Haluaisinko hevosen?

nallekarhunen

Olen siis 13v. Omistan kolme ihanaa kissaa, ja keväällä saan koiran, labbiksen hyvältä kasvattajalta. Olen ratsastanut 3 vuotta. Aloitin semmoisella "massa"tallilla, kahden vuoden jälkeen olin oppinut jopa laukkaamaan ja hyppäämään esteitä, etunojakäännökset, pohkeenväistöt jne. Mutta, sitte kaverini sai oman ponin, jonka laittoi yksityistallille jonka omistaja on ollut olympialaisissakin ja monissa muissa arvostetuissa koulukisoissa. On myös sijoittunut usein aika hyvin. Noh siinä sitten olen noin. puolen vuoden ajan, nyt osaan hyvin peränannot ja hyppään tasolla 70-80cm. Hoitoakin osaan jo todella tukevasti. Mutta yksityistallilla on se huono puoli, että ratsastan aina ponilla joka ei ole mitenkään nopea tai mitään.

Rakkauteni on siis läppäreitä täyskäreitä ja puoliverisiä kohtaan. Suuri energisiä ja NOPEITA hevosia kohtaan. Joten olen nyt ajatellut lopettavani sillä tuolla on kyllä mahtavaa opetusta ja olen edistynyt jo he/B. Hevosen hoitoa rakastan ja näin. Olen siis ajatellut, että haluaisin hevosen, mutta raha tulee todellakin eteen, pitää jo budjettia venyttää tuon koiran kohdalla. Mutta jos sitä joskus lotossa voittaisi laittaisin takapihalle, hommaisin tallin ja kentän sinne ja joku lämppäri ois kiva sinne. Mutta nämähän ovat vain unelmia, sitten aikuisena sitten jos saan rahaa, tai voitan lotossa. Äitiäkin harmittaa kun lopetan ratsastuksen ku rakastan sitä niin paljon.

Joten laittakaas ideoita ;) Taikka omia unelmia, en kyllä tiiä kuuluuko tähän ryhmään mutta, eläimet

16

739

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • FrozenCorpse

      Hevonen voi olla ihana unelma, mutta realiteetit ovat se ensimmäinen, jotka täytyy ottaa huomioon.Hevonen vaatii todella paljon tietämystä, että sitä voi hoitaa oikein ja tunnistaa sairaudet. Tässä muutama fakta:
      "Rahanmeno ei lopu hevosen ostamiseen, vaan vasta alkaa siitä. Tallipaikka tulee vuoden aikana maksamaan yhtä paljon kuin hyvä hevonen, ellei enemmänkin. Tallipaikka maksaa kuukaudessa vähintään 200 euroa, pääkaupunkiseudulla jopa yli 600 euroa. Vuodessa tallimaksuja kertyy siis noin 2 500—7 000 euroa.

      Hevosen säännöllisistä rokotuksista, kengityksestä, hampaiden hoidosta ja madotuksista on huolehdittava. Hevonen tarvitsee myös varusteita ja hoitovälineitä.

      Välttämättömiin varusteisiin kuluvaa summaa on vaikea määritellä, sillä hintaerot ovat suuria. Hyvä satula maksaa käytettynäkin yli 350 euroa, ja uutena se voi maksaa jopa yli 2 000 euroa.

      Hevonen on kengitettävä ja sen kaviot vuoltava noin 6—8 viikon välein, koska ne kasvavat jatkuvasti. Kengitys maksaa 50—100 euroa kerralta. Hevosen kengittämisen hoitaa koulutettu ammattikengittäjä. Omistajan vastuulla on huolehtia hevosen kengityksestä.

      Hevonen on hyvä vakuuttaa ainakin henkivakuutuksella sekä eläinlääkärikulujen varalta, sillä leikkaukset ja muut suuret toimenpiteet voivat maksaa pahimmillaan jopa tuhansia euroja. Henkivakuutuksen hinta on noin 5 % hevosen arvosta vuodessa eli yleensä pari kolme sataa euroa. Myös vastuuvakuutus on hyvä olla. Se korvaa esimerkiksi jos hevonen karkaa liikenteen sekaan ja vahingoittaa autoja.

      Joten jos sinulla on varaa hevosen pitämiseen, kannattaa sijoittaa myös kunnollisen hevosen hankkimiseen vaikka kukkaronnyörejä venyttäen." SEY

      Eli jos joudut miettimään tarkkaan jo koiran ylläpitoa, hevosta et ikimaailmassa voisi pitää!

      • Nallekarhunenn

        No tää oliki tämmönen että jos vois joskus ottaa että minkälaisia unelmia ois xDDD Joo pitäis ehkä poitaa tai emt. Mutta en mää nyt tosissaan heposta haluva, mutta jos ois rahaa nii sitte.


      • en keksi nimimerkkii
        Nallekarhunenn kirjoitti:

        No tää oliki tämmönen että jos vois joskus ottaa että minkälaisia unelmia ois xDDD Joo pitäis ehkä poitaa tai emt. Mutta en mää nyt tosissaan heposta haluva, mutta jos ois rahaa nii sitte.

        Ota vaan, kuulostat tosi valmiilta! Mä täytän tammaikuus 9 vuotta ja mul on 2 kissaa, koira ja hevonen. Äiti anto mul luvan kirjoittaa tälle palstalle, koska hänestäkin kuulostat valmiilta(: Mutta tiiän että hevosen hoito ei oo ruusuil tanssimist (vaikken ite hoida hevostani, vaan sen hoitaja) mutta entä yksin ratsastaminen? sujuuko? periaatteessa noin vähän ratsastaneen kannattaisi käyttää taluttajaa. mutta ota vaan, kuulostat valmiilta(:


      • .Nallekarhunen
        en keksi nimimerkkii kirjoitti:

        Ota vaan, kuulostat tosi valmiilta! Mä täytän tammaikuus 9 vuotta ja mul on 2 kissaa, koira ja hevonen. Äiti anto mul luvan kirjoittaa tälle palstalle, koska hänestäkin kuulostat valmiilta(: Mutta tiiän että hevosen hoito ei oo ruusuil tanssimist (vaikken ite hoida hevostani, vaan sen hoitaja) mutta entä yksin ratsastaminen? sujuuko? periaatteessa noin vähän ratsastaneen kannattaisi käyttää taluttajaa. mutta ota vaan, kuulostat valmiilta(:

        xDD No kyllä mää valmis olisin, kun osaan jo kaikki ja siltä mun ihanalta kaverilta sais apua ja oon käyny yksin monesti maastossaki jne. Ja oon käyny estekisoissaki ja näin. Mutta kun ei ole varaa >;(( Ainakaan vielä :DD Sitten aikuisena hankin jonkun kivan heposen :D Ja ps. Oon nytten 14 ;D


      • Sssallaa.
        .Nallekarhunen kirjoitti:

        xDD No kyllä mää valmis olisin, kun osaan jo kaikki ja siltä mun ihanalta kaverilta sais apua ja oon käyny yksin monesti maastossaki jne. Ja oon käyny estekisoissaki ja näin. Mutta kun ei ole varaa >;(( Ainakaan vielä :DD Sitten aikuisena hankin jonkun kivan heposen :D Ja ps. Oon nytten 14 ;D

        Haluaisin muistuttaa, että hevosen hoitaminen ei ole sitä, mitä opit esim. ratsastustallilla. Siihen kuuluu paljon muutakin, jota pelkillä talleilla käyvä ihminen ei voi ymmärtää. Sinun on tunnistettava sairaudet ja niiden ilmetessä soitettava eläinlääkärille, sekä kengittäjälle, kun kaviot kaipaavat vuolentaa, hokit yms. 9-vuotias ei ole oikea sanomaan, oletko valmis omaan hevoseen vai et, koska hän omien sanojensa mukaan, ei itse hoida hevostaan. Minun mielestäni sinun kannattaa hieman miettiä noita sanojasi. Et todellakaan ole vielä valmis. Mutta, sittenkun olet hieman kehittyneempi, ota hevonen vaikka vuokralle, niin näet minkälaista tämä meidän hevostenomistajien elämä on: Jatkuvaa paskanluomista, ruokkimista, harjaamista, liikuttamista.. Mieti sitä.


      • faktapakkaus

        Olen samaa mieltä. hevonen tarvitsee päivittäin hoitoa,ruokaa ja liikuntaa. Minun mielestäni hevosta tai ponia kannattaa harkita ihan tosissaan. Joku päivä saattaa tuntua: en jaksa mennä talleille. Mutta silti on pakko, koska siellä odottaa reipas ja innokas hevonen, joka haluaisi jo laukata ympäri maita ja mantuja (ellei se ole ravuri:D) eli olen samaa mieltä, sitä pitää harkita


    • mä vaan!

      haluatko lopettaa ratsastuksen? olen sitä mieltä että sinulla on vielä oppittavaa jos ottaisit hevosen! aina on parannettavaa! oman hevosen kanssa pitää osata hoitaa kaikki tilanteet!(yksinkin) tsemppiä!!!

      • Quup

        "kun osaan jo kaikki"

        Kukaan ei todellakaan osaa kaikkea.Ei kukaan.
        Ite oon ratsastanu kohta 10 vuotta.Enkä halua omaa hevosta, koska tiedän etten ole viellä valmis.
        Oon tällä hetkellä 17 vuotias.

        Hevosen ruonkinta,tallipaikkaan,terveydellisiin kuluihin kuten kengitykseen,madotukseen,rokotuksiin ja hampaitten hoitoon menee sievoisia summia vuodessa rahaa.
        Sinun pitää myös ostaa hevoselle oikean kokoiset varusteet, jotka sopivat teidän tarpeisiinne.Vaikka naapurin lämminverisellä olisi satula ei se tarkoita että sama satula kävisi oman hevosesi selkään.
        suojat,suitset,satulahuovat,satula(t),satulavyö(t),juoksutus välineet ja hoitotarvikkeet pitää ostaa itse.
        Loimet maksavat paljon jos aijot ostaa hevosesi parasta ajatellen.
        Muut hoito askareet pitää osata hoitaa yksin.Ruokinta hevosen tarpeiden mukaan.Ja myös ratsastus maastossa ja kentällä.Hevonen saattaa kyllästyä pelkästään ratsastukseen.Yritä kehittää jokaiselle päivälle omanlaisensa "ohjelma" jonka mukaan teette asiat.

        Hevosen ostoonkin viellä.
        Pitää aina pitää mielessä, että hevosen omistaja kehuu hevosta maasta taivaisiin että ostaisit sen.
        Kannattaa ottaa joku kokenut valmentaja tai ratsastuksen ohjaaja mukaan "tarkistamaan" hevonen (:
        Kumminkin itse päätät minkä hevosista haluat.

        Onnea sinullekkin vaan (:


    • lämpöset<3

      Nyt on kyllä pakko sanoa tuosta että olet ratsastanut kolme vuotta ja osaat peräänannot..??
      Ööööö..
      Tiedätkö mitä peräänanto edes on?
      Itse olen ratsastanut viitisen vuotta, ja vasta viimetunneilla olen saanut hevosia hieman rentoutumaan allani, mutten kuitenkaan peräänantoon vielä..

      Hahhaahaaa!

      Hauskaaa ;D

      • Nallekarhunen-.

        No osaan kyllä o-O Kun opettajani on olympialaisissakin ollut, ja tunnillani käy vain minä ja kaverini. Kaverilla oma hevonen tällä pikkuyksityistallilla, oikeastaan se on opettajan takapihalla. Ja häneltä saa apua kaikkeen, joka ikiseen asiaan. Itse ratsastan opettajan heposella jonka hän pelasti tuntipolle käytöstä, sillä oli jalkavaiva eikä sitä huomattu tällä tallilla, ja se sitten parantui. Mutta eikait se ollut edes hankalaa opetella oikeanlainen istunta, rentoutus ja näin. Ennen pitkää, kuminauhojen avulla kun opetteli niin nyt saan sen jo helposti peräänantoon. Ja kyllä ainakin opettajani sanoo että se on peräänannossa, joten kai nyt olymppialaisissa käyvää kannattaa uskoa >_< (Huom. paraolympialaisissa) Ja kyllä nää heppahaaveet on aika epärealistisia opiskelun takia ;) Mutta kyllä mää sen sitten vielä joku päivä hankin, vaikka siihen menisi 20 vuotta.

        Ja hei muuten, onko aina pakko kaikkialle tulla haukkumaan ettei osaa mitään, ei ole kykenevä plööplöö, koska se on typerää. Varmasti sitte ite osaatteki asiat paremmin, aina vaan pakko kehuskella omilla taidoilla ja vähennellä toisten. Jotkut saattaa masentua vähemmästäki. Nii harkitakaa ennen ku puhutte ja muotoilkaa asiat vähä paremmi ku "et osaa öhöhöhö"


      • jppaaa
        Nallekarhunen-. kirjoitti:

        No osaan kyllä o-O Kun opettajani on olympialaisissakin ollut, ja tunnillani käy vain minä ja kaverini. Kaverilla oma hevonen tällä pikkuyksityistallilla, oikeastaan se on opettajan takapihalla. Ja häneltä saa apua kaikkeen, joka ikiseen asiaan. Itse ratsastan opettajan heposella jonka hän pelasti tuntipolle käytöstä, sillä oli jalkavaiva eikä sitä huomattu tällä tallilla, ja se sitten parantui. Mutta eikait se ollut edes hankalaa opetella oikeanlainen istunta, rentoutus ja näin. Ennen pitkää, kuminauhojen avulla kun opetteli niin nyt saan sen jo helposti peräänantoon. Ja kyllä ainakin opettajani sanoo että se on peräänannossa, joten kai nyt olymppialaisissa käyvää kannattaa uskoa >_< (Huom. paraolympialaisissa) Ja kyllä nää heppahaaveet on aika epärealistisia opiskelun takia ;) Mutta kyllä mää sen sitten vielä joku päivä hankin, vaikka siihen menisi 20 vuotta.

        Ja hei muuten, onko aina pakko kaikkialle tulla haukkumaan ettei osaa mitään, ei ole kykenevä plööplöö, koska se on typerää. Varmasti sitte ite osaatteki asiat paremmin, aina vaan pakko kehuskella omilla taidoilla ja vähennellä toisten. Jotkut saattaa masentua vähemmästäki. Nii harkitakaa ennen ku puhutte ja muotoilkaa asiat vähä paremmi ku "et osaa öhöhöhö"

        olen samaa mieltä kuin nallekahuinen


    • huttunene

      Ehkä sun kannattais ottaa ensin joku vuokrahevonen vaikka kesäks?

      • nallkarhunen

        Ois tarkotuksena :D


    • Mr Anderssen

      Nyt ei taida olla kyse mistään mollaamisesta tai muusta, vaan neitokaisen nuoresta iästä. Toki voi olla hyvä ratsastaja jos opettaja on olympiamitalisti tai joku muu superratsastaja, mutta jotenkin kalskahtaa heti korvaan kun lapsi haluaa alkaa hankkimaan omaa hevosta ja sitten vielä joku 9vuotias tulee kertomaan että olet valmis.

      Itse olen kohta 23vuotias ja hevosen omistaminen ei todellakaan aina ole ruusuilla tanssimista ja se on niin erilaista että se oma hevonen on konkreettisesti, kuin se että käy tallilla muutman kerran viikossa ratsastelemassa. Kuumetta tai oksennustauti? Huonompi homma. Sinne tallille on vaan mentävä. Ei ihmiset tuolla turhaan noista sairauksista paapota, vaan se on tarkkaa hommaa ja hevosten sairastelu on kallista puuhaa.

      "kun osaan jo kaikki" Tuon kun sanoo niin voi odottaakin saavansa pientä ryöpytystä osakseen. Kukaan kokenutkaan ratsastaja tai GP-tason ratsastaja ei sano "kun osaan jo kaikki"

      Suosittelen tosiaan, että käyt koulut loppuun, otat hevosen vuokralle ja parasta on puhua myös perheen kanssa hevosen vuokrauksesta. Tosiaan kun on ikää noin vähän, niin se innostus saattaa lopahtaa. Kannattaa vaan katsoa jos intoa ja ikää on vielä vähän enemmän niin mikä ettei.

    • jokunnnnn

      Tää ketju on kaks vuotta vanha?

    • ANSKU BANSKU

      minun mielestä olet valmis ottamaan oman hevosen koska tunnut tietämään aika paljon..... mutta tietääkö vanhepasi hevosista mitään? nimittäin se olisi tarpeen.itse olen 25v...... ja omistan 9 omaa hevosta . olet valmis mutta ei kannata ottaa nopeeita hevosia koska js olet yksin maastossa ja sitten tiput..... kannattaa ottaa vaikka ensin isokokoinen poni joka ei ole nuorimmasta päästä ! :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      147
      10682
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3033
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2849
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2137
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1888
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1709
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1656
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1597
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1543
    10. 82
      1478
    Aihe