät sen 'todellisuuden' tässä asiassa.

        Toisaalta sitten mitä se henk. koht. kannalta meinaa niin ei sen tarvitse meinata mitään.

        Eikä ne varmasti kotitestinä oikein toimi.


      • Häiriötön

        “Eikös yli puolella porukasta ole joku pershärö jenkkien DSM:n ja tuon SCID asteikon mukaan...

        En kyllä luottaisi näihin."

        Epäluuloinen persoona...


    • Epäluuloinen

      Persoonallisuushäiriöinen on sellainen ihminen, joka näkee ja ymmärtää liikaa, eikä tajua peittää sitä.

    • jouluporsas

      epäluuloista jatkaakseni: tämän diagnoosin saa jos ei ymmärrä olla hiljaa kaikesta mitä ajattelee ja ymmärtää sekä havainnoi. ei pitäisi sanoa kaikkea ääneen.

    • entinen potilas

      miten joku voi olla niin hölmö että haluais tehdä sen "aikansa kuluksi"??
      mieletön määrä toinen toistaan hölmömpiä kysymyksiä... kyllä tökki kun sitä haastattelua tehtiin, montakohan tuntia sitä istuttiin hoitajan kans..

    • 20+8

      "Useimmilla psyykkisesti terveillä ihmisillä ilmenee etenkin stressitilanteissa eri persoonallisuushäiriöille ominaisia tapoja kokea tai käyttäytyä."

      Testiä ei varmaan kannattaisi tehdä stressin alaisena.

      • K.Koljonen

        hyvin totta, itsessäni "huomattiin" epävakaita ja antisosiaalisia piirteitä empatiakyvyttömän psykiatrin vastaanotolla. hirvittää, kun ajattelee minkälaisia vääryyksiä psykiatrian takia (yleisesti ottaen) ihmiset joutuvat sietämään.. tai no, eihän kaikki niitä siedäkään. Tiedän itse olvani terve, ja tietää moni muukin. jotkut psykiatrit vaan on muita "parempia" ja "tietävät" muita paremmin. :)


    • borisow

      ei pidä uskoa kaikkea paskaa

    • psykoottinen-

      Ne testithän pitäisi muutenkin heittää roskakoppaan koska niiden kysymykset ovat väärät ja antavat vääriä tuloksia! Mulle on just jotkut tollaset viralliset testit tehty. En tosin muista mitä lyhenteitä siinä oli.

      Mulle on tehty epävakaa persoonallisuus testi sekä kaksisuuntaisen testi. Kaksisuuntainen olen mutta en ole epävakaa persoona miksi minua on luultu kymmenen vuotta ennen oikeaa diagnoosia. Mutta ne muutamat sinne suuntaan viittaavat kysymykset, mihin haluttiin kynsin hampain tarttua oli heidän mielestään tarpeeksi todistetta, että kuitenkin olen myös epävakaa persoona. Onhan minua "hoidettukin niin" tuo pitkä aika. Miten voisi siis olla mahdollista peräti virhe?

      Sanoin heille, että koska näissä testeissä on samoja kysymyksiä kuin kaksisuuntaisen testissä, on se täysin ymmärrettävää, että minä olen loogisesti vastannut molempiin samalla tavalla. Siitä se johtuu. Toisessa testissä samoilla kysymyksillä se viittaa epävakaa persoonaan ja toisessa kaksisuuntaiseen. Näin kyllä testin ylänurkasta kumpaa testiä täytin. Siis molemmat täytin peräjälkeen. Oliko vaikea huomata kyseistä asiaa. No, eipä ollut! HE JOPA MYÖNSIVÄT ITSE PSYKIATRIKIN TÄMÄN! Että se on totta! Käsittämätöntä yleensä he eivät myönnä juuri mitään! Mutta auttoiko se mitään? No, eipä tietenkään! Väärä diagnoosi on ja pysyy, sain vain oikean sen ohelle.

      He ovat jo tutkimuksissakin havainneet tämän, sillä heillä on tutkimus, että aika moni, en muista prosentteja mutta yli puolet taisi olla kuitenkin, on kaksisuuntaisia sekä persoonallisuushäiriöisiä. No, se johtuu siitä, että ensin he tekevät hoitovirheen ja on tutkimusta, että menee noin 7 vuotta ennen kuin hoksataan, että ollaan tekemisissä kaksisuuntaisen kanssa. Toinen altistava tekijä on nämä virheelliset testit, jotka jonkun pitäisi laatia uudelleen. Ne tekevät kaikista kaksisuuntaisista myös ainakin lähelle persoonallisuushäiriöisiä, jos ei sitä kokonaan. Kaikillehan näitä testejä ei kuitenkaan tehdä. Varsinkin, jos sinua on hoidettu ensin väärin, testiä pidetään vahvistavana vaikka se ei tuotakaan rimalle tulevaa tulosta mitä heillä on, kuinka monta vastausta pitää saada, että se on. Mitä järkeä on sitten luoda jotakin rimoja missä on tarpeeksi monta vastausta, kun sekään ei päde käytännössä?

      Yhtä paskaa kaikki psykologiset testit. Se psykologi mikä mulle tämänkin teki, ei tajunnut mun psykoottisuutta vaikka se oli sen nokan edessä. Yhtä tyhmiä ne on kuin psykiatrit! Ja kaikki sellainen käytös minkä voi tulkita persoonallisuushäiriöksi tai kaksisuuntaiseksi on tulkittu persoonallisuushäiriöksi. Esim. pyysin pitää taukoja testaamisten väliin, koska minulla oli manian takia todella vaikea keskittyä eikä aivoni toimineet tilanteessa täydellä kapasiteetilla, jouduin ponnistelemaan. Tämä tulkittiin lausunnossa minun kyvyttömyydekseni impulssikontrolliin eli persoonallisuushäiriö käytökseksi, olin kuulemma uhkaavakin. Näin se nätti pyyntö ehkä rasittuneelta mieleltä sitten sekin tulkittiin täysin väärin!

      Uhkaavaa mun käytöksessäni ei ollut puhe mitä sanoin korkeintaan äänen paino. Halusin vain pitää välillä taukoa, että jaksan keskittyä! Maniassa kun lentää sen kymmenen eri ajatusta samaan aikaan ja minut testattiin sellaisessa tilanteessa ilman lääkitystä! Hermovoima oli tiukilla mutta se johtui maniasta ja unen puutteesta. Olin sillon todella pahassa sekatilassa, mania ja masennus päällekäin. Tämänkin olisi voinut nähdä vahvistuksena maniasta mutta eipä tietenkään! Kahvillekaan välillä ei olisi saanut pyytää. Monta tuntia olisi pitänyt jaksaa putkeen paahtaa heidän testeissään! Pääsin kyllä sinne tauolle mutta näin sillä sitten puukotettiin selkään lausunnossa! Ne näkee näissä haastatteluissa ja käytöksessä ihan mitä he haluavat nähdä. Musta haluttiin nähdä epävakaa ettei tarvitse myöntää hoitovirhettä! Mun koko elämä todistaa, että en ole sitä koskaan ollutkaan mutta silläkään ei ollut mitään merkitystä!

      Ja kun he huomasivat näissä samoissa testeissä kuinka mulla on neuroottisuutta, sitä tutkimusta ei haluttu viedä eteenpäin ja tehdä lisätutkimuksia koska neuroosi on aika lailla vastakohta epävakaalle persoonalle. Epävakaat on vastuuttomia tyyppejä ja neuroottiset ylivastuullisia, kaikesta syyllisiä. Se havainto haudattiin mappiin. Ei kiinnosta! Ei haluta tehdä diagnoosia. Psykologi sanoi, että hän tekee vain ne testit mitä häneltä on pyydetty. Sitä ei sitten enään pyydetty! Ihme, että ylipäänsä kertoivat sen rehellisesti! Mulla ei ole virallisesti koskaan pakkoneuroottista käytöstä ollutkaan vaikka olen vuosia kärsinyt neurooseista ja ollut ihan yhtä neuroottinen kuin ne, joilla se diagnoosi on. Mutta Herra on mut siitäkin parantanut sen jälkeen! Musta tämäkin on törkeä temppu sairaalle ihmiselle! Siinäkin mut jätettiin heitteille! En jaksanut taistella sillä kertaa enempää, sekin oli mun taisteluvoitto, että ylipäänsä pääsin testeihin ja sain edes yhden oikean diagnoosin vihdoin ja viimein. Muuten mulla ei olisi edes sitä tänäkään päivänä!

      • AUTOmate

        Riittää jo tän suomi24 palstan lukeminen, että huomaa sinun olevan epävakaa persoonallisuus.


      • Ylpeähullu
        AUTOmate kirjoitti:

        Riittää jo tän suomi24 palstan lukeminen, että huomaa sinun olevan epävakaa persoonallisuus.

        Juurikin näin.


      • Anonyymi
        AUTOmate kirjoitti:

        Riittää jo tän suomi24 palstan lukeminen, että huomaa sinun olevan epävakaa persoonallisuus.

        Höpsistä. Hyvä kuitenkin että osaat lukea.


    • Psykouskovaiset

      Sellaisia sairauksia kuin "persoonallisuushäiriöt" ei ole olemassakaan.

      Koko persoonallisuushäiriöluokitus on rakennettu vain siksi, että voidaan laillistaa syrjintä sellaisia ihmisiä kohtaan, jotka eivät käyttäydy siten kuin vallanpitäjät haluavat.

      Persoonallisuushäiriöiden "diagnosointi" on rakennettu siten, että kenet tahansa voidaan luokitella persoonallisuushäiriöiseksi.

      Persoonallisuushäiriöiden "diagnosoimisessa" käytettävät lomaketestit on laadittu siten, että vastaa niihin mitä tahansa, niin aina se viittaa johonkin häiriöön, Jos ei vastaa, niin sekin viittaa persoonallisuushäiriöön.

      Tuolla tavalla laadituilla testeillä saadaan kenet tahansa diagnosoitua persoonallisuuhäiriöiseksi.

      Koska kenet tahansa voidaan luokitella persoonallisuushäiriöiseksi testien perusteella, niin se tarkoittaa että kyseessä ei ole sairaus, vaan ihmisten mielivaltainen kontrollointimenetelmä.

      • psykoottinen-

        Ja kuka määrittelee mikä on normaalia ja mikä ei? Raja on aika häilyvä! Toisekseen ihmisen persoonallisuus muuttuu alati olosuhteiden, elämäntilanteiden ja ikääntymisen myötä. Mikä on pysyvä persoonallisuus? Onko sellaista pysyvää olemassakaan? Minusta se on alati muuttuva käsite! Ihminen kasvaa iän myötä! Ihan turhaa luokittelua tämäkin! Mitä tarvetta se ajaa? Mitä virkaa sillä on?

        Kun tosiaan olen itsekin ollut testattavana ja lukenut ne kysymykset läpi niin voin sanoa, että vääriä tuloksia tulee varsinkin niille tyypeille, jotka ovat ulospäinsuuntautuneita ihmisiä ja tykkäävät kaikesta vähän vaarallisestakin kuten esim.benjihypystä ja riippuliidosta. Eikä näissä testeissä tätäkään tekijää kuitenkaan oteta huomioon! Näin epäilen! Jos olen väärässä niin toki korjatkaa minua! Tosin en tiedä sitten minkälaisia muita persoonallisuustestejä on, jos toisissa se hiljainen hissukkakin saa jonkun estyneen persoonan leiman otsaansa? Hyvin mahdollista! Mulle on tehty epävakaa testi, jota siis en ole, ihan tutkitusti!

        Kun minä mietin omaa elämääni, niin olen muuttunut paljon ihmisenä koko elämäni ajan, siis jatkuvasti! Makukin muuttuu ajan kanssa kun vanhenee, alkaa arvostamaan ihan eri asioita kuin ennen. Asioista näkee uusia näkökulmia, mielipiteetkin voivat muuttua. Käytös voi muuttua hyvinkin paljon. Mitä siis on jäljellä? Arvomaailma on ainut pysyvämpi mitä minulla on ollut! Siihenkin on tullut uskoontulon myötä muutoksia. Jotkut luontaiset lahjat missä olen parempi kuin muissa asioissa on pysyvää melko pysyvää. Sekä missä olen huonompi.

        Näihinkin voi tosin opettelemalla kehittää niitä. Minulla on joistakin heikoista puolistani tullut vahvoja pelkällä harjoittelulla. Ihminen pystyy muuttumaan tälläkin tavoin. Ihminen pystyy oppimaan uutta! Esimerkkinä tällaisesta olen hyvin boheemi tunteellinen luova ihminen mutta koska elämä ja sairauksien kanssa selviäminen on tarvinnut tiukkaa järjenkäyttöä sekä kontrollia, että selviän niiden kanssa (ilman lääkkeitä), on luontainen luovuuteni tunteiluineen joutunut väistymään ja heikkouteni vahvistunut jokaisesta valinnasta ja teoista. Se onkin nyt hallitseva piirre! Olen enemmän kontrolloiva järki-ihminen kuin tunteellinen luova boheemi. Elämä muokkasi minut tällaiseksi. Se mitä teet se vahvistuu sinussa ja mitä et käytä se heikkenee sinussa, näin jopa luontaisista lahjoista! Ennen ajattelin ensin kaikki tunteella, nyt ajattelen kaikki järjellä ensin. Muut tulevat sitten. Se tulee jo automaattisesti! Tunteet eivät vie enään minnekään, ne on tiukassa kontrollissa ja saavat tulla elämääni ilostuttamaan vain järjen suomissa rajoissa. Ihmettelen joskus itsekin miten ihmisestä voi tullakin täysin päinvastainen?

        Mutta en olisi selvinnyt jos en olisi oppinut tätä! Jos ei olisi tiukkaa kontrollia, ei keskeiset elämän asiat tulisi vajailla resursseilla hoidetuksi vaan energia menisi vääriin kohteisiin. Jos ei olisi tiukkaa tunnekontrollia sairaus pääsisi määrittämään käytöstäni tunteiden kautta mikä on sen voima ihmiseen nähden. Psykoosin ja manian takana on pohjimmiltaan pelko ja masennuksen viha. Ahdistuksen ristiriidat. Näiden kanssa on ollut pakko oppia elämään kunnes parantuminen on tullut! Kiitos Herralle, että Hän on minun parantanut! On pitänyt erottaa tunteet ja käytös toisistaan! On pitänyt oppia sietämään tunnetiloja ja käyttäytymään järjen varassa tunnekuohuissakin. Se on itsehillintää. Tajuan nyt jälkikäteen, että sairauden sairastaminen on tuonut elämääni siunauksen, minulla on varmaan nyt tavallista ihmistä paljon suurempi itsehillintä sen seurauksena. Itsehillintä on myös Hengen Hedelmä, ehkä tämä on ollut Jumalan koulua minulle. Uskon, että kaikella on tarkoitus ja se on koitunut parhaakseni! Ehkä ihminen kasvaa eniten vaikeimmissa tilanteissa? Ehkä Jumala on halunnut kasvattaa tällä kaikella luonnettani? Minkälainen ihminen olisin jos olisin elänyt helpomman elämän?

        Ihmisen luonne syntyy sarjoista valintoja, kun hän tekee samantyyppisiä valintoja tarpeeksi pitkään, siitä tulee hänelle tapa, josta tulee osa hänen luonnettaan. Tekemällä toisen tyyppisiä valintoja, kerta toisen jälkeen, ihminen muokkaa omaa luonnettaan toisenlaiseksi. Missä siis on pysyvyys?

        Missä on pysyvä persoonallisuus?

        Vanhemmathan kasvattavat lapsiaankin juuri tällä metodilla, kitkemällä ei toivottuja piirteitä pois ja tukemalla hyvää käytöstä!

        Ihminenhän voi muuttua niin hyvään kuin huonoonkin suuntaan ihan milloin vaan päättämällä tehdä muutoksia elämäänsä. Psykiatria kieltää tämänkin tosiasian täysin määrittelemällä jonkun ihmisen jonkunlaiseksi pysyväksi loppuelämäkseen. Minusta tälla vain ruokitaan Fatalismia ja ihmisen vastuuttomuutta. En voi itselleni mitään -logiikkaa. Tällä heitetään roskakoppaan ihmisiä! Tuo ei koskaan muutu. Tämä on hänen kohtalonsa. Eikö tämäkin ole täyttä potaskaa? Paskaa syötetään ihmisille ihan urakalla ja kuka uskaltaa nousta näitä arvovaltaisia tahoja kohtaan kritisoimaan tätäkin?


      • Näkeejokaukaakipeät

        Nykypsykiatria nimenomaan pyrkii ajattelemaan sekä holistisen, että humanistisen ihmiskäsityksen kannalta. Tällöin ei kuvitellakaan, että henkilö säilyisi samanlaisena samoine piirteineen läpi ikänsä.
        Yleensä henkilö ajautuu joko oman tai läheisten huolen vuoksi hoidon piiriin, harvoin huoli on aiheeton, jos lähdetään scidaukseen. Tällöin oma näkemys itsestään voi olla hyvinkin erilainen mitä ulkopuolisen maailman näkemys. Kukaan ei kuvittelekaan, että pershärö diag. säilyy loppuelämän, mutta sillä hetkellä havaittavissa on voimakkaista oireita, jotka viittaavat milloin mihinkin pershäröön. Häiriösana tulee siitä, että sillä hetkllä kyseisen luokituksen oirehdinta vaikeuttaa huomattavasti elämää joko itsensä tai muiden kanssa. Monesti sairastelun akuutissa vaiheessa henkilö on sairaudentunnoton, jonka vuoksi potilaallaa on usein hyvin eriävät näkemykset hoitohenkilökunnan näkemyksiin verrattuna ;)
        Oikealla hoidolla persoonallisuushäiriön elämää hankaloittava oireisto voidaan saada hallintaan, jolloin häiriö on poistunut.
        Erikseen on sitten loppuelämän sairaudet, joista tietää, että terapian lisäksi lääkehoito on välttämätön; mm. bipo, sitsof.


      • Anonyymi

        No. tässä juuri kerrot kuinka sivistymätön olet. Persoonallisuushäiriöt eivät ole sairauksia, ja juuri siksi pyritään skid-testeillä erottamaan persoonallisuuhöiriöt mielenterveyssairauksista. Kun persoonallisuushäiriöitä ei pystytä paranatamaan, mutta jonkun verran voidaan lähinnä terapialla auttaa pärjäämään. Mielnterveyshäiriössä ja sairauksissa taas voidaan itse sairautreen löytää apua ja jopa parannus lääkkeiden (jotka eivät auta persoonallisuushäiriöön) ja tarvittavan terapian avulla.


    • svdb

      Anteeksi jos on hölmö kysymys, mutta miten nämä tulokset nyt sitten lasketaan?
      Kiinnostuin tekemään tämän.

      • Anonyymi

        Tuloksia ei voi "laskea". Haastattelija antaa oman arvionsa useiden tuntien keskustelujen jälkeen. Kysymykset on olemassa keskustelun aikaansaamiseksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuloksia ei voi "laskea". Haastattelija antaa oman arvionsa useiden tuntien keskustelujen jälkeen. Kysymykset on olemassa keskustelun aikaansaamiseksi.

        Ei ole useamman tunnin keskustelu, ei mennyt edes tuntia mulla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuloksia ei voi "laskea". Haastattelija antaa oman arvionsa useiden tuntien keskustelujen jälkeen. Kysymykset on olemassa keskustelun aikaansaamiseksi.

        Niinpä, eli riippuu täysin haastattelijasta, minkälaiseen tulokseen päätyy.
        Eikä hänkään tietenkään yksin päätä lopputuloksesta, mutta voi suuresti vaikuttaa siihen, koska juuri hän on haastattelun suorittanut.


    • Noita2

      Minä hakeuduin terapiaan, koska lasteni isä kuoli, hänen sukunsa jätti minut (oma perhe asui muualla) ja jäin yksin kahden huutavan lapsen kanssa. Elämä oli todella raskasta silloin. 10 vuotta myöhemmin sain tietää, että ne oli läimässeet minulle rajatilapersoonallisuushäiriön. Se tuli toisessa yhteydessa esille. Minä siihen, että anteeksi, mikä rajatila? No psykiatri kysyi, että onko minulle tehty testit, johon minä, ettei tietenkään, eikä koko hommasta ole edes kerrottu. Kerroin sen aikaisen tilanteen ja kielsin minulla olevan kyseisiä oireita. Tunnen oireiston, koska olen aina ollut kiinnostumuit psykologiasta. Psykiatri sitten poisti koko diagnoosin. Älkää kysykö miten. En uskonut sen olevan mahdollista.

    • 8h7g65e4

      " Taulukko 1. Epävakaan persoonallisuuden diagnostiset kriteerit ICD-10-tautiluokituksen ja
      http://www.kaypahoito.fi/web/kh/suositukset/suositus?id=hoi50064

      F60.30 Impulsiivinen häiriötyyppi 301.83
      Huomautukset:
      - Impulsiivista häiriötyyppiä luonnehtivat etenkin tunne-elämän epävakaus ja yllykkeiden hallinnan puute.
      - Väkivaltaiset purkaukset ja uhkaava käytös ovat tavallisia, etenkin reaktiona muiden kritiikkiin."

      Yllykkeille ei aina hallintaa?

    • Anonyymi

      Osa testin kysymyksistä voi löytyä netistä, kuten yllä linkissä ohjattu, mutta kysymykset itsessään ei anna mitään diagnoosia. Nämä toisen osion kysymykset toimii potilaan ja haastattelijan välisen keskustelun pohjana. Haastattelija tekee omat arvionsa keskustelujen pohjalta. Nämä haastattelut vie useita tunteja ja suoritetaan monesti usealla erillisellä käynnillä.

      Persoonallisuushäiriö ei varsinaisesti sairaus ole, mutta sen tunnistaminen auttaa löytämään keinoja selvitä arjesta tai sosiaalisista suhteista.

      Persoonallisuushäiriöisellä on usein ongelmia omassa elämässä tai sitten hän voi aiheuttaa niitä läheisilleen. Jos haluaa tehdä muutoksia elämässään, voi persoonallisuushäiriön selvittämisestä olla itselle hyötyä.

      Kukaan ei tähän pakota. Mutta halutessaan voi yrittää opetella uusia käyttäytymistapoja. "Leiman" voinee pyytää poistettavaksi jos itse ei halua uskoa siihen, että itsessä olisi petrattavaa.

      • Anonyymi

        Juuri näin, haastattelija tekee oman arvionsa ja haastattelijana psyk. sairaalassa voi toimia esim. apuhoitaja. Onko apuhoitaja kykenevä suorittamaan tällaista psykometriikkaa? Koko potilaan hoito ja kuntoutus saattaa mennä aivan ##### yhden tällaisen testin seurauksena.


      • Anonyymi

        Ensiksi tuo, että " persoonallisuushäiriö ei ole varsinaisesti sairaus ", niin minkä takia sillekin asetetaan diagnoosi ?
        Sairaudethan diagnosoidaan.

        Ja toiseksi, sitä " leimaa " ei ihan noin vain pyydetä poistettavaksi. Tai ainahan voi pyytää, mutta huonosti uskon siihen, että sitä kukaan poistaisi ( ei ole ainakaan omalla kohdallani toiminut ).
        " Leima/leimat " pysyvät historiassa koko elämän loppuun asti, vaikka kyseisen " sairauden " oireita ei olisi ollut useampaan kymmeneen vuoteen.

        Ne " leimat " ovat isona esteenä myöhemmin esim. somaattisen sairaan-/terveydenhoidon puolella. Lääkärit ( ei psyk. ) valitettavan usein osaavat tehdä " leimoista " itselleen ongelman kohdatessaan potilaan. Potilas ei hyödy ainakaan sellaisesta tippaakaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      71
      3240
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2832
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      22
      2648
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2608
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      20
      2486
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2325
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      210
      1783
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1727
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      37
      1600
    10. Dear mies,

      Hymyiletkö ujosti, koska näet minut? 😌
      Ikävä
      18
      1446
    Aihe