POSTITALO MUUNTUU SUOJELTUNAKIN PARILLA MILJOONALLA MAINIOKS KE

POSTITALO MUUNTUU SUOJELTUNAKIN PARILLA MILJOONALLA MAINIOKS KESKUSTAKIRJASTOKS!

PERJANTAIN 13.11.09 HELSINGIN SANOMAN C-SIVUSTOLLA ARKKITEHTI ERKKI MÄKIÖ PÄTEVÄSTI PERUSTELI MITEN JOIDENKIN JUPINOISTA HUOLIMATTA POSTITALO ON HYVINKIN MUUNNETTAVISSA KAIPAILLUKS KESKUSTAKIRJASTOKS. SIIN ON KELPO TALO KESKELLÄ KYLÄÄ,IHMISVIRTOJEN VIERELLÄ.

HELSINGISSÄ ON ENTUUDESTAAN YMPÄR KAUPUNKIA KYMMENIÄ ERILAISIA,ERI TOIMIJOIDENKIN KIRJASTOJA. SUURUUDEN,EHKÄ VIEL JOTAIN MUUTAKIN HULLUUTTA ON LISÄÄ MAMMUTTEJA SUUNNITELLA TAI PERÄTI VAKAVISSAAN TOTEUTTAMAAN RUVETA,KUN KELVOLLISIA KIINTEISTÖJÄ HYVILLÄ PAIKOILLA JONOKS ASTI ON!!!

JOS VIEL LISÄÄ TILOJA ERILAISIIN TARPEISIIN JA ERILAISILLE KIRJASTON KÄYTTÄJILLE KAIVATTAIS,NIIN LASIPALATSIIN JA VANHALLE LINJA-AUTOASEMALLE NIITÄ ERINOMAISESTI SIJOITTAA VOIDAAN.

k mikko

3

398

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • semmosta se on

      Jos jokainen vanha talo olis suojeltu ja niitä ei sais muuttaa mailma olis ihan erinäkönen. Toisaaltaan monet uudet talot, kuten se hotelli joka on suunniteltu sinne torin viereen on RUMA. Jossakin tuossa välissä lienee se hyvä tapa. Stokka aikanaan säästi talon ULKOISEN olemuksen, kun laajensi ja sisätä sitten uusittiin kaikki... toimii oikeen hyvin.

      Silti tämä POSTI-talo on muutakin kun talo. Aikanaan se oli pää posti, jossa oli pelkkää postin omaa aktiviteettia, mut nykysin posti on vain käsite tuosta talosta. Kun sitten ITELLA tuli uudeksi nimeksi postille, se oli juntein temppu mitä koko postin historiassa on tehty. Miksi NIMI muutettiin??? Se olisi pitänyt ehdottomasti jättää ihan SUOJELU syistä. Selitää sitten turistille, et suomessa EI OLE postia vaan "joku" ITELLA. Eihän tuo uusi nimi kerro yhtään mitään firmasta mitä se edes tekee...

      • Postipete

        Mihin se posti on muka Suomesta kadonnut? Kaikkien postien seinässä näyttää lukevan edelleen posti, myös Helsingin pääpostin joka seinässä ja ovissa. Ohjaa vaan kaikessa rauhassa japanilaiset ja muutkin turistit postiin.

        Itella on samanlainen kansainvälinen yritysten logistiikkapalvelujen nimi kuin lukuisilla muillakin euroopan (entisillä) postifirmoilla. Kun näet täällä TNT:n väreihin teipatun auton, siinä kulkee Hollannin posti, DHL:n auton omistaa Saksan posti, Bringin värit kuuluvat Norjan postille...

        Näistä nimistä ei tavallisen kansalaisen tarvitse hepulia saada eikä ne Itellaa enempää kerro mitä ne tekevät. Posti on posti edelleen Saksassa, Norjassa, Hollannissa - ja meillä Suomessa.


    • Joukossa Tiivistyy

      Postitalo on aivan erinomainen paikka ja tila keskustakirjastolle. Sinne mahtuu riittävästi aineistoa esimerkiksi sisäpihalle saadaan kattamalla bling-bling-paveluja, joita idearyhmät kiihkesti keksivät koko ajan.

      Saunan, jaappanilaisen puutarhan ja kiipeilyseinän lisäksi sinne kannatta sijoittaa leipäjono, rokostusjono ja pikkujouluajan taksijono. Näin kirjasto ja ihmiset todella kohtaavat!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      283
      19246
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      86
      3642
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      124
      2265
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      196
      1956
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      142
      1860
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      293
      1620
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1362
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      88
      1318
    9. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      149
      1172
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      242
      1069
    Aihe