Ateistisia harhoja

- Virtanen -

Ateistit ajattelvat usein, että heidän ateistinen ja materialistinen ajattelutapansa ja maailmankuvansa olisi neutraali, koska se on uskonnosta "vapaata". Itsekunkin, niin ateistin kuin teistin, maailmankuva ohjaa hänen arvojaan ja ajatteluaan sekä myös sitä miten hän suhtautuu eri asioihin ja ilmiöihin. Ateistin ajattelutapa ja maailmankuva eivät ole neutraaleja, vaan niitä ohjaa ja suodattaa oma ajattelutapa.

Ateistin ongelmana on lisäksi hänen harhaluulonsa ajattelutapansa neutraaliudesta, joka saa hänet ajattelemaan, että sama "neutraali" maailman kuva ja ajattelutapa pitää ohjata muitakin. Tämä näkyy esimerkiksi siinä, että ateistin on hyvin vaikea hyväksyä kristillistä kasvatusta. Ateistin mielestä lapselle pitäsi antaa "neutraali" lähtökohta elämään eli toisin sanoen ateistin oma maailmankuva ja tapa ajatella. Myös aikuiset teistit pyrittiin väkivalloin "aivopesemään" ateistiseen "neutraaliuteen".

Tämä "neutraaliuden" näkemys on tuonut täydellisen suvaitsemattomuuden muita maailmankuvia ja ajattelutapoja kohtaan kaikissa maissa, joissa ateismi on viranomaisten maailmankuva. Tästä ovat lähihistoriassa esimerkkeinä Neuvostoliiton ja muiden sen liittolaisten tosinajattelijoihin kohdistamat puhdistukset. Neuvostoliitossa ja muissa materialistisen ajattelutavan maissa teistien lapset saatettiin ryöstää vanhemmiltaan ja heidät vietiin pakolla valtion laitoksiin, joissa he saivat tämän ateistien omasta mielestään neutraalin ajattelutavan. Sama käytäntö on voimassa vielä ateistisessa Pohjois-Koreassa ja sitä toteutetaan osittain myös jäljellä olevissa muutamissa maissa, joita johdetaan materialistisen maailmankuvan mukaan.

Tästä on Suomessakin viime vuodelta esimerkkinä entisen ulkoministerin ja nykyisen kansanedustajan Erkki Tuomiojan puhe Skepsiksessä. Puheessaan Tuomioja toi esille sen, että hän ei sallisi vanhempien antaa lapsilleen uskonnollista kasvatusta.

Kaikki voimakkaat maailmankuvat, johtavat diktatuuriin, jos niitä ei ohjaa rakkaus. Jos kristinuskosta jätetään pois rakkaus ja kunnioitus kaikkia kohtaan, niin myös siitä syntyy herkästi pakkovalta. Rakkaus oli Jeesuksen opetuksessa niin suuressa osassa, että jos sen jättää pois niin ajattelutapaa ei voi enää kutsua kristillisyydeksi. Kristitty ei voi olla muuten kuin oman vapaan tahdon valinnan tuloksena. Väkipakko on synnyttänyt aina vain nimikristillisyyttä.

Ateismin toisesta harhasta kirjoitan seuraavassa testissä. Ateistit näkevät, että ateismi ei olisi oppi tai ismi, kuten mikä tahansa teistinen oppi. Todellisuudessa ateismi sisältää oppeja ja järjestäytynyttä toimintaa ateismin eteenpäin viemiseksi.

9

306

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ..........

      "Todellisuudessa ateismi sisältää oppeja ja järjestäytynyttä toimintaa ateismin eteenpäin viemiseksi."

      Ei, ei sisällä....ei todellakaan sisällä. Ateismi on minulle sitä että en usko jumalia olevan olemassa, ja se siitä. En minä ajattele koko asiaa päivittäisessä elämässä. Käyn koulussa, kaupassa, kaljalla ja kavereilla. En ajattele uskontoja enkä "ateismia" normaalisti lainkaan. Iltaisin joskus eksyn tänne kiusaamaan itseäni teidän kirjoituksillani kun ei ole muuta tekemistä. Ateismi ei ole mikään oppi jonka mukaan eletään. Silloin ei vain uskota että jumalaa on olemassa ja sillä hyvä.

      • ...............

        "Ateistit ajattelvat usein, että heidän ateistinen ja materialistinen ajattelutapansa ja maailmankuvansa olisi neutraali, koska se on uskonnosta "vapaata". Itsekunkin, niin ateistin kuin teistin, maailmankuva ohjaa hänen arvojaan ja ajatteluaan sekä myös sitä miten hän suhtautuu eri asioihin ja ilmiöihin."

        Ateistin maailmankuva voi olla neutraali vain siltä osin että uskonto ei liity päätöksentekoon eikä mielepiteisiin. Jokaisella on toki omat poliittiset ja maailmankatsomukselliset ajatukset, siitä ei pääse mihinkään.

        Ateismi ei myöskään välttämättä ole materialismia. Itsekkin pyrin elämään mahdollisimman vähällä kuluttumisella ja turhan roinan ostamisella. En pidä rahaa enkä omistuksia suuressa arvossa....

        Elät jossain uskis harhamaailmassa jossa kaikki ei-uskovat ovat sinua vastaan......ota huomioon että ne joita oikeasti jokin kampanjointi ynnämuu kiinnostaa ovat marginaalinen osa "ateisteista" (en pidä termistä koska se antaa kuvan jostain opista jota se ei ole). En voi väittää että en olisi iloinen uskonnon virallisen aseman viemistä kouluista ynnämuista, mutta pääasiana pidän ettei minun tarvitse siihen sotkuun lusikkaani työntää.


    • Atte Ateisti

      "Todellisuudessa ateismi sisältää oppeja ja järjestäytynyttä toimintaa ateismin eteenpäin viemiseksi. "

      Kuuuuten mitä?

      Ei ole olemassa yhtä ateistista oppirakennelmaa. Tiet ateismiin voivat kulkea montaa reittiä, myös tunnustuksellisen uskonnon kautta. Kaikki eivät ole synnynnäisiä Marxin kannattajia, syntyisin vasemmistolaisesta perheestä tai pohjoiskorealaisia, kuten täällä palstalla eräät mielestään fiksut olettavat.

    • paha ateisti

      "Ateistin mielestä lapselle pitäsi antaa "neutraali" lähtökohta elämään eli toisin sanoen ateistin oma maailmankuva ja tapa ajatella. Myös aikuiset teistit pyrittiin väkivalloin "aivopesemään" ateistiseen "neutraaliuteen". "
      Ateisti ajattelee yksilönä, kuten uskovakin. Eri ateisteilla on yhteistä ajattelua vain se, että Jumalia ei ajatella olevan. Luultavasti hyvin harva ateisti haaveilee mistään uskovan aivopesusta.

      Vanhemmat saavat päättää lastensa kasvatuksesta. Vaikka en pidä siitä, että lapsista lähtien ihmisiä kasvatetaan uskomaan Allahiin tai Jahveen, en sitä voi kieltääkkään. Onko kristitystä hyvä, että lapsia kasvatetaan muslimeiksi?

      Mielestäni neutraalia kasvatatusta olisi se, että lapsille kerrotaan uskonnoista, mutta ei väitettäisi minkään niistä sisältävän totuutta. Ihmiset nimenomaan kasvatetaan uskontoihin, muutoinhan muslimiperheissä käännyttäisiin kristityksi ja päinvastoin.

      Kristityt puhuvat valinnan vapaudesta, mutta vastustivat viimeiseen asti Suomessa uskonnonvapauslakia 1923. Ihan vain vapauden puolesta?

      Minkä tahansa uskonnon edustaja tai uskonnoton pystyy hirmutekoihin. Demokratia, ihmisoikeudet ja lait
      ovat oikea tapa taata inhimillinen kohtelu yksilöille.

      Uskonnot ja valtiovalta on oltava erossa, jotta tasapuolisuus toteutuu. Uskonnonvapaus on oltava, jotta ihmiset saavat uskoa ja harjoittaa haluamaansa uskoa tai olla uskomatta. Lasten pakkoliittämistä ja aivopesua uskontoihin ei voine estää, mutta täysikäisenä voi erota. Sinäkin olisit hurskas muslimi Saudi-Arabiassa.

      Minusta tärkeintä on, että ihmisellä on täysi valinnan vapaus ja oma tahto. Olen eronnnut kirkosta, mutta vaimo ja lapset kuuluvat. Lapsien kanssa olen keskustellut uskonnoista vasta, kun ovat käyneet rippikoulun ja kyselleet aiheesta. Suurimmat uskonnot on syytä jo yleissivistyksen takia tuntea ja siinä parhaiten auttaa koulun opetus.

      Tunnustuksellinen opetus kuuluisi ihmisten vapaa-ajalle.

    • tietty.

      Otsikon luettuani veikkailin mielessäni, monennessako lauseessa tai kappaleessa kirjoittaja siirtyy kommunismiin tai Neuvostoliittoon.

      Ja tulihan se sieltä, kolmannessa kappaleessa! Näillä ateistien vihaajilla on termit, käsitteet ja yleensä kaikki normaalielämän asiat totaalisesti hukassa, kun pelkällä jeesustelulla eletään. Jotkut tosin myös yrittävät ärsyttää kirjoittamalla tahallaan päättömyyksiä. En tiedä, kumpaan kategoriaan aloittaja kuuluu, mutta eipä paljon kyllä kiinnostakaan tietää.

      • Terapeutti x

        Mutta mitä muutakaan voi ennakoida fundamentalistikristitystä jota vaivaa ylimielinen mania ja parnanoia.


      • aloittajako?
        Terapeutti x kirjoitti:

        Mutta mitä muutakaan voi ennakoida fundamentalistikristitystä jota vaivaa ylimielinen mania ja parnanoia.

        No, fundamentalistiateistilta ei kai voine muuta odottaakaan.


      • ...
        aloittajako? kirjoitti:

        No, fundamentalistiateistilta ei kai voine muuta odottaakaan.

        Aloittaja on Taliaivo, ja sekin on lievä ilmaus.

        "No, fundamentalistiateistilta ei kai voine muuta odottaakaan."
        mitäs luulet ihmisen reagoivan tuommoisen epätodellisen provotekstin jälkeen? kiitoksiako???

        Semmoista ei olekkaan kun fundamentalistiateisti, vai uskotko että on olemassa kommunistinatsejakin?


    • valaistunut silli

      Ateismi ja uskonnot ovat pahimmillaan samaa huttua. Neutraaliuskin ja siitä lässytys on samaa huttua myöskin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      207
      8351
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4718
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      30
      2275
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2168
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1955
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1845
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1756
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1756
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1663
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1468
    Aihe