Suomalaisuus KALLISTA

VOIHAN !!!!!

Kävin tuossa tänään kaupassa, piti ostaa tomatteja. Siinä vierekkäin oli Kotimainen ja Espanjalainen.
Kotimaisen hinta 4.40 kg, Espanjalainen 0,99 kg, ei voi olla totta, nuo Espanjalaiset on tuotu vielä lentorahtina Suomeen, sitten vielä sama rahti kauppoihin kuin kotimaisilla. Sitten jotkun vielä ihmettelee ettei ole varaa ostaa kotimaista, kyllä Suomi on kallis maa. Tämä oli nyt vertaus, muillakin kotimaisilla tuotteilla on sama hintakehitys, ei ihme jos kotimainen alkaa hiipumaan, päättäjät herätkää, pitäis ehkä tehdä jotain. Niin Suomalainen poliitikko ehkä, se on ainut minkä tajuaa.
Niinhän se on että Nokian puhelinkin kannattaa jo ostaa jostain ulkomailta.
Puhumattakaan AUTO, jne........................

20

1429

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 26

      niin kukapa tietäisi totuuden kumpia kannattaa syödä ? vai kannattakoo kumpaakaan,
      meillä ei syödä kumpaakaan, ei koskaan.


      en minä ainakaan, ei 70-kymppiset vanhempani, tuskin 90-kymppiset isovanhempanikaan, jotka kukaan eivät ole tomaattia syöneet.

      muuten tomaateissa on 200 kaloria kilossa, eli nuokin 1 € kilo ovat kallista ruokaa.

    • S.Uomalainen

      Suomalaiset eivät osta niitä. Jos ostaisivat, voisivat hinnatkin ehkä pudota. Mietipä sitä. Minä en onneksi ole niin köyhä, että ostaisin halvinta mahdollista, vaan ennemmin suosin kotimaista.

    • tomatit

      sehän on vanhasen ja sommpujen maa tällä hetkellä asun ulkomailla ja kahella kympillä elelen viikon herroix täällä maksaa 3kiloo tomatit euron 3kiloo aplarit 1,50

    • Kyllä kauppias hoitaa homman niin kuin mainoksissakin luvataan

    • laske ite

      Ja mietitkö yhtään mikä on siellä espanjassa sen tomaatin kasvastuskustannus? Sama kateprosentti (iso kuin mikä, mutta kuitenkin sama) on yleensä kotimaisilla ja ulkomaisilla vihuilla kaupassa, siis kauppias vetää välistä, mutta ei sen enempää kuin muissakaan tuotteissa.
      Verrataampa nyt tätä esimerkkitomaattia:
      Espanjassa:
      Kasvattelet puoli-ilmaisia tomaatintaimia maassa 365pv. vuodessa, maksat pientä palkkaa paikalliselle tomaatin poimijalle, joka tekee 16h työpäivää 7pv. viikossa.
      Suomessa:
      Kasvattelet puoli-ilmaisia tomaatintaimia maassa 3-5kk vuodesta, sitten rakennat ison kasvihuoneen, lämmität, korjaat ja valaiset sitä sitä isolla rahalla, jotta voit kasvattaa loput 7-9kk tomaatteja, ja vielä maksat työehtosopimuksen mukaista palkkaa työntekijöille, jotka työskentelevät 7,5h 5pv. viikossa ja muistat vielä maksaa korkeammat verot/eläke/sairausvakuutusmaksut kuin espanjalainen.

      • ei oo vanhast täällä

        mistä oot kuullu et espanjalaiset tekis 16h päivässä töitä ylensä meitin vierus pellolla tekee aivan muut henkilöt kuin espanjalainen se yleensä möykkää ohjeit peltonsa vieressä ja palkkauksesta voi olla erimieltä kun kattoo mimmosilla autoilla duunarit tulee ei voi kuin sanoo että huhu suomessa jää haaveex ne autot ainakin mulle mut täällä kaikki on mahdollista meitsikin tekee töitä suomalaisella sisulla niin tullaan sanoo et eletäänpähän maan tavalla et 9töihi 2siesta joka on abaut 4h sit oot parituntii duunis ja sit lähet himaa et sille meitillä täällä et hyvä täällä on olla ja toiseks täällä elää 20 e VIIKON tai toisenki jos oikein osaat ostaa


    • Espanjalaisia 0,99

      kilo. Hyviä oli ja huomasi että oli kasvatettu oikean auringon alla , eikä keinotekoisesti kasvihuoneessa.

      Kyllä suomalaiset tomaatit jää kaupan hyllylle ja kauppiaskin sen huomaa ja tekee sen jälkeen uudet tilaukset ulkomailta;)

      • .,.,.,.

        asiakkaana ainoastaa aromikkaita suomalaisia tomaatteja. Täytyyhän tomaatinpoimijoillekin palkka maksaa ja kun Suomessa on suuremmat palkat kuin vaikkapa Espanjassa.


      • Perseellään

        Voisi kasvattaa myös Suomessa hinnaksi voisi pistää vaikka 25 euroa kilo kyllä varmaan jotkut fanaatikot voisivat niitä ostaa koska ne on kasvatettu SUOMESSA.

        Vaikka eihän kasvihuoneviljely ole maataloutta.
        Vai tukeeko KEPU tätäkin hommaa.


      • voisihan..

      • Elän syödäkseni

        Itse en pidä muuta kuin suomalaisten tomaattien mausta. Oli sitten kasvihuonetomaatteja, ihan sama. Maku ratkaisee, ja sitä on suomalaisissa todella paljon enemmän - ja hyvää makua!

        Olisin valmis maksamaan suomalaisesta tomaatista vaikka 6 euroa kilo. Minulla ei ole ihan pikkurahasta puutetta.


    • euroettu

      Kyllä kauppias tietää, mitä suomalainen haluaa! Osin juuri siksi suomalaiset tuotteet ovatkin niin kalliita ja katteet kauppaketjuille sen mukaiset (tuottajille tosin lohkeaa murto-osa). Onhan suomalaisten kauppaketjujen hintasoja vertailtu muihin EU-maihin ja huippukallista on, korkeiden hintojen päälle kun vielä lisätään korkeaverotus, niin voi vain ihmetellä, kuinka elämä on mahdollista Suomessa!

      • toinen idiootti

        pois suomesta!


    • agagas

      "kyllä Suomi on kallis maa" se on sitä kun jokainen kinuaa isompaa ja isompaa palkkaa samaan aikaan kun haluaa halvempaa ja halvempaa ostaa.

      tilanne on ristiriitainen ja johtaa siihen, että työpaikat suomesta katoaa jättäen jälkeensä valittajien armadan.

    • Rajansa kaikella

      Hei, kerro "Suomalaisuus kallista"-otsikoija, missä olet töissä tai ainakin millä alalla! Minäkin lakkaan ostamasta sinun valmistamiasi tuotteita tai tarjoamiasi palveluita. Ei kannata maksaa, sinun työsi on niin kallista, että teen sen mieluummin itse tai ostan jonkun ulkomaisen tekemää halvempaa tuotetta tai palvelua! Minua ei sinun hyvinvointisi tai elämäsi kiinnosta. Tule toimeen miten lystäät. En halua sinua veroillani elättää. Kiitos!!!

      Näin tämä homma pelaa, joillakin on kaikenmaailman ammattiliitot ym. suojelujärjestöt tukena ja kansa maksaa kiltisti, kun eihän demareita tai kokkareita nyt saa kalleudesta moittia, niitähän pitää vaan ymmärtää, kun ne ovat ammatti-ihmisiä, ja niiden työ maksaa ja se on ihan oikein... Maalaisethan on vaan loisia, joita voi potkia päähän ja haukkua miten lystää, vaikkei heidän elämästään, elintasostaan ja vaikeuksistaan OIKEASTI mitään tietäisikään. Toivon tosiaan, että tässä maassa kaikki joutuu kilpailemaan työstään, myös virkamiehet. Kauppaketjuista puhumattakaan. Vai mistähän luulette rahaa löytyvän kaikkien markettipalatsien ym. rakentamiseen? Alkaisi vähän palkkataso kohtuullistua ja hinnat tippua. Kohtuuttomuus ei kaunista ketään, vaan ärsyttää ja raivostuttaa. Miljoonia vuodessa tienaavat ovat samaa luuta ja nahkaa tai verta ja lihaa kuin köyhemmätkin, eikä heidän verensä ole sen "sinisempää" kuin muidenkaan. Kukaan ei tarvitse kohtuuttomasti enempää kuin muutkaan, koska eivät ole ihmisiä kummempia. Kenelläkään ei ole niin paljon parempaa koulutusta, että miljoonien palkkaerot pitäisi sillä perustella. Kaikki ovat samoja luojan luomia saman auringon alla. Kaikilla ei voi olla yhtä paljon, mutta kohtuuttomuudellakin on rajansa.

      Erityisen ärsyttäviä ovat nämä besserwisserit, jotka moittivat aina toisia, mutteivät muista sitä, että maailman parantamisen voisi aloittaa ensin itsestään ja miettiä sitä, voisiko omassa toiminnassa ja asenteissakin olla jotain vikaa.

      • Valtra56

        Jos kaikki maajussit ajaisi SUOMALAISELLA traktorilla, olisi pohjaa pyytää ostamaan kotimaista. Mutta nekin ostaa hinta/laatusuhteeltaan omasta mielestään parhaan trakstorin tai muun koneen. Eli syödään rauhassa parempia tomaatteja ja muita elintarvikkeita.


      • eepee-ukkeli
        Valtra56 kirjoitti:

        Jos kaikki maajussit ajaisi SUOMALAISELLA traktorilla, olisi pohjaa pyytää ostamaan kotimaista. Mutta nekin ostaa hinta/laatusuhteeltaan omasta mielestään parhaan trakstorin tai muun koneen. Eli syödään rauhassa parempia tomaatteja ja muita elintarvikkeita.

        - huonot on noista myrkyillä kasvatetuista makukokemukset..mutta siinä oli Sinulla pointtia ,että on epäloogista vaatia kotimaisuutta sellaisten taholta ,jotka ostavat ulkomaisen traktorin.
        Eräs katkera sosialisti paheksui kerran sitä ,että tuetaan ns. kannattamatonta maataloutta ,jotta maajussit pystyvät ostamaan niitä traktoreita - eli pitäisikö siis traktoritehtaan duunarit potkia pois...?..:)


    • saunantaakse!

      katsele ikkunasta ulos ja päättele,
      kasvaako suomalainen tomaatti lähipuissa?

      kohta varmaan valitat ,kun ei ole suomalaisia banaaneja myytävänä?

      mene suomen pärniöön ja kerro niille tomaatinkasvattajille,miten
      suomalaisen tomaatin hinta pystytään tuottamaan alle euron kilo!

      uskon, että tulet mustassa pussissa takaisin ilman kiirettä!

      ensikerralla kun menet espanjaa,niin valita
      miksi lapissa tehty poronhattu maksaa siellä niin paljon!

    • willy88

      Olen katsonut ohjelman "A-studio" parisen vuotta sitten .Ohjelmassa näytettiin miten halpoja tomaatteja kasvatettiin Espanjassa.Tomaatit kasvatetaan sielläkin kasvihuoneissa Espanjan eteläosissa aavikkomaisella seudulla missä ei näyttäisi mikään muutenkaa kasvavan.Aavikolla tietenkin valoa on riittävästi mutta ei vettä.Eli vähät vedet käytetään kasvihuoneissa kovalla lannoituksella kasvatetaan tomaatteja.Työvoimana on laittomia Afrikan työläisiä eli sieltä ne halvat tomaatit tulevat ja makukaan ei ole kummoinen vaikka etelässä kasvatetaankin.Alue kärsii muutenki veden vähyydestä mutta pohjoinen Eurooppa tarvitsee talvi aikana tomaatteja kun ei omassa maassa olosuhteet ole mahdollisia kasvattaa edullisesti niitä tarpeeksi paljon.Espanjalaisten farmareiden mukaan näistä mauttomista tomaateista saa vielä hyvän hinnan kuitenkaan Espanjalaiset itse eivät syö näitä tehokasvatettuja tomaatteja vaan me hölmöt pohjosmaalaiset.Sama lienee soijan ihannoijat viherpiipertäjät sademetsää kaadetaan brasiliasta että saadaan ymristöystävällistä rehua ja ruokaa Eurooppaan toiselta puolen maapalloa ???

      • aasi ja apina

        Suomalaisten korvienvälissä on kauppiaitten mainokset, hyvin on mennyt perille usimmalla taholla.
        Tomaatti hih, onneksi ei moni tiedä ostaessaan 3 e kallimpaa, että saattaapi ollakkin samaa satoa kuin 1,50 e viereinen espanjantomaatti. Näin se toimii monessa asiassa, ostakoon ken tykkää ja millähinnalla haluaakin kaupaatehdä. Olis hauska nähdä jos laitettais vielä kolmaskin vaihtoehto, jokin ykkösluokka tai jotain ja nostettais vielä hintaa, siihenkin miinaan menis ueimmat joilla ei ole omaa ajattelukykyä. Onhan se nähty niin kalan, jauhelihan ja monen muukin elintarvikkeen kohdalla. SUURIN onni on, ettei ostaja tiedä mitä ostaa. Kaikki keinotekoinen tukeminen ei ole normi markkinataloutta, kua tyhmä nyt tukis ostamalla monia euroja kalliimalla jotain tomaattia, oih miten järjenvastaista. Kovilla myrkyillä kasvatettuja suomitomaatteja, yök !!! Duunikaveri ostin auton suomesta, ruotsalaisvalmisteinen jolla oli ajettu 38 tkm, hänemielestä "löyty" ja olihan se sitä hinnankinsuhteen, erittäi kallis ! Myyjä kun oli sanonut, ettei näitä ole usein myynnissä ja siksi korkeahinta. Toinen duunikaveri kurkkas nettiin ja myöskin "löysi" ruotsista vastaavan menopelin vastaavin kilometrein , extrana oli tietenkin lisävarusteita joita ei suomeentuoduissa ole ! Haki ruotsista autonsa, hintaero noin 10.000 e kaikkine kuluineen itsetuonnin eduksi. Ekanmielestä suomen maatiellä ajettuauto on parempi ? Tässä se "ajatus" vamma kuten tomaatissakin. Ja näitä riittää, esim polttoaine tulee 99 % samalata jalostamolta, hinnat senkun vaihtelee, kalleinko siis parasta ? Hyvä taantuma onkin tervehdyttävä ja silmiä avaava asia monessa mielessä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 178
      1903
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      50
      1836
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1568
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1353
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1164
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1152
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1121
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1099
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1085
    Aihe