velkaa ulosotossa 55000e

kaipaan apua,neuvoja

Velkaannuin omasta syystäni erittäin rankasti peliriippuvuuden ja ostoriippuvuuden takia.Otin lainaa lainan päälle-pelasin ja ostin.Luottokortteja oli enimmillään 7kpl.Koetin selvitä,mutta en selvinnyt.Otin lisää lainaa jolla lyhensin edellisiä velkoja,mutta laskut kasvoivat ja velka kasvoi.
Sitten annoin kaiken mennä.En maksanut lyhennyksiä ja kaikki meni ulosottoon.Olin sairas--masentunut ja peliriippuvainen.
Nyt en tiedä miten selviän.Palkastani menee kolmas osa ulosottoon.Ja velka ei kai lyhene ollenkaan?Onko kellään kokemusta näin isosta velasta ja miten siitä voi selvitä?vai voiko.muuta kuin hyppäämällä metron alle.
Minulla on 6 pieni poika,ja haluan elää.ja haluan selvitä ja maksaa velkani.Mutta en tiedä voiko tästä selvitä?saanko koskaan vapaat elämää?
voiko joku auttaa ,neuvoa .laittaa linkkejä josta voin hakea apua.
Minua pelottaa etten jaksa,ja kuitenkin haluan jaksaa.
Kiitos,jos jollain oisi kerrottavana miten tästä voi selvitä.

31

14136

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -toivo-

      Sinun kannattaa välittömästi ottaa yhteyttä oman kuntasi velkaneuvojaan. Yleensä heille on pitkät jonot ja juuri siksi toimi heti.

      Minulla on pelkästään positiivisia kokemuksia heidän toimistaan. Olin itse nuorena ja ajattelemattomana ottanut lainaa lainan päälle ja laskut jäivät maksamatta moniksi vuosiksi, kun ei ollut tuloja, koska opiskelin. Kortit ja lainat saadessani olin ollut töissä...

      Otin yhteyttä velkaneuvojaan, jolle toimitin kaikki ulosotossa olevat tiedot (pyysin laput ulosotosta). Velkaneuvoja soitteli ja sopi puolestani maksuista. Olin toki siinä onnellisessa tilanteessa, että mieheni otti nimilleen lainan, jolla maksoin velat pois kerralla, mutta ensin olin ajatellut sitä takuusäätiön myöntämää lainaa, jonka saa vaikka luottotiedot olisivat menneet. Se on tarkoitettu nimenomaan velkojen maksuun. Tai sitten voit päästä velkajärjestelyyn. Mutta minulla kävi niin, että velkojat (mm.sonera, stockman...) tyytyivät siihen, että saavat pääoman pois, eli sain tavallaan korot anteeksi maksaessani velat kerralla pois. Toki heidän ei olisi tarvinnut näin toimia, mutta olen loppuelämäni kiitollinen heille ja velkaneuvojalle. On mahtava tunne, kun ei ole enää sitä luottotietojen menetys-leimaa otsassa.

      Velkani ei ollut ihan noin suuri, mutta älä menetä toivoa ja ota rohkeasti härkää sarvista. Asioilla on tapana järjestyä!

    • Konduktööri3

      Ei se velka ole sama kuin kuolemansairaus. Rahaa se vaan on ja kyllä voit saada pojallesi ihan hyvän elämän. Varmasti teet pojan elämästä helvettiä hyppäämällä metron alle.

      Ota itseäsi niskasta kiinni äläkä alistu masennukselle. Ensi töiksesi hoida tuo velka-asia siten, että siihen tulee selkoa. Eli ota yhteyttä siihen velkaneuvojaan ja anna sen hoitaa homma.

      Ihan oikeasti järki käteen ja näkemystä peliin...vaikka eläisit loppu elämäsi velkavankeudessa, niin se on pojallesi parempi kuin metrolippu helvettiin.

    • nou roplem...

      Jos sulla on "vain" 55000€ velkaa ulosotossa, nyt vaan kiireesti asioita järjestelemään. Koeta saada ensiksi ulosottoon kontakti, että pyrit hoitamaan asioitasi ja sitten alat tosiaan ottaa itseäsi niskasta kiinni. Jos mahdollista, niin keskustelet pankkisi kanssa mahdollisuuksista järjestellä tuotaa velkaa. Pankkilaina on kuitenkin edullisin vaihtoehto hoitaa tuo velka pois ja sitten sopivalla aikataululla hoitaa pankkilainana maksuohjelmalla koko homma pois päiväjärjestyksestä.
      Haet myös apua tuohon peliriippuvuuteen vaikkapa Peluurista. Poikasi on sellainen voimavara, että jaksat vaikka mitä, kun vain yrität.

      Itselleni aikoinaan tuli velkaa liiketoiminnan ja verottajan yhteisvaikutuksesta, että jouduin keskustelemaan ulosotonkin kanssa järjestelyistä muutaman kerran. Tuolloin sain henkilötakauksilla järjestettyä pankkilainaa asioiden järjestämiseen, jotka sitten maksoin pois sovitusti. Hieman siinä aikaa vierähti, mutta muutaman vuoden jälkeen huomasin, että laina oli lyhentynyt ja loppu näytti jo huomattavasti valoisammalta. Suurimmillaan velkani oli 1400000mk, mutta siitäkin selvittiin tiukalla taloudella. Kyllä sinäkin pärjäät!

    • pendolino 69

      unohda junan alle hyppy! lopeta duunit ja panosta perheeseen. yhteiskunta maksaa perustoimeentulon (vuokra 420e tuhlurahaa, ruoan saa kerjäämällä avustusjärjestöiltä tai kirkoista eurolla. ja hei! saat ekstraa koska lapsikin löytyy. 15 vuotta menee kun velka kuoleutuu, turha sitä palkasta on maksaa. tsemppaa, hoida fyysinen kunto ja etsi pimeät duunit. saat elämään jännitystä ja opit arvostamaan 1% alan miehiä. vuoden päästä hymyilet töihin ryntääville pöljäteille.

      ps. masennuksesta saat helposti eläkepaperit mutta pitää valittaa parit vuodet.

      • jl48

        Elä puhu paskaa asioista mistä et tiedä....pakolaiset vetää puhtaan käteen 1208 euroa kuukaudessa...asunto plus muut kulut ilmasia...suomessa euroopan suurin rahamäärä mitä annetaan pakolaisille....eli niille jolle on annettu myöteinen päätös...tiedän mistä puhun! naapurissa asuu iranin pakolaisperhe...osti naapurilta 5000 eurolla ja antoi käteen rahat!


      • jl48
        jl48 kirjoitti:

        Elä puhu paskaa asioista mistä et tiedä....pakolaiset vetää puhtaan käteen 1208 euroa kuukaudessa...asunto plus muut kulut ilmasia...suomessa euroopan suurin rahamäärä mitä annetaan pakolaisille....eli niille jolle on annettu myöteinen päätös...tiedän mistä puhun! naapurissa asuu iranin pakolaisperhe...osti naapurilta 5000 eurolla ja antoi käteen rahat!

        auton


    • jätä paineet

      Sinulla on jotain mitä minulla ei ole: lapsi. Raha-asiat on kuitenkin ihmisen keksimiä järjestelmiä, niissä toinen polttaa siipensä, toinen menestyy. Suomessa on niin hirveästi velkaisia ihmisiä ettei kukaan tiedäkään. Puolet suomalaisista pitää pelkkiä kulisseja pystyssä. Ei mene kuin lyhyt hetki niin ulosotossa on aivan valtava määrä ihmisiä. Vuoden sisällä näin käy. Ei ole mikään häpeä olla ulosotossa, muita on paljon samassa jamassa ja lisää tulee.
      Älä laita itsellesi rimaa liian korkealle. Mene velkaneuvontaan, käytä kaikki tuet mitä pystyt saamaan kuntasi sosiaalitoimistosta. Voit olla varma että myös saat tukia, koska vaikka sinua ei autettaisi niin perheellisenä saat lapsesi takia kaikki normaalit tuet. Hae ruoka ilmaiseksi seurakuntien yms. ruuanjakelupisteistä (saa kasseissa kotiin), niissä käy ihan normaalia porukkaa joilla vaan on mennyt jotain pieleen. Tunnen tämän toiminnan.
      Älä vaan ala juomaan tai muuhun tyhmään. Anna lapsellesi kunnon koti ja hyvä elämä! Hyvä elämä ei tarkoita aineellisia puitteita. Välittäminen on tärkeintä. Tehkää tavallisia asioita yhdessä, ulkoilkaa, leikkikää, olkaa kotona.
      Minulta puuttuu koko elämä.

      • pörssi-paavo

        Jep,eikun nenä ylös!Velkaa on monella.Niin minullakin.Eikä haittaa.Ne ovat vain numeroita.Minulla on hyvä
        perhe ja lapset.Töitä riittää.Ulosotto huolehtii velka-asiat ja hyvä niin.Olkoon tunnustettava että olen aina
        ollut tumpelo raha-asioissa.Olen huolettomasti ottanut pikavippejä ym.en tietenkään kannusta ketään velkaantumaan,mutta ei ne ole kuoleman vakavia asioita.Niistä selviää ajallaan.Tärkeintä säilyttää rinta rottingilla ja yleinen elämänusko.Vai mitä ylivelkaantuneet?


      • Velkaa*
        pörssi-paavo kirjoitti:

        Jep,eikun nenä ylös!Velkaa on monella.Niin minullakin.Eikä haittaa.Ne ovat vain numeroita.Minulla on hyvä
        perhe ja lapset.Töitä riittää.Ulosotto huolehtii velka-asiat ja hyvä niin.Olkoon tunnustettava että olen aina
        ollut tumpelo raha-asioissa.Olen huolettomasti ottanut pikavippejä ym.en tietenkään kannusta ketään velkaantumaan,mutta ei ne ole kuoleman vakavia asioita.Niistä selviää ajallaan.Tärkeintä säilyttää rinta rottingilla ja yleinen elämänusko.Vai mitä ylivelkaantuneet?

        Eipä tässä itkukaan auta, täytyy vaan sopeutua tilanteeseen. Luottotietoihin tuli merkintä viime viikolla ja kortit sulkeutuivat kun tieto levisi. Keväällä vietin unettomia öitä kun velkoja mietin, nyt vain naurahdin UO:lle:" Luottotiedot meni, en ainakaan velkaannu lisää kuin korkojen ja perintäkulujen muodossa." Päättyi se ikuinen maksu-nosto-maksu-nosto -kierre.


    • 19+15

      Aika tyypillinen on tarinas. Silloin, kun itse olin samassa tilanteessa, niin ajattelin ihan samoin. Ei mikään ole muusta kiinni, kuin ihan sinusta itsestäs. Eli pelaaminen on kaiken alku ja juuri sun tapauksessa. Vieläkö pelaat ? Jos pelaat, niin paljonko menee ? Koitatko vähäisillä saada ihan pikkuisen lisää ja lopetat siihen, mutta jos voitat, niin pelaat loputkin ? Näinhän se yleensä menee. Älä edes uskottele itselles, että pystyt hallitsemaan pelaamises. Et pysty ja sillä selvä.
      Ihan ensimmäiseksi varaat ajan velkaneuvojalta. Jonot on pitkät, mutta jonossa ollessa sulla on tekemistä. Seuraavaksi nimittäin menet paikkakunnallasi olevaan mielenterveys toimistoon ja varaat sieltä ajan. Kerrot tilantees rehellisesti ja myönnät olevasi peliriippuvainen. Sut luultavasti ohjataan johonkin ryhmään päästäksesi eroon pelaamisesta.
      Tärkein on, että sun pelihimo määritellään sairaudeksi ja saat siihen apua, jonka otat viisaana vastaan, jos haluat veloistas selvitä. Junan odottaminen kiskoilla on aika huono paikka, kun muutakin voi tehdä.
      Kun pääset velkaneuvojalle, niin muista, että he on kuulleet kaikkea eikä sinulla ole mitään sellaista, mitä eivät olisi ennen kuulleet. Ei tarvitse hävetä mitään, vaan ihan rehellisesti kerrot kaiken. Voit jo valmiiksi ottaa kaikki laskut ja muut tositteet mukaan, niin asia on nopeampaa käsitellä. Samoin ota mukaan todiste siitä, että olet hakeutunut/saanut hoitoa pelihimoosi.
      Seuraavaksi tehdäänkin sitten velkajärjestely hakemus ( velkaneuvoja opastaa ja tekee ) Jos voit todistaa siinä, että pelihimo on aiheuttanut ongelmas ja olet todistettavasti hoitoon hakeutunut, niin silloin pelihimo katsotaan sairaudeksi, jolloin se täyttää velkajärjestelyn saamisen ehdot.
      Sitten voi tulla päivä, jolloin saat tiedon velkajärjestelyn aloittamisesta, eli hakemuksesi on hyväksytty. Sitten voi onnitella itsees. Sen jälkeen lasketaan kuukausittainen maksuvarasi ja tulee maksuohjelma. Siinä vaiheessa ei korkoa enää tule ja velkasi jäätyy paikalleen. Riippuu tuloistasi ja menoistasi, mutta pääsääntöisesti seuraavat 5 vuotta maksat velkojille kaiken mikä kuukaudessa jää ylitse asumiskuluista ja perus toimeentulosta. Maksat ehkä enemmän tai vähemmän, kuin nyt ulosotossa, mutta tiedät sen kuitenkin joskus loppuvan. 5 vuoden jälkeen vapaudut lopuista veloista, jos niitä vielä on. Pääset aloittamaan puhtaalta pöydältä viisaampana ja ehkä sun kannattaa ihan poikasikin takia nyt yrittää, eikä mennä metroo oottaan.
      Palstalla saat takuulla vaikka mitä vastauksia, mutta niinhän niitä kuuluukin tulla, kun niillä kirjoittajilla ei ole edes uskallusta myöntää tilannetta.

      • die another day

        Olen edelleen hengissä ja haluan ollakin,ja ennenkaikkea sen lapseni ja osittain itsenikin takia.Haluan elää ja saada vaikeuteni voitettua.
        Aloin käymään a/lkinikalla terapiassa peliriippuvuuden takia,ja toivon että sieltä saisin apua tän velka asian selvittelyynkin.
        Voimat on aika vähissä mutta kaikestahuolimatta Toivoa ON.Kiitos kaikille.


      • yritetääs...
        die another day kirjoitti:

        Olen edelleen hengissä ja haluan ollakin,ja ennenkaikkea sen lapseni ja osittain itsenikin takia.Haluan elää ja saada vaikeuteni voitettua.
        Aloin käymään a/lkinikalla terapiassa peliriippuvuuden takia,ja toivon että sieltä saisin apua tän velka asian selvittelyynkin.
        Voimat on aika vähissä mutta kaikestahuolimatta Toivoa ON.Kiitos kaikille.

        Kiva kuulla...eikä toi ole mikään maailman vakavin juttu vaikka todella koville ottaakin (omia kokemuksia on) ja erittän hyvää joulun aikaa sinulle!!!


    • Tahtotila40

      Hyvä ystävä,

      Ensimmäinen asia, mikä sinun täytyy tehdä - on hakeutua velkaneuvontaan. Sieltä löytyy ammattiapua, jotka selvittävät ja järjestävät ensinnäkin kaikki byrokraattiset asiat kuntoon, sinun ei tarvitse itse esim. olla yhteydessä velkojiin, vaan nämä ammattilaiset tekevät sen. Tilanteen kartoitus auttaa sinua ja vastapuolia näkemään missä mennään ja samalla selviää, onko sinulla esim. mahdollisuus velkajärjestelyyn, joka kestää 5 vuotta jonka aikana lyhennät sovitulla summalla velkaa kuukausittain ja ohjelman päättymisen jälkeen olet lopuista veloista vapaa.
      Sinulla on kuitenkin ilmeisesti vakiotyöpaikka, joten järjestely on hyvinkin mahdollinen. Mutta aikaa ja kärsivällisyyttä sinulta kysytään, joten sinun täytyy ehkä muuttaa asennoitumistasi tähän tilanteeseen. Ajattelet sen pitkänä kävelymatkana, jonka alussa nyt olet. Jokainen askel, jonka tästä eteenpäin otat - on lähempänä maalia.
      Ja sitten se tärkein. Sinulla on 6 -vuotias poika. Hän on kaikkein tärkein asia elämässäsi - ja sinä olet kaikkein tärkein hänelle. Raha ei tarvitse sinua ja sinä tarvitset rahaa vain välttämättömimpään - ja sen tämä yhteiskunta on velvoitettu sinulle antamaan. Sinä tulet pärjäämään, vaikka elämäntyylisi on muuttunut. Kaikkeen sopeutuu, kun vain alkaa ajattelemaan niin.
      Keskityt ennenkaikkea nyt poikasi hyvinvointiin, sillä hän tarvitsee sinua. Jos sinulle tapahtuisi jotain, kuka huolehtisi hänestä? Hän miettisi ja todennäköisesti syyllistäisi koko loppuelämänsä itsensä siitä, miksi isä lähti pois, et sinä sitä halua. Se olisi pahinta, mitä voisit pojallesi tehdä.
      Kerron vielä sinulle, että itselläni on lähes täsmälleen samanlainen saldo ulos-otossa, mutta yritystoiminnasta. Kaksi samanikäistä lasta kuin sinulla ja avioero vireillä. Lisäksi olen jo vuosia ollut masennuspotilas. Kaikki on vasta aluillaan ja olen etsinyt vastauksia samoihin kysymyksiin, kuin sinäkin.
      En tiedä vielä miten, mutta jotenkin tästä kaikesta silti aion selvitä ja toivon, että samanlaista tahdonvoimaa löydät sinäkin.
      Koet selvästi syyllisyyttä ja alemmuuden tunteita, mutta fakta on, että me kaikki teemme virheitä. Se mitä voimme tehdä, on ymmärtää tilanne, se miten siihen on tultu - ja alkaa pitämään huolta itsestämme. Esim. fysiikasta huolehtiminen on kriittisen tärkeää. Tee pitkiä kävelylenkkejä ja harrasta jotakin poikasi kanssa. Aktivoidu ja pidä itsesi aktiivisena, näin pystyt huolehtimaan myös lähimmäisistäsi.
      Tällaiset vaikeudet kannattaa myös ottaa hyvänä oppina, jota voi viedä eteenpäin. Voimme varmistaa, etteivät lapsemme tee aikanaan samoja virheitä kuin me. Jos siinä onnistumme, olemme saaneet jo paljon hyvää aikaan tähän maailmaan.

      Kaikkea hyvää ja voimia, ystävä. Tuo 55 000 ei ole ollenkaan mahdoton summa hoitaa pois, vaatii vain aikaa ja kärsivällisyyttä, joten ryhdy vahvistamaan itseäsi sitä varten. Sinä tulet pääsemään tästä yli, kun ensin kohtaat vain asian kaikkine puolineen. Se on se ihan ensimmäinen askel! :)

    • kevätjakukkaset

      Kerron elämästäni:

      Alkutilanne : Kävin velkaneuvojalla, ja hän ehdotti heti (tämä näyttää olevan trendi), et päästän kaikki velkani ulosottoon. " Antaa mennä ensin niin, että summa ulosottossa lyhentämällä pienenee " jonkin verran ja sen jälkeen haetaan minulle jotain velkasaneerausta, järjestelyluottoa, Takuu-Säätiön luottoa tai sellaista tuotetta, heidän avustuksellaan.

      Kerron, miten homma eteni.

      Tottelin ja annoin velkojen mennä ulosottoon. Kävin(kin) ulosottomiehen luona tekemässä paperin, että haluan tai suostun, että palkastani menee suoraan korkein mahdollinen summa ulosottoa. Näin siis siksi, että velkasummani pienenisi jonkin aikaa ja voisin sen jälkeen hakea velkaneuvojen avulla järjestelylainaa, ja jonain päivänä velkani olisi maksettu.

      Ulostossa olevat kaikki lainani olivat aluksi siis yhteensä noin 19 000e.

      No, elo jatkui joten kuten (sain sossusta toimeentulotukea peruosan verran) ulosoton aikana - maksoin näin siis jo neljä pitkää vuotta.

      Tässä vaiheessa - vaikka siis maksoin suurinta mahdollista summaa pitkäaikestoisessa ns. täysmääräisessä ulosotossa - velka korkoineen oli jo 23 600e, !!!!!! - eli ei ollutkaan pienentynyt lainkaan - vaan suurentui koko ajan korkoineen. Olin maksanut pelkkiä korkoja, itse velka ei ollut pienentynyt vaan kasvanut.
      Olin kauhuissani. Pettynyt. Aivan kuin minua olisi jymäytetty.

      Sattuma: Sain perinnön 23 000e. Psyykkisesti loppuunajettuna ja arvostelukyvyttömänä, - soitin ulosottomiehelle ja pyysin saman tien laskun ja maksoin heti kerralla velkani pois. Hermoni eivät kestäneet enää.

      En siis missään vaiheessa saanut velkaneuvojalta mitään apua veljajärjestelyyn tai muuhun. (olin ollut yhteydessä ja vastaanotolla toisenkin kerran).
      Olin maksanut yli viisi vuotta ulosottoon ja velkamääräni oli sen kun vain kasvanut korkoineen. Todellisuudessa maksoin siis korkoa korolle.

      Kannattaa olla tarkka, ja yrittää kaikkia muita keinoja maksujen hoidossa ennen kuin ulosottoa. Ja velkaneuvonnasta parisen sanaa : se ei taida olla puolueeton. Olen seurannut keskustelua, hyvin useasti spontaani ensineuvo on juuri tuo "annetaan mennä ulosottoon .."

      Vapauduin velastani, enkä näin ollen saanut vanhempieni perintöä centtiäkään koskaan omaan käyttööni, koska olin sotkenut aikanaan raha-asiani. Oma syyni tietenkin. Vihaan itseäni.

      En ole koskaan palautunut kokemuksesta, tullut entiseksi omaksi itsekseni.

      Itsetunto, itseluottamus ja terveys meni. Olen vanhentunut 10 vuotta, olen kuin vanhus, kärsimys näkyy minusta. Olen alkanut mökkiintyä ja arastella ihmisiä. En osaa kaivata ketään enkä mitään. En kertonut kellekään. En ole pystynyt ihmissuhteisiin. Haluan vain unohtaa !!!

      Käyn työssä vielä 8 vuotta eläkkeeseen asti. Mitään en odota elämältä.

      Se mitä menetin - arvokkuuteni, kauneuteni, terveyteni, rahat - vaivaavat päivittäin edelleen.
      Päivät sairaana kipeänä, väsyneenä, ahdistuneena, yöt levottomana.

      Tuntuu, että elämä oli ja meni. Ensimmäiset 40 vuotta oli hienoa aikaa, sen jälkeen ei .

      Olen nainen, 55 v. Elän yksin. Viimeiset 10 vuotta olen ollut yksin. Ei enää ollut pokkaa aloittaa kehenkään, varsinkaan mieheen, tutustumista kertomalla velkahelvetistäni ja tyrineeni raha-asiani. Eivät mielestäni ole hyviä valttikortteja heittää pöytään ensitreffeillä, tai missä vaiheessa tapailua tai seurustelua sitten olisi ollut aika ?

      Bruttopalkkani nykyisin on 1800e, työ 80 prosentttista työaikaa sairauden vuoksi, työ ammattityö matalapalkka-alalla. Vuokra 45m asunnosta 850e. Palkasta jää käteen juuri ja juuri se summa, minkä saisin työttömänä tai tuilla. Olen koko elämäni tehnyt työtä, ja aion niin tehdä vastakin.

      En tiedä, mitä sanoa sulle. Kerroin oman tarinani ja tilanteeni.

      Tiedän, etten ole ainoa Suomessa, jota tällainen rahakämmi rasittaa. Jos jollain onnekkaalla on rakas puoliso tai seurustelukumppani, se auttaa, pitäkää toisistanne kiinni ja huolta, elämä jatkuu silloin kutakuinkin hyvänä. Uuden ihmissuhteen luominen oli mielestäni mahdoton ajatus, ja on edelleen. Pitkäaikainen köyhyys näkyy kotonani edelleenkin, kaikki on vanhaa kulunutta, risaa. "Köyhyys jäi päälle", kaikkea ei voi aloittaa alusta.

      Osa ihmisistä ei jaksa eikä selviä hyvin. En tiedä, miten jaksoin. Selvisin(kö) jotenkin.

      Lapsen jaksoin kasvattaa tässä jatkuvassa niukkuudessa. Häneltä ei mitään jäänyt puuttumaan, yritin aina kaikkeni, että hänellä on kaikki mitä muillakin, ja rakkautta ainakin oli yllin kyllin, tuin häntä kaikessa ja neuvoin ja opastin.
      En ole pystynyt antamaan itselleni kuitenkaan anteeksi. Olisi ollut aivan toista käyttää ansaitut eurot noina vuosina yhteiseen elämäämme ja elää väljemmin, olla terve, tuskaton ja virkeä, peloton. Varmasti ymmärrät, mitä tarkoitan.

      • Velkaneuvontaako

        Minulla on aivan samanlainen tarina paitsi, että olen 5v vanhempi, lapseton ja velkaa on edelleen uo:ssa liki 30000e. Lyhennyksen ja vuokran jälkeen kk-palkasta jää sen verran, että olen todella köyhä ja se myös näkyy ja tuntuu! Velkaneuvojaan ja ulosottomieheen pidän kiinteästi yhteyttä, mutta apua t helpotuksia en heiltä saa. Päinvastoin lisävaatimuksia. Velkajärjestelyn hakeminen vaatisi kuulemma entistä suurempaa kk-lyhennystä. Suku ja ystäväpiiri on huvennut. Päihteisiin en ole sortunut, mutta ihmisarvostani ei ole mitään jäljellä. Nyt olen pidemmällä sairaslomalla tämän ja monen muun masentamana, mutta palaamassa töihin kesällä. Kun en saanut sairasloman ajaksi vapautusta uo:sta, olen asuntoni vanki. Sairasajanpalkasta - 70% pienestä normaalipalkastani -ei jää mitään. - Mielestäni sinun pitäisi lakata rienaamasta itseäsi ja alkaa elää, tajuta, että olet vapaa, velka on maksettu! Se on mahdollista, kun saat ensin purettua sisääsi kertyneen häpeän, vihan ja tukahdetut kyyneleet. Hae siihen keskusteluapua, huuda tuskasi ulos luonnossa, itke.. Sitten alat puhua itsellesi kiittävin sanoin, menet kampaajalle t hierontaan. Jos asunnon vaihto on mahdollista, sekin voisi auttaa. Herää! Pääsit irti siitä kaikesta!


    • ksgsskö

      Kevätjakukkaset, ole aivan liian ankara itsellesi! Olet päässyt veloistasi eroon. Mitä sitten, että se tapahtui perintörahoilla. Ajattele asiaa niinpäin, että maksaisit niitä edelleen. Elämä halusi antaa sulle uuden mahdollisuuden ja se tuli perintörahojen kautta. Sait vapauden.
      Olet selvästi jäänyt tuohon tunteeseen kiinni etkä pääse uuden elämän alkuun ilman apua. Mene juttelemaan ensin vaikka terveyskeskuslääkärille jotta pääsisit johonkin terapeutin juttusille tai jos sulla on joku läheinen ystävä, juttele hänelle.
      Me eletään tällä kerran, eikä tarkoitus ole että kärsit lopun ikääsi tekemistäsi virheistä.
      Itsekään en ole kaikkea tehnyt oppikirjojen mukaan mutta olen päättänyt olla 3 v päästä velaton ja ymmärrän ihan itsekin syyt mitkä tilanteeseen johtivat, avioero, haluasi pitää saman elintason ja lapset, heille piti olla kaikki kuten normaaliperheellä.
      Aivan inhimillistä ja annan itsellesi anteeksi eikä mua kukaan ole tässä muutenkaan syyllistänyt.
      Otin itseäni niskasta kiinni ja velat lyhenee koko ajan, ihan itse niitä makselen pois ja en ota mitään stressiä mistään ja elän koko ajan elämää. Tee sinäkin niin.
      Rohkeasti treffeille, ei vanhat raha-asiat sinua määrittele ihmisenä. Hymy huulille ja itsetuntoa peliin vaan :)

    • Kukkanennnb

      Hei. Tsemppiä tilanteeseen. :) kyllä se aurinko rupeaa paistamaan

    • rikkinäinenpuhelin

      se on vaan käsittämätöntä että järjestelmä salliin tämän överöinnin.Keinpt on ylivelkaantumisen estämiseen on, niitä käytetäänkin, mutta silti aina aika moni tippuu verkonsilmästä läpi.... ei sillä järjestelmä suojaa ylivelkaantujia ei tiukalla eläviä.

      TOisaalta, sillon on helppo olla kun tiedot on mennyt. ei tarvi enää miettiä mitää vähään aikaan. Mut jos itse on ekselinsä lukenut ja osaa miettiä asioita... rahaa on vähän jne. niin siinä istut ja mietit... kukaan ei tule auttamaan. Kannustavia sanoja olet kyllä kuullut, mutta ei se lämmitä.

      • avutonouti

        Niinpä! Itse vapaudun ulosotosta kahden vuoden päästä ja nyt jo pelottaa tulevaisuus sen jälkeen. Olen täysin kykenemätön hoitamaan raha-asioita. Tämä on iso ongelma ja hankaloittanut aina elämää. Lapsena ja nuorena sain rahaa aina kun tarvitsin. Lisäksi mulle ostettiin lähes kaikki mitä pyysin. Koskaan ei tarvinnut opetella selviytymään jollain rahasummalla jokin tietty aika vaan rahaa sai aina pyydettäessä lisää. Vanhemmat oli ihan duunareita mutta kun olen ainoa lapsi niin aina sitä sen verran riitti.

        Nyt olen jo 45 v ja ollut töissä 20 v. Palkka on rapiat 4000 kuussa mutta ei sitä uskoisi. Olen ollut ulosoton asiakas ensin vuodet 2001-2009 ja nyt vuodesta 2012 asti. Kolmatta kierrosta en enää halua. En vain tiedä että miten saan otteen taloudesta kun luottikset taas putsautuvat. Kaikki mahd luottokiellot toki mutta myös sukanvarteen olisi mukavaa jo pikkuhiljaa saada jotain.


      • dfgdfgdf

        Laske paljonko minimissään tarvitset elämiseen ja nosta veroprosenttia niin, ettei enempää käteen tule. Veronpalautuspäivänä joutuu sen verran hillitsemään itseään, että sijoittaa palautukset johonkin määräaikaiseen, mistä niitä ei ihan helposti kesken määräajan saa.


      • tulevaisuus_
        avutonouti kirjoitti:

        Niinpä! Itse vapaudun ulosotosta kahden vuoden päästä ja nyt jo pelottaa tulevaisuus sen jälkeen. Olen täysin kykenemätön hoitamaan raha-asioita. Tämä on iso ongelma ja hankaloittanut aina elämää. Lapsena ja nuorena sain rahaa aina kun tarvitsin. Lisäksi mulle ostettiin lähes kaikki mitä pyysin. Koskaan ei tarvinnut opetella selviytymään jollain rahasummalla jokin tietty aika vaan rahaa sai aina pyydettäessä lisää. Vanhemmat oli ihan duunareita mutta kun olen ainoa lapsi niin aina sitä sen verran riitti.

        Nyt olen jo 45 v ja ollut töissä 20 v. Palkka on rapiat 4000 kuussa mutta ei sitä uskoisi. Olen ollut ulosoton asiakas ensin vuodet 2001-2009 ja nyt vuodesta 2012 asti. Kolmatta kierrosta en enää halua. En vain tiedä että miten saan otteen taloudesta kun luottikset taas putsautuvat. Kaikki mahd luottokiellot toki mutta myös sukanvarteen olisi mukavaa jo pikkuhiljaa saada jotain.

        Voi hyvää päivää, kirjoitat kuin omasta elämästäni! Eli tuplasti mokannu jo. Ulosotto alkaa tässä kuussa. Ei mikään voittajafiilis...


    • Voimua

      Ja minä kun tonnin velkaani häpesin

    • Parasvaihtoehto1

      Yritä jostain saada vielä 1000e, kokeile min. padilla mega forunea tai mf dreamsia. Jackpotilla maksat velat pois ja jää loppuelämäksi rahaa 👌😋🍺

    • dfzfzdhfdh

      Ota pikavippi 200 % vuosikorolla...ääliö.

    • velkaneuvojahahhah

      Ihme ettei aiemmin olla havahduttu, että velkaneuvojat ovat kunnan velkaneuvojia ja ulosotot valtion virastoja. Rahaa siis valtiolle ulosottokulujen muodossa, että kunnat saavat avustuksia, että velkaneuvojat saavat pitää paikkansa ja palkkansa.

      "Anna mennä ulosottoon" on tyhmin neuvo mitä voi antaa henkilölle, jolla on muutamia tonneja velkaa, eikä luottotietomerkintöjä ennestään. Monesti olen kuullut nuorienkin ihmisten saaneen tämän ohjeen. Joku on sitä ihan ääneen ihmetellyt, että kun mulla olisi kyllä maksuvaraa senjasen verran, mutta näin käskettiin toimia, että kaikki velat olisi sitten samassa paikassa. No eihän ne välttämättä ole koskaan samassa paikassa, kun kaikki velat eivät mene ulosottoon, etenkin jos pieni summa ja maksukyvytön velallinen. Käräjäoikeuteen haastaminen maksaa alkuperäiselle velkojallekin. Jos on maksuvaraa niin soitto sille taholle, joka velkaa perii ja yrittää sopia mahdollisimman passeli takaisinmaksuaikataulu. On perintätoimistojen ja velkojienkin etu saada velkaan suoritus vapaaehtoisesti kuin oikeudellisen perinnän kautta. Kunhan muistatte että 5000€ velkaa ei vaan ole järkevää lyhennellä 20-40€ kuukaudessa, että ne takaisinmaksusummat ja ehdotukset sen mukaan.

      Ulosottohan palauttelee varattomien velkoja takaisin perintätoimistoille/alkuperäisille velkojille, joten ne ei yleensä MILLOINKAAN ole kaikki siellä ulosotossa. Muistakaa tämä, jos olette joskus jonkun onnenpotkun myötä maksamassa kaikkia velkoja pois. Soitto kaikkiin perintäfirmoihin mistä ikinä on laskuja tullut ja tiedustelu, että onko avointa saldoa siellä. Hassusti nämä velkaneuvojatkin välillä mokaavat, kun pitäisi velkajärjestelyä varten kysyä velkasaldot, niin ne otetaankin laiskuuttaan tai ymmärtämättömyyttään VAIN ulosotosta ja sitten saattaa jäädä velkoja järjestelyn ulkopuolelle ja taas käsitellään uudelleen ja haetaan muutosta ja ja ja. Ei ne velkaneuvojat todellakaan mitään jumalia ole.

      • Taitaa olla homma niin, että järjestys missä asioita tulisi välttää on:

        1. Toimeentulotuki (estää vaurastumisen ja kaventaa maksuvaran)
        2. Ulosotto (kaventaa maksuvaran)

        Toki asia kannattaisi ensiksi neuvotella velkojien kanssa, että kertoo nyt olevan vähän finanssiongelmia ja velkojia on A, B ja C ja kertoa aikataulun. Kaikki maksut sitten maksaa vaan erääntymisjärjestyksessä vaikka viiveellä. Velkojia ei saa kohdella epäreilusti.

        JOS ulosotto on väistämätön, se pitäisi suunnitella ja tosiaankin niin, että kasaa kaikki luotot ja vaatia kirjallisesti että tämä on velka ja mistään ei saa tulla mitään ylläreitä. Velalla on korko, eli lyhentämättömänä velkamäärä kasvaa, mutta ei saa tulla enää mitään ylimääräisiä perintäkuluja ja ulosottokuluja.

        Sen jälkeen kun palkkaa virtaa ulosottoon niin pitäisi kaikki rahat ottaa ulos aina käyttötililtä ja kasata joku potti, koska se ulosotto lyhentää velkaa aika hitaasti. Pitäisi sitten kasata ne loput tonnit että voi viedä ulosottoon ja kuitata sitten kerralla pois loput. Esim. ulosoton jälkeisistä nettotuloista joka kuukausi 500-1000€ jemmaan ja kitkuttelee joka kuukausi muumalla satasella.

        Ehdottoman tärkeätä on myös se, että ne saatavat kun kerran päästänyt ulosottoon niin ei saa sitten päästää enää yhtään lisää koska siitä tulee kuitenkin joku ulosottokulu. Jotain taktikointia voi myös tehdä sillä, että julkisen puolen saatavat vanhenee viidessä vuodessa, että päästää esimerkiksi vain verot, sakot ja vastaavat ulosottoon ja maksaa muuten loput.

        "Ulosottohan palauttelee varattomien velkoja takaisin perintätoimistoille/alkuperäisille velkojille, joten ne ei yleensä MILLOINKAAN ole kaikki siellä ulosotossa."

        Se pitääkin sopia kirjallisesti tässä on kaikki ja että ne menee samalla laskulla. Muista että ulosottoviranomaisen velvollisuus on palvella velkojan ohella myös velallista ja tietysti jos ulosotto mokailee niin voi kiistää saatavan ja tehdä kantelun.


    • fqwfwf

      Mä en kuuntelis tollasis asiois kyllä ketään, toisekseen mikään sossus oleva ei lainaa nyt ainakaan enää saakaan edes. Ei vaikka kuinka kuka sanois ja mitä koska ei vaa saa että siinähä sanoo.

    • pikkurahaa

      KOKEMUKSESTA, soita samantien mielenterveystoimistoon. Ei siis vitsi.
      Itse yritin lainoista pois-pääsyä reilulla annoksella nappeja.....

      Siinä sitten teholla pari yötä ja kuskasivat suljetulle (vaarallinen itselleen).
      No, onneksi vanhemmat takasi sitten 80.000 E pelivelkoja ja kaikkea muuta.

      Yksin elävälle Itsari on jeees, mut jos on kakaroita voi olla huono vaihto-ehto.

    • pikkurahaa

      No v...u.

      Osuuspankki ja Nordea olisivat itkeneet, kun tuli velkatappiota... Itsemurhasta.


      Riippuu ja roikkuu, mitä haluat naapureille esittää.. Volvolta tuli uusi malli vuosi sitten, niin kyllä sullakin se pitäs olla jo!!!

    • Haluaisin kuulla, selvisitkö?

    • Anonyymi

      Me voimme auttaa sinua

      Sähköposti: [email protected]

      WhatsApp: 48 694 098 714

      Lainan määrä: ..................?

      Takaisinmaksuaika: ..............?

      Kiitos

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      68
      2939
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      413
      2830
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      99
      2247
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      88
      2050
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      73
      1904
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      11
      1844
    7. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1840
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      151
      1805
    9. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      322
      1629
    10. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1623
    Aihe