Tarina ”American Express maailmasta”

Tapio Lindqvist

Otin reilu kuukausi takaperin mainostuksen lumoissa American Express Gold, kortin. Mainoksissa puhuttiin rajattomasta luottorajasta ja 1350 €/21 vrk nosto mahdollisuuksista suomessa ja ulkomailla. Vielä kehoitetaan, että keskittämällä kaikki ostoksesi kortille saat paljon bonuspisteitä joilla pääset tutustumaan American Expressin ainutlaatuiseen maailmaan.

No teinpä työtä käskettyä ja laitoin kaikki kulut päivittäistavaroista lähtien kortille. Olin sunnitellut viikonloppuna lähteä huonekaluostoksille, mutta sain kuitenkin torstaina puhelun American Expressiltä. Ajattelin ensin että tulee kehuja että olen käyttänyt korttia kuten mainostettiin, mutta puhelun sävy olikin hieman synkempi. Sisältö oli osapuilleen seuraava:
AMEX: Hei, ajattelimme mainita sinulle että suljimme korttisi
Tapsa: ööö, miksi?
AMEX: Olet käyttänyt sitä liikaa
Tapsa: Olen saanut vain yhden laskun ja maksanut sen ajallaan, eli mistä kenkä puristaa?
AMEX: Täällä on jo 2000 € saldo ja olet uusi asiakas.
Tapsa: ???
AMEX: Hyvää päivänjatkoa

Hetken häkellyksen jälkeen aloin pohtia, että rajaton luotto on aika erikoinen käsite, koska pankkini Visa Gold kortin luottoraja on 3000 – 10000€. No jäi sitten huonekalut ostamatta, koska olin suunnitellut maksaa ne palkkapäivän jälkeen kortin laskulla, mutta olin näemmä jo uppotunut syvälle American Expressin ainutlaatuiseen maailmaan.

American Express Gold -korttiehdoissa on tällainen asiakasystävällinen ehto: ”American Express voi oman harkintansa mukaisesti ja ennalta ilmoittamatta kieltäytyä hyväksymästä Veloitusta tai Veloituksia, eikä se ole vastuussa Kortinhaltijalle tai kenellekään muulle kieltäytymisen aiheuttamista menetyksistä tai vahingoista”.

Toki jos nettisivuilta katsot kohdasta korttiehdot, etkä korttiehdot Green tai Gold-kortille tähän on laitettu lisäehdot, ”petoksen estämiseksi tai muusta perustellusta syystä”. Huomiona vielä että nettisivuilta ei ole mahdollista hakea muuta kuin Green tai Gold –korttia.

Lisäksi Gold -korttiehtojen lukeminen oli internetistä aika haastavaa, koska ainoastaan ensimmäiselle sivulle oli mahdollista mennä, ”seuraavalle sivulle” -linkki antoi ilmoituksen ”Not found”, tästähän englannin kielen taitoinen voisi päätellä että sopimuksessa on vain yksi sivu. Mutta taas jos katsotaan korttiehdot kohdasta niin siellä onkin paljon enemmän kohtia?

Entinen American Express Gold kortin omistaja.

12

10428

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 234tr

      American Express on mennyt koko ajan vaan huonnommaksi. Itse en ole ko. kortin omistaja enkä aio tullakkaan. Avauduin toisaalla siitä ettei koko firma myöntänyt Greenkorttia. Tuloni on reilusti yli mitä vaativat greencardiin. luottotiedot puhtaat, vakaa työnantaja. Ehkä nuori ikäni 23v oli se ratkaiseva tekijä. Kaikki 23v eivät ilmeisesti koskaan hoida laskujaan. En tiedä mutta ehkä Suomen asiakastieto on sitten mokannut koska ei ole muistanut ilmoittaa minulle merkinnästä joka näkyy vain luotonantajille- ei minulle.

      Lisäksi 2000e jälkeen kortin sulku on jo naurettavuus. Ymmärrän jos olisi entuudestaan 2000e ja olet menossa ostamaan 5000e kertaostosta. Mutta mutta.. No saahan amex tehdä näin, sinällään ei ole rikkonut mitään ehtoja. Mutta on nähty miten käy. Asiakkaat kävelee ovesta ulos enkä ihmettele yhtään.

      Ymmärrän sen näkökohsan, että kortin käyttöä tarkkaillaan. Eihän oikeasti käyttörajatonta korttia ole olemassakaan, ainakaan luottokorttina. No ehkä musta amex mutta väitän, että löydän ostoksen joka ei silläkään mene välttämättä läpi ilman luotonvalvonnan hyväksyntää- jos silläkään. Asiakkaille pitäisi heti kortin antamisesta asti kertoa paljonko voi käyttää korttia ilman ongelmia ja kertoa minkä jälkeen tulee olla yhteydessä luotonvalvontaan.

      Amex yrittää tällä "ei käyttörajaa" slouganilla porskuttaa eteenpäin. No onhan se todistetusti nähty miten on käynyt monelle. Moni on myös kertonut ettei heillä ole ollut lainkaan ongelmia. Ja uskon kyllä tottakai. He ovat olleet pitkään asiakkaina ja on luottohistoriaa enemmän. Ongelma Amexilla on etteivät he kerro selkeästi uusille kortin käyttäjille mitä tämä kortin käyttörajattomuus tarkoittaa oikeasti.

      Suomen Amexin markkinointiosasto on suoraan sanottuna kädetöntä porukkaa. Tai sitten syy on emoyhtiön tuolla jenkeissä. Luulevat varmaan, että suomalaiset ovat yhtä tyhmiä kuin jenkit ja sietävät tällaista kohtelua. Ei suomenkaan Amexin markkinontia paljoa päätä pakota kun eivät osaa kertoa emoyhtiölle miten korttia saisi paljon paremmin kaupaksi.

      Väitän, että jos markkinnointi tapaa muutettaisiin niin koko homma muuttuisi.

      • 234tr

        Mm. Diners Club ja Eurocard Gold on myös käyttörajattomia kortteja. Nekään eivät oikeasti ole käyttörajattomia mutta niistä en ole kuullut moitteen sanaan- ainakaan isommassa mittakaavassa.

        Ainahan joku valittaa, ei mikään yritys voi kaikkia miellyttää. Mutta Amex on tässä huippu, varsinainen mestari tärvelemään maineensa.


      • hkitapsa
        234tr kirjoitti:

        Mm. Diners Club ja Eurocard Gold on myös käyttörajattomia kortteja. Nekään eivät oikeasti ole käyttörajattomia mutta niistä en ole kuullut moitteen sanaan- ainakaan isommassa mittakaavassa.

        Ainahan joku valittaa, ei mikään yritys voi kaikkia miellyttää. Mutta Amex on tässä huippu, varsinainen mestari tärvelemään maineensa.

        Minulla on ollut Diners jo muutaman vuoden, ostin sillä viime keväänä lomaosakkeen Thaimaasta etumaksu n. 6 000€. Siinä piti kyllä soittaa vahvistuspuhelu sinne luotonhallintaan, ne vaan kysyi että ootko tosissasi ja sitten sano että ei sitten mitään. Siinä on vaan se vika, että se käy varsinkin netissä tosi heikosti.


    • Naurattaa

      Kokeilin itsekin joskus (en vieläkään ymmärrä miksi) tätä korttia kun sitä jossain messuilla tyrkytettiin, mutta vuoden päästä kun alkoivat pyytelemään 150 euron vuosimaksua nauroin paskaisen naurun ja heitin kortin jorpakkoon.

      En ymmärrä henkilökohtaisesti miksi pitäisi olla jokin muu kortti kuin Visa tai Mastercard. Olen yrittänyt löytää jotain perusteita niiden hankkimiselle, mielestäni niiden tarjoamat palkinto-ohjelmat tai vakuutukset eivät kyllä ole riittäviä perusteita noin paskojen korttien hankkimiselle. Esim. Visa ei ole koskaan nipottanut mistään ostoksistani mitään ja kerran kun minua omaa tyhmyyttäni huijattiin nettikaupassa, sain Visan riskienhallinnalta rahani takaisin. Itse pidän Visaa täysin riittävänä korttina (siis oikeata visaa, ei mitään leikki-Electronia.)

      • member since 2000

        Visa on nykyisellään aivan paska, ja mm. aiheeton veloitus aiheutti sen että vaadittiin minua esittämään kuitteja että josko sittenkin olisin tehnyt saman ostoksen kahteen kertaan. Amexille taas riitti soitto että en maksa baari-illan maksuja päivältä (torstai) jona en ole siellä ollut - luultavasti oikeita veloituksia perjantailta mutta väärälle päivälle, homma oli sillä sillä selvä. Amexissa on todella etua että voi käytellä korttia vapaasti kunhan maksaa laskut, paska visa sen sijaan lakkaa toimimasta kesken laskutuskauden.


      • Käteinen kunniaan
        member since 2000 kirjoitti:

        Visa on nykyisellään aivan paska, ja mm. aiheeton veloitus aiheutti sen että vaadittiin minua esittämään kuitteja että josko sittenkin olisin tehnyt saman ostoksen kahteen kertaan. Amexille taas riitti soitto että en maksa baari-illan maksuja päivältä (torstai) jona en ole siellä ollut - luultavasti oikeita veloituksia perjantailta mutta väärälle päivälle, homma oli sillä sillä selvä. Amexissa on todella etua että voi käytellä korttia vapaasti kunhan maksaa laskut, paska visa sen sijaan lakkaa toimimasta kesken laskutuskauden.

        Menisikin niin, että "voi vapaasti käytellä kunhan maksaa laskut". Maksoin kultaisella Amexilla perheemme tammikuun etelän matkan; varaus marraskuun lopussa n. 900€ ja nyt 16.12 loput 4700€. Varmuuden vuoksi soitin luotonhallintaan, etteivät alkaisi ihmetellä. Miten kävikään!! Yks kantaan ilmoitettiin, että kortti suljettu siihen asti kunnes tekee suorituksen kertyneestä saldosta. Missä lasku?!? Normaalisti olen tottunut Visan kanssa, että kertynyt saldo maksetaan kunhan lasku on saapunut kotiin, ja siinäkin on vielä pari viikkoa eräpäivään!!

        Kovasti tyrkyttävät korttia lentokentillä ja mainoksilla. Jos erehtyy ottamaan kortin ja vieläpä käyttämään sitä niin paiskataan kortti kiinni! Luotonhallintaan lähti kyllä katkeran sävyinen viesti. Huomautettakoon vielä etten maksanut matkaa kortilla, koska ei ole käteistä vaan siksi koska sellaisen nyt sattui olemaan.

        Ilmoitin luotonhallintaan, että suoritan koko summan lähipäivinä ja sen jälkeen luulen, että saavat pitää korttinsa, siirryn pelkästään Credit- ja debit-kortin sekä käteisen käyttöön!


    • en suosittele

      amex on paska ja sen hoitajat äksyjä piikoja ja huonoa käytös ymm,palvelua ja rahastuksen maku suussa

    • Ihmetteleväine

      En ymmärrä miksi kukaan maksaa 150 eur tai 240 eur tai ylipäätään jotain luottokortista joka ensinnäkin on aivan tavallinen maksukortti.

      Itse joskus erehdyin tuommoisen tarjouksen ottamaan mutta nauroin todelle kun siitä olisi pitänyt maksaa. Älkää menkö tällaiseen "halpaan"

      • staatus-arvoa !!

        Juurikin siksi, että se tosiaan maksaa niin paljon. Miksi ihmiset ostavat D&G:n merkkipaitoja, vaikka saman paidan ilman merkkiä saa 1/4 hinnalla. Tämän tyyppisissä korteissa on status-arvo, mitä ei VisaElectronilla ole. Henkilö voi näyttää maksaessaan kultaisella Amexilla, että ei tässä pikkurahasta elämä ole kiinni. Toki paremmissa korttiluokissa tulee jotain höpöhöpö-etujakin, mutta tuskin ne kenelläkään ovat syynä.

        Luottokorttien kuningas musta Amex vaatii, että kortinhaltijan on ostettava vuoden aikana vähintään 250 000$ arvosta korttia käyttämällä. Muuten oikeus tuon kortin pitämiseen evätään. Vuosimaksu on myös muutamia tonneja, mutta ei se ole se pointti.


    • ei poikkeuksellista

      Eiköhän tuo ole tyypillinen toimintamalli kaikissa "rajattoman luoton" korteissa. Kaksi tonnia kuulostaa kyllä tosi pieneltä hälytysrajalta, mutta jonkinlainen turvamekanismi siinä täytyy olla. Muuten kävisi niitä ylilyöntejä, että jotkut ostaisivat pari autoa ja kesämökin heti kun luottokortti olisi käsissä.

      Monet pankitkaan eivät myönnä luottokorttia ennen kuin useamman kuukauden palkkatulot ovat tulleet säännöllisesti tilille. Sen jälkeen myönnetään pienellä luottorajalla oleva kortti ja vasta kun pankin puolelta asiakas on todettu "luotettavaksi maksajaksi", niin korttiin voi saada sen kympin luottorajan.

    • Eurocard COLD

      Amex on jonin verran parempi kuin Eurocard Gold. Eurocard gold pisteet ovat naurettavia, jotain ylihintaista muumimukia tuhansilla pisteillä ja rahalla. http://www.pikavipit.me/eurocard-gold-kokemuksia
      Joku S-Visa on ilmainen ja toimii kun vaan lasku on maksettu.

    • Minäminäminäminä

      Katsotaanko eläketulot ;akituiseksi työpaikaksi säännölliset hän ne ovat entä nuo tulorajat ja vaikuttaako ihan oma asunto positiivisesti hakemukseen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      49
      4985
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3277
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1412
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1245
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      957
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      728
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      697
    Aihe